caute hovori sa ze jedlo s mekaca je plne roznich sraciek. co si myslite vy? je to kvalitativne velky rozdiel od inich jedal? mate nejake negativne skusenosti? ci pozitivne?
mnaminka... odhodím svoj zelený čaj a naturalku a bežím doplniť vajtmins!
keď sa chcem ísť najesť štýlom: vypýtam a hneď dostanem, tak idem do vegetarianskej jedálne... jedlo do 40kč chutné, zdravé a jahodový/kokosový akýkolvek , pohár za 9kč...12 so šlahačkou ale radšej mám bez ale so slnečnicovými semiačkami!
do McDonaldu idem fakt len výnimočne (a nikdy to nie je z mojej iniciatívy), ale keď už, tak priznávam že hranolky nemám problém zjesť, ani cheeseburgerom nepohrdnem.. ale nie je to nič extra, na mňa McDonald veľmi dojem nespravil.. (nejdem filozofovať nad tým, koľko chémie to obsahuje, aj tak by to nemalo zmysel.. dnes už pridávajú aditíva do všetkého..)
raz som videla jedno video, že čo sa deje s tým ich jedlom v žalúdku..a od vtedy to mám stále pred očami a nič iné ako šalát si tam proste nedokážem objednať..
ja si myslím, že McDonald je na tom o dosť lepšie kvalitou ako ostatné fastfoody. jednak preto, že sú tam dosť často kontroly a tiež to musí spĺnať nejaké normy. ale rada by som vedela ako by dopadol v porovnaní s nejakou lacnejšou reštauráciou. neviem čo sa robí tam v zákulisí
ale moc tam ani nejem max zmrzlinu
mám to tam veľmi rada, ale chodím tam len tak raz za 2-3 mesiace. Celkovo si jedlo nekupujem a nemám žiadne negatívne skúsenosti. Myslím si, že kvalita jedál je rovnaká ako v iných reštauráciách. Možno trošku viac E-čiek a farbív, ale ak sa tam človek nestravuje pravidelne, tak nevadí
ja v McD nemôžem jesť pretože mám potom pokaždé žalúdočné problémy. Jediné čo odtiaľ zvládnem je cola a zmrzlina. Takže áno, podľa mňa je McD humus. Ešte aj keď som bola decko odmietala som tam chodiť nad čím sa matke vždy rozum zastavoval a raz keď sme šli z Blavy sme sa tam zastavili a objednala som si šalát bol tak hnilý.
ja si dosť dávam bacha na to čo žerem, čítam si zloženie všetkého, mäso ani nekupujem, max si ho beriem od mamy, pretože viem, že ona ho kupuje u malochovateľov a poľovníkov. a pokojne sa za to smejte a nazývajte to hipsterstvom, ale ja mám svoj organizmus rada a nebudem do neho pchať sračky.
proste zeleninu mám z trhov alebo zo záhrady, mäso od malochovateľov a aj keď váš organizmus možno nereaguje na sračky tak ako môj (záchvaty zápalu žalúdka, nadváha takmer z čohokoľvek a neschopnosť stráviť "jedlo"), tak by ste si na to mali dávať bacha. ono to teraz vyzerá s vami možno v pohode, ale v budúcnosti budete radi, ak nebudete srať hemeroidy.
pár krát do roka tam zájdem na jeden cheese a to je asi tak všetko a ani tam nemám chuť nejak chodiť, už viacerí hovorili o tom, že to ani potraviny niesu, všetko umelé.. @21 si myslíš fakt, že tam chodia kontroly a neviem čo ? ľudia čo tam robili mi hovorili, že by v živote si tam nič nekúpili, koľkokrát, že aj niečo na zem spadlo tak sa to dalo do burgeru a podobné veci, olej v ktorom robia hranolky vymieňajú raz za 1-2 týždne, že totálne čierny už je hnusný a práca / plat nič moc
a väčšinu ingrediencii dovážajú zo zahraničia, kdesi na svk má tiež Mc svoj sklad, nikde inde vám taký burger nespravia, celý Mc je len o tom aby aj ten kúsok syra bol čo najviac žltý a štýlový
je super ísť na čajík a cheese cake v zime a len tak sedieť pri národnom divadle a pozerať sa okolo
Jedlo som odtiaľ nemala ani nepamätám, každopádne tam nechodím s účelom ísť sa najesť, takže keď si dám ten ich super bebe jogurt alebo croissant ani ma netrápi čo v tom je, keďže tam idem tak raz za pol roka.
Nechápem ako niekto z toho može grcať ?? To si ludia vsugerujú a potom grcajú podla mňa, alebo im to chutí zjedia to z chuti chytia čemer (sorry záhorácky výraz ale neviem vám to normálne povedať) a potom vracajú.
Ja tam chodím pravidelne (ale nie z mojej iniciatívy) ale chutí mi to negrcám z toho ani nič iné. Ale jem tam jedine chees, hranolky, nugetky a zmrzku. (sem tam Big Mac ale to len ojedinele).
