tak ludia , resp. maturanti kam vsade si tento rok podate prihlasky ? vyberali ste si uz vobec ? ... ja osobne som dlho zvazoval kam pojdem ale tym ze som si vybral maturitne predmety dej , nos, .. tak sa moje moznosti zuzili .. tento rok si pravdepodobne
vidim, ze v Trnave bude natresk ... aj ja si tam planujem podat na pravo... potom este sukromna Vysoka skola prava v BA.... a este aspon 2, nech to mam iste to si este rozmyslim....
kedze maturujem z dejepisu nosky.... a chcem ist na pravo si prihlasky davam do ciech na karlovu a masarykovu na slovensku UK a este na sukromne pravo to je vsetko
@Sobi ja taktiež si dávam jednu z alternatív ... na STU FIIT v BA ... a na jaký odbor ty?? ja si davam na INFO ten druhý je sice lepsí ale az tak sa mi nechce učit.... ... druhu skolu som si dal do TUKE FEI odbor Infromatika...
Stodvacinkar , ja viem ze je to blbo s uplatnenim prava ale podla mna je to stale najlepsia moznost z dejepisu a nosky a ked to cloveka bavi tym padom v tom bude dobry tak to snad zvladnem
tak dávam si ba (lfuk + nejaké prírodné vedy al. chémia ako taká na stu, alebo šak ani neviem .. proste kde môžem ísť bez prijímačiek), brno, olomouc a strašne ma nútia do prahy, takže aby mali dušu na mieste, tak "skúsim"
no ja tiež si dávam právo TRUNI, história + SJ na UK a Filozofia(NOS + AJ) na UKF v NR... hádam ma na jednu z nich už len príjmu, ale pravdupovediac, viac by ma bavila história či filozofia(viem, je to marha ťažké) než právo..
no ako dakujem @estrella ze si to o mne myslíš az tak som zazraty do programovania?? ...
@seagull1 no tak hlavne chcem ist do BA... a ak BA nevide budem musiet ist do KE... sice je to odbor informatika ale je to na elektro-informatickej fakulte.... kde zas v BA je to na fakulti informatiky osobitne
a do KE sa mi až tak nechcem ... vkladam nádeje do FITT STU BA
kks tych pravnikov bude tolko na Slovensku ze ich nebude mat kto najimat.. ja este neviem kam idem, ale trebars jedno chcem skusit Socialna a pracovna psychologia na UK BA.. a potom este na Masarycku (ete neviem aky odbor)
tolko .. my zatial len planujeme sa tam dostat .. kolko z nas sa tam nakoniec dostane ? kolko z nas sa na to neskor nevykasle alebo neprejde skuskami ? .. nadej umiera posledna
Ekonomiu bud na IES FSV Karlovke, alebo na narodohospodarskej fakulte na VŠE v Prahe a ako poistku mam softwarove inzinierstvo v ekonomii na ČVUT v Prahe
ja.. este nad BA - akademia policajneho zboru.. verejnopravna ochrana, alebo take nieco by tam malo byt.. este si nie som celkom ista, kam si dam tu poistku
ja este tak trosku uvazujem nad informatikou do ke , akoze zaujimavy odbor aj ked ma dost daleko od nosky a dejepisu ale v pripade nudze aspon vyuzijem letne prazdniny na obcastne studium a co-to sa naucim z toho .. ale snad nebude nutne pouzit poistku
Neodporucam informu pokial nevis do coho ides. Aj ja som mal sny aky velky progravator v okuliaroch zo mna bude. A to mi vydrzalo prvy semester, kym ma nevyrazili.
@Petika áno, každý ma od toho odrádza... ale to by nebola len čisto filozofia, je to spojené s nákou o spoločnosti a aj s cudzím jazykom, hoci ten jazyk by bol podla mňa len slabším odvarom toho, čo bolo an strednej... v dnešnom svete sa ťažko uplatniť, keď človeka baví málo vecí
@bullet1302 to je ťažko potom vyberať ak ťa baví málo vecí a zrovna tie veci sú dosť "nepraktické"..tiež som mala taký problém keď som posielal prihlášky..až som skončila na filozofii.. poznám však ľudí, ktorých to baví.
ono je dobre pozrieť si predmety ktoré by si študoval a tak..poprípade sa informovať u niekoho kto študuje/študoval
dnes som o tom konzultoval s tiednym, ktorý vyštudoval filozofiu.... a hovoril mi, že ak ma to baví nech tam idem, ale ťažko s tým niečo... a práve preto si idem podávať prihlášku aj na právo, ktoré si nei som istý či by ma baivlo, jeidne tak trestné a na históriu spojenú so slovenčinou a literatúrou(pedagogicka fakulta), čo by ma aj vcelku vedelo opanta...každý ma už od všetkého odrádza, ale mňa to už nezaujíma, viem, že tieto 3 predmety by ma bavili, čo s nimi to už nechám na inokedy
@petika dnes som o tom konzultoval s tiednym, ktorý vyštudoval filozofiu.... a hovoril mi, že ak ma to baví nech tam idem, ale ťažko s tým niečo... a práve preto si idem podávať prihlášku aj na právo, ktoré si nei som istý či by ma baivlo, jeidne tak trestné a na históriu spojenú so slovenčinou a literatúrou(pedagogicka fakulta), čo by ma aj vcelku vedelo opantá.
každý ma už od všetkého odrádza, ale mňa to už nezaujíma, viem, že tieto 3 predmety by ma bavili, čo s nimi, to už nechám na inokedy
@bullet1302 tak ako čo sa týka ešte tej filozofie, tak poznám ľudí, ktorí sa jej venovali, ale až na druhom mieste-takže vyštudovali niečo a potom išli študovať fildu lebo ich to zaujímalo..
zas na druhej strane , radšej študovať niečo, čo ťa baví aj keď to má horšie uplatnenie-pretože ak ťa to baví, nebudeš sa musieť do toho nútiť a budeš to študovať s radosťou
každopádne je hrozne ťažké vybrať si hneď po strednej škole vysokú.. preto je nemálo prípadov, kedy študenti menia školu raz, dva či tri krát
ešte späť k tým tvojim známym... ako to myslíš? že vyštudovali niečo totálne od veci, a keď získali titul, šli ešte plus na fildu? hmmm nie je to už zamak zbytočné dnes?
