neviem veru podla coho si sa rozhodovala, ale pride mi to ze si brala uple nahodne rozdielne kompy s rozdielnymi konfiguraciami a este rozdielom +-60 eur, a to je tam ptm dost tazko vyberat no
@77hanes77 no tak s tým priehrievaním máš pravdu, lebo mám HP 15,6 a je to s ním hrozne... chcela som nejaký do 500 eur, neviem či by som našla s väčšou RAM...
@77hanes77 malý asi 11, chcem to do školy, lebo sa mi veľký nechce nosiť a hlavne aby baterka vydržala dlhšie... pri tom HP písali, že až 7 h, čo pochybujem, pri mojom starom HP mi odišla ani nie po pol roku...
Čo sa tej veľkosti týka, neviem, mne by 11,6 palca z hľadiska komfortu pri práci bolo malo .. Išiel by som už minimálne do 13,3'' ale každému vyhovuje niečo iné.
Nemá síce dotykový displej a nie je zrovna najkrajší, ale je to pracovná rada ThinkPad od Lenovo, čiže už to je záruka, že vydrží zo pár rokov. .. má 7200 otáčkový disk + SSD cache, čiže OS a súbory sa ti budú načítávať rýchlejšie, ostatné komponenty sú rovnaké
Možno nájdeš iný eshop alebo predajňu, kde nájdeš toho viac alebo za lepšiu cenu.
Také všeobecné rady v skratke :
1. Vyhni sa procesorom Intel Atom a Intel Celeron, sú nevýkonné ... Pokiaľ je to možné, ber Intel Core i3 rady Sandy alebo Ivy Bridge, v lepšom prípade i5...
2. Na rýchlosti PC sa podiela okrem procesora a veľkosti RAM aj hardisk. Pokiaľ je to možné, ber so 7200 otáčkovým HDD alebo hybridným diskom (5400/7200 ot+ SSD cache).
3. čo sa displeja týka, pri 11 palcových modeloch nájdeš iba rozlíšenie 1366x768, čiže tu nie je moc čo riešiť.
Ideálne, nech je aj dotykový (napr. kvôli Metro UI vo Windows 8)
4. výdrž batérie si vieš pozrieť aj sama a váhu taktiež
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
» www.alza.sk/asus-vivobook-x...
Má lepší procesor, i keď ,,iba'' 4GB RAMky, ale bude ti to stačiť na bežné úkony a zvyšok je zhodný z tým druhým.
A hlavne, HP Paviliony majú veľký problém s prehrievaním sa (15,6 a 17,3 palcové modely). Ako sú na tom tieto malé, tak to neviem).
A chceš malý (11 až 13,3) či väčší?
@sonickaxs Poradím ti, ale teraz idem von ... Za takú hodinku som späť
Čo sa tej veľkosti týka, neviem, mne by 11,6 palca z hľadiska komfortu pri práci bolo malo .. Išiel by som už minimálne do 13,3'' ale každému vyhovuje niečo iné.
Vyberám teda 11 palcové modeli :
Čo sa Alzy týka, našiel som tam ešte toto :
» www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
s hybridným diskom, väčšina komponentov je zhodná
alebo
» www.alza.sk/lenovo-thinkpad...
Nemá síce dotykový displej a nie je zrovna najkrajší, ale je to pracovná rada ThinkPad od Lenovo, čiže už to je záruka, že vydrží zo pár rokov. .. má 7200 otáčkový disk + SSD cache, čiže OS a súbory sa ti budú načítávať rýchlejšie, ostatné komponenty sú rovnaké
Možno nájdeš iný eshop alebo predajňu, kde nájdeš toho viac alebo za lepšiu cenu.
Také všeobecné rady v skratke :
1. Vyhni sa procesorom Intel Atom a Intel Celeron, sú nevýkonné ... Pokiaľ je to možné, ber Intel Core i3 rady Sandy alebo Ivy Bridge, v lepšom prípade i5...
2. Na rýchlosti PC sa podiela okrem procesora a veľkosti RAM aj hardisk. Pokiaľ je to možné, ber so 7200 otáčkovým HDD alebo hybridným diskom (5400/7200 ot+ SSD cache).
3. čo sa displeja týka, pri 11 palcových modeloch nájdeš iba rozlíšenie 1366x768, čiže tu nie je moc čo riešiť.
Ideálne, nech je aj dotykový (napr. kvôli Metro UI vo Windows 8)
4. výdrž batérie si vieš pozrieť aj sama a váhu taktiež