Mala som vzťah, ale bola som dosť žiarlivá (vadilo mi že chodí po soc. sietiach keď nesom na nete ja, že komentuje fotky iným babam .. že chodí von s kamoškami.. a pod) a ten chalan mi dal po mesiaci a pol kopačky pretože som veľmi žairliva a on nechce ži
hocico, co ludom prekaza, moze byt dovod na rozchod
evidentne aj bol, tak neviem, preco sa pytas, ci moze. samozrejme, ze moze, ak mu to prekaza.
chapem tvoj postoj.
ale chapem aj jeho. byt v klietke drzany nasilu nie je dobre, potom ma clovek chut uletiet, aj ked by to za normalnych okolnosti vobec nechcel spravit. a ty si tvojho vtacika drzala tak napevno, ze proste uletel. keby si mu nechala slobodu, mozno by zostal.
ale z mojej strany: aj ja by som ziarlila. co uz no.
@hoperpohroma ako ja som mu nezakazovala nič, a ani som mu nič nepovedala lebo som sa nechcela hádať ale raz ma naštval, tak som mu to povedala..a a po dvoch týždňoch mi povedal že bude lepšie ak budeme iba kamoši ..
na to sa neda povedat nic ine, ako "kasli na to". aj ked to minimalne zozaciatku vobec nie je lahke. ale ste jednoducho nekompatibilne povahy, nikam by to neviedlo, musis si najst niekoho, kto ma v tomto aspon priblizny nazor ako ty a on si zas musi najst niekoho liberalnejsieho. proste by to nemalo cenu, pokial on by sa chcel flakat vonku a pisat si intimne veci s kamoskami a ty by si ho najradsej mala doma pri sebe. to, co sa tebe zda normalne, jemu nemusi (a evidentne aj nezda) a ja napr. tiez nechodim len tak von s chalanmi, cize by som sa aj u partnera citila zvlastne, keby sa nejako casto flakal po vonku s babami a keby im este pisal intimne veci, tak O_____o
ved ja hovorim, ze rozumiem.
ale rozumiem aj jemu. ak je to typ, co potrebuje slobodu, tak proste s tebou nevydrzi. a ty s nim tiez nie.
Ludia su rozni, cize dovodom na rozchod moze byt aj to, ze si vecer nezapucila toho pavuka na wecku a rano ho vystrasil. Ziarlivost a hlavne nadmerna je bezny dovod, nie kazdy to bude vnimat ako prejav lasky,ale bude po tebe vyzadovat doveru.
@alive ako aj ja si zajdem na pokec, keď tam je on, lebo mám tam kamošov s ktorými sa poznám osobne a poznáme sa dlho.. ale nié za učelom písať kraviny chalanom a pod..
@alive tak ako ho poznám a viem aký je tak viem že si s kamošmi nepíše... raz mi poslal chat čo si písal s kamoškou o sexe .. pre niekoho normálne ale tak mne to vadi.
podľa mňa žiarlivosť vôbec nie je prejavom lásky, ako tvrdí @l1me .
pretože láska (hocaký iný vzťah) je založená na dôvere. skôr je to známka nevyrovnanej osobnosti, také detinské mi to príde, pretože malé deti väčšinou žiarlia, napr. na súrodencov, na kamarátov a tak.
ale zase na druhej strane chápem, že sa ti nepáči, keď tvoj chalan behá po vonku s babami, ale to, že je na nete, keď nie ty?! OMG, to je už aké streštené takmer by som povedala, najväčší zajeb dňa
tvoje správanie je opodstatnené, máš pravdu, keďže skoro žiadny chalan nevie byť verný, úprimný a čestný, ale zase týmto správaním si každého len odplašíš
mna by si za chalana nechcela ja tiez barzco preberam s kamoskami bo mne nerobi problem sa bavit o hocicom ja som este viac ziarlivy, ale musim sa krotit bo potom som smutny alebo to privedie az k hadke :/..
ale inak asi by som ta nechcel..to je dost obmedzujuce..sak ked si len pise a chodi len na kavy tak je to v pohode..(jhej, viem, clovek si nikdy nie je isty, ale tak co uz)..
musis sa zmenit a nepripustat si veci az tak fest..
