Čaute, keďže teda tu už prokrastinujem tretí deň, zneužijem vás, čo máte fúzaté stvorenia doma, na pár otázok. Chceme čč do bytu - lepšie jedno, alebo dve? A prípadne, nejaké tipy, na čo sa pripraviť, čo by nás mohlo prekvapiť a tak? Ďakujem
Nech to ešte viac rozvediem - nakoniec si budeme brať mačiatko do bytu. Dostane samozrejme strom, hračky, vyhliadku všetko možné, eventuálne ak by mu bolo moc smutno, môže so mnou chodiť do práce (10 min cesty v prepravke). Aj tak ale dostávam tipy na to, že nech si vezmeme dve, že sa spolu pohrajú. Môžeme zobrať dva kocúriky z jedného vrhu, nekonfliktné medzi sebou, len sa bojíme, že ešte pred kastráciou by sa mohli snažiť značkovať, alebo by neskôr spolu nemuseli vychádzať. Neviem, či sa súrodenci ľúbia že forever ever, alebo je to trochu zákernejšie. Potom sú ľudia, ktorí mi hovoria, že keď budú dve, budú spolu robiť zle a bordel - vyťahovať veci z poličiek, ničiť veci, pretekať sa v tom, kto spraví viac neporiadku. Takže som z toho trochu už zmätený, tak ak by bol niekto ochotný so mnou sharnuť mačkovskú experience, bolo by to super
my sme mali v byte jednu macku od malicka niekolko rokov a bola uplne v pohode s tym ze bola sama 8+ hodin denne. podla mna ak si tak navykne odmalicka tak jej to nema preco vadit, rovnako ako ked zije odmalicka v byte a nema potom potrebu chodit von lovit (nasa sa dokonca bala aj skrecka v klietke
po par rokoch sme si potom zaobstarali este dalsie dve, kocura a macku, a to bol teda riadny chaos. prvu polhodinu po prichode domov sa vzdy len upratovalo co oni za ten den stihli za ten den rozhadzat, obrusy stiahnute zo stolov, prevratene kvetinace a tak
keby som este mala niekedy mat doma macku tak urcite len jednu.
my máme dve, s cca ročným rozdielom medzi nimi.. no zatiaľ sa veľmi neľúbia, skôr tá malá (nemá zatiaľ ani rok) jej chce robiť občas zle,, sa ponaháňajú a to je všetko.. ale ešte stále nestrácam nádej, že ked budú väčšie, tak si budú prejavovať viac náklonnosti ale tak zas neviem do akého veľkého bytu to chcete,, ak do nejakého maličkého, tak asi stačí v pohode aj jedna mačka.. ale kebyže máme väčší dom, tak beriem kľudne aj tretiu
Čistiť hajzel...čím viacej mačiek tým viacej sračiek...zradlo a vodu dávať...počítať s tým že ti bude ničiť veci...veterinára sem tam platiť odcervit ..keď je to choré riešiť to...keď je ruja a máš kocúra všetko označkuje čiže kastrovat ...aj macky aj kocúrov zvýši im to vek...v kuchyni po stole to bude behať..čím mladšia "mačka" tým väčší satan... vodítko mačke nedávať lebo to je ako spoluobčanov nútiť do roboty..ak máš psa nemusia sa mať v láske ..a toť vše od "odborníka" od malička som mal už toľko mačiakov že neverím že mal niekto viacej najviac ich bolo v byte 6 a to bol kolabs už ...no a potom zmieriť sa s tým že nežijú dlho ako človek dáko takto
A ešte jedna vec každá "mačka" má inú povahu niekto je pecival a niekto satan ako u ľudí to je ...a mačka nieje pes neposlúcha na slovo proste kašle na tvoje slová...vie o čo sa jedná ale nerieši to... A ak ten hajzel nebude čistý a budeš kašľať na to schytaju to veci alebo podlaha sedačka čokoľvek kde sa môžu vytoto
Čo ja viem,.čítam tie katastrofické scenáre o zničenom byte... všetkom ošťatom, osratom. mala som 6 mačiek a nič som nemala ani ošťaté, ani osraté. Teraz mám jednu mačku, okej, všade sú chlpy, ale o to viac behám s vysávačom a takou tou rolkou na chlpy. Mačku mám jednu a je úplne v pohode, no celý deň jej robím spoločnosť ja s dcérou. Keď chce mať pokoj, ide na záhradu. ono je to aj o povahe mačky, niektorá vyslovene potrebuje mačacieho kamaráta, iná si vystačí aj s prítomnosťou jej človeka. Tiež poznám rodiny, ktoré majú vyslovene nehladkacie mačky. Iné mačky vylezú človeku aj na hlavu. Pokiaľ ale máš možnosť vziať dvoch mačiakov, ktorí sa adaptuju na život dnu, šla by som do tejto možnosti. trochu viac chlpov, občas možno niečo spadne, ale mačky sú super.
Ale ak chces úplne tip top rady a vychytávky čo sa týka mačiek, Jackson Galaxy. Neviem, do akej miery sú jeho články a videá preložené, ale všimla som si, že v 1. príspevku kombinuješ slovenčinu s angličtinou, tak zrejme to nebude pre teba problém.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
po par rokoch sme si potom zaobstarali este dalsie dve, kocura a macku, a to bol teda riadny chaos. prvu polhodinu po prichode domov sa vzdy len upratovalo co oni za ten den stihli za ten den rozhadzat, obrusy stiahnute zo stolov, prevratene kvetinace a tak
keby som este mala niekedy mat doma macku tak urcite len jednu.