Boli ste niekedy v situácii, že ste museli klamať resp. zaklamať aby ste si zachránili vzťah? V takomto prípade sa jedná o milosrdnú lož. Prečo by mal byť človek za milosrdnú lož nejako trestaný keď je to pre dobro veci? Skúste sa vyjadriť. Vďaka.
Zalezi od toho v com klamat. Ja tomu hovorim "nevraviet vsetko" a poviem len co uznam za vhodne. teraz nemyslim neveru, ale obcas nevravim vsetko aj co sa beznych veci tyka. Napriklad zatajim cast vyplaty
@mmajuskaa3 "uprimnost" funguje mozno tak prve roky vo vztahu a potom cim je clovek uprimnejsi tym viac je drbany z druhej strany. Tiez som bol rovnako naivny, ale byt prehnen uprimny je viac na skodu nez na osoh. Ludia sa tvaria ze chcu pocut len pravdu a uprimne slova a ked ich vyslovis tak ti po byte pobehuje tyzden ofucana zenska.
niektoré veci proste nepotrebuje ten druhý podľa mňa vedieť, jemu to nepomôže, len ublíži.... preto napr, som za to, ak niekoho niekto podvedie a oľutuje to, tak to netreba tomu druhému hovoriť, všetko sa tým len posere
@alysia tak toto je iný bullshit...tak okradnem dakde niekoho a olutujem to ,tak je to okej ne,podvediem partnerku a olutujem to,tak načo to hovorit,neni na tom nič zlé,šak som to olutoval...takto to olutujem 10x za rok
@alysia inak by som bol zvedavý keby ta podviedol partner a sa to dozvieš od niekoho,či by ti stačilo potom vysvetlenie "olutoval som to tak som ti to nevravel"....som presvečený o tom,že by ta to vôbec nezaujímalo či to olutoval alebo ne
@jurito ja si myslím, že je to myslené len v takom prípade kde sa to nemá ten druhý odkiaľ dozvedieť.
A myslím si že je to v niektorých prípadoch len dobre. Ak to dotyčný olutoval a uvedomil si akú chybu spravil a bude sa to snažiť napraviť..
Čo oko nevidí, to srdce nebolí
@sofii22 ako môže byt dobre to,že podvedieš partnera a zatajíš mu to a každý den sa mu smeješ do xichtu ...preboha ja zistit,že moja partnerka má takýto postoj k tomu tak ju tak pošlem do prdele,že až,falošnosť najvyššieho kalibru
@jurito to je pravda no.. popravde neviem ako by som sa chovala keby som niekoho podviedla lebo sa mi to ešte nestalo a tiež neviem či by som to chcela vedieť alebo nie..
vo vzťahu nie. nemám rada lži, ale zriedka používam milosrdnú lož ale to len pri starých rodičoch ktorí by sa zložili keby im poviem o tom ked mám nejaký problem
ale to je také že "niee babká, važne sa mám dobre, nič sa nedeje"
@6 ja som vo vztahu uz takmer 5 rokov a postaveny ho mame na uprimnosti. s dlzkou to nema nic spolocne. ak je s niecim problem, alebo sa jedna aj o uplne banality, hovorime si vzdy to, ako sa veci maju a je to to najlepsie co moze byt. nedokazal by som existovat vo vztahu, v ktorom je jedno v akom rozsahu a v com sa klame
ja hovorim frajerovi vsetko, aj ked idem na obed s nejakym chalanom, aj ked mi nejaky chalan napise
ale chapem ludi, co "milosrdne klamu" ked su vo vztahu s nejakymi chorobnymi ziarlivymi ludmi, to by som aj ja radsej povedala ze som isla na obed s kamoskou a nie s kamosom, lebo niektori ludia aj z malej veci urobia dramu. a pri tom zbytocne.
