Vedel by mi niekto poradiť, ako a kde sa dá zmaturovať z českého jazyka? Je to potrebné na jednu školu, na ktorú chcem ísť. Alebo by som musela robiť nejaké testy. Robil to už niekto z vás?
pocula som o jednom dievcati znameho co nemohla ist na nejaky cudzi jazyk na karlovej uni lebo vyzadovali cesku maturitu, nesplnala podmienky proste. myslim, ze tymto plus so zvysenym skolnym sa len snazia oddrbat slovenskych studentov z ceska co sa tam maju moc vyhodne a dobre.
@nicolkaa Fu, viem si to prestaviť,ak by to bolo nejaké prekladateľstvo čeština-cudzí jazyk,to by bolo potom logické.
Ad školné, školné nebude, len zápisné a aj to nanajvýš o dva roky. Ono sa môže zdať, že medzi tým nie je rozdiel,ale suma 10 000kč a 2000kč za semester je dosť rozdielna Ale inak máš asi pravdu, čo počúvam, tak ľudia argumentujú za zavedenie školného(zápisného,whatever) práve tým,aby k ním chodilo menej Slovákov. Oni si totiž reálne myslia, že my ideme do ČR na školu vyložene kvôli tomu,že vraj u nás je školstvo platené, som sa divila neskutočne, koľko ľudí v tom žije,že preto im berieme miesta na školách a v práci
@amirai na stránke karlovky bol nedávno pridaný článok o tom, že je to oficiálne, od budúceho šk. roka sa zvýši školné a možno pre niekoho je to pár eur navyše, ale pre mňa napr. dosť problém, už i tak by som ťažko zvládala výšku finančne, takto som úplne pauznutá a neviem čo ďalej, na slovensku študovať fakt FAKT nechcem. a českú maturitu vyžadovali aj dva roky dozadu, sranda, včera mi zrovna jedna známa vravela, že jej dcéra musela ísť na komenského (kam išli všetci ktorých nevzali na karlovku) lebo na japončinu (alebo čínštinu, neviem teraz :x) vyžadovali maturitu z českého jazyka od nej, inak by splnila všetky podmienky a mohla by robiť prijímačky.. svinstvo no.
@nicolkaa Jj,chápem, ale ako to myslíš,že sa zvýši školné? Veď zatiaľ nie je. Viem,že jeden článok bol o tom,že to bude zavedené od budúceho roka a aj mňa to naštvalo,potom som začala zisťovať a z veľkej časti panuje nálada,že v reáli to skôr ako o dva roky nebude, keďže to nestíhajú pripraviť. Ale tak keď sa to vezme, môže sa stať. Pri mojom šťastí hneď ako prekročím hranicu, tak to nebude zápisné ale školné a celý návrh bude na stole hneď.
A jasne,chápem, aj pre mňa je to dosť,takmer som sa kvôli tomu rozhodla zostať na SR,ale utešujem sa vážne tým, že keby to bolo tých 10 000,tak to ako vážne nevykryjem, keď si vezmem, že len za intrák budem platiť okolo 110€,tak mi je dosť blbo X_X
tak som to našla » www.jamu.cz/documents/hf/st... je to nejak takto . Napísala som tam a dúfam mi odpovedia čo najskor a ak som dobre pochopila, tak sa dá aj počas prijímačiek ..uvidíme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ktora skola,ktory odbor?
Ad školné, školné nebude, len zápisné a aj to nanajvýš o dva roky. Ono sa môže zdať, že medzi tým nie je rozdiel,ale suma 10 000kč a 2000kč za semester je dosť rozdielna Ale inak máš asi pravdu, čo počúvam, tak ľudia argumentujú za zavedenie školného(zápisného,whatever) práve tým,aby k ním chodilo menej Slovákov. Oni si totiž reálne myslia, že my ideme do ČR na školu vyložene kvôli tomu,že vraj u nás je školstvo platené, som sa divila neskutočne, koľko ľudí v tom žije,že preto im berieme miesta na školách a v práci
A jasne,chápem, aj pre mňa je to dosť,takmer som sa kvôli tomu rozhodla zostať na SR,ale utešujem sa vážne tým, že keby to bolo tých 10 000,tak to ako vážne nevykryjem, keď si vezmem, že len za intrák budem platiť okolo 110€,tak mi je dosť blbo X_X