Vyfasoval som na obed jeden stravný lístok na obed + mám na karte ešte nejaké drobné pod 10 eur, ktoré nemôžem vybrať tak by som rád vedel, že či môžem v MCD kombinovať platbu stravný lístok + kreditka.
FUJ Som bol minule v mekaci no ale to je totalne ohovne jedlo !!!! uz nikdy viac a take love zato pytaju ... bleee si radsej kupim pizzu a sa luxusne nazerem fuj burgery su naniiccccc
V prvom rade pochybujem, ze ma 16 rocny chalan kreditku (asi si mal na mysli debetnu kartu, co sedi aj podla vety "mám na karte ešte nejaké drobné pod 10 eur, ktoré nemôžem vybrať") a po druhe musis mat na ucte minimum ktorym nemozes disponovat, co by mohli byt +- drobne pod 10 eur. Takze ti je karta na 2 veci
@13 cez tie detajly som sa dopracoval k pointe, ze ti musi na ucte zostat nejake minimum, ktorym nemozes disponovat (cize si za to nic nekupis). Nepoznam banku, ktora toto minimum nevyzaduje, kedze sluzi na zaplatanie poplatkov spojenych s vedenim uctu.
A rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou je obrovsky, preto tie "detajly".
@Tommyhot -ja nemusím mať na účte žiadne love...a to mám obyčajný študentský účet ..mám to tak v oboch bankách..aj ČSOB aj dexia..takže neviem čo konkrétne si chcel vyriešiť....za druhé-ja som mala kreditku už v 15tich...a myslím, že je to na dnešnú dobu úplne normálne...
a za ďalšie- "mám na karte ešte nejaké drobné pod 10 eur, ktoré nemôžem vybrať"-je podľa mňa o tom, že pod 10 eur bankomaty peniaze nedavaju...
@Catmartina nehraj sa na mudru, vobec ti to nejde.
Kreditna karta (urcita forma uveru) je dostupna az od 18tich rokov - » www.csob.sk/kreditna-karta.... to co si mala ty, je debetna karta, uz som to tu raz spominal.
Tiez mam studentsky ucet v Dexii a tam je minimum, ktory ti musi ostat na ucte 3 eura, s tym ze ak tam budes mat menej, platis poplatky - » www.axion.sk/showdoc.do?doci...
@Tommyhot -nemala som debetnu kartu ale normalnu kreditku, ktora bola na moje meno...banky maju stale nove a nove produkty tak dpc netrep ze som ten ucet mat nemohla ked som ho mala..samozrejme ze dohlad nad nim mala matka ale bol na moje meno..tak sa zas ty nehraj na mudreho...
a dalsia vec-na csob ucte som dokonca mala -0,29 eur po dvoch mesiacoch co som ho mala zriadeny a nic sa nestalo..tak zas nepis ze musis mat nejaky zostatok..ked nevies o vsetkych moznostiach tak nemudruj...
@tommyhot@catmartina neviem o com tu trepete ake debetne ci kreditne karty ? Wtf ? Od 15tich mozes mat ucet pricom jeden z rodicov je spoludisponovatel a od 18 rodic toto pravo automaticky straca.... dostanes normalnu bankomatovu kartu a sktorou ide platit v obchodoch nechapem o com sa tu hadate
Viem že tam bol limit minimalne 100 (sk) ak si chcel platiť kartou v MCD.. takže ak im dáš lístok + 100sk kartou tak by to malo ísť si mylsím.. ale neslubujem
A čo tam splietaťe tie limity na karte neivem ako v iných bankách ja mám SLSP a ten limit čiže 10eur nemá nič spoločné so stavom na účte ani sa nezobrazuje to je tam skrátka akoby v trezore zamlčané pre prípad že budem chcieť zrušiť účet... Bežne mávam na účte len pár centov.. Tých 10eur je "nedotknuteľných"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ja sa stravujem raz za cas v McDonalds, asi tak raz-3krat do mesiaca, ako kedy. zboznujem McChicken a BigMac.
Situácia, že mi na účte zostane 9,93 eur sa mi stáva často a vždy to celé miniem tak, že potom už len platím kartou.
A rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou je obrovsky, preto tie "detajly".
Pokiaľ viem mám študentský účet tam je poplatok za vedenie účtu nejakých 50c, alebo euro, neviem.
Hovoril som, že takto platím bežne.
a za ďalšie- "mám na karte ešte nejaké drobné pod 10 eur, ktoré nemôžem vybrať"-je podľa mňa o tom, že pod 10 eur bankomaty peniaze nedavaju...
Kreditna karta (urcita forma uveru) je dostupna az od 18tich rokov - » www.csob.sk/kreditna-karta.... to co si mala ty, je debetna karta, uz som to tu raz spominal.
Tiez mam studentsky ucet v Dexii a tam je minimum, ktory ti musi ostat na ucte 3 eura, s tym ze ak tam budes mat menej, platis poplatky - » www.axion.sk/showdoc.do?doci...
Niektore banky ti nedovolia ani to.
a dalsia vec-na csob ucte som dokonca mala -0,29 eur po dvoch mesiacoch co som ho mala zriadeny a nic sa nestalo..tak zas nepis ze musis mat nejaky zostatok..ked nevies o vsetkych moznostiach tak nemudruj...
A čo tam splietaťe tie limity na karte neivem ako v iných bankách ja mám SLSP a ten limit čiže 10eur nemá nič spoločné so stavom na účte ani sa nezobrazuje to je tam skrátka akoby v trezore zamlčané pre prípad že budem chcieť zrušiť účet... Bežne mávam na účte len pár centov.. Tých 10eur je "nedotknuteľných"