@jurito je rozdiel krádež a podviesť niekoho
zase je rozdiel byť necharakterné hovado, všetkým to vykecať a frajerke nie, to je niečo iné, pokiaľ by o tom vedel len on a nikto iný, tak to ta partnerka nemusí vedieť
Smiať sa do ksichtu? ty vôbec nechápeš čo hovorím, ja mám na mysli to, ak sa partnerovi stane to, že podvedie, ALE uvedomí si, že je to chyba, že má tú svoju partnerku rád, oľutuje to, už to viac krát nespraví, nebude sa s tým žiadnemu kamarátovi chváliť, takže partnerka sa to nedozvie, on sa bude chovať LEPSIE a nie že sa jej bude smiať do ksichtu
ak niekto niekoho podvedie 10x za rok a ,,oľutuje to" tak to asi nie je oľutovanie, keď to spravil znova nie?
Kebyže sa tebe náhodou pošmykne a podvedieš frajerku, oľutoval by si to čo si spravil, hneď by si jej to išiel vyzvoniť? Aj ked by sa to vdaka tomu cele posralo? Ona by ti už neverila, hoci by si sa odvtedy správal ako anjeliK? Stale by ti to vyhadzovala na oči? Je to tak lepšie? @sofii22 presne tak som to myslela lens om nenapisala kazdy detail toho
@alysia opýtam sa ta to jednoducho,keby ta partner podviedol,ty sa to dozvieš od tej dotyčnej napríklad ,ktorá to z pomsty (alebo akéhokolvek dôvodu vykecá),stačila by ti odpoved od partnera "olutoval som to,tak som nemal dôvod ti to hovorit" ? Ak nie tak neviem čo tu riešime,lebo si protirečíš a ak áno tak veľa šťastia v živote bez vlasnosti,ktorá sa volá sebaúcta
@alysia ked to ten niekto tak velmi lutuje, preco to rovno nepovie aj tomu partnerovi ? ak by to myslel uprimne, tak sa prizna a mozno dostane odpustene, v kazdom pripade ten druhy clovek by o tom mal vediet, ze niekto z neho za jeho chrbtom urobil debila....
to sú také tie výhovorky pre tých ,,zbožných,, že malé zlo pre väčšie dobro ... v prvom rade by sa ,,zlo,, konať nemalo ... to či sa bude záleží len na nás ... a vôbec ... proste vzťah je o dôvere a láske ...nie o klamstvách atď ... to je tu zbytočné aj riešiť
@24 keby sa mi uz neviem akym zazrakom posmyklo, tak by som chcel, aby to partnerka vedela a nebola klamana. aj keby to znamenalo koniec vztahu, co by bolo dost pravdepodobne. a to uz len minimalne z toho dovodu, ze by som nedokazal zit sam so sebou
ach jooo, tak nepodvádzajme a nebudeme sa musieť zaoberať tým či zatajíme alebo nie.
Ak chceme byť vo vzťahu, je to hlavne o tom že nám dotyčný človek stačí a je pre nás jediný, a keď si to vezmem z tej stránky, pri podvedení ten vzťah asi zmysel nemá..
Neviem si na toto všetko utvoriť poriadny názor.
@jurito ak by teda tá žena bola taká, žeby mi to povedala a partner by sa mi teda priznal, potom by som sa k tomu musela postaviť ( dovtedy by som nemusela ) a zvážiť, či by som teda tomu partnerovi odpustila. Nehovorím, že automaticky by mi stačila odpoveď, že to oľutoval. Chcela by som vedieť podrobnosti, s kým, kde, prečo, za akých okolností.
Neznamená, že ak to oľutoval, tak = nemal dôvod to hovoriť, keď už dôvod tak dôvod nehovoriť je ten, že toho podvedeného by to zranilo, hoci to ten človek čo podviedol oľutoval. Ale zabudla som, na birdzi sú všetci bezchybní a tu nikto nikdy nikoho nepodvedie
Len neviem načo je dobré, aby som to vedela? Aby som sa tým trápila? Prečo dajme tomu pred rokom sa vyspal napr s Veronikou? Nekonečné ťahanice a aj tak sa nakoniec rozídu, aj keď sa majú radi.
