podľa toho ktorý, pokiaľ viem sú aspoň dva modely... ja mám jeden, myslím, že starší, ten novší bol kdesi v reklame že dizajn mušle a neviem čo, to je novší, tak neviem fakt, ktorý myslíš.
no čo mám ten starší som s ním spokojná, má 10 palcovú obrazovku a ja veľa cestujem čiže je to super, že ho strčím aj do batoha a nepotrebujem naň veľkú tašku... je aj dosť ľahký, určite pre vysokoškoláka je lepší menší notebook... zároveň však nie je tak veľmi malý, klávesnica je len o kúsok menšia ako normálna, lebo tie notebooky, čo sú menšie už majú aj veľmi malú klávesnicu a ťažko sa na nich píše...
no pokiaľ viem, tak rozdiel medzi starším a novším modelom je v tom, že novší má viac pamäte, je o niečo výkonnejší a dlhšie mu vydrží batéria, no je aj drahší... a to oveľa... ten, čo mám ja sa teraz pohybuje v cene okolo /v prepočte/ 8000 Sk... a ja som s ním veľmi spokojná... ale fakt neviem, ktorý máš na mysli
Ja mam Sony VAIO VGN-TZ12MN 1.2 kg, 11" display, dvojjadrovy procesor s taktom 1.66 GHz, 2GB RAM, 100 GB HDD, bateria vydrzi pri neustalom browsovani 5 hodin A stal len nieco cez 30 tisic
ja som stym nadmieru spokojny zatial naco vsetko som ho potreboval mi uplne vystacil a ta vydrz baterky je vyborna mne ide bez wifi az 6 hodin z wifi cca 4
nooo vy tu hovoríte o 10 palcových ale ja mám 8.9 acer aspire one
sú to kvalitné notbuky neviem akú výdrž má ten tvoj čo chceš kúpiť, ja mám troj článkovú batériu a je to na tri necele hodiny, podľa mňa je to bohovská vecz keďže ho môžeš mať sebou vždy a všade a nemusíš sa báť že ti ho na intráku niekto ukradne lebo ho budeš mať stále pri sebe, a keď budeš chcieť lepšiu klávesnicu kúpiš si externú, ja som si na tú malú zvykol a všetko píšem na ňom a nové acre niesú už také kazové, výkonom ten intel atom nejako neexseculje ale XPčka na tom fičia celkom svižne, acre aspoň to čom som videl na youtube videách majú lepšie klávesnice ako asus eee
Moja 15" toshiba je dobry kusok akurat dost krehka na cestovanie moc velka baterie dost slabe s wifi 2hodiny bez wifi aj 3hodiny ale co sa tyka vykonu ten je vcelku slusny v podstate 2x vykonejsi ako pc tower
netbook sa oplati kupit. preco?! lebo oproti normalnemu notbooku je mensii, lahsii, ma vetsiu vydrz baterii. aj ked vykonom nieje nejak nadupani, ale na to nieje ani urceni. nie na hry, alebo nejake zlozite graficke aplikacie. na take veci su normalne pocitace, nie ntb, ani netbooky. dalsiou velkou vyhodou oproti klasickim notbookom, je to..ze nemaju klasicki HDD. ale disk, zalozeni na systeme flash pameti. oproti HDD su vyhodi jasne-nizsia spotreba,a hlavne...lepsia odolnost. lebo ked prenasate klasicki ntb, tak je vystveny narazom a pohybom. a HDD je ako vsetci vieme , citlivi na narazi a pohyb. take kim klasicki HDD pri notbooku uz bude "mrtvy" , na netbooku pojde disk veselo dalej. jedinou nevyhodou je snad len mala kapacita. to ze sa nejedna o klasicki HDD ma tu vyhodu, ze v pripade poskodenia urcitej casti, nepreidete o data, lebo tie je mozne citat dalej. kdesto pri HDD poskodenie sektora, ma za nasledok znicenie udajou.
kúp si biely nový (starý) MacBook a máš postarané na celú vysokú školu, poprípade MacBook Pro 13"... Asus Eee PC je podľa mňa ďalšia chujovina, čo sa snaží hrať na Apple
ja by som to nekupoval . Podľa mňa je to slabé a výkon sa ti raz zíde, navyše vývoj ide rýchlo vpred, takže čím lepší je teraz, tým dlhšie vydrží ísť v tieni vývoja .
A do malej obrazovky sa blbo hľadí... pozri si nejaké 14,1"" notebooky, tam nájdeš určite dobrý pomer výkon:cena:hmotnosť . Radšej si zvoľ výkon pred mobilitou .
@majo ze to stoji 2 a viac krat viacej ako normalny ntb, ze programi na to mas ovela menaj ako na normalny ntb, ze servis je drahi ako ******, ze.....veci si tam len tak sam nevymeni, lebo apple mu to nedovoli a dalsie veci to uz si radsej ani nespomenul
@majo a co si ma ako prestudovat?! hm?1 ze vetsina software (cez 90%) je len windows only?! hm?! no ja to viem, takze skor ty si to prestuduj , a co ze mas ako mac par rokou?! obmedzenia ake to ma sa tim nezmenie. ci ako si tak zaslepeni tym macom ze tvrdis co tvrdis?! asi hej. lebo to som uz zistil u vetsini ludi co maju mac alebo daco z nim spolocne ze tvrdia a ohanaju sa vecami ktore vobec nesu pravda, alebo su ale len ciastocne. alebo ludia co sa do toho nevyznaju ale budu mac vychvalovat do nebies. len tak pre srandu....myslis ze aki internetovy prehliadac bol na macoch pred safari?! hm?! pomozem ti...mozila ani opera to nebola a za 1000 euro si kupim "normalny "ntb a aj pc naraz
1, ze to stoji 2 a viac krat viacej ako normalny ntb - hmm, definuj slovo normálny ntb
2, ze programi na to mas ovela menaj ako na normalny ntb - áno? a napríklad aké programy ti chýbajú na MacOs? ak nie si warezák a niekto, kto potrebujde mať 2x 8800GTX na hranie crysis cez FullHD, tak tam máš všetko, čo potrebuješ, bez vírusov, otravných updatov a iných somarín...
