Sestra akurát maturuje na OA a keď vidím tie vypracované otazky z ekonomiky (30 otázok každá ma skoro 10 strán A4) je mi až zle. A k tomu naspamäť diela autorov z literatúry... Praktické maturity (príklady) budú účtovať s malou prestávkou 10 hodín, k tomu
to na akej OA je??..ja som tiež maturoval z účtovníctva, tiež na PC..ale sme to nemali 10 hodín..myslím, že to mohlo byť 5, max. 6 hodín..bez prestávky..jedine s odskokom na WC a kuknutie do ťaháku..
a zmaturovať sa dá aj tak, že si počas tých 4 rokov na škole neznepriatelíš profákov..na maturite vždy pomožu ..
a vypracované otázky??..z každého predmetu mi chýbalo asi 10 otázok..takže som sa spoliehal aj na dávku šťastia, že si vyberiem to čo viem...
To je jedno No na pc to bude asi 6 hodín. ale k tomu maju aj ručne súvislý priklad asi tak na 10 hod kde ma byť vsetko, či uct. prípady, VH, mzdy, zavierka... Proste zo všetkého niečo
Ale jedna sa o to, že ved po mature im to tak či tak vyfuči von. A na úradoch je vždy odborník na jednu oblasť a k tomu si pomáha napr na dane, a k tomu si pomáha aj danovymi zákonmi, teda ani zďaleka to nemusi tak dobre ovládať ako maturanti.
maturita a bifľovanie? veď maturitný ročník bola najväčšia flákačka za celých 8 rokov. na začiatku si chvíľu zvykáš že ti všetci milosrdní rofáci chcú tak neskutočne pomôcť, že zo všetkého máš opakovacie písomky, potom to ale prefiltrujete a na maturitu sa vždy učí až cez akademický.
maturitný ročník bol absolútne najlepší! až na VŠ zistíš, čo je to učiť sa.
Napíšem len toľko že voloviny neriešim ja som sa na maturitu neučil a zmaturoval som na priemer 1,5 zo 4 maturitných predmetov ale zase som sa vždy kukol za 4roky každý večer do zošita aspoň na 5 minút aby som sa nemusel učiť jak debil posledný týždeň a stresovať na maturite či urobím. Dievča zlaté kaď budeš robiť skúšky na VŠ tak potom sa ťa opýtam či maturita je ťažká alebo či nároky na strednej sú vysoké ja si myslím že ešte by sa mali sprísniť lebo koľko dnes štvorkárov pomaturuje čo nevedia nič len z milosti im dajú prejsť to nie je možné. Ja by som v dnešnej dobre rozdelil stredoškolákov ktorý by skončili strednú školu s maturitou a bez maturity aby sa učili a nie 4 roky chodili jak do kostola si odsedieť a dostať maturitu len tak s piči že tam boli to mohli ísť aj do basy a dostať maturitu.
Proste chcem tým povedať aby sa stredoškoláci hodnotili za 4 roky svojej práce a svojich vedomostí a nie len za posledný rok či polrok na strednej škole a tam by sa rozhodlo kto by bol pripustený k maturite a kto by skončil strednú školu bez maturity. Potom to vyzerá keď na výšku príde 400 ľudí a vyhodia 220 za prví rok lebo sú blbý jak dela no však bodaj by nie keď idú na výšku s podobným úmyslom.
maturujeme tento rok a ja sa na to napr. pozeram z vicerych hladisk.
1. vsetci zmaturuju.respektive 99% ludi prejde ak nie su uplni idioti a ignoranti.
2.hej ked som si to vsetko vytlacila az mi prislo zle, ale ked sa do toho clovek ponori, na polovicu veci si spomenie lebo sa ich uz raz ucil, nevidi to prvy krat.zaroven si cely rocnik vsetko opakujeme ako uz niekto vyssie pisal takze akademicky berem len ako opakovacku.
4. ovela viac sa sustredim na prijmacky na VS, to bude vacsi pruser ak ma nevezmu a ja nemienim riskovat
Ahojte, chcem sa opytat, ci v 4. rocniku na pol roku, keby mal niekto 5ky od hora dole, ci to ovplyvni pripustenie k maturite, alebo od toho zavisi len koncorocne? Dakujem za odpoved
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Horšie to je už na prijímačky v VŠ...
a zmaturovať sa dá aj tak, že si počas tých 4 rokov na škole neznepriatelíš profákov..na maturite vždy pomožu ..
a vypracované otázky??..z každého predmetu mi chýbalo asi 10 otázok..takže som sa spoliehal aj na dávku šťastia, že si vyberiem to čo viem...
Ale jedna sa o to, že ved po mature im to tak či tak vyfuči von. A na úradoch je vždy odborník na jednu oblasť a k tomu si pomáha napr na dane, a k tomu si pomáha aj danovymi zákonmi, teda ani zďaleka to nemusi tak dobre ovládať ako maturanti.
maturitný ročník bol absolútne najlepší! až na VŠ zistíš, čo je to učiť sa.
Proste chcem tým povedať aby sa stredoškoláci hodnotili za 4 roky svojej práce a svojich vedomostí a nie len za posledný rok či polrok na strednej škole a tam by sa rozhodlo kto by bol pripustený k maturite a kto by skončil strednú školu bez maturity. Potom to vyzerá keď na výšku príde 400 ľudí a vyhodia 220 za prví rok lebo sú blbý jak dela no však bodaj by nie keď idú na výšku s podobným úmyslom.
1. vsetci zmaturuju.respektive 99% ludi prejde ak nie su uplni idioti a ignoranti.
2.hej ked som si to vsetko vytlacila az mi prislo zle, ale ked sa do toho clovek ponori, na polovicu veci si spomenie lebo sa ich uz raz ucil, nevidi to prvy krat.zaroven si cely rocnik vsetko opakujeme ako uz niekto vyssie pisal takze akademicky berem len ako opakovacku.
4. ovela viac sa sustredim na prijmacky na VS, to bude vacsi pruser ak ma nevezmu a ja nemienim riskovat
4.aj tak ma uz chytaju nervy xDDDD