V čom si protirečím? len ti to tu vysvetľujem ako to myslím, len rád prekrúcaš tuším
Čo to má so sebaúctou?
@kittyboo prečo to rovno nepovie? Aby mu neublížil? Pozri, nehovorím len tak z brucha tieto veci, jedna kamarátka podviedla na Erazme frajera a frajerovi to nepovedala, nie je z toho nadšená čo spravila, neplánuje to zopakovať. Aspoň si uvedomila, že akého má skvelého chlapa a za jeden sex to nestojí zahodiť.... Vie, že kebyže mu to povie tak by sa to pokazilo celé a ja s ňou súhlasím a síce ju nechválim za to, že sa vyspala s iným, je dobre podla mňa ak to frajerovi nepovedala
a spolubývajúcej sestre stačila krátka dovolenka a vyspala sa s nejakým týpkom a povedala to frajerovi, ako to dopadlo? Skúste hádať, síce to ľutovala, ale frajer jej to stále vyhadzoval na oči a v skutočnosti jej to neodpustil, boli spolu ešte pár mesiacov a zbohom
áno, je to veľmi subjektívne, prečo obidvaja podviedli, neviem presné dôvody, čo ako sa to stalo
len si proste nemyslim, ze najlepsim riesenim je to hned povedat tomu partnerovi
@alysia ak niekto ma to svedomie podviest niekoho, koho VRAJ miluje, tak by mal mat aj svedomie mu to povedat. ludia podvadzaju preto, lebo je nieco zrejme v ich vzthau zle. ja by som osobu, ktoru najviac milujem nepoviedla ani za nic, hento su iba obycajne vyhovorky. moj frajer zil 500km odomna a mala som asi milion moznosti ho podviest a nikdy mi to ani nenapadlo. jednoducho ti ludia maju mysliet dopredu na to, ze hmm asi to olutujem. ak je niekto taky hlupy, ze kvoli jednemu orgazmu vie zabudnut na partnera, tak si nezasluzi nejakeho mat.
@alysia Ja nič neprekrúcam, ty tvrdíš niečo a pritom keby sa to stalo tebe tak sa zachováš úplne inak. Podla toho,čo tu píšeš a aký názor zastávaš by to malo byt tak,že ak by sa ti to stalo,stací ti vysvetlenie partnera,že to olutoval a nechcel ti ublížit. Lenže je jasné,že by ti to nestačilo a navždy by si to mala v pamäti a môžeš mi tu hovorit kolko chceš niečo iné,klameš samú seba ,nie mňa. Všetky tie okolnosti sú totálne nepodstatné,čo,kde,prečo,ako,načo,začo Podstatou ostáva,že ta podviedol,znevážil ťa a tvoju dôveru úplne zneužil. A je to jedna z najhorších vecí,ktorá sa vo vztahu môže stať,tak o čom?
a myslim si, ze ludia by si mali vo vztahu hovorit vsetko, resp. neklamat toho druheho
ak jeden z partnerov musi klamat tomu druhemu, lebo pravdu by neakceptoval, tak to asi nie je pre neho dobry partner
a kedy, ze tomu druhemu pravdou nechcem ublizit... pravda niekedy boli, ale ak by ma partner podviedol a olutoval to, aj tak by som chcela o tom vediet... asi by to v niecom zmenilo moj postoj k nemu, ale stale je to lepsie ako zit s niekym, kto ma predomnou tajnosti
@marcelus preto si netreba vyberať hysterické ženy, ktoré sa za všetko urážajú a nevedia riešiť objektívne situáciu
napr. my s frajerom si povieme úprimne aj zlé veci pretože viem že ten človek ma naozaj pozná a niečo na tom bude a snažím sa potom to zlé zmeniť
a ináč hoci aj po neviem koľkých rokoch vzťahu keď klameš tomu človeku znamená to, že si ho nevážiš ani trochu
skús si prečítať 5 jazykov lásky potom to možno budeš vidieť ináč
@mmajuskaa3 Klamstvo je trosku silne slovo. Ked vies co tomu druhemu vadi a povies mu to hoc uprimne urcite to nezoberie dobre. Aj uprimny treba byt len po urcitu hranicu.