Tak aby som sem aj ja trosku prispel : ja som sa rozhodol poslat vsetky prihlasky na EUBA asi na 3-4 fakulty (narodnohosp. , obchodna, podnikovy manažment) a velmi rozmyslam o medzinarodnych vzťahoch na EUBA len som počul, že už v 1.ročniku sa robi štatna skuška z jazykov z ktorych by som robil prijimaciu skusku neviete nahodou co je natom pravda ? Z nemciny sa nebojim robyt statnu skusku ale z angliny som si neni na 100% isty ze by som to spravil mozno este po par rokoch studia.
-vidim tu dost pravnikov ale obavam sa ze ako to uz bolo hore spomenute treba si fakt pozret pracovny trh
a este som sa chcel spitat co hovorite na studijny program na narodno hosp. Financie, bankovníctvo a investovanie (zda sa mi to byt zaujimave )
-a na vysoku sa uz snazim intenzivne pripravovat t.j. pripravne kurzy pocitanie matiky, ucenie sa ekonomiky (prednasa nam Lisý zaujimavy clovek ako stale hovori Moj vyklad nenahradi vase individualne studium a vase individualne studium nenahradi moj vyklad a na matike mame Muchu kedze chodim na Gympel v NZ neni premna matika problemom ale ostatni z OA a hotelovej vravia ze nestihaju a nechapu co sa tam ucime
Viete niečo, či aká je prírodovedecká fakulta BA, študijný program geografia v štátnej správe a samospráve (externé)?! Je to lahké, treba tam kresliť? Všetky informácie potrebujem!
ja som už bola rozhodnuta na aku vyšku idem a teraz sa moje presvedčenie vyparilo...ale som si povedala,že dokonca januara zistim kam vedie moja cesta..či medicina,alebo ,no niečo ine
Nenájde sa niekto kto študuje na FiF UCM - Nemecký jazyk a kultúra v odbornej komunikácii ? Za každú možnú infošku budem vďačný. Na nete je toho veľmi málo. Aké predmety, skúšky a tak ...
caute som tu nova..nahodou som natrafila na tuto stranku ked som hladala info o studiu prekladatelstva, vsimla som si ze mnohych z vas tiez trapi podobna dilema ohladom jednoodboroveho studia anglictiny...zatial co pozerma vsade mate kombinacie..nasiel niekto jednoodborove? taktiez amm rada anglictinu a rada by som ju studovala a taktiez sa obavam ci to tma zvladnem kedze nemam ziadne info od niekoho kto to studuje....ak mi niekto vie poradit budem rada...vdakaaa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
takze mozno budeme spolužiaci
občas by bolo dobré pozrieť ako je to s uplatnením na trhu a aký je dopyt po absolventoch tej ktorej školy..aby podaktorí neboli sklamaní potom
Stodvacinkar , ja viem ze je to blbo s uplatnenim prava ale podla mna je to stale najlepsia moznost z dejepisu a nosky a ked to cloveka bavi tym padom v tom bude dobry tak to snad zvladnem
@seagull1 no tak hlavne chcem ist do BA... a ak BA nevide budem musiet ist do KE... sice je to odbor informatika ale je to na elektro-informatickej fakulte.... kde zas v BA je to na fakulti informatiky osobitne
a do KE sa mi až tak nechcem ... vkladam nádeje do FITT STU BA
ono je dobre pozrieť si predmety ktoré by si študoval a tak..poprípade sa informovať u niekoho kto študuje/študoval
každý ma už od všetkého odrádza, ale mňa to už nezaujíma, viem, že tieto 3 predmety by ma bavili, čo s nimi, to už nechám na inokedy
zas na druhej strane , radšej študovať niečo, čo ťa baví aj keď to má horšie uplatnenie-pretože ak ťa to baví, nebudeš sa musieť do toho nútiť a budeš to študovať s radosťou
každopádne je hrozne ťažké vybrať si hneď po strednej škole vysokú.. preto je nemálo prípadov, kedy študenti menia školu raz, dva či tri krát
každopádne držím palce
ešte späť k tým tvojim známym... ako to myslíš? že vyštudovali niečo totálne od veci, a keď získali titul, šli ešte plus na fildu? hmmm nie je to už zamak zbytočné dnes?
-vidim tu dost pravnikov ale obavam sa ze ako to uz bolo hore spomenute treba si fakt pozret pracovny trh
a este som sa chcel spitat co hovorite na studijny program na narodno hosp. Financie, bankovníctvo a investovanie (zda sa mi to byt zaujimave )
-a na vysoku sa uz snazim intenzivne pripravovat t.j. pripravne kurzy pocitanie matiky, ucenie sa ekonomiky (prednasa nam Lisý zaujimavy clovek ako stale hovori Moj vyklad nenahradi vase individualne studium a vase individualne studium nenahradi moj vyklad a na matike mame Muchu kedze chodim na Gympel v NZ neni premna matika problemom ale ostatni z OA a hotelovej vravia ze nestihaju a nechapu co sa tam ucime
Viete niečo, či aká je prírodovedecká fakulta BA, študijný program geografia v štátnej správe a samospráve (externé)?! Je to lahké, treba tam kresliť? Všetky informácie potrebujem!
Ďakujem!