ahojte zaujimalo by ma ako u vas prebiehal maturitny rocnik ( hlavne GYMNAZISTI) ... kedy ste sa zacali ucit na maturity a kedy na prijimacky?? mali ste stresy pred maturitami?
ja som bola na osemročnom, celý rok som sa tvárila, že sa učím, ale tak ozaj som sa do toho pozrela pred akademickým.
nestresuj a budeš mať celú maturitu jednoduchšiu, nie jak ja, čo som si na NOSke vytiahla dve primitívne otázky, ktoré som vedela a kým som ich hovorila, rozrevala som sa, strašne ma rozbolela hlava a spustila sa mi krv z nosa
na prijmacky aj na matury som sa ucila tyzden.. z matury jedna dvojka a na skolu ma vzali.. nie je nic lahsie ako matura (ked si vies tahat otazky, tak ako ja).. inak som sa v skole nejak extra dobre neucila
hehe ja som na praktickej, co bolo to najlahsie kedže sme mohli mat pred sebou papiere a mali sme aj prezentaciu kde bola polovica veci napisana, skoro odpadla...
tiez som bola na osemrocnom, vsetci ostatni stvrtaci strasne stresovali a my sme boli v najvacsej pohodicke, profesori nam stale nadavali, ze kedy sa zacneme ucit a ze ci si myslime, ze cez akademicky sa to vsetko stihneme naucit..... a nakoniec sme zmaturovali vsetci a na najlepsie znamky zo vsetkych tried takze hlavne nestresuj, hlavne nie pred pisomnymi, lebo to je uplne nic(nechapem, preco z toho vsetci robia take strasne halo). vacsinou som bola donutena ucit sa priebezne pocas roka, takze napriklad biologiu som si zopakovala behom dvoch dni pocas akademickeho, inak som nic nerobila. literaturu som sa naucila narazovo, zopar hodin pred skuskou, na skusku som bola vsetko naucena a potom som to aj rychlo zabudla
stresy boli dosť veľké, nemali sme predstavu, ako to bude vyzerať, tak sme si nereálne sľubovali, ako skoro sa začneme učiť....samozrejme nevyšlo to a ani to nebolo potrebné cez rok sme na hodinách normálne preberali učivo a na dvojhodinových seminároch sme sa venovali maturite z daného predmetu. niekde bola príprava lepšia, inde horšia. najviac pomohlo, že som zo všetkého mala viac menej vypracované otázky, to už je malina, keď presne vieš, čo si môžeš vytiahnuť neviem, kedy som sa začala učiť, kedže z maturitných otázok nás skúšali už počas roku... možno v marci? na monitory skorej, ale tak to som sa neučila, to som si len preriešila staršie verzie a dokonale mi to stačilo. z celej našej školy nezmaturovali tuším dvaja, takže netreba robiť zbytočné stresy.
a prijímačky som absolvovala len jedny, na FIITku a tam tiež stačilo len preriešiť pár príkladov z brožúrky
hrom aby do toho. Narodil som sa v juli, a chodim na osemročne...tzn ze maturujem 17 rocni, tzn ze 21-22rocny mozno spromujem..tzn BUDEM ROBIT OD 2 ROKY DLHSIE DO DOCHODKU :/
Ja som sa učila hlavne cez akademický,slovenčinu som sa učila noc pred odpoveďou (tak to potom aj vyzeralo ,jedine noske som venovala čas aj pred akademickým. A oplatilo sa to.