@trdelniiiq 6 rokov? To bolo u nas este celkom dobre obdobie. Ja som vo vztahu 10 rokov
@jurito ja som nikde netvrdila, že by mi stacilo povedať ,,olutoval som to, tak som ti to nevravel" ja hovorim o tom, prečo je dobre to nepovedat, ty prekrucas. Ako som povedala, ze by som sa zachovala? Tak ze by som o tom premyslala, neznamena, ze by som automaticky mu odpustila, len by ma zaujimalo PRECO sa to stalo, ja hovorim hlavne o tom, ze kebyze mi to nepovie, tak nemusime nic riesit, musel by si to on vyriesit s jeho svedomim
Ja tu hovorim cely cas o tom, preco je lepsie to NEPOVEDAT a ty tu potom hovoris o tom, ako by mu to ini vykecali a tak dalej.
PRAVE pre toto, že by som to mala navzdy napamati, nezabudla na to a stale to v hlave riesila je podla mna LEPSIE to nevediet, ale to je jedno, o tomto tu stále hovorimm, stále tu hovorím to isté dokola a ty to stále prekrúcaš
Mňa by zaujímali dôvody, čo kde a prečo ako, teba možno nie, ale mňa hej. V tom sme rozdielni a preto spolu nikdy nebudeme súhlasiť. Ak by som sa s ním nechcela hneď rozísť, ale vztah zachranit tak by ma tie dovody a okolnosti podvedenia zaujimali
Horšia vec nie je? ( tiez pekne prekrucam ako ty ) tak to sa ted apytam mamy, čo na to povie, čo žila tolke roky s alkoholikom a tyranom, čo prejebával peniaze, podľa mňa sú aj horšie veci ako nevera
V čom klamem samú seba? V tom ako to vidím v okolí? že ako to dopadlo, keď sa už niečo také stalo?
@kittyboo to je fajn, že to takto máš, ale nezabúdaj, že na svete nie sú len tvoje klony, za to, že ty takto funguješ, neznamená, že to tak má každý na svete, podľa seba súdiš iných, lenže iní ľudia nie sú ty
sú to vyhovorky? sú to fakty, ako sa to už niekomu stalo, ale ako hovorím, na birdzi žijú len anjeli, ktorí v živote nikoho nepodvedú a nikdy nezmenia svoj názor, vždy budú mať taký istý názor
podľa mňa sú aj horšie veci ako jednorázova nevera.
Keď jeden druhého nepočúva, robí mu napriek, napriek nejakým výhradam sa partner chová tak isto, zhadzuje ho pred ostatnými, hoci len maličkosťami, chlastá aj ked sa to tomu druhému nepáči.... alebo ako môj milý fotrík, pije kade chodi a ohovára mamu ako sa len dá, občas by som si zelala, kebyze ma tajnu milenku a pekne by pracoval, nepil a platil alimenty
@alysia ja si myslim, ze ako si kto zariadi, tak ma. niektori ludia su nepoucitelni. mam kamaratky, ktore maju najhorsich partnerov na svete, ktori piju, nadavaju im, ponizuju ich a ked sa ich spytam, preco sa nerozidu, tak povedia ze hm ved obcas byva aj mily. kazdy si je strojcom svojho stastia, nikto nikoho nenuti byt vo vztahu, ak je nieco zle tak nech sa radsje rozidu, nez by sa mali podvadzat a skusat poza chrbat ake by to bolo s inym.
podla mna to dost zlahcujes a ak ma takyto pristup viac ludi, tak sa ani necudujem, ze nevera sa stava prirodzenou sucastou nasho zivota.