@hexo@poke tak si kupis 2-3 a mas cenu a velkost toho v inom podniku. Neviem, ako chodim tam fakt vynimocne ale par za par (hranolky a burger) alebo studentske menu (co sa vojde do 2-3€ mi staci na to, aby som zahnal pripadny hlad a nepotrebujem zjest 3 kila hamburgerov.
@grietusha dufam ze nepijes, nefajcis a neberies ani nic ine ked mas svoj organizmus tak moc rada ze v nom nestrpis take sracky jak napriklad zeleninu z hypermarketu
@poke ked si vonku hladny a mas blizko mekac, urcite zajdes do obchodu, nakupis si suroviny, isto so sebou nosis aj cely pribornik a grill a spravis si vlastny. Okrem toho, za 3 eura tiez isto nakupis kvalitne suroviny, ked len 3 zemle stoja tak do eura a nieco.
@etelnair tak ak by som si celé to drahšie balenie mäsa rozdelil do týchto porcií, tak si myslím, žeby som sa istotne zmestil do 3 eur
@trdelniiiq to hovoríš ako keby hamburger bolo jediné jedlo, ktoré sa dá kúpiť vonku, ja si to nekúpim vôbec, pre mňa je to hrozne predražené jedlo a ak to nevidíš, tak to máš fajn ale ja si napr. idem kúpiť bagetu za euro, čo mám omnoho väčšie, alebo idem do obchodu a kúpim si ovocie alebo in vec z ktorej sa dá najesť, popr. doložím ku tým trom eurám ďalšie 1,2 a mám 800g pizzu
a predpokladám, že kde na slovensku je mcdonald tam sú určite okolo neho aj ďalších milion obchodov
prosto jednoducho som rád že ti to predražené nepríde, ale mne hej a celkovo pozriem na to čo tam predávajú, niekoľko mesiacov zmrazené žemle ktoré potom vyzerajú ako z plastu, ten syr, ktorý sa miestami zbieha až do oranžova a celkovo nemám potrebu si to kupovať
tipujem že aj mcflurry je podobné svinstvo, čiže aj to chcem prestať jesť aj keď si to kúpim raz za 3 mesiace
@poke ved mi tu zas nemusis pisat seminarky o tom, ako sa pohybuju ceny vyrobkov a aku mas coho gramaz. Prislo mi jednoducho zvelicene, ze eurovy hamburger, ktoreho 2 kusy ti dokazu na urcity a potrebny cas zahnat hlad, nazves predrazenym tovarom. Nevraviac o tom, ze je to fast food a ked chcem nieco TERAZ, nebudem chodit hodinu po pekarnach, zelovoci a masiarstve, aby som si spravil bagetu.
Tiez mekac neoblubujem ale ked musim, tak si ten burger dam a nebudem sa tvarit, ze mi davaju hovno vysrate samotnym diablom.
@etelnair fajčím omnoho menej než kedysi, pijem neporovnateľne menej než kedysi a okrem toho mi ani z jedného nie je tak nehorázne napiču ako z nekvalitného jedla.
@poke CO? ja hovorim o tom ze su jedla ktore si doma nevies pripravit presne tak ako niekde v podniku, aj keby si si kupil vsetky suroviny (alebo si to aspon myslel) a hadzal sa aj o zem
v sucasnosti tam chodievam omnoho menej ako kedysi, chutovo mi to stale smakuje, ale aj ja suhlasim s tym ze je to predrazene a rozmyslim si ci si dam jeden hambac hranolky a kolu alebo sa za to 3x normalne najem v jedalni a mam kompletne menu s polievkou. to uz asi starnem ked takto rozmyslam
@etelnair no však ja to viem že nie -.-, ale teraz za to málo nebudem vyhadzovať peniaze, len preto že si podobnú gebudzinu neviem pripraviť doma
podľa tohto princípu si môžem kupovať každú sprostosť ktorú neviem vytvoriť doma teraz aj kd z nej nič nebudem mať
ja nerozumiem teraz čo tu riešite, ak nechceš uznať že sú tam predražené veci, navyše z lacných surovín, s ktorými sa zaobchádza jak sa zaobchádza tak je to tvoja vec, pre mňa za mňa tam nakupuj permanentne a buď spokojný, ja to jednoducho nechcem aj keby to hovno chutilo neviem jak všemožne, keď sa z toho raz nenajem + je to svinstvo
@poke my neriesime nic, ty si povedal ze kupis za tie tri eura zemle a suroviny a mas 10nasobne viac
ale to je taka logika ze ja kupim teda vrece ryze a mam este desatkrat viac a co teraz? to je princip uplne mimo, ti ludia si to kupuju lebo z toho daco asi maju
a este ti prezradim ze som tam nejedol vlastne ani raz nech nezachadzas do sraciek v druhom odstavci
a este chcem poznamenat ze ono v kazdej restauracii si zvyknu za jedlo pytat viac nez bola nakupna cena surovin o__O to ze ty tie zemle a maso dokazes kupit a zbuchat dokopy lacnejsie neprekvapi nikoho, prekvapilo by nas asi len to ufo co by z toho vzniklo ale to sa zas uz len opakujem
kúpim si nejaké ovocie viac kusov do eura a tiež sa najem, ďalších milion vecí, ten závin veľký čo nevládzem ani dojesť
nechápem ten ironický komentár
a to som schválne radšej vynechal niektoré veci, ale keď chceš vedieť ak som chodil z plávania večer, zvyčajne som bol mega hladný a ak doma nebolo nič a mal som len do 30 centov tak som si pokúpil čisté čerstvé rožky, ako nehovorím teraz že fungujem len na rožkoch ale keď som peniaze nemal tak som to musel riešiť takto a najedol som sa
milujem alibizmus typu: aj tak sú aditiva vo všetkom, tak sa s kludnym svedomím cpať nezdravými sračkami.