No a čo sa týka prijímačiek, to som sa učila asi týždeň pred,ale že by som to stíhala,tak to nie. Hlavné je nestresovať sa, hovorí to každý, niekedy je to ťažké dosiahnuť,ale vďaka tomu,že som nebola nervózna na prijímačkách som sa dostala tam,kam som sa chcela dostať. Veľa šťastia
Štyri dni pred maturou som sa začal učiť, ale tie 4 dni boli také, že som sa skoro ozaj v kuse učil ...Na prijmacky som sa učil necelé 2 dni Aj som spravil ale siel som na inu skolu...A stresy ? Boli, boli Ale to patrí k tomu, s odstupom času sa na tom zasmeješ, že to nebolo nič ťažké.
ke maturujes z predmetov,ktore mas rada,tak si to len zopakujes. ja som sa tri roky ako tak ucila.... potom v priebehu roka na seminaroch som pocuvala...a ani som sa nejak neucila,len opakovala. takze pohoda,netsrsuj...
na pisomne som sa neucila, na ustne som sa cez akademicky tyzden, na nos-ku a slovenc., a na jedny prijimacky som sa neucila, na druhe asi 2 dni? nepamatam. ked sa tak na to teraz divam, nejak lahko mi to islo ale ked to clovek aktualne preziva vyzera to samozrejme inak
@stormmast3er vzdy lepsie ako maturovat v 16-tich, co sa podarilo mojmu bratovi. pred mesiacom oslavil iba sedemnastku a od septembra nastupuje na vysku
Ja som chodil na osemročné a poviem Ti,že je to podľa mňa najľahší ročník zo všetkých.Proste sme nič nerobili a stále bolo všetko v pohode.Síce profáci nás stále stresovali,ale maturita je formalita,ale tak aspoň treba vedieť trochu z čoho ideš maturovať,záleží či Ti stačia 2 alebo chceš jednotky...na jednotky sa myslím treba učiť...a stres som veru mal keď sa to už blížilo,ale zase pri odpovedi úplna pohodka,všetci vysmiati
No, prvý polrok bude len v znamení stužkovej a dozvukov. Po polročných prázdninách začnú strašiť s písomnými . Po písomných si dávaj dokopy známky, normálni učitelia sa začnú trochu sústrediť len na to, čo treba na maturitu, príp. na tých, čo idú z ich predmetu maturovať. Ja som sa na maturitu najintenzívnejšie učila samozrejme cez akademický, dva týždne pred tým len biológiu, ale to som aj tak do matury zabudla, tak som tam išla s tým, že asi polovicu neviem. A dopadlo to super. Tak isto aj z chémie a sloviny, z angliny bola 2. A na prijímačky som sa intenzívne neučila.
takze gymnazistka.ucila som sa poctivo na predmety,obcas som nestihala,tak sa nenaucila (a jak na just ma niekedy vytiahli).no a maturity,ustne, som sa ucila asi tak dva-tri mesiace pred,ale mala som aj tak takych zasratych spoluziakov,kt. to mali kupene alebo sa nato vysrali a presli,takze NESPRAVODLIVOST.co z toho plynie?murphyho pravidlo:ucis sa pravidelne celych 8(cele 4roky) rokov a mas stresy a prejdes. si lajdak,mas to nahaku,alebo priemer a nemas nervy a prejdes aj s dvojkami.PS:nikoho nezaujima neskor v tvojom zivote ake bolo maturitne vysvedcko,resp.ake boli vysokoskolske znamky,hlavne ze si presla.takze NESPRAVODLIVOST,aspon v pripade maturit.
Myslím, že tí, čo písali, že sa skoro vôbec neučili sa učili počas celého gymnázia a maturita je len také zhrnutie toho všetkého.
Takže ak si sa učila počas štúdia, nemáš sa čo navyše učiť, stačí ti aj pár dní pred maturitou si to zopakovať a plus aj v škole si to počas roka zopakuješ.
A na písomné sa učiť netreba, tie sú urobené tak, aby ich zvládli aj trojkári-štvorkári z učňoviek, takže pre gymnazistu je to prechádzka ružovým sadom.
