Cawte,potrebovala by som poradit ohladom kupy notebooku, kedze ja sa prilis v tejto problematike nevyznam. Chcem si kupit mini notebook, ktory by som vyuzivala hlavne co sa skoly tyka, prednasky a tak. Uplne najmensi nechcem kvoli tomu, ze ma len Starter.
Podla mna je tablet lepsi, ako mini ntb. Splna ti v podstate to iste, a je este lahsi a urcite ma aj lepsiu vydrz ako hento tintitko (teda v zavislosti na cene).
@3 teda, ak sa rozhodujes medzi mini a normalnym, tak normalny. Ak uz klasicky ntb mas a chces nieco prenosne, male a lahke do skoly, tak tam by som radsej bral tablet.
ja som tiež riešil podobnu otazku a rozhodol som sa pre tablet, konkretnejšie pre Google Nexus 7, chcem vyskúšať Android kedže som ho ešte nemal, uvidime či mi bude vyhovovať
@trdelniiiq nemusí byť na tom o toľko horšie. Ten Asus má 6-článkovú (bežne je v netbookoch troj- alebo štvor-) a to je pri 11.6" celkom dosť. Ja mám 8-článkovú v 13.3" (navyše procesor tiež so standard voltage, nie ultra low ako v netbookoch) a pri písaní textu dá 10 hodín.
@neith74 akurát ten Acer nemá Windows (čo je 60-80€ rozdiel). A nevieš, či sa ona plánuje naťahovať s nejakým piráteným, ktorý so sebou môže pribaľovať trojan či členstvo v botnete, takže aspoň na to ju upozorniť treba. Na druhej strane, ak chce len písať na prednáškach, tak to jej Linux a vložené appky bohate stačia, v Android tablete by na tom bola tak isto a ešte obmedzenejšie.
@adusiiik AMD C60 (2x1GHz) je fakt jeden z najslabších procesorov, aké momentálne existujú. Celkovo. Stiahnutý FullHD film prehrá len tak-tak, YouTube 720p trhne občas, YouTube 1080p (FullHD) sa už pozerať nedá. AMD E-450 (nižšie) zvláda stále aj to. Takisto 2GB RAM je na Win7 x64 žalostne málo - spustíš zopár tabov vo Firefoxe, messaging klienta, textový editor, časť ti automaticky zožerie integrovaná grafika a už to nebude stíhať. Keď tak špecificky chceš 11.6" netbook, tak aspoň toto (AMD E-450 s 2x1.65GHz, 4GB RAM):
Na baterke (rovnako 6-článkovej) by mal byť pomerne slušný (podľa testu pri 70% jase, zapnutom WiFi a mixovanom použití - web, YouTube, hudba, písanie - vydržal 4 a pol hodiny), takže keď znížiš jas, povypínaš zbytočné startup procesy a WiFi a budeš len písať, mohol by sa celkom reálne dostať medzi 6 až 7 (takže lacný tablet nemusí byť o až tak veľa lepší). Navyše ak si plánuješ hlavne písať poznámky - na podstatne väčšej fyzickej klávesnici je to podľa mňa omnoho pohodlnejšie.
Podľa mňa na prednáškový notebook je ale najlepšie niečo tenké 13.3" bez optickej mechaniky. A nemusí to pritom byť certifikovaný ultrabook za tisíc eur. Hmotnosť (vďaka menšej hrúbke) vie byť prakticky totožná s 11.6", subjektívne omnoho väčší displej i pohodlnejšia klávesnica a (niektoré modely) so super výdržou. Len musíš povedať svoj rozpočet, takéto sú skôr od 500€ vyššie. A takisto, či striktne vyžaduješ Windows, alebo by ti nerobilo problém mať tam prívetivý Linux (napr. Ubuntu alebo Mint) s LibreOffice, Firefoxom a VLC-čkom - v Android tablete by si mala tak či tak vlastne to isté, nakoľko Android je práve osekaný Linux) a dalo by sa teda niekoľko desiatok eur ušetriť alebo investovať do výberu niečoho o trochu lepšieho.