a k téme, bola som tam 2x v živote pričom raz som mala 6 rokov a druhý krát šalát
@etelnair to je veĺmi pekné čo si napísal, ale existujú aj iné lacnejšie podniky, kde sa za tú sumu 3 eur nažierem niekoľkonásobne, tak ja neviem čo tu hovoríš, prosto je to predražené hlavne kvôli tomu, že to, čo tam predávajú ma nielenže nezasýti ale je to navyše aj sračka, prosto ak by to bola nejaká gastronomická výživná vec tak nepoviem ale za to, aké lácne veci do toho dávajú a aké mizerné množstvo predávajú s pomerom iných podnikov, kde dajú za tú istú cenu väčšiu gramáž s plnohodnotejším zložením - tak niet o čom..
a ja som sa hlavne bavil o tom, že je to predražené, neviem prečo to skĺzlo na to, že si to neurobím doma :letim:
@poke rozky, co su nadnesene muka s vodou, to si tiez velmi nevyhral. Najest sa potom rovnako mozes aj ked si vyhrabes za domom hlinu zo zeme ale tiez to bude mat asi taku hodnotu ako tych 10 rozkov po plavarni.
@poke v podniku kde sa za tie tri eura nazeries niekolkonasobne nedostanes na tanier o nic lepsie jedlo
btw ludia nie vzdy uvazuju stylom dostat co najvacsi objem jedla za co najmenej penazi
@poke hm.. odkial si? totiz, ja nejdem porovnavat ceny toho kde zijem teraz, to by nebolo moc fer, ale bola som dva roky v BA a teda za 1€ som sa bezne nenajedla ani ja, a to som celkom malojeduca.
@trdelniiiq presne som tušil, že sem niekto príde s niečím podobným a skús si ešte raz prečítať komentár, tie rožky som dával ako alternatívu, nie do popredia, a je inak dosť rozumné prirovnávať rožky k hline, len aby si si na to v budúcnosti nespomenul
a celkovo neviem teraz či si ešte nejedol čerstvý rožok alebo sa ma len snažíš podpichnúť za každú cenu, ale je to fajn, odporúčam
@poke a presne ako si ty vecer kupis zahadne cerstve rozky, tak si niekto za to euro kupi burger, pretoze ma v nom okrem peciva aj maso, syr, nejaku tu omacku/whatever a dokaze ho ten eurovy nakup zasytit.
@grietusha ta nadvaha nebude tymi potravinami urcite a dal by som ta naschval na test ci by si odhalila ktora zelenina je z obchodu a ktora zo zahradky, ci by si presla ono castokrat si ludia myslia ze tie veci su zdravsie zo zahradok a od maloobchodnikov a netvrdim ze tomu tak byt nemoze, len tvrdim,ze tomu aj casto krat aj nieje
a suhlasim s @poke - m , tu mam za 3€ obedove menu u vietnamca - polievku , kuracie maso, ryzu a salat a dost velku porciu, ktoru bezny clovek ma problem zjest a v Meku ked som si dal menu za 5,5€ tak som bol hned. hladny ved to ma vobec nezasyti...proste z toho sa nenajem, ale...chutit mi to chuti, ale nejem to
@poke ja ak idem do mc, nejdem sa tam najest. Idem nieco prekusit. Preto je to fast food a nie restauracia alebo pizzeria. Necham im 2 eura a na dobu potrebnu mam jedlo, ktore mi vcelku chuti a nemusim chodit s poloprazdnym bruchom. Ak sa chcem najest, zvolim iny podnik, tiez na to urceny a nebudem si kupovat drahe burgre alebo 15 burgrov naraz.