@alysia ok zhodneme sa že sa nezhodneme,to rešpektujem. Ale nenapísal som,že "horšia vec nie je",ale "je to jedna z najhorších vecí" ,čiže ty to neprekrúcaš,ale vymýšlaš si a to je rozdiel
@alysia to, ze nepovies partnerovi o podvode nie je pre to, aby si mu neublizila. Ale pre to, aby si neublizila sebe (hoci aj podvedome) naslednym rozchodom, ku ktoremu by velmi pravdepodobne prislo. Aspon neklam samu seba, ze "milosrdna loz" je o niecom inom, ako o neublizeni samemu sebe. Je to cisto egoisticka zalezitost a vyhovorka o neublizeni partnerovi je len obycajny alibizmus. Nie som sice psycholog, ale verim, ze takto ti to zdovodni vacsina z nich.
A k teme, ano parkrat som vo vztahu klamal (resp tajil co som urobil), aby som "neublizil partnerovi", ale dlho mi to nedalo, tak som sa vzdy priznal. To priznanie sice sposobilo problemy, ale nebolo to take hrozne ako sa mi na zaciatku zdalo. Dnes uz hovorim vsetko narovinu.
@kittyboo súhlasím, ako si kto zariadí tak má. Ako vidíš, nie každý sa vie rozísť, keď je nejaký problém, príklad tvoje kamarátky.
Keď to preženiem tak tvoje kamarátky by sa možno mali lepšie, kebyže majú chlapa, ktorý by sa hentak nechoval, ale za to by ich raz podviedol a potom by sa choval dobre. Nezľahčujem to, za to, že s tebou nesúhlasím, neznamená, že to zľahčujem len nad tým uvažujem, sledujem, počúvam a znova uvažujem. Je zaujímavé ako ma odsudzuješ, len za to, že som vyjadrila názor, že je lepšie nepovedať, keď už sa niečo také stane
@jurito podobnym stylom si si vymyslaj aj ty
tu si prekrucal a hovoril si co by mi stacilo
,,opýtam sa ta to jednoducho,keby ta partner podviedol,ty sa to dozvieš od tej dotyčnej napríklad ,ktorá to z pomsty (alebo akéhokolvek dôvodu vykecá),stačila by ti odpoved od partnera "olutoval som to,tak som nemal dôvod ti to hovorit" ? Ak nie tak neviem čo tu riešime,lebo si protirečíš a ak áno tak veľa šťastia v živote bez vlasnosti,ktorá sa volá sebaúcta"
,, tak toto je iný bullshit...tak okradnem dakde niekoho a olutujem to ,tak je to okej ne,podvediem partnerku a olutujem to,tak načo to hovorit,neni na tom nič zlé,šak som to olutoval...takto to olutujem 10x za r"
@kittyboo každý všetko vníma inak
toto mi tak prišlo táto veta:
,,podla mna to dost zlahcujes a ak ma takyto pristup viac ludi, tak sa ani necudujem, ze nevera sa stava prirodzenou sucastou nasho zivota."
@tommyhot hovor si čo chceš ja viem čo si myslím a ako to vnímam.... nechcem ublížiť sebe? áno aj, ale hlavne jemu nechcem už viac ublížiť nie?
Milosrdná lož je taká, kedy ušetríš niekoho od bolesti z poznania nie? alebo sa mýlim?
Ak som preto alibista tak fajn, je mi jedno čo si myslíš
@alysia predstav si, ze sa to dotycny dozvie. Aku bolest mu potom sposobis? Nehovoriac o tom, ze dotycny si mysli aku ma super frajerku a pri tom ona sa mu za chrbtom kurvila. To nie je o tom, ze si ho oklamala raz, to je o tom, ze ho tym klames stale, lebo ma o tebe mylnu predstavu.
Je uplne jedno, co som tajil, inak ako arbitrarne tu hranicu kedy je to ok a kedy uz nie, aj tak nenakreslis.
