No tak ako začať..som technicky amater preto by som sa chcela spytať ako možem na jeden modem prepojiť PC a Notebook..nemam tam Wifi. Dakujem za odpovede.
@antifunebracka maam kable len ked som skušala prepojiť PC aj notebook jeden kabel nešiel neviem prečo..brat mi vravel že cez USB internet nikdy nepojde je to pravda?
zalezi dost aj od typu modemu, kablov, PC, ze kam co budes pchat. kazdopadne da sa niektory modem napojit aj na USB vstup, sam som to tak mal. ale tazko takto radit na dialku. k modemu by mala byt vzdy prirucka ci instalacne CD, skus sa riadit tym
@nathal nechaj tak to ako keby moja segra chcela toto robit zozen niekoho kto sa do toho vyzna dakeho fesneho suseda mna raz tak spoluziacka pozvala k nim
ešte je možnosť zavolať dobrého známeho, obetovať furt zapnutý comp a zdieľať net z toho PC do NTB cez kábel, keď má táto záhadná krabička len jeden Eternet ... len tá spotreba
určite by sa dal ale teraz si nie som 2x istý, či by nebol lepší jednoduchý lan kábel ak má ovšem PC 2 sloty naň už som dávno takto nič nespájal natvrdo
na jednovstupovy modem moze byt rozbocovac, alebo spraveny gateway cez jeden pc.. o tomto rieseni vsak budem mlcat a navrhujem si kupit nejaky 5korunovy switch
@nathal da sa ten modem pripojit aj tak ze jeden pc cez lan a druhy cez usb no su s tym problemy takze odporucam ine riesenie a to kup si switch...napr takto nieco pokial teda nepotrebujes wifi je to docela lacna zalezitost:
no a k tomu samozrejme kable aby si to mohla takto zapojit:
z modemu potiahnes kabel do toho switchu a zo switchu dalsie kable do dvoch pc...cize predpokladam ze jeden kratky kabel co bol k modemu mas no a teraz potrebujes dva dlhsie na tie pc...dot vse
@nathal ten modem mas ako router...naco kupovat dalsi? ty potrebujes uz len switch (switch je o poznanie lacnejsi ako router) aby si z jedneho lan portu ich mala viac...
@nathal tak su aj lacnejsie + mozno kupis niekde aj pouzivane...ja som ti len odporucil to co mam doma ze som s tym spokojny a na to co to dokaze je ta cena akurat...
a pokial si technicky amater ako pises vyssie tak sa obavam ze by si to nezvladla
DO prdele... Sice to stabilne nieje, ale tak da sa to Cez Ethernet a to USB. Mam to tak spravene i ja, treba najst iba Driver na Internete k tomu debilovy modemovemu a nainstaluvat to... Ja to mam tak, ze jeden komp cez Ethernet tzv. LAN a druhe cez ten MiniUSB... A funguje to, henten Arris to zvlada v pohode, ale kebyze mas ten moj, tak by ta z teho porazilo.
@nathal Sak to je Arris Touchstone ne? Premyslam, ze kde som dal to CD od neho... btw, aky tam ma Operacny System? 98, ME, NT, XP, Hlista, 7? a 32bitovy alebo 64 bitovy?
@nathal xp mas isto 32 bitove 64 sa moc nepouzivalo...dokonca som sa s nim nikdy nestretol ani...
a pise ze to neni stabilne takze ak chces prist o nervy pri neustalom odpajani a padani netu tak to mozes skusit ale neodporucam to raz som to skusal aj cez usb bluetooth do mobilu a veru chvilu to islo, potom to padlo a ani za boha som to nevedel nakopnut..potom to zrazu znova slo a tak
@kosmiklove vies co je sranda? Henten Netvor Arrisovsky ak je zazracny ako moj prechadzajuci nepadal... Ale ked mam tuto dementnu Scientific Atlantu, tak to pada jedna radost.. Ako Arris cm-300 bol fakt supa modem... Ako Stabilita jeho je cca 75% pri takomto rozdeleni, kym ten moj Blbentific Galanta iba mozno nejakych 30%
@nathal btw ak mas k tomu cd tak ten driver tam bude...cisto teoreticky tam kde je pripojeny cez usb musi byt nainstalovany a potom sa pripajas pomocou nejakeho vytvoreneho pripojenia a cez lan by to malo byt podobne len tam nepotrebujes tie drivery...osobne som takuto moznost ale neskusal
@kosmiklove Praveze ten switch 2x nevyuzijem, bo to ma iba foter na kratkodobe uzivanie... cize to je bezpredmetne... Ale ono ta Galanta pada aj ked nieje v nej nic ine zapojene... Lebo UPC musi kupovat lacne Šunky... Nech zije praveze Arris...
@nathal Inac, nevies nahodou, kde mas skatulu od teho modemu? Lebo ako spomenul kosmiklove, tak kebyze mas od neho CD, tak mas po probleme... Sak one, ten stitok vyrobny je zo spodu modemu, a najdi tam zaciatok cm a to ciselko za nim je dulezite, ci to je vazne 300... lebo na 450 a 550 som drivery nasiel...