Tu je ten problem, ze ty vnimas mc ako rovnocenny k podniku, ktoreho cielom je cloveka co najviac zasytit. A v tejto skupine nemozes povedat, ze je to predrazene, pretoze obed v inom podniku, kde ti za 3,50 daju polievku a obrovsky tanier zradla nie je fast food. V tom pripade ano, euro za burger je vela. V medziach fast foodu ale nie.
@96 inak zbožňujem keď si varím na večeru brokolicu a niekto náramne múdry s vifónkou (ktorá výjde dajme tomu narovnako...lebo celú brokolicu enzjem ani keby chcem!) a začne sa rečníckami otázkami pýtať že prečo sa stravujem zdravo keď fajčím...že načo je to dobré
preto aby sa mal načo pýtať...
a mimochodom, lepšie piť, fajčiť a jesť zdravé veci ako piť, fajčiť a ešte aj pchať telo sračkami, nemyslíte?
@trdelniiiq no to je pekné, ale aby som sa vrátil späť a odmyslel si celý ten balast ktorý vytvoril ten flame, tak si sa ma prekvapene pýtal, ako vôbec môžem nazvať jedlo v mc predraženým, už som to dávno viackrát napísal,
je to môj subjektívny názor, to či tam niekto chodí preto a preto je jeho vec, ja tam nechodím lebo sa chcem väčšinou najesť a nie ochutnávať veci, na ktorý mám vlastný názor ale ako som už vyššie napísal, niekedy dostanem chuť na zmrzlinu ale to nemení nič na tom, že sa z nej nenajem a že je predražená ... čiže asi to skončím, lebo to nemá zmysel dokola rozoberať
@lawey ono, v podstate ma pravdu. Ked chcem zdravo zit a myslim to vazne, nebudem chlastat a fajcit. To da rozum. To si daj potom kludne aj tu vifonku namiesto brokolice.
@method jj, to ako jeden moj znamy. Zije zdravo, lebo neje maso ale denne vyfajci aj krabicku cigariet a cez vikend lezi nalozeny v alkohole. Ale ked sa debata zvrtne na zivotny styl, on je zastancom zdravia
@trdelniiiq no a preto mam rad sporty, lebo ten kto to mysli trochu vaznejsie a chce aj vysledky, tak je vyvazenu stravu, spi dostatocne, nepije a nefajci a trenuje, takze po vsetkych strankach musi slapat zdravo
@etelnair dobre, sak ja to nikomu neberem... ale nneberte mne zdrave jedlo napriek tomu ze fajcim @trdelniiiq ahá... ale tak lepšie to takto vypriemerovať ako dávať srdcu zabrať k cigaretam ešte nejake mastne bomby nie? ale ok, bol by to alibizmus.l..nuz ostanem nechutny pokrytec a budem si zrat svoje zdrave srandy aj napriek fajcniu...som nejaky ten rebel nezacnem zrat vifonky
James Oliver vyhral súd s McDonaldom. Bolo dokázané, že McDonald dáva do mäsa hocičo. Že to neni ani mäso. Že McDonald je najväčší hčo môže byť. Takže asi tak.
jedlo z mekáča mám tak v priemere raz za rok, ale priznám sa, že keby to bolo lacnejšie a mali by sme ho tu, dala by som si aj častejšie
ako to jedlo je fakt super a chápem že možno keby si pozriem to zloženie tak je to hnus či čo, ale proste mi to chutí
@trdelniiiq@115 no napríklad ešte taký ja som donedávna pijával absinthe a fajčieval cigarety aj napriek tomu, že som sa menejviac snažil stravovať zdravo.
nevidím v tom pokrytectvo - jedna vec je snažiť sa jesť zdravo a druhá vec je snažiť sa žiť zdravo.
z nejakého dôvodu mal ten alkohol a cigarety pre mňa v tom čase vyššiu fun/hedonism value než negatívnu hodnotu z dopadov na telo.
@trdelniiiq clovece prejdem desat metrov a kupim si radsej inde hambac za 2 ecka a najem sa .. lebo ty kkt tam vyjebat 5 eur a dostanem taku malu sracku (vsak raz som si naordinoval big mac a ked mi to doniesli a ja som to otvoril jej hovorim ci sa nepomylili a zenska ze nie..odvtedy som tam uz v zivote nebol )a ty to nazves ze ta to zasyti na urcitu dobu tomu nechapem no
a ty ked hovoris ze si tam kupis hambac za 2 ecka to by som asi schoval do dlane
@barky ale ved pisem, ze ak sa chcem najest, idem niekde, kde sa najem. Ak potrebujem nieco prekusit a na urcitu chvilu (hodinku-dve) nemam inu moznost/nechce sa mi/je to blizko, pojdem tam. Aj to je tak raz za 4-5 mesiacov. Tie drahe burgre su volovina ale napriklad ked som bol minule vonku v prahe a potreboval som nieco narychlo prekusit, kupil som si 2x chicken a svoju ulohu to splnilo
@barky to ze ty sa nenajes z big mac menu neznamena ze to nikoho na svete nezasyti. ja sa z toho napriklad ozaj najem, dneska s mirkou sme zrali v mekaci le big mac a od vtedy niesom ani naznakom hladny stale.
