Ticho s tým, čo hudba je a čo nie je Nemá zmysel sa o tom hádať. Bože, kedy už prídete na tolerantnosť? A kedy sa ľudia zbavia predsudkov a rodových stereotypov?
@mescudi Každý druhý zas nie Podľa mňa sú metalisti dokonca tolerantnejší ako hip hoperi, ale to je ľuďmi, nie hudbou. Takže tíško
A k téme - všetko čo je od metalu je dobré. Ale aby som niečo poradil pýtajúcej sa... z tvrdšieho? Bloodbound, Stratovarius alebo Sonata Arctica ak myslíš power speed metal.
Spomínaný Dragonforce ak myslíš len speed metal.
Drowning Pool, ak myslíš core a také.
Evergrey, ak myslíš progressive metal.
Jednoznačne Hypocrisy, ak myslíš death metal.
Kamelot, ak myslíš power metal.
Katatonia a My Dying Bride, ak myslíš doom metal.
Korpiklaani, ak myslíš folk metal.
Pain, ak myslíš industriálny, ska a slabo technoidný celkom tvrdý metal
tak zasa nejaké megatvrdé nemusím ja skôr takú starú dobrú klasiku, alebo mojích fínskych miláčikov v poslednom čase inklinujem veľmi veľmi k Within Temptation ale oni sú slabučký metal, v porovnaní z inými monštrami ... podaktorými
joj som zabudla ako som sa kukla do iTunesu že tam mám pár pesničiek od My Dying Bride, Hypocrisy a Stratovarius ľubim veľmi, oni majú tak vznešené pesničky, troška dlhé ale tá HUDBA!
@Jimmycrow že sú tolerantnejší by som zase nepovedal... Nech pozrem hocikam sú to vždy metalisti čo začínajú kydať na hip hop, hoperi na takéto veci nereagujú s tým že metal je rachot a hulákanie do micu, ani nezakladajú diskusie kde sa ich stretne 1000 a kydajú na metal ako je u tých druhých zvykom ... Takže tíško to každý druhy som trochu prehnal, to je jasné...
keď pominiem trápnosť úvodnej časti diskusie, mudrovanie nad vysokou mierou subjektívnosti otázky a vrhnem sa priamo na odpoveď, tak :
najviac Deftones, Tool...
a som zvedavý, ako rýchlo ma príde nejaký "hardcore metalista" počúvajúci hudbu pri ktorej dosahuje kopák kadenciu guľometu a hlavný vokalista po koncerte vypľúva po nadľudskom výkone z hrdla hektolitre krvi zotrieť s tým, že Deftones nie sú metal
@Fxx jááj zasmiali sme sa...a vratime sa do pomocnej školy a zasmeje sa ešte raz...
ále tak Hypocrisy, Bloodbath, Opeth, Carcass, Noumena, Cannibal Corpse, Amon Amarth, Korpiklaani...stačí? ateraz sme všetci šťastný že do akej užastnej ankety sme sa to zapojili
Tiez si myslim, ze metal je najlepsi a najpokrokovejsi styl... minule som cital jeden clanok a bolo tam porovnanie klasickej hudby a ostatnych zanrov - metal ma absolutne najblizsie ku klasike, da sa povedat,ze na nu nadvazuje... potom zanrova rozlisnost, ziadna kapela neznie, ako ta druha, vsetky su niecim odlisne, tolko veci na objavovanie... vela kapiel si priberie aj spevacku (napr. Nightwish) a miesa rozne styly - Opera metal, Mystery metal a Proggressive metal........potom sa mi paci, ze metal je poctiva hudba a vsetci clenovia hraju na nastroje a nerobia ziadnu primitivnu elektroniku, rap ci co - to nie je hudba, to spravi kazdy za vikend na laptope. DO metalu sa vklada dusa.
Vsetci, co si myslite nieco ine - skuste si sami najprv nieco nahrat a potom kritizujte!!!!
Chimaira, Deftones, Wind of Plague, All That Remains, Despised Icon, Godsmack, Metallica, Static-X, Blinded Colony, Heaven Shall Burn, 36 Crazy Fists, All Shall Perish, As I Lay Dying, Sonic Syndicate, Disturbed, Dope..
tak napriklad Stratovarius, Dimmu Borgir, Amon Amarth, Metallica, Nightwish, Children of bodom, Avantasia, Kamelot,Edguy, Within temptation, Epica..atd atd
Evergrey, Evergrey Potom Axxis, Bloodbound, zdá sa mi to, alebo ešte nikto nespomenul Sabaton? Annihilator, Dragonforce, Kamelot, Satyricon, Amon Amarth, Vader,....,....,....,.... Stačí si domyslieť
A ešte, aby som nezabudol Fourplay, ale to sem nepatrí
@ máš pravddu aj ked najdu sa i popove sracky viac menej kerym die len o komerciu ale je tu viac kvality ako v typickom pope a o rape a tak nehovorim ... čo sa ešte dá je jazz
pecká no v poslednej dobe u mňa vyhrávajú Insomnium (špeciálne poďakovanie osobe
Down With the Sun je výborná skladba potom klasika ako Opeth,Death,Arch Enemy,Behemoth, Cannibal Corpse,Napalm Death,... ale hlavne milujem Unearth úplne peckováá kapela !
