Takže veľmi by ma zaujímalo aké mate skúsenosti so zohrievaním jedál v mikrovlnke, je to podľa Vás nezdravé? A máte aj Vy taký pocit, že keď zohrievate niečo v tekutom stave, že musíte na to počkať dlhšie, kým sa to zohreje ako keď sa zohrieva niečo v pev
Neviem si už predstaviť život bez mikrovlnky, otázku či je to nezdravé neriešim, jediné čo ma serie, je to, že väčšinou je to z vonkajšej strany horúce a z vnútornej studené...
@pernik presne, bez mikrovlnky si neviem predstaviť život a že je to nezdravé? to som ešte nepočul a ani to počuť nechcem a aj keby som to počul, seriem na to
ja to co je v kvapalnom stave zohrievam, tak uprostred zohrievania vypnem, premiesam a dam dozohrievat.... inak neznasam ked mam horuci tanier a studene jedlo
nemyslim si ze by to malo byt nezdrave....a zohrieva sa to ais tak ze ked dam na mnutu tak nekedy je to studene a nekedy zas po minute vriace...ale iste lepsie ako stat pri sporaku a cakat kym sa to ohreje..
Neviem... mna nikdy nenapadlo ze by to bolo nezdrave... ja ju moc nepouzivam... len niekedy v nej zohrievam caj ked mi ho oco rano uvari a ja vstanem za dve hodiny a je studeny
"V mikrovlnke dochádza k oxidačnému znehodnoteniu tukov, a to rastlinných aj živočíšnych. V tomto procese sa tvoria nebezpečné hydroperoxidy tri- až štyrikrát rýchlejšie ako pri klasickom ohrievaní,“ povedal Stanislav Sekretár, vedec z Fakulty chemickej a
potravinárskej technológie v hlavnom meste. „Práve rozkladom hydroperoxidov vznikajú voľné radikály, ktoré majú mutagénny účinok na organizmus,“ vysvetľuje chemik –potravinár.
„Zlé je tiež, že mikrovlnka zníži oveľa výraznejšie obsah antioxidantov a vitamínov v potravine ako klasická pec,“ pokračoval odborník. Už po štyroch minútach, keď teplota jedla dosiahne 100 stupňov Celzia, sa znehodnocujú cenné látky. Mikrovlnka ničí vitamín B12 v mäsových výrobkoch, živiny obsiahnuté v mlieku, vitamín C a vitamín E.
aa pložil si niekto otázku na akom princípe vôbec mikrovlnka fungje?? a prečo by mali byť škodlivé jedlu zrovna mikrovlné žiarenie? tak isto prečo nevravíme, že nám škodia aj rádiové vlny či vlny televízneho vysielania alebo rádiokomunikačné vlny?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
to s ohrievaním vody a pevného...v podstate mikrovlnka zohreje iba to, čo obsahuje vodu.
mikrovlnky zoslal satan aby ožarovali jedlá ktoré jete, a ked zjete ožiarene jedlo potom vám to ide do krvy a ste celý ožjareny !!!
takže, zhrniem to v bodoch:
1. ale brutálne coolový nick
2. ale brutálne hlúpy komentár
3. keď chceš pridať komentáru iróniu, pridaj nejakých smajlíkov, lebo my nevidíme ako sa uchechtávaš doma pri počítači, napr.
ale ja neviem ako sa dava ten tvoj "smajlik"
potravinárskej technológie v hlavnom meste. „Práve rozkladom hydroperoxidov vznikajú voľné radikály, ktoré majú mutagénny účinok na organizmus,“ vysvetľuje chemik –potravinár.
„Zlé je tiež, že mikrovlnka zníži oveľa výraznejšie obsah antioxidantov a vitamínov v potravine ako klasická pec,“ pokračoval odborník. Už po štyroch minútach, keď teplota jedla dosiahne 100 stupňov Celzia, sa znehodnocujú cenné látky. Mikrovlnka ničí vitamín B12 v mäsových výrobkoch, živiny obsiahnuté v mlieku, vitamín C a vitamín E.
...atď atď
a hlavne ak ma clovek elektricke platne namiesto klasickeho sporaka