@alysia podľa mňa má @tommyhot pravdu, že nie, že nechceš ublížiť jemu, ale sebe! (veď ťa poznám, tak vidím) + lebo keby ti na niekom tak veľmi záležalo, že mu nechceš ubližovať, tak sa len tak nepošmykneš a nepodvedieš "akože omylom"
joj písala som tu kilometrový príspevok ale v podstate to @49 zhrnula jednou vetou. keď niekomu tak strašne nechceš ubližovať, nemáš uprednostňovať fyzično pred láskou. to je najväčšia blbosť akú som tu asi čítala, že partner to nepotrebuje vedieť
No neviem, zatiaľ som nemala nejaký taký extra vážny vzťah že by toto bolo potrebné ale nevylučujem.
Predstavme si situáciu: Frajer ma niekam nechce pustiť lebo sa o mňa bojí. A ja buď nepôjdem aj keď veľmi chcem ísť alebo pôjdem a on bude strašne nervózny a nebude kvôli tomu celú noc spať a kontrolovať ma. Alebo tretia možnosť. Ja pôjdem a budem spokojná a on o tom nebude vedieť a bude spokojný. Vôbec by som neváhala čo spraviť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
pretože je to lož, porušenie úprimnosti, zrušenie jedného zo základných princípov na ktorých by vzťah (vraj, všetci vravia) mal stáť
človek by mal vzťah zachraňovať skôr úprimnosťou
A myslím si že je to v niektorých prípadoch len dobre. Ak to dotyčný olutoval a uvedomil si akú chybu spravil a bude sa to snažiť napraviť..
Čo oko nevidí, to srdce nebolí
ale to je také že "niee babká, važne sa mám dobre, nič sa nedeje"
ale chapem ludi, co "milosrdne klamu" ked su vo vztahu s nejakymi chorobnymi ziarlivymi ludmi, to by som aj ja radsej povedala ze som isla na obed s kamoskou a nie s kamosom, lebo niektori ludia aj z malej veci urobia dramu. a pri tom zbytocne.
zase je rozdiel byť necharakterné hovado, všetkým to vykecať a frajerke nie, to je niečo iné, pokiaľ by o tom vedel len on a nikto iný, tak to ta partnerka nemusí vedieť
Smiať sa do ksichtu? ty vôbec nechápeš čo hovorím, ja mám na mysli to, ak sa partnerovi stane to, že podvedie, ALE uvedomí si, že je to chyba, že má tú svoju partnerku rád, oľutuje to, už to viac krát nespraví, nebude sa s tým žiadnemu kamarátovi chváliť, takže partnerka sa to nedozvie, on sa bude chovať LEPSIE a nie že sa jej bude smiať do ksichtu
ak niekto niekoho podvedie 10x za rok a ,,oľutuje to" tak to asi nie je oľutovanie, keď to spravil znova nie?
Kebyže sa tebe náhodou pošmykne a podvedieš frajerku, oľutoval by si to čo si spravil, hneď by si jej to išiel vyzvoniť? Aj ked by sa to vdaka tomu cele posralo? Ona by ti už neverila, hoci by si sa odvtedy správal ako anjeliK? Stale by ti to vyhadzovala na oči? Je to tak lepšie?
@sofii22 presne tak som to myslela lens om nenapisala kazdy detail toho
Ak chceme byť vo vzťahu, je to hlavne o tom že nám dotyčný človek stačí a je pre nás jediný, a keď si to vezmem z tej stránky, pri podvedení ten vzťah asi zmysel nemá..
Neviem si na toto všetko utvoriť poriadny názor.