to ze je to drahe by som skor zvalil na to ze nieze drahe ale my tu tak malo zarabame v amerike je to za rovnaku cenu uplne najlacnejsie jedlo a nielen tam , takze chyba bude skor tu ale kazdy si najde ine dovody, nechcem sa hadat len ti davam svoj nazor.
asi raz do mesiaca si doprajem. chuti mi to a vzdy aj chutit bude. Je mi jedno ci to vyrabaju z hovien alebo smajdovej manky, chuti mi to a preto to budem zrat az kym nezdechnem. raz za mesiac z toho nepriberiem a o opaku ma nepresvedci ziadny odbornik na stavu vyuceny na vysokej skole birdzu.
Kto s tym ma problem, nech si to prosim napise na papierik. Ten nech zavrie do kinder vajicka a to kinder vajicko nech si pomaly opatrne zavedie do analu. dakujem
a uprimne, smejem sa na ludoch ktori si myslia ze paradajky a salat co si kupia v kauflande su lepsie ako tie v burgi. Nic viac k tomu dodat nemusim, tak ma prosim ani netagujte ak mi chcete podavat vase uzasne protiargumenty
@trdelniiiq a keď nefajčíš, ale predsa ješ nezdravé sračky, to nie je tiež alibizmus?
a k tomu....ja to ľúbim papať, fakt dosť, ale uvedomujem si že to zdravé neni + nemám na to peniaze + z iných burgerov, ktoré mi menej chutia sa viac najem.
ale chodím tam po úspešných aj neúspešných skúškach vždy a ešte keď som po opici na pár za pár.
Aktívne som sa tam stravoval, mám svedkov, pribral som ako sviňa, domácu stravu som jedol minimálne, pribral som na "úžasných" 92 / 93 kg, na preventívke som mal kurva zlé výsledky, to, čo oni hovoria, že majú PRAVÉ hovädzie/kuracie mäso, tak to okolo mäsa ani len kurva nešlo, prestal som tam jesť vo veľkom, začal som jesť domácu stravu (síce, teraz tam tiež zvyknem niekedy zájsť, no aj to si kúpim len to "akčné menu", alebo si kúpim šalát za 1 € a k tomu cheesburger, kde je tiež "hovädzie" mäso). Do nugetiek dávajú "kuracie" mäso, ktoré pozostáva možno z 10 percent z kuracieho mäsa, zvyšok sú pomleté zvyšky. A tak to je aj so zvyškom jedál, hranolky okolo zemiakov ani len neišli, Coca Cola a ostatné sladké nápoje sú riedené v kombinácii sirup / voda, preto majú aj takú divnú chuť.
jedol som odtial cosi 2x.......raz aby som vedel ako to chuti......druhykrat lebo som sa nemal kde inde prave najest.....v zivote mi nebolo tak tazko a nesel na hajzli zo mna taky kandel : v rusku zeru v mekaci ukrajinski utecenci a robotnici na cierno....tam to stoji menej nez rozky s treskou.....a tu si ludia myslia ze je to nvm ake buržooo jedlo slovensko 4ewa!
@method testom zeleniny by som prešla, som buržuj fajnšmeker tak mi povedz, čím je spôsobené, že keď sa stravujem normálne, bez nezdravých sračiek, tak sa cítim v pohode a vyzerám v pohode a ak som čo i len pár dní na takýchto blbostiach, tak mi váha vyletí hore? môj metabolizmus to proste nevie tráviť.
@method inak ty si naozaj myslíš, že nie je veľký rozdiel medzi zeleninou, ktorá pozná slnko a dobré hnojivo a zeleninou, ktorá bola obratá takmer nezrelá, aby "dozrela" do plastovej chuti, kým v kamióne cestuje zo Španielska dakam do Lidlu?
Kávu tam majú dobrú :3
A áno, myslím si, že je to plné sračiek a podporujem Ameriku a bla bla, a ani mi to nejako extra moc nechutí, ale párkrát ročne si tam ideme sadnúť so spolužiakmi a máme to ako super kultúrny zážitok a nikde som toľko srandy asi nezažila... A ešte k tomu v happy meale dostanem hračku!!
ked som opity a mega hladny uprostred noci a jedine co je na blizku je ten nonstop mc drive ci ako sa to vola, tak miniem to euro - dva ale inak to nejem, nechuti mi hlavne ta zemla
a vždy keď som bola tak na pár dní niekde v zahraničí, kde by ma vyšlo kurňa draho najesť sa v reštike, tak som išla do mcdonaldu, lebo je to lacné a presne viem, čo mi prinesú... chickenburger na slovensku chutí rovnako ako všade inde.
