Každý deň si random z časopisu čo sme mali v škole (friendship) vyberiem 10 slov, pripnem na nástenku čo mám nad stolom takže sem tam na ne mrknem či chcem alebo nie a večer ich už viem. Takto to robím celé prázdniny. Najdôležitejšie je však prelomiť takú cudzojazyčnú bariéru a to dokážeš jedine komunikáciou. » www.aj.cz/penfriends/...
To bola len prvá stránka ktorú mi vyhodilo, ospravedlňujem sa chcela som tým poukázať len na moju pointu a to je tá že si nájdi niekoho na písanie, v dnešnej dobe to nie je až taký problém, aj na fb je takých stránok až až
@samtord filmy, potom napríklad pozri si jeden film, a hľadaj na youtube niečo o tom filme, vieš pointu, vieš čo sa stalo teraz počúvaš hercov ako hovoria o danej veci, čiže vieš si to rozviesť, mne osobne len toto najviac pomohlo...používam kopu sociálnych sietí amerických/anglických ale filmy v pôvodnom jazyku pomohli, ale POZOR! je rozdiel pozerať ANGLICKY a AMERICKY film, pretože angličania rozprávajú rýchlo a volia si tie ťažšie slová, a tiež je rozdiel pozerať film politický alebo katastrofický, kde sa používajú odborné výrazy..najlepšie na začiatok sú komédie a nejaké tie romantické..také pohodové filmy, kde lepšie rozumieš
@decass to s tou anglictinou a americkou anglictinou som aj ja spozoroval. kecam s jednym anglicanom a jemu je fakt tazke porozumet. americania to beru tak akosi laxnejsie cele ten ich syntax a nedbaju tolko (moj pocit)
@chlorofyl hej hej..angličtina, ona si ešte zakladá na takých veciach ako šekspír atd. proste syntax a tie dristíky, čož amerika je ako utrhnutá z reťaze, majú základné slová, ktoré používajú plus vytvárajú si vlastné citoslovcia no a anglicko, ono má tie striktné pravidlá ako rozprávať...máš jedno slovo, napríklad "go" a v amerike povedia "go" ale v anglicku povedia slovo "ísť" ďalšími 84783698364x spôsobmi, ktoré (aspoň teda ja) všetky nepoznám a jednak mooc rýchlo rozprávajú, ale sú ohľaduplní
Cudzie texty hlavne pisane lebo prizvuky su svinky. Ale zalezi preco sa ucis urcite sa neuc tak ze teraz budes cakat ako budes po rokoch spikovania v skole hovorit plynule s rodilymi...to je take trocha aj o psychike, cviku...niekto vyslovene rad komunikuje s cudzimi a nema zabrany, niekto ma tremu a na chvilu vsetko zabudne aj ked mal super vysledky. Ja mam take obdobia ze rada kecam s kazdym a potom zas som intr
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a samozrejme, treba velmi chciet a nestratit motivaciu pri tazkych zaciatkoch.