Neznamená, že ak to oľutoval, tak = nemal dôvod to hovoriť, keď už dôvod tak dôvod nehovoriť je ten, že toho podvedeného by to zranilo, hoci to ten človek čo podviedol oľutoval. Ale zabudla som, na birdzi sú všetci bezchybní a tu nikto nikdy nikoho nepodvedie
Len neviem načo je dobré, aby som to vedela? Aby som sa tým trápila? Prečo dajme tomu pred rokom sa vyspal napr s Veronikou? Nekonečné ťahanice a aj tak sa nakoniec rozídu, aj keď sa majú radi.
V čom si protirečím? len ti to tu vysvetľujem ako to myslím, len rád prekrúcaš tuším
Čo to má so sebaúctou?
@kittyboo prečo to rovno nepovie? Aby mu neublížil? Pozri, nehovorím len tak z brucha tieto veci, jedna kamarátka podviedla na Erazme frajera a frajerovi to nepovedala, nie je z toho nadšená čo spravila, neplánuje to zopakovať. Aspoň si uvedomila, že akého má skvelého chlapa a za jeden sex to nestojí zahodiť.... Vie, že kebyže mu to povie tak by sa to pokazilo celé a ja s ňou súhlasím a síce ju nechválim za to, že sa vyspala s iným, je dobre podla mňa ak to frajerovi nepovedala
a spolubývajúcej sestre stačila krátka dovolenka a vyspala sa s nejakým týpkom a povedala to frajerovi, ako to dopadlo? Skúste hádať, síce to ľutovala, ale frajer jej to stále vyhadzoval na oči a v skutočnosti jej to neodpustil, boli spolu ešte pár mesiacov a zbohom
áno, je to veľmi subjektívne, prečo obidvaja podviedli, neviem presné dôvody, čo ako sa to stalo
len si proste nemyslim, ze najlepsim riesenim je to hned povedat tomu partnerovi
a myslim si, ze ludia by si mali vo vztahu hovorit vsetko, resp. neklamat toho druheho
ak jeden z partnerov musi klamat tomu druhemu, lebo pravdu by neakceptoval, tak to asi nie je pre neho dobry partner
a kedy, ze tomu druhemu pravdou nechcem ublizit... pravda niekedy boli, ale ak by ma partner podviedol a olutoval to, aj tak by som chcela o tom vediet... asi by to v niecom zmenilo moj postoj k nemu, ale stale je to lepsie ako zit s niekym, kto ma predomnou tajnosti
napr. my s frajerom si povieme úprimne aj zlé veci pretože viem že ten človek ma naozaj pozná a niečo na tom bude a snažím sa potom to zlé zmeniť
a ináč hoci aj po neviem koľkých rokoch vzťahu keď klameš tomu človeku znamená to, že si ho nevážiš ani trochu
skús si prečítať 5 jazykov lásky potom to možno budeš vidieť ináč
@trdelniiiq 6 rokov? To bolo u nas este celkom dobre obdobie. Ja som vo vztahu 10 rokov
Ja tu hovorim cely cas o tom, preco je lepsie to NEPOVEDAT a ty tu potom hovoris o tom, ako by mu to ini vykecali a tak dalej.
PRAVE pre toto, že by som to mala navzdy napamati, nezabudla na to a stale to v hlave riesila je podla mna LEPSIE to nevediet, ale to je jedno, o tomto tu stále hovorimm, stále tu hovorím to isté dokola a ty to stále prekrúcaš
Mňa by zaujímali dôvody, čo kde a prečo ako, teba možno nie, ale mňa hej. V tom sme rozdielni a preto spolu nikdy nebudeme súhlasiť. Ak by som sa s ním nechcela hneď rozísť, ale vztah zachranit tak by ma tie dovody a okolnosti podvedenia zaujimali
Horšia vec nie je? ( tiez pekne prekrucam ako ty ) tak to sa ted apytam mamy, čo na to povie, čo žila tolke roky s alkoholikom a tyranom, čo prejebával peniaze, podľa mňa sú aj horšie veci ako nevera
V čom klamem samú seba? V tom ako to vidím v okolí? že ako to dopadlo, keď sa už niečo také stalo?
sú to vyhovorky? sú to fakty, ako sa to už niekomu stalo, ale ako hovorím, na birdzi žijú len anjeli, ktorí v živote nikoho nepodvedú a nikdy nezmenia svoj názor, vždy budú mať taký istý názor
podľa mňa sú aj horšie veci ako jednorázova nevera.
