Ahojte. Chcem sa opýtať tých, ktorý majú doma psa miešanca ( špica + niečo) či nemali problém s jeho vycvikom a chovaním. Stretla som sa s názorom,že tie psy sa veľmi vycvičiť nedajú, nie sú veľmi inteligentné.
Nemyslím si, že by tam bol nejaký rozdiel v ovládateľnosti psa a vo výcviku. Ale nestačí len začať trošku cvičiť. Pri výcviku musí byť majiteľ rázny a zásadový, od psa treba vyžadovať, aby na každý povel vždy poslúchol (nie len niekedy!), povely vyslovovať len raz, výcvik opakovať každý deň, chváliť, motivovať, vyhýbať sa chybám a hlavne to chce veľmi veľkú dávku trpezlivosti. Isto sa vám to napokon podarí
Ešte dodám k tomu, že pes musí povel vždy poslúchnuť... Napríklad ak si si nie si istá, že psík na 100 percent k tebe pribehne na povel Ku mne!, tak ten povel určite nepoužívaj. Spočiatku ten povel vyslovuj len keď k tebe už psík beží a je jasné, že ho nič cestou nevyruší, ona si to po čase spojí a pribehne k tebe automaticky. Postupne zvyšovať vzruchy a po dlhšom čase, keď jej už budeš úplne veriť, môžeš ju odvolať napríklad aj od hry s inými psami.
Prípadne môžeš používať spočiatku pri výcviku aj stopovačku...
@smajlicek12 kks toto je aka nahoda ja mam doma takeho z ulice , Spic + nwm co to zverolekar nevedel urcit ... a dnes som od znameho zistil ze tieto psy to maju v hlave trochu popletene a to je pravda Beny (to je on) je uplny psychopat o nejakom cviceni nemoze byt ani rec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Síce neviem aký miešanec by z toho mohol byť.
"síce neviem aký miešanec by z toho mohol byť."
Prípadne môžeš používať spočiatku pri výcviku aj stopovačku...
Bude to náročné, ale skúsim, koľko budem môcť