Dakujem Vam za odpoveda, hlavne @night Toto presne som potrebovala,lebo ja sa v tom tak nevyznam. Uz mam doma normalny notebook, ibaze na kazdodenne prenasanie a behanie z prednasky na prednasku je mi tazky,tak preto rozmyslam nad niecim mensim. Chcela som 10´´,ale oni maju vsetky Starter. Tak chcela by som,aby mal urcite Windows, na ten som zvyknuta...Cenovo tak do tych 300€,nakolko nepotrebujem,aby bol ,,extravykonny",kedze doma notebook mam a tento potrebujem len na pisanie poznamok v skole a podobne zalezitosti.
Ja už mám mini notebook druhý v poradí. Momentálne mám od marca acer Aspire One D257 a som max. spokojná Oveľa, oveľa lepší než HP čo som mala predtým, ten bol stále v servise
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
» goo.gl/OoLmz... - lepší procesor, väčší HDD, nižšia cena.
sorry ale neviem ti odpovedat na tvoje otazky
@neith74 akurát ten Acer nemá Windows (čo je 60-80€ rozdiel). A nevieš, či sa ona plánuje naťahovať s nejakým piráteným, ktorý so sebou môže pribaľovať trojan či členstvo v botnete, takže aspoň na to ju upozorniť treba. Na druhej strane, ak chce len písať na prednáškach, tak to jej Linux a vložené appky bohate stačia, v Android tablete by na tom bola tak isto a ešte obmedzenejšie.
@adusiiik AMD C60 (2x1GHz) je fakt jeden z najslabších procesorov, aké momentálne existujú. Celkovo. Stiahnutý FullHD film prehrá len tak-tak, YouTube 720p trhne občas, YouTube 1080p (FullHD) sa už pozerať nedá. AMD E-450 (nižšie) zvláda stále aj to. Takisto 2GB RAM je na Win7 x64 žalostne málo - spustíš zopár tabov vo Firefoxe, messaging klienta, textový editor, časť ti automaticky zožerie integrovaná grafika a už to nebude stíhať. Keď tak špecificky chceš 11.6" netbook, tak aspoň toto (AMD E-450 s 2x1.65GHz, 4GB RAM):
» www.qcomp.sk/shopping/produc...
alebo ten istý, len s väčším pevným diskom (500 namiesto 320G :
» www.qcomp.sk/shopping/produc...
Na baterke (rovnako 6-článkovej) by mal byť pomerne slušný (podľa testu pri 70% jase, zapnutom WiFi a mixovanom použití - web, YouTube, hudba, písanie - vydržal 4 a pol hodiny), takže keď znížiš jas, povypínaš zbytočné startup procesy a WiFi a budeš len písať, mohol by sa celkom reálne dostať medzi 6 až 7 (takže lacný tablet nemusí byť o až tak veľa lepší). Navyše ak si plánuješ hlavne písať poznámky - na podstatne väčšej fyzickej klávesnici je to podľa mňa omnoho pohodlnejšie.
Podľa mňa na prednáškový notebook je ale najlepšie niečo tenké 13.3" bez optickej mechaniky. A nemusí to pritom byť certifikovaný ultrabook za tisíc eur. Hmotnosť (vďaka menšej hrúbke) vie byť prakticky totožná s 11.6", subjektívne omnoho väčší displej i pohodlnejšia klávesnica a (niektoré modely) so super výdržou. Len musíš povedať svoj rozpočet, takéto sú skôr od 500€ vyššie. A takisto, či striktne vyžaduješ Windows, alebo by ti nerobilo problém mať tam prívetivý Linux (napr. Ubuntu alebo Mint) s LibreOffice, Firefoxom a VLC-čkom - v Android tablete by si mala tak či tak vlastne to isté, nakoľko Android je práve osekaný Linux) a dalo by sa teda niekoľko desiatok eur ušetriť alebo investovať do výberu niečoho o trochu lepšieho.
@caviarcowboy mne ide prave o to, ze potrebujem co najmensi, najlahsi.....nebude to ako normalny NTB na doma,iba do skoly