3, ze servis je drahi ako ****** - a ročná (celosvetová) a dvojročná záruka od predajcu je čo? ak sa ti v tomto období nič neposere, tak sa potom nemá čo a keď sa niečo posere, tak servis stojí toľko, čo u ostatných výrobcov...
4, veci si tam len tak sam nevymeni, lebo apple mu to nedovoli - môžeš si vymeniť aj sám... ale ak sa nemýlim, tak je to u všetkých ostatných výrobcov a predajcov, ak sa šprtáš v kompe tak stratíš záruku koniec koncov, čo by som menil v MacBooku? novú ramku? 4GB nieje dosť? a prvý browser na macoch? Netscape, v devedesiatom štvrtom..., ak sa nemýlim, potom si zaplatil v 96-tom microsoft aby tam dávali IE, verziu 2 a vyššie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
» www.eee-pc.sk/index.php?page=...
takže myslím že je vhodný.
no čo mám ten starší som s ním spokojná, má 10 palcovú obrazovku a ja veľa cestujem čiže je to super, že ho strčím aj do batoha a nepotrebujem naň veľkú tašku... je aj dosť ľahký, určite pre vysokoškoláka je lepší menší notebook... zároveň však nie je tak veľmi malý, klávesnica je len o kúsok menšia ako normálna, lebo tie notebooky, čo sú menšie už majú aj veľmi malú klávesnicu a ťažko sa na nich píše...
no pokiaľ viem, tak rozdiel medzi starším a novším modelom je v tom, že novší má viac pamäte, je o niečo výkonnejší a dlhšie mu vydrží batéria, no je aj drahší... a to oveľa... ten, čo mám ja sa teraz pohybuje v cene okolo /v prepočte/ 8000 Sk... a ja som s ním veľmi spokojná... ale fakt neviem, ktorý máš na mysli
@4 @kokinka tých 9 hodín o tom pochybujem, to sú papierové údaje skôr tých 6 už by sa dalo veriť ale čo je dosť
ja som stym nadmieru spokojny zatial naco vsetko som ho potreboval mi uplne vystacil a ta vydrz baterky je vyborna mne ide bez wifi az 6 hodin z wifi cca 4
sú to kvalitné notbuky neviem akú výdrž má ten tvoj čo chceš kúpiť, ja mám troj článkovú batériu a je to na tri necele hodiny, podľa mňa je to bohovská vecz keďže ho môžeš mať sebou vždy a všade a nemusíš sa báť že ti ho na intráku niekto ukradne lebo ho budeš mať stále pri sebe, a keď budeš chcieť lepšiu klávesnicu kúpiš si externú, ja som si na tú malú zvykol a všetko píšem na ňom a nové acre niesú už také kazové, výkonom ten intel atom nejako neexseculje ale XPčka na tom fičia celkom svižne, acre aspoň to čom som videl na youtube videách majú lepšie klávesnice ako asus eee
nezadrbe sa ti vírusmi a apdejtmi, nesereš sa s windowsom, máš dve jadrá s taktom 2,0 GHz (biely) a 2,26Ghz Aluminiový
a teraz ma zdrbte za to že stojí €900+
no ale keď už niečo si idem kupovať, tak nie šajs z číny
A do malej obrazovky sa blbo hľadí... pozri si nejaké 14,1"" notebooky, tam nájdeš určite dobrý pomer výkon:cena:hmotnosť . Radšej si zvoľ výkon pred mobilitou .
mám mac nejaký ten rok a nevšimol som si nič o čom píšeš
napísal si:
1, ze to stoji 2 a viac krat viacej ako normalny ntb - hmm, definuj slovo normálny ntb
2, ze programi na to mas ovela menaj ako na normalny ntb - áno? a napríklad aké programy ti chýbajú na MacOs? ak nie si warezák a niekto, kto potrebujde mať 2x 8800GTX na hranie crysis cez FullHD, tak tam máš všetko, čo potrebuješ, bez vírusov, otravných updatov a iných somarín...
3, ze servis je drahi ako ****** - a ročná (celosvetová) a dvojročná záruka od predajcu je čo? ak sa ti v tomto období nič neposere, tak sa potom nemá čo a keď sa niečo posere, tak servis stojí toľko, čo u ostatných výrobcov...
4, veci si tam len tak sam nevymeni, lebo apple mu to nedovoli - môžeš si vymeniť aj sám... ale ak sa nemýlim, tak je to u všetkých ostatných výrobcov a predajcov, ak sa šprtáš v kompe tak stratíš záruku koniec koncov, čo by som menil v MacBooku? novú ramku? 4GB nieje dosť? a prvý browser na macoch? Netscape, v devedesiatom štvrtom..., ak sa nemýlim, potom si zaplatil v 96-tom microsoft aby tam dávali IE, verziu 2 a vyššie