Nejako som zablúdil na stránky týkajúce sa maturity a všimol som si, že sa menia tento rok podmienky... Avšak zaujíma ma až tá ďalšia maturita, čiže v roku 2014, keďže momentálne idem do 3. ročníka na gympli... Čosi, kdesi, kedysi nám spomínala profesorka
viem, ze teraz co budeme my maturovat, tak musime mat iste % na pisomnych z jazyka, aby sme boli pripusteni k ustnym ..ale myslim, ze 49% to nie je, je to menej. snazim sa zistit kolko.. a nemyslim, ze by sa to do dalsieho roka zvysilo..
musíš mať 33,3 % aby si bol pripustený... teda to sú moje posledné infošky, som rada, že to mám za sebou ...ale neboj sa, dovtedy sa to ešte bude meniť aspoň 5 krát, lebo toto malo platiť už aj pri mne a nakoniec to tak nebolo
Ja som sa napr az v septembri pred maturitou dozvedela ze musim povinne maturovat na uroven B2 z jazyka, lebo som na gympli. Takze neviem ci sa take veci vedia az o tolko skor akoby mali...
6. Žiak úspešne vykoná MS z predmetu, ktorý má externú časť a písomnú formu internej časti, ak jeho hodnotenie z ústnej zložky internej časti MS
a/ nie je horšie ako stupeň prospechu 3 - dobrý ( bez ohľadu na hodnotenie písomnej formy internej časti a externej časti
b/ je stupeň prospechu 4 - dostatočný a v písomnej forme internej časti získa viac ako 25% z celkového počtu bodov a súčasne v externej časti získa viac ako 33 % z celkového počtu bodov... Všetko je po starom vždy sa priemeruje písomná z ústnou maturitou
@speedsteer V septembri nadobudne účinnosť aj ustanovenie novely vyhlášky o ukončovaní štúdia na stredných školách, ktorá určuje nové predpoklady na úspešné vykonanie maturitnej skúšky z predmetu, ktorý má externú časť maturitnej skúšky a písomnú formu maturitnej skúšky, resp. predmetu, ktorý má externú časť maturitnej skúšky. Vo väčšej miere, ako tomu bolo doteraz, sa bude prihliadať na výsledky písomných skúšok. ( » www.minedu.sk/index.php?lang=...
@neoriginalna som .. ja som maturoval minulý rok ..a my sme mohli mať aj pod 33% .. aby sme boli pripustený k ustnej časti ... a v tej sme museli dostať 3 a lepšie inak by sme nezmaturovali .... vy už musíte mať nad 33%
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@nietimekki Keď ona je niekedy rada, že je vôbec rada a že trafí na správnu hodinu
zadania (cvicne) ukazky a cele je to vypracovane a ze ja mam pekne poznamky!
na akej stranke si nasiel tie info o tejto maturite?
lebo my sme do septembra nevedeli ako budeme maturovat
@najivna vie, kedze sa to teraz niekedy menilo..
a/ nie je horšie ako stupeň prospechu 3 - dobrý ( bez ohľadu na hodnotenie písomnej formy internej časti a externej časti
b/ je stupeň prospechu 4 - dostatočný a v písomnej forme internej časti získa viac ako 25% z celkového počtu bodov a súčasne v externej časti získa viac ako 33 % z celkového počtu bodov... Všetko je po starom vždy sa priemeruje písomná z ústnou maturitou
resp. mozno bude ale ak nebdue urcity percentil na pisomnej, k ustnej ani nejdes uz
toto, co tvrdim, viem uz nejakeho pol roka a vedia to vsetci gymplaci aj z inych skol co poznam..
Presnejšie Vyhláška MŠ SR č. 318/2008 o ukončovaní štúdia na stredných školách. Ktorá platí v súčastnosti
@speedsteer V septembri nadobudne účinnosť aj ustanovenie novely vyhlášky o ukončovaní štúdia na stredných školách, ktorá určuje nové predpoklady na úspešné vykonanie maturitnej skúšky z predmetu, ktorý má externú časť maturitnej skúšky a písomnú formu maturitnej skúšky, resp. predmetu, ktorý má externú časť maturitnej skúšky. Vo väčšej miere, ako tomu bolo doteraz, sa bude prihliadať na výsledky písomných skúšok. ( » www.minedu.sk/index.php?lang=...
Maturita - všetky informácie
» zmaturuj.zones.sk/maturita/...
Maturitné testy
» zmaturuj.zones.sk/maturitne-testy...
Vypracované maturitné témy a otázky
» zmaturuj.zones.sk/vypracovane-mat...
Referáty, ťaháky, maturita, maturitné otázky
» www.zones.sk/studentske-prac...