inak tiež nerozumiem tomu, prečo všetci tvrdia, že mcdonald je drahý.. podľa mňa sú tam úplne normálne ceny, za hamburger s hranolkami a veľkou kolou dám 5 euro aj v hocijakom fastfoode na stanici.
je to nezdravý kentus. Poznám pani čo tam pracuje a povedala že od prvého dňa tam ako videla ako sa to tam pripravuje to už ani náhodou nedá do úst. Taký domáci hamburger je milionkrát lepší, síce tiež plný kalórií ale v svojej podstate zdravší a celý McDonald by mali zakázať, fakt je to nechutné. Ale chutí to dobre, o tom žádna.
toto leto som bol prvy krat v zivote v KFC v cesku a ked si clovek porovna kuracie maso tam a v mcdonalde tak zisti ze v mcdonalde to je len hrozna sracka a hranolky tak isto ... no ale zas to hovadzie ci ake to vlastne je to mi chuti to neviem porovnat lebo v kfc take nemaju ale nastastie najblizsi mcdonald je asi 40 km vzdialeny lebo sme zaostaly stat tak sa nejak nemusim tym trapit lebo to jedlo odtial jem mozno 2krat do roka
@tommyhot nevravím že je to perfektné skvelé jedlo a nehovorím len o hamburgeroch, proste mi tam niektoré jedlá chutia a chutí mi aj obyčajná omeleta aj keď poriadna plná zeleniny a syru je lepšia, to nemôžeš s niečím poriadnym porovnávať taký McDonald
na tom z coho to je mi az tak nezalezi, lebo mi to nechuti. keby mi to chutilo, tak tiez mi vadi, ci je to nieco zle, ako ked v parkoch mi vadia pomlete usi a kopyta, ale tiez ich niekedy jem. som velmi rada, ze moje chutove pohare mi umoznili netrapit sa moralnou a neviemakou otazkou este aj mekaca.
Ja sa do mekáča dostanem možno raz za pol roka a to si dam iba milkshake.,, jedla som tam za celý život iba raz chickenburger a nič moc no už by som tam nejedla..
Ale ako písal @poke ja si tiež myslím že je to predražené veď taký hamburger to je škoda jesť, po zjedení mám pocit akoby som nič nezjedla + som zjedla úplnú sračku a zaplatila euro. Ja si napríklad kúpim štvrť pizze za 1.20 a zasyti fakt kvalitne. Alebo tú bagetu do eura veď je 3 krát väčšia máš tam pomerne čerstvé suroviny nie jak ten šalát z mekača čo chutí ako kus papiera.
Tak mekac som vzdycky mala rada uz od malicka sme chodili s nasimi na happy meaal a tak, ale nie vo velkom, aj ked, co mam mekace doslova po ruke tak som tam aspon raz za tyzden, a ak nie mekaci tak v KFC alebo v Ikei na mäsových guličkách ale najviac odtial lubim asi tie wrapy a zmrzku a to ostatne ako dam si, ale viem, ze je to moooc uz v podstate zjem vsetko odtial a potom si to akurat tak vycitam ale posledne 2 razy som prekvapila aj samu seba ked som si vypytala len salat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
161 komentov
keď sa chcem ísť najesť štýlom: vypýtam a hneď dostanem, tak idem do vegetarianskej jedálne... jedlo do 40kč chutné, zdravé a jahodový/kokosový akýkolvek , pohár za 9kč...12 so šlahačkou ale radšej mám bez ale so slnečnicovými semiačkami!
» www.narovinu.mcdonalds.sk/...
@luxie diki pozriem si
@kushi presne toto myslim aj ja. ci je velky rozdiel medzi srackami v "normalnych" jedlach a tych s mcdonaldu
ale moc tam ani nejem max zmrzlinu
pochybujem, ze importuju absolutne vsetko, je to robene z takej zeleniny a masa, co si rovnako kupite aj v obchode
@luxie viem citam aj nazvy videi
@fairylady s prvej ruky ti mozem povedat ze aj v niektorich stravovacich zariadeniach s dobrim menom nie je uroven jedla prilis vysoka
nikdy v živote som nemala rada mekáč.. som rada
za predpokladu ze za jedlo povazujeme nieco co ma nejaku tu nutricnu a vyzivnu hodnotu....
proste zeleninu mám z trhov alebo zo záhrady, mäso od malochovateľov a aj keď váš organizmus možno nereaguje na sračky tak ako môj (záchvaty zápalu žalúdka, nadváha takmer z čohokoľvek a neschopnosť stráviť "jedlo"), tak by ste si na to mali dávať bacha. ono to teraz vyzerá s vami možno v pohode, ale v budúcnosti budete radi, ak nebudete srať hemeroidy.
