Čo si myslíte o videu od Sáry o množiarniach a o psíkoch ... Nezdá sa vám to video trochu prehnane . Chcela by som len vedieť čo si o tom všetkom myslíte.Napíšte názor do komentára.
Video tu :
nezdá sa mi to prehnané. trošku mi prišla prehnane afektovaná len tá kočka vo videu, ale to čo hovorila, je fakt. ja som psíka brala od kamarátky, keď som mala asi 13 rokov, mali sučku nemeckého ovčiaka a chceli ešte zarobiť na šteniatkach, sučka mala cez 10 rokov, ani nevedeli, či to prežije. žiadne papiere nič, ja som len bola rada, že mám psa. už to v živote neurobím a keď si budem brať psíka, tak to bude nejaký ňufko útulkáčik.
a úplne neuznávam tieto malé s prepáčením umelo množené p*čoviny ako sú extrasupermini yorkshíri, čivavy a iné špeciálne vyšľachtené nepsy.
suhlasim s @1 znie to prilis afektovane, ale na druhu stranu konecne sa nasiel niekto, kto nema vlog len o tom co si kupil, co papkal a pod... len mudri to pochopia, hlupi vzdy budu argumentovat, ze oni ich davaju do dobrych ruk...presne ako mojej kamosky rodicia, co ich fenka (dokonca uz dve fenky) ma 3krat do roka stenata...
No, hlavne neviem, ako to všetko, o čom hovorí vo videu, vie (tým nemyslím tie fakty o množiarňach, ale ten gossip o youtuberoch). Naozaj nechápem, ako to stíha všetko sledovať a že adresuje to video konkrétnym ľuďom.
Ale má môj obdiv za tento výstup, osoba jedna rešpektuhodná, v princípe ako vegán zamietam využívanie zvierat, komodifikáciu zvierat, ani samotnú domestikáciu nevidím dôvod podporovať, atď. - takže srdečne súhlasím s tým, čo som zatiaľ vo videu počul (som za polkou).
#adoptdontshop #govegan
"Možná, že pár z vás pochopilo, že by se slovo pes ve velký části videa dalo nahradit spousta jinýma zvířatama, a že ke konci nemluvím jen o psech, ale to je už na jinou debatu "
"myslela jsem tím třeba krávy co se chovaj jen na mlíko ve velkochovech v otřesných podmínkách." BIG THUMBS UP
A dodávam, že nezáleží ani tak na podmienkach, ale už len na tom, že si myslíme, že máme nárok vykorisťovať ostatné zvieratá. Nejestuje vpravde žiadny morálny rozdiel medzi psami, ktoré uznávame ako osoby, a ostatnými zvieratami, ktoré pojedáme a nosíme ako oblečenie, a rovnako, ako psi, sú vnímavými bytosťami.
#govegan
Ja nechapem o čom to je? Proste človek si kupi nejakého minipsa a ona ho začala dissovat, že začal podporovat nejaké množiarne či čo? (Neviem čo tie mnoziarne su, ale kaslat na to) A akože on akože si podal ruku s množitelom? Ja stale tomu nechapem... A koniec koncov ak by si ten chalan toho psa nezobral tak by ho možno hned utratili alebo čo. Podla mňa ak sa o psa pekne stara a prijal ho ako clen rodiny tak mu zachranil život ne? Ak sa mylim opravte
pozrela som si z videa len kúsok, lebo nehovorila nič čo by som už nevedela. v podstate má pravdu, ale neznášam ked sa niekto takýmto agresívnym a útočným spôsobom vyjadruje. ak holka chce aby ju ľudia počúvali a poučili sa tak by sa mohla vyjadrovať miernejšie. proste ak budete na človeka útočiť, bude sa brániť a nenechá si poradiť. čiže všetci čo chcú šíriť osvetu by si mali dobre rozmyslieť ako sa budú vyjadrovať. aj to je vidieť pod jej videom, všetci sú na ňu akurát tak nasratí... čo je fakt škoda, lebo ako vravím, to čo hovorila bola pravda (aspoň teda tá časť ktorú som videla určite).
nechce sa mi to pozerat no samozrejme je to hrozne tie mnoziarne lenze ked tu su pojebane zakony tak co sa da robit a ludia su spiny vvyjebane kurva koniec sveta by mal nastat a bol by pokoj uz konecne !
@spajdrmen mnoziaren je vsetko, co predava psa za ucelom zarobenia penazi obcas aj za dost drsnych podmienok, ale vacsina z mnozitelov sa chova ako najsamlepsi majitelia psov, rozmnozuju medzi sebou mamu so synom, otca s dcerou...vobec ho nezaujima kde tie stenata pojdu, co s nimi bude hlavne ze sa na tom nabali a bude si za to moct kupit napr. novy notebook (viem to, lebo takych poznam)
pozri si video v @4 a pochopis o com rozprava ta baba...
nemyslím si, že by to bolo prehnané, slečna má vo všetkom pravdu.
a páči sa mi, že to adresuje jutuberom, ktorí majú dokopy milióny odoberateľov, väčšinu malé deti, pretože tie to ovplyvňuje úplne najviac.