Teraz myslím jazyky, ak maturuješ z matematiky, tak neviem, nemám skúsenosť.
ja som sa ucievala na matiku a biolu na pisomky co sme mali na seminaroch cize som si to tak zopakla...a co sa tyka pripravy na maturu z matiky mi to uplne stacilo...biolu som sa zacala ucit asi 2tyzdne pred akademickym ale to uz som mala vypracovane otazky ktore som si robila asi tak mesiac...
na angline zas stale skusala temy ale to mi az tak nepomohlo len som ziskala aku taku slovnu zasobu...
a slovina uplne uplne 0 bodov...na jedinu pisomku co sme mali z maturitnych tem som sa ich "naucila" 5 a potom uz nic cize som sa chystala ze akademicky sa bude niest v znameni sloviny ale nakoniec som to stiahla len na vikend pred maturou a nakoniec som si stvrtok vecer v polospanku citala poslednych par tem...a stastnou nahodou som si vybrala 2.svetovu vojnu v slovenskej lit. po 1945...to bola jedna z tych poslednych tem z ktorej som si vecer citala obsahy diel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ja som bola na osemročnom, celý rok som sa tvárila, že sa učím, ale tak ozaj som sa do toho pozrela pred akademickým.
nestresuj a budeš mať celú maturitu jednoduchšiu, nie jak ja, čo som si na NOSke vytiahla dve primitívne otázky, ktoré som vedela a kým som ich hovorila, rozrevala som sa, strašne ma rozbolela hlava a spustila sa mi krv z nosa
hlavne klud a všetko stihneš
takmer vôbec
ale ja som mala dobré predmety, zo mňa si príklad neber
a prijímačky som absolvovala len jedny, na FIITku a tam tiež stačilo len preriešiť pár príkladov z brožúrky
No a čo sa týka prijímačiek, to som sa učila asi týždeň pred,ale že by som to stíhala,tak to nie. Hlavné je nestresovať sa, hovorí to každý, niekedy je to ťažké dosiahnuť,ale vďaka tomu,že som nebola nervózna na prijímačkách som sa dostala tam,kam som sa chcela dostať. Veľa šťastia
Nie si sám, ja mám teraz ešte len 16 (17 až na konci augusta) a tiež teraz maturujem Ale som uplne rada... Keď vidím, kde sú teraz moji rovesníci
slovinu som sa ucila asi 2 dni anglinu vobec, ani som nevedela okruhy. dejepis a nosku som pozerala noc pred skuskou.
na prijimacky to uz bolo viac pozvolna.
stresy som mala asi tak pred prvými dvoma odpovedami. potom uz nie. no mozno to bolo aj preto, lebo som existovala na redbulle a cokolade bez spanku.
Ale tak naozaj seriózne až cez akademický týždeň. A úplne to stačilo.
Prijímačky som nerobila našťastie.
Jednoducho si to vychutnaj
tot vse
Takže ak si sa učila počas štúdia, nemáš sa čo navyše učiť, stačí ti aj pár dní pred maturitou si to zopakovať a plus aj v škole si to počas roka zopakuješ.
A na písomné sa učiť netreba, tie sú urobené tak, aby ich zvládli aj trojkári-štvorkári z učňoviek, takže pre gymnazistu je to prechádzka ružovým sadom.
Teraz myslím jazyky, ak maturuješ z matematiky, tak neviem, nemám skúsenosť.
na angline zas stale skusala temy ale to mi az tak nepomohlo len som ziskala aku taku slovnu zasobu...
a slovina uplne uplne 0 bodov...na jedinu pisomku co sme mali z maturitnych tem som sa ich "naucila" 5 a potom uz nic cize som sa chystala ze akademicky sa bude niest v znameni sloviny ale nakoniec som to stiahla len na vikend pred maturou a nakoniec som si stvrtok vecer v polospanku citala poslednych par tem...a stastnou nahodou som si vybrala 2.svetovu vojnu v slovenskej lit. po 1945...to bola jedna z tych poslednych tem z ktorej som si vecer citala obsahy diel
a zmaturovala som na jednotky