@21 si myslíš fakt, že tam chodia kontroly a neviem čo ? ľudia čo tam robili mi hovorili, že by v živote si tam nič nekúpili, koľkokrát, že aj niečo na zem spadlo tak sa to dalo do burgeru a podobné veci, olej v ktorom robia hranolky vymieňajú raz za 1-2 týždne, že totálne čierny už je hnusný a práca / plat nič moc
Jedlo som odtiaľ nemala ani nepamätám, každopádne tam nechodím s účelom ísť sa najesť, takže keď si dám ten ich super bebe jogurt alebo croissant ani ma netrápi čo v tom je, keďže tam idem tak raz za pol roka.
Ja tam chodím pravidelne (ale nie z mojej iniciatívy) ale chutí mi to negrcám z toho ani nič iné. Ale jem tam jedine chees, hranolky, nugetky a zmrzku. (sem tam Big Mac ale to len ojedinele).
Nikdy mi s toho nič nebolo.
300g či koľko to môže mať?
to si radšej kúpim žemľu a príslušne suroviny, všetko do troch eur a mám 10násobne viac
@trdelniiiq to hovoríš ako keby hamburger bolo jediné jedlo, ktoré sa dá kúpiť vonku, ja si to nekúpim vôbec, pre mňa je to hrozne predražené jedlo a ak to nevidíš, tak to máš fajn ale ja si napr. idem kúpiť bagetu za euro, čo mám omnoho väčšie, alebo idem do obchodu a kúpim si ovocie alebo in vec z ktorej sa dá najesť, popr. doložím ku tým trom eurám ďalšie 1,2 a mám 800g pizzu
a predpokladám, že kde na slovensku je mcdonald tam sú určite okolo neho aj ďalších milion obchodov
prosto jednoducho som rád že ti to predražené nepríde, ale mne hej a celkovo pozriem na to čo tam predávajú, niekoľko mesiacov zmrazené žemle ktoré potom vyzerajú ako z plastu, ten syr, ktorý sa miestami zbieha až do oranžova a celkovo nemám potrebu si to kupovať
tipujem že aj mcflurry je podobné svinstvo, čiže aj to chcem prestať jesť aj keď si to kúpim raz za 3 mesiace
Tiez mekac neoblubujem ale ked musim, tak si ten burger dam a nebudem sa tvarit, ze mi davaju hovno vysrate samotnym diablom.
to je super,
skôr narážam na gramáž a z čoho sa človek viac naje, než to, či to bude chutiť rovnako hnusne
nechuti mi to a este to tam aj smrdi samy olej
podľa tohto princípu si môžem kupovať každú sprostosť ktorú neviem vytvoriť doma teraz aj kd z nej nič nebudem mať
ja nerozumiem teraz čo tu riešite, ak nechceš uznať že sú tam predražené veci, navyše z lacných surovín, s ktorými sa zaobchádza jak sa zaobchádza tak je to tvoja vec, pre mňa za mňa tam nakupuj permanentne a buď spokojný, ja to jednoducho nechcem aj keby to hovno chutilo neviem jak všemožne, keď sa z toho raz nenajem + je to svinstvo
ale to je taka logika ze ja kupim teda vrece ryze a mam este desatkrat viac a co teraz? to je princip uplne mimo, ti ludia si to kupuju lebo z toho daco asi maju
a este ti prezradim ze som tam nejedol vlastne ani raz nech nezachadzas do sraciek v druhom odstavci
a este chcem poznamenat ze ono v kazdej restauracii si zvyknu za jedlo pytat viac nez bola nakupna cena surovin o__O to ze ty tie zemle a maso dokazes kupit a zbuchat dokopy lacnejsie neprekvapi nikoho, prekvapilo by nas asi len to ufo co by z toho vzniklo ale to sa zas uz len opakujem
kúpim si nejaké ovocie viac kusov do eura a tiež sa najem, ďalších milion vecí, ten závin veľký čo nevládzem ani dojesť
nechápem ten ironický komentár
a to som schválne radšej vynechal niektoré veci, ale keď chceš vedieť ak som chodil z plávania večer, zvyčajne som bol mega hladný a ak doma nebolo nič a mal som len do 30 centov tak som si pokúpil čisté čerstvé rožky, ako nehovorím teraz že fungujem len na rožkoch ale keď som peniaze nemal tak som to musel riešiť takto a najedol som sa
a k téme, bola som tam 2x v živote pričom raz som mala 6 rokov a druhý krát šalát
a ja som sa hlavne bavil o tom, že je to predražené, neviem prečo to skĺzlo na to, že si to neurobím doma :letim:
btw ludia nie vzdy uvazuju stylom dostat co najvacsi objem jedla za co najmenej penazi
neviem teraz či to nedokážeš pochopiť abo čo, čo som tým myslel
a celkovo neviem teraz či si ešte nejedol čerstvý rožok alebo sa ma len snažíš podpichnúť za každú cenu, ale je to fajn, odporúčam
ale zas pochybujem, že tu stojí niečo 1e a tam 3
@sitic ja si občas kúpim veľkú bagetu kuraciu a tá mi bohate stačí...
ak by som sa rovnako chcel najesť aj v mc tak by som musel pridať možno aj ďalšie 2
takže kto tu nechápe?