uplnu pravdu ma to dievča. my mame psa bez papierov (border koliu) a strašne to lutujem. teraz ked si spomeniem na ten salaš z ktoreho sme si brali našho psa je mi zle. ale vtedy som si to viac menej ani neuvedomovala proste som bola rada že budem mat psika (mala som asi 11-12rokov)
Úplne súhlasím so všetkým, čo píše @miaja
Ide dosť aj o to, že veľa ľudí to naozaj s tou kúpou psa od množiteľa nemyslelo zle... A naopak niekto, kto odchoval (a predal za peniaze) šteniatka na bezpapierovom psovi, tiež to nemusel myslieť zle. Preto to treba týmto ľuďom vysvetliť mierne a trpezlivo, kto to bude chcieť prijať, tak to prijme, kto nie, tak toho by pravdepodobne nepresvedčilo nič...
Tiež som nepozerala celé to video, ale ja mám už časom dokonca ešte benevolentnejší prístup, ako možno kedysi. Veľa psíčkarov je proti tomu, aby sučka bez PP mala šteniatka. Ja si myslím, že ak niekto veľmi chce, aby tie šteniatka mala, tak nech. Ale nech na tom aspoň nezarába, len ich daruje niekomu, o kom si je istý, že sa o tie psíky dobre postará. Vôbec to síce nie je ideálne riešenie, lebo asi ťažko ovplyvníme, ako dopadnú eventuálne šteniatka nového majiteľa, šteniatka ich šteniatok atď. Ale je to ešte ako tak akceptovateľný kompromis. Určite som ale proti PREDAJU psov bez PP.
Som celkovo proti bezhlavemu zbytocnemu mnozeniu zvierat. Ci uz psov - krizencov, kone pokrizene take plemena ze vysledok vyzera pomaly ako z inej planety, hlodavce chovane obe pohlavia spolu...naco? Akoze, milion krat preslachtovat uz aj tak preslachtene plemeno je tiez picovina, "novu krv" obcas treba, rozsirit, skvalitnit genofond, ale rozumnym sposobom, kurvafix.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a úplne neuznávam tieto malé s prepáčením umelo množené p*čoviny ako sú extrasupermini yorkshíri, čivavy a iné špeciálne vyšľachtené nepsy.
@Sypomka to musí byť tak strašne veľa lááááásky, ani si to neviem predstaviť
Ale má môj obdiv za tento výstup, osoba jedna rešpektuhodná, v princípe ako vegán zamietam využívanie zvierat, komodifikáciu zvierat, ani samotnú domestikáciu nevidím dôvod podporovať, atď. - takže srdečne súhlasím s tým, čo som zatiaľ vo videu počul (som za polkou).
#adoptdontshop #govegan
"Možná, že pár z vás pochopilo, že by se slovo pes ve velký části videa dalo nahradit spousta jinýma zvířatama, a že ke konci nemluvím jen o psech, ale to je už na jinou debatu "
"myslela jsem tím třeba krávy co se chovaj jen na mlíko ve velkochovech v otřesných podmínkách."
BIG THUMBS UP
A dodávam, že nezáleží ani tak na podmienkach, ale už len na tom, že si myslíme, že máme nárok vykorisťovať ostatné zvieratá. Nejestuje vpravde žiadny morálny rozdiel medzi psami, ktoré uznávame ako osoby, a ostatnými zvieratami, ktoré pojedáme a nosíme ako oblečenie, a rovnako, ako psi, sú vnímavými bytosťami.
#govegan
pozri si video v @4 a pochopis o com rozprava ta baba...
a páči sa mi, že to adresuje jutuberom, ktorí majú dokopy milióny odoberateľov, väčšinu malé deti, pretože tie to ovplyvňuje úplne najviac.
Ide dosť aj o to, že veľa ľudí to naozaj s tou kúpou psa od množiteľa nemyslelo zle... A naopak niekto, kto odchoval (a predal za peniaze) šteniatka na bezpapierovom psovi, tiež to nemusel myslieť zle. Preto to treba týmto ľuďom vysvetliť mierne a trpezlivo, kto to bude chcieť prijať, tak to prijme, kto nie, tak toho by pravdepodobne nepresvedčilo nič...
Tiež som nepozerala celé to video, ale ja mám už časom dokonca ešte benevolentnejší prístup, ako možno kedysi. Veľa psíčkarov je proti tomu, aby sučka bez PP mala šteniatka. Ja si myslím, že ak niekto veľmi chce, aby tie šteniatka mala, tak nech. Ale nech na tom aspoň nezarába, len ich daruje niekomu, o kom si je istý, že sa o tie psíky dobre postará. Vôbec to síce nie je ideálne riešenie, lebo asi ťažko ovplyvníme, ako dopadnú eventuálne šteniatka nového majiteľa, šteniatka ich šteniatok atď. Ale je to ešte ako tak akceptovateľný kompromis. Určite som ale proti PREDAJU psov bez PP.
Tu sú moje články ešte spred 7 rokov k danej problematike:
» birdz.sk/azizi/blog/pre-...