Keď jeden druhého nepočúva, robí mu napriek, napriek nejakým výhradam sa partner chová tak isto, zhadzuje ho pred ostatnými, hoci len maličkosťami, chlastá aj ked sa to tomu druhému nepáči.... alebo ako môj milý fotrík, pije kade chodi a ohovára mamu ako sa len dá, občas by som si zelala, kebyze ma tajnu milenku a pekne by pracoval, nepil a platil alimenty
podla mna to dost zlahcujes a ak ma takyto pristup viac ludi, tak sa ani necudujem, ze nevera sa stava prirodzenou sucastou nasho zivota.
A k teme, ano parkrat som vo vztahu klamal (resp tajil co som urobil), aby som "neublizil partnerovi", ale dlho mi to nedalo, tak som sa vzdy priznal. To priznanie sice sposobilo problemy, ale nebolo to take hrozne ako sa mi na zaciatku zdalo. Dnes uz hovorim vsetko narovinu.
Keď to preženiem tak tvoje kamarátky by sa možno mali lepšie, kebyže majú chlapa, ktorý by sa hentak nechoval, ale za to by ich raz podviedol a potom by sa choval dobre. Nezľahčujem to, za to, že s tebou nesúhlasím, neznamená, že to zľahčujem len nad tým uvažujem, sledujem, počúvam a znova uvažujem. Je zaujímavé ako ma odsudzuješ, len za to, že som vyjadrila názor, že je lepšie nepovedať, keď už sa niečo také stane
@jurito podobnym stylom si si vymyslaj aj ty
tu si prekrucal a hovoril si co by mi stacilo
,,opýtam sa ta to jednoducho,keby ta partner podviedol,ty sa to dozvieš od tej dotyčnej napríklad ,ktorá to z pomsty (alebo akéhokolvek dôvodu vykecá),stačila by ti odpoved od partnera "olutoval som to,tak som nemal dôvod ti to hovorit" ? Ak nie tak neviem čo tu riešime,lebo si protirečíš a ak áno tak veľa šťastia v živote bez vlasnosti,ktorá sa volá sebaúcta"
,, tak toto je iný bullshit...tak okradnem dakde niekoho a olutujem to ,tak je to okej ne,podvediem partnerku a olutujem to,tak načo to hovorit,neni na tom nič zlé,šak som to olutoval...takto to olutujem 10x za r"
toto mi tak prišlo táto veta:
,,podla mna to dost zlahcujes a ak ma takyto pristup viac ludi, tak sa ani necudujem, ze nevera sa stava prirodzenou sucastou nasho zivota."
Milosrdná lož je taká, kedy ušetríš niekoho od bolesti z poznania nie? alebo sa mýlim?
Ak som preto alibista tak fajn, je mi jedno čo si myslíš
závisí čo si tajil a ako moc to bolo dôležité
Je uplne jedno, co som tajil, inak ako arbitrarne tu hranicu kedy je to ok a kedy uz nie, aj tak nenakreslis.
Predstavme si situáciu: Frajer ma niekam nechce pustiť lebo sa o mňa bojí. A ja buď nepôjdem aj keď veľmi chcem ísť alebo pôjdem a on bude strašne nervózny a nebude kvôli tomu celú noc spať a kontrolovať ma. Alebo tretia možnosť. Ja pôjdem a budem spokojná a on o tom nebude vedieť a bude spokojný. Vôbec by som neváhala čo spraviť.
Lebo to nikdy nie je pre dobro veci. Je to pre tvoje vlastné dobro nie dobro toho druhého.
som dosť úprimný človek..
ale stalo sa...keď viem, že to partner nechce vedieť..vyhoviem.