no na o že máš 13...to je fakt ako 6 ...ale nie skús sa s ňou porozprávať normálne!nekrič na ňu ani nebuď ofučaná a tak.Máš iba 13 opekačiek zažiješ ešte spústu...aj chalanov
preco prave ty? nuz z toho isteho dovodu preco 90% 13 rocnich deticiek to jest si este detsko a co presne mohlo byt keby si tam isla? lepsie povedane "a ked si predstavim coi vsetko sa mohlo stat keby som tam bola isla...." co sa vsetko mohlo stat? prva pusa? ja nemozem ono je to dost trapne a ubohe naco sa dnes tie deti hraju...chces byt rovnopravna? tak prijmi zivotnu zodpovednost,zacni byvat sama,najdi si pracu,splacaj dane a prijmi register trestov (nevedel som ako to lepsie napisat ) lebo keby si teraz nieco viviedla problem ma tvoja mam vies? ak splnis tieto veci som si isty ze budes moct ist na opekacku so svojim sexosom kedy chces
no 13 je kruty vek......ja som tiez nikam nemohla ked som mala trinast a nic take sa mi nestalo z toho ze som musela byt do osmej doma najneskor ..........prezijes to......a chalanov bude este vela...
a to som si myslela ze mas celkom v poho nazory....ale ako vidim som sa dost sekla...ty ides rozpravat o rovnopravnosti a co ty?!ty si urcite jeden z tych ktory nechce vidiet realitu a len pozera na seba a svoje problemy bez toho aby si uvedomil ze neni na svete len on ale aj iny.....ktory maju problemy ktore sice jeho abslutne nezaujimaju ale su!!! ty hovoris ze :,,tak prijmi zivotnu zodpovednost,zacni byvat sama,najdi si pracu,splacaj dane a prijmi register trestov ´´ a urobil si to ty niekedy?!alebo si sa stale len na nieco vyhovaral?!mas 17 ale rozpravas ako niekto kto vsetko videl,vsade bol -vsetko vie....si uvedom ze takto rozpravaju 70-rocny dedkovia ktori chcu byt zaujimavy........
Eskarina:
no ja sa nestazujem pretoze by som mala byt oma do osmej lebo mam povolene do desiatej ale...mna len zerie to za moja mamina ked jej co idem vysvetlit tak ma nepocuva....a to mozem zopakovat 3-krat pokojnym hlasom bez kriku no lenze ona sa robi ako keby som neic nepovedala a ke uz zacnem kricat tak som pre zmenu drza...
Viktorboy:
on ma uz aj chcel ist vypytat ale ja som mu to zakazala bo poznam moju maminu a viem ze zase by si zo mna robila srandu (verte ona je taka strasne lubi podpichovat) a este k tomu jeho a moja mama su tak trochu kamaratky tak si viete pradstavit...
Neviem, čo sa to so mnou deje, ale výnimočne musím súhlasiť s Typekom. Presne tá veta, ktorá ťa tak šokuje a to: ,,tak prijmi zivotnu zodpovednost,zacni byvat sama,najdi si pracu,splacaj dane a prijmi register trestov" je akoby vzatá z mojej hlavy. Lepšie si to sformulovať nemohol. 13 rokov...vek o ničom. Ja mám síce iba o niečo viac -15- a človek by si myslel, že akú slobodu to dáva alebo čo, pravda je však taká, že nemám viac ,,práv" ako ty Misha. Vlastne môžeš byť šťastná, že máš dovolené vychádzky do desiatej, to sa fakt čudujem. Váž si to čo máš a buď rada, že to máš, iní na tom nie sú o nič lepšie. Raz sa to zmení a budeš si môcť robiť, čo chceš, ale naozaj to nebude úplne až také skôr ako nebude tvojím zákonným zástupcom rodič a ty nebudeš už bývať pod jeho strechou za jeho peniaze...ale aj potom bude stále tvoj rodič...navždy...heh
viem, ze to znie blbo, ale.. 13 aj 14 aj 15.. je skrátka blbý vek. decká chcú viac od rodičov, ako sú im ochotné sami dať, vidia len seba, len svoje problémy s "debilnými" rodičmi, nedostatkom peňazí na oblečenie čo je práve "in", problémy s "láskou", problémy s neskorými príchodmi.
majú pocit, že sú jediné na svete s takým problémom atd.
Misha, prosím ta, más 13, opekaciek, "chalanov snov" este bude tolko.. neponahlaj sa.
miska ja som nikdy nemal problem uvedomit si ze som len detsko a to ze mi mama hovori co ano a co nie je dan za to ze nie som v detskom domove! (kto chce pochopit pochopi)
Moj brat ma 13 a akoze sorry, viem ze chalani su trosku oneskoreny v tomto veku ale jeho by som nepustil bez dozoru ani len do obyvacky, takze apropo the same verdict
Mas len 13, nemozes cakat od rodicov tak vela, mna by s problemami pustili na opekacku teraz(mam 15) nie je to vela, som decko, maju za mna zodpovednost, bez nich by som neprezila, uvedomujem si to, tak si to uvedom aj ty...a ta sranda co si s teba robi? pch, zo mna si ju robia doteraz...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
don´t wory be happy
ale podla mna ..13 rokov je 13 rokov..
a to som si myslela ze mas celkom v poho nazory....ale ako vidim som sa dost sekla...ty ides rozpravat o rovnopravnosti a co ty?!ty si urcite jeden z tych ktory nechce vidiet realitu a len pozera na seba a svoje problemy bez toho aby si uvedomil ze neni na svete len on ale aj iny.....ktory maju problemy ktore sice jeho abslutne nezaujimaju ale su!!! ty hovoris ze :,,tak prijmi zivotnu zodpovednost,zacni byvat sama,najdi si pracu,splacaj dane a prijmi register trestov ´´ a urobil si to ty niekedy?!alebo si sa stale len na nieco vyhovaral?!mas 17 ale rozpravas ako niekto kto vsetko videl,vsade bol -vsetko vie....si uvedom ze takto rozpravaju 70-rocny dedkovia ktori chcu byt zaujimavy........
Eskarina:
no ja sa nestazujem pretoze by som mala byt oma do osmej lebo mam povolene do desiatej ale...mna len zerie to za moja mamina ked jej co idem vysvetlit tak ma nepocuva....a to mozem zopakovat 3-krat pokojnym hlasom bez kriku no lenze ona sa robi ako keby som neic nepovedala a ke uz zacnem kricat tak som pre zmenu drza...
Viktorboy:
on ma uz aj chcel ist vypytat ale ja som mu to zakazala bo poznam moju maminu a viem ze zase by si zo mna robila srandu (verte ona je taka strasne lubi podpichovat) a este k tomu jeho a moja mama su tak trochu kamaratky tak si viete pradstavit...
majú pocit, že sú jediné na svete s takým problémom atd.
Misha, prosím ta, más 13, opekaciek, "chalanov snov" este bude tolko.. neponahlaj sa.
a plne suhlasim s Typkom.