@poke ale sak chlapce kde ja spominam mc? pohni trochu rozumom a este raz si precitaj co si pisal a naco som reagoval
preto aby sa mal načo pýtať...
a mimochodom, lepšie piť, fajčiť a jesť zdravé veci ako piť, fajčiť a ešte aj pchať telo sračkami, nemyslíte?
je to môj subjektívny názor, to či tam niekto chodí preto a preto je jeho vec, ja tam nechodím lebo sa chcem väčšinou najesť a nie ochutnávať veci, na ktorý mám vlastný názor ale ako som už vyššie napísal, niekedy dostanem chuť na zmrzlinu ale to nemení nič na tom, že sa z nej nenajem a že je predražená ... čiže asi to skončím, lebo to nemá zmysel dokola rozoberať
moja chyba
ale načo? nei ej to chutné a ešte vyše zlých látok do seba dám...
@trdelniiiq ahá... ale tak lepšie to takto vypriemerovať ako dávať srdcu zabrať k cigaretam ešte nejake mastne bomby nie? ale ok, bol by to alibizmus.l..nuz ostanem nechutny pokrytec a budem si zrat svoje zdrave srandy aj napriek fajcniu...som nejaky ten rebel nezacnem zrat vifonky
Jedno z prvých pozorovaní Američanov v Európe - drahý mcdonald.
ako to jedlo je fakt super a chápem že možno keby si pozriem to zloženie tak je to hnus či čo, ale proste mi to chutí
nevidím v tom pokrytectvo - jedna vec je snažiť sa jesť zdravo a druhá vec je snažiť sa žiť zdravo.
z nejakého dôvodu mal ten alkohol a cigarety pre mňa v tom čase vyššiu fun/hedonism value než negatívnu hodnotu z dopadov na telo.
a ty ked hovoris ze si tam kupis hambac za 2 ecka to by som asi schoval do dlane
to ze je to drahe by som skor zvalil na to ze nieze drahe ale my tu tak malo zarabame v amerike je to za rovnaku cenu uplne najlacnejsie jedlo a nielen tam , takze chyba bude skor tu ale kazdy si najde ine dovody, nechcem sa hadat len ti davam svoj nazor.
asi raz do mesiaca si doprajem. chuti mi to a vzdy aj chutit bude. Je mi jedno ci to vyrabaju z hovien alebo smajdovej manky, chuti mi to a preto to budem zrat az kym nezdechnem. raz za mesiac z toho nepriberiem a o opaku ma nepresvedci ziadny odbornik na stavu vyuceny na vysokej skole birdzu.
Kto s tym ma problem, nech si to prosim napise na papierik. Ten nech zavrie do kinder vajicka a to kinder vajicko nech si pomaly opatrne zavedie do analu. dakujem
a uprimne, smejem sa na ludoch ktori si myslia ze paradajky a salat co si kupia v kauflande su lepsie ako tie v burgi. Nic viac k tomu dodat nemusim, tak ma prosim ani netagujte ak mi chcete podavat vase uzasne protiargumenty
dovi dopi
a k tomu....ja to ľúbim papať, fakt dosť, ale uvedomujem si že to zdravé neni + nemám na to peniaze + z iných burgerov, ktoré mi menej chutia sa viac najem.
ale chodím tam po úspešných aj neúspešných skúškach vždy a ešte keď som po opici na pár za pár.
nikomu MCD nechutí, nikto tam nechodí, ale vždy keď idem okolo tak je tam PLNO.
a podobne:
nikto Fica nevolí, ale napriek tomu vyhral voľby
nikto nepozeráva tv narkózu a stupídnu farmu, ale všetci vedia čo sa tam odohralo v minulom dieli
inak snazim sa mekacu vyhybat uz, aj celkovo fastfoodom ked sa da, nechuti mi to uz
@hetfield v podstate to, čo napísal @alpynus v @121
A áno, myslím si, že je to plné sračiek a podporujem Ameriku a bla bla, a ani mi to nejako extra moc nechutí, ale párkrát ročne si tam ideme sadnúť so spolužiakmi a máme to ako super kultúrny zážitok a nikde som toľko srandy asi nezažila... A ešte k tomu v happy meale dostanem hračku!!
a vždy keď som bola tak na pár dní niekde v zahraničí, kde by ma vyšlo kurňa draho najesť sa v reštike, tak som išla do mcdonaldu, lebo je to lacné a presne viem, čo mi prinesú... chickenburger na slovensku chutí rovnako ako všade inde.
inak tiež nerozumiem tomu, prečo všetci tvrdia, že mcdonald je drahý.. podľa mňa sú tam úplne normálne ceny, za hamburger s hranolkami a veľkou kolou dám 5 euro aj v hocijakom fastfoode na stanici.