@bender1010 ja mam Glitel GT-318RI od t-comu a k tomu kupeny ten wifi router od asusu co som daval link vyssie...mam to tak snad 3-4 roky a zatial som sa nestazoval
@kosmiklove sak v pohode, ja len Obhajujem Arris, lebo viem, ze tie dokazu zazraky... A za druhe, ked som mal kabel 3x nadpajany, tak sa ani necuduje, ze to blblo Ked som mal 1 cely, tak to ficalo na 120% oba v pohode... Stale plati zasada, cim viacej prepojeni, tym viacej straty signalu... na meter kablu asi 3% a co spoj, to 5-10%... takze som mal 10m kablu cez 3 spojenia, vypocitaj si moju kvalitu spojenia v tedy asi 50% strata A kazdy mi vravel an to, ze som debil, ale ta co uz
@nathal Jupiiii, Arris Touchstone cm-450... parada, » www.arrisi.com/support/usb/_do... Rozbal dakde do nejakej zlozky v notasi, pripoj modem, pri pytani driveru mu zadaj cestu do tej zlozky a potom to udela samo
@kosmiklove Jedine ten typ co som jej poslal Driver ma taku specifikaciu cm-450 moj druhy modem, tiez moja laska Tiez nepadal A ano, tak debilne nadpajany USB kabel...
@bender1010 tak na to som bol raz upozornovany kedysi ked som chcel jednemu napojit tlaciaren ku kompu cez cely dom..cca 20 m usb kabel hned mi to bolo jasne ked sa taky kabel nedal zohnat
@nathal Tak to som zvedav kedy Dufam, ze to pojde... A asi si pojdem dat nejaky to pivo, protoze mi dojedou baterie, protoze cez muj zadek si napajim muj kompjutr
@nathal Skus to cez spravcu zariadenia,tam daj ze aktualizovat ovladac a malo by ti najst na CD ovladace pre modem,mali by byt dve,daj ten prvy,potvrd a malo byt to fahcit.Ja som to tak robil,tiez som skusal klasicky instalaciu ale neslo to tak,ale uvedenym sposobom ano
@nathal Akože kupou routera nic nepokazis,to sa ti mozno zide aj na surfovanie v mobile a kadeco ine,ak mas wi-fi,ale aj ten router treba nastavovat,tak jednoduche to nie je,kym ja som na to prisiel,tiez to trvalo
@dmx355 no škúúšala som to dneska a nešlo mi pretože nemam na to USB ovládač a na stránke UPC som sa dočítala o mojom modeme že nepodporuje pripojenie internetu cez USB čiže to mám marné..budem si musieť kúpiť wifi router..
@nathal Tak tomu neverim,ze nepodporuje USB,vsak na to je to tam,aby si sa prepojila bud tak alebo tak.Nieco musis zle robit,na tom CD musi byt ten driver na 1000 %,ked mne to islo,musi to ist aj inym
@bender1010@dmx355 aaano je to thak na UPC to je písane o tom mojom modeme že ani za boha sa tam nepripojim bo ony take nepodporuju iba cez ethernet..ja to tomu tiež necháápem prečo je to thak ale je to thak..blbéé UPC :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
a niekedy sa da aj wifi zapojit len to treba vediet aktivovat
a mohol by si pomocť uš ked si tu
to by si sa musela spýtať niekoho, kto v tom pláva každodenne, či ti pofičí aj cez USB ale vlastne .. malo by myslím, osobne ja skromne
» www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
no a k tomu samozrejme kable aby si to mohla takto zapojit:
z modemu potiahnes kabel do toho switchu a zo switchu dalsie kable do dvoch pc...cize predpokladam ze jeden kratky kabel co bol k modemu mas no a teraz potrebujes dva dlhsie na tie pc...dot vse
ja ficim na tomto a mozem to len odporucit:
» www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
ale je to zalezitost tak okolo 50 eur + budes potrebovat niekoho kto ti to nastavi..
a pokial si technicky amater ako pises vyssie tak sa obavam ze by si to nezvladla
@bender1010 a neweš de najdem ten Driver? brat to uš inštaloval a nebolo to dobree
a pise ze to neni stabilne takze ak chces prist o nervy pri neustalom odpajani a padani netu tak to mozes skusit ale neodporucam to raz som to skusal aj cez usb bluetooth do mobilu a veru chvilu to islo, potom to padlo a ani za boha som to nevedel nakopnut..potom to zrazu znova slo a tak
@kosmiklove myslíš že to bude lepšie cez wifi router ako sa tu kabličkovať?
@bender1010 neni tam žiadne to čííslo
@bender1010 to si mal tak nadpojeny usb kabel nie? tam je to dost problemove
Pripadne ak chces wifi,odporucam router,ja mam TP Link za cca 25e,ale nemozem sa stazovat,bez problemov nan pripojim mobily aj PSP
router cena od 10 do 3 000euro (fakt profi serverove )
wifi usb adapter cca 10euro ale musis mat niaku wifi uz doma...
usb kabel a net cez mobil (o2 data neobmedzene ) 6euro mesacne