ja si myslím, že to nie je dané, pretože maturovať môžeš aj z predmetu, ktorý si v živote v škole nemala - napríklad z ekonomiky, nemusíš chodiť ani na seminár
@notyou@nashinka je to dane zakonom, najdete to v jednej vyhlaske ministerstva skolstva.. ak ste mali menej hodin v rozvrhu ako mate mat, but si musite zvolit take seminare a ak sa neda tak mate smolu.. ako ja
Ou, ou to počujem prvýkrát .. fúha, ale napríklad ja mám z francúzštiny o polovicu menej hodín než z angliny, a idem dobrovoľne maturovať z francúzštiny, teda dúfam, že budem môcť ako tak vidím
treti predmet mas dotaciu minimalne 6 hodin (napr. v 1. 2. 3. rocniku si mala chemiu raz tyzdenne to je 3 a v 4.mas seminar 3 hodiny tyzdenne to su dalsie 3 a to je 6)
stvrty predmet je bez dotacie cize to moze byt kludne nieco co si mala len v jednom rocniku o rozsahu 2 hodin
@7 maturovat mozes len z predmetu na ktory si v skole chodila
@najivna blbost, mozes ist aj na predmet z ktoreho nemas pocas celej SŠ na vysvedceni ani jednu znamku. Spoluziak (z)maturoval z neminy bez toho ze by absolvoval co i len jednu hodinu
@majo ale to by tak nemalo byt my sme o tom mali tento tyzden prednasku ze nemozes maturovat z nemciny ked si chodil na skole na spanielcinu o______o a je to aj logicke to mate divnu skolu
@najivna klasika SOŠka... ak si chodila na gympel tak mozno to je ine, alebo sa kazdy riadi svojimi pravidlami.. kazdopadne chalan ma maturu aj z AJ, aj z NJ... nestrati sa
@najivna hej hej, ta je na 2 veci. zas nejake formality..
narazal som skor ale na to, ze je fajn mat znalost dvoch svetovych jazykov. tu nemcinu si dal tusim preto, lebo zije v rakusku a tam treba (ked nie maturita) nejaky certifikat a chujoviny..
@najivna v rakusku certifikat treba, ale nie v kazdej robote.. ani na skolu nemusis mat tusim, staci mat maturitu.. a certifikat sa vydava(l) na nasej skole v pripade, ze si zmaturovala... a zaplatila.
@majo ale vseobecne certifikat treba respektive je lepsi nez matura. jasne ze su platene ved aj ja mam jeden a mam s nim aj viac moznosti (ci uz na vysku alebo do roboty kedze mam C2 a maturitu ktoru este aj tak nemam budem mat na B2
@najivna B2 som mal na angline tiez test som dosral, 20 z 80 som ani nezaskrtol, neviem kde mi hlava stala, proste fail jak vysity.. zbytok bola pohoda.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
stvrty predmet je bez dotacie cize to moze byt kludne nieco co si mala len v jednom rocniku o rozsahu 2 hodin
@7 maturovat mozes len z predmetu na ktory si v skole chodila
narazal som skor ale na to, ze je fajn mat znalost dvoch svetovych jazykov. tu nemcinu si dal tusim preto, lebo zije v rakusku a tam treba (ked nie maturita) nejaky certifikat a chujoviny..