a mimochodom neviem či to niekto spomínal ale myslím si,že máme aj na Slovensku naše kapely,ktoré možno niesú dokonalé ale sú určite skvelé aspoň z tých košických spomeniem Bloodrage,Obliterate,Killchain,Corpus Luteum,Nomenmortis,St.Black,... a popritom ešte milujem jazz ale keďže tu sa bavíme o takejto hudbe tak to sem asi nepatrí
A fakt už je blbé keď si ľudia začnú hovoriť do toho čo počúvajú,akú hudbu hudba je nato,aby ľudí spájala a nie rozdeľovala prosto je to prostriedok,ktorým môže človek vyjadriť svoj názor a zároveň zaujímať sa o neho len my sme to začali brať ako nejakú rozlišnosť Každý bude tak či tak počúvať len to čo sa mu páči takže hádať je úplna blbosť ta asi tak ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
(sory,ale musel som)
(sorry musel som)
inak k teme Korpiklani a ja osobne mam rada skor taky alterativny ako linkin park alebo lacuna coil
(pozor! ja s niekym suhlasim
@cymurai Skvelý, hlavne Inhuman Rampage
@mescudi Každý druhý zas nie Podľa mňa sú metalisti dokonca tolerantnejší ako hip hoperi, ale to je ľuďmi, nie hudbou. Takže tíško
A k téme - všetko čo je od metalu je dobré. Ale aby som niečo poradil pýtajúcej sa... z tvrdšieho? Bloodbound, Stratovarius alebo Sonata Arctica ak myslíš power speed metal.
Spomínaný Dragonforce ak myslíš len speed metal.
Drowning Pool, ak myslíš core a také.
Evergrey, ak myslíš progressive metal.
Jednoznačne Hypocrisy, ak myslíš death metal.
Kamelot, ak myslíš power metal.
Katatonia a My Dying Bride, ak myslíš doom metal.
Korpiklaani, ak myslíš folk metal.
Pain, ak myslíš industriálny, ska a slabo technoidný celkom tvrdý metal
a k téme, osobne počúvam skôr progresívnejší metal. Dream Theater, Devin Townsend, poprípade Opeth alebo Metlu.
a ak chceš fakt niečo tvrdé, tak Strapping Young Lad (toto osobne doporučujem!), či Lamb of God alebo Arch Enemy...
a potom napr. Killswitch Engage, ale to je metalcore tak nwm či to tu patrí
najviac Deftones, Tool...
a som zvedavý, ako rýchlo ma príde nejaký "hardcore metalista" počúvajúci hudbu pri ktorej dosahuje kopák kadenciu guľometu a hlavný vokalista po koncerte vypľúva po nadľudskom výkone z hrdla hektolitre krvi zotrieť s tým, že Deftones nie sú metal
@3 0 ono sa niekde pouziva iba jeden kopaK ?! ja ze vzdy su dva dvojkopak to je zaklad
@0 taky ten tvrdsi skus Anaal Nathrakh to z teba dusu vytrase
ále tak Hypocrisy, Bloodbath, Opeth, Carcass, Noumena, Cannibal Corpse, Amon Amarth, Korpiklaani...stačí? ateraz sme všetci šťastný že do akej užastnej ankety sme sa to zapojili
Vsetci, co si myslite nieco ine - skuste si sami najprv nieco nahrat a potom kritizujte!!!!
@lamouette , neverím vlastným dioptriám, keď uvážime, že som ti ešte pred pol rokom kradla MP3..
tak dobre, sprav nejaku "primitívnu elektroniku" a uploadni to sem, teším sa na výsledok ty metalová duša
a inak pocuvam Illonu Cakovu a tak
Momentálne sa mi páči TEAM, a citróni....
ale chce to doplniť o starý Therion a takmer neznámy Cadacross
muhahah
ale ja tiež také ako ensiferum, korpiklami a eluveitie ked mám náladu na folk
ked niečo tvrdšie tak cannibal corpse, marduk, arch enemy, katatonia, kataklysm napr....
ale tiež aj battlelore, galadriel, XIII století a podobné veci ...
no a napokon tiež nikdy nepohrdnem kapelami ako sú nirvana, metallica, Scorpions, rolling stones a pod
ale možme sa baviť aj o iných hudobných štýloch ako je reggae, ska, psychedelic rock, a hudba 60tich a 70tich rokov
A ešte, aby som nezabudol Fourplay, ale to sem nepatrí
@ Mielikki no vidis to
Down With the Sun je výborná skladba potom klasika ako Opeth,Death,Arch Enemy,Behemoth, Cannibal Corpse,Napalm Death,... ale hlavne milujem Unearth úplne peckováá kapela !
a mimochodom neviem či to niekto spomínal ale myslím si,že máme aj na Slovensku naše kapely,ktoré možno niesú dokonalé ale sú určite skvelé aspoň z tých košických spomeniem Bloodrage,Obliterate,Killchain,Corpus Luteum,Nomenmortis,St.Black,... a popritom ešte milujem jazz ale keďže tu sa bavíme o takejto hudbe tak to sem asi nepatrí
A fakt už je blbé keď si ľudia začnú hovoriť do toho čo počúvajú,akú hudbu hudba je nato,aby ľudí spájala a nie rozdeľovala prosto je to prostriedok,ktorým môže človek vyjadriť svoj názor a zároveň zaujímať sa o neho len my sme to začali brať ako nejakú rozlišnosť Každý bude tak či tak počúvať len to čo sa mu páči takže hádať je úplna blbosť ta asi tak ..