Samozrejme, že to môže byť dôvodom rozchodu. Niektorí ľudia sú prehnane žiarliví, a u niektorých to prerastá až do agresie a bijú svoju polovičku (zväčša muž bije ženu). Žiarlivosť môže byť prejav lásky, no bez dôvery vzťah nebude nikdy fungovať. A navyše, žiarlivosť môže byť aj prejav nízkeho sebavedomia daného človeka, lebo si myslí, že o danú osobu môže prísť, pretože nie je pre ňu/neho dostatočne dobrý/a. Takže žiarliť netreba, a ak áno, tak sa treba aspoň vedieť kontrolovať.
Btw. ja som tiež dosť žiarlivý, dokonca aj na takých ľudí, na ktorých nemám dôvod žiarliť. No snažím sa to obmedzovať, a hlavne nikomu tú moju žiarlivosť nedávam najavo.
aha, ty žiarliš. tak si nikoho nehľadaj kým to neprekonáš. sorry, ale žiarlivosť - hlavne bezdôvodná - je jedna z najprimitívnejších a najsprostejších vecí na svete.
@vonny pošle ti čo si s nimi píše! to znamená, že ti verí a netají veci, sorry, ale keby ťa s nimi chcel podviesť, tak ti to nepíše a ide na vec. ak by si nežiarlila jak piča, tak ste mohli mať ideálny otvorený (nie fyzicky, ale úprimnosťou) vzťah. ale on si nájde holku, ktorá to pochopí, dúfam.
@vonny bola by si radšej, ak by ti neposlal čo si písal s kamoškou o sexe? neviem, mne také debaty o sexe, minimálne v rámci vtipkovania, prídu normálna vec aj keď si vo vzťahu - s tým, že obaja viete, že si vo vzťahua že sa to nemyslí celkom vážne a kľudne by som to frajerovi preposlala, zasmiali by sme sa obaja.
@shooty "žiarlim" sa dá tiež povedať ako kompliment, ako dobre myslená vec -vtedy, keď nie je s agresívnym alebo obviňujúcim podtónom, niektoré veľmi romantické lit. diela zmieňovali niečo typu "žiarlim na tvoju perinu že spáva s tebou, žiarlim na tvojho psa, že sa s ním maznáš" a asi ťažko to bolo myslené zle a úplne vážne, a presne s takýmto podtónom by sa dalo žiarliť aj na kamarátov - nie že si niečo zazlievajú, len normálne vyjadrujú svoje pocity. nie v zmysle "chcem ti niečo zabrániť" len v zmysle " radšej by som bol s tebou stále ja, ale chápem, že to nejde a ani by to nebolo normálne a vlastne by sme potom dostali ponorku"
Neviem, nahodou aj ja som mala nervy ked si pisal o intimnych veciach s jednou babou a dohodli sme sa na tom, ze to robit nebudeme, lebo aj jemu by vadilo, keby som to rozoberala s niekym inym.. A tiez som sa nastvala ked ho jedna taka mala rysava pica zavolala von, podotykam uz 2kraat!, kurva na toto som si nemala ani spomenut len mam nervy hned z rana , ale o vsetkom sme sa porozpravali ako ludia, a dohodli sa na rieseni, ktore budem obom vyhovovat, neviem asi sme kompatibilnejsi ako vy, a sme jeden pre druheho dolezitejsi aako nejaka tretia osoba, kvoli, ktorej by sa jeden z nas necitil dobre..
proste asi ste neboli pre seba, bud rada, ze sa to skoncilo tak skoro, aspon si nesratila moc casu, ani o nie.. Raz si najdes niekoho, kto ti bude vyhovovat, no co viac dodat...
Všetci akí sa tu robia moralisti, pritom si myslím, že viac ako polke ľudí čo jej tu napísali aká je žiarlivá p*ča a podobné, by nebolo až tak úplne jedno, keby ich partner/ka si chatoval s kadekým na pokeci, a ešte k tomu o intímnych témach. Sama z času na čas zájdem na pokec a vidím čo mi tam tí chlapi píšu. A pochybujem, že aj ten jej si tam zašiel popísať napr. o počasí.
A ešte čo sa týka toho kávičkovania s kamarátkami. Neviem síce o aké kamarátky sa jednalo v tomto prípade ale to aj môj bývalý mal také "kamarátky" všelijaké z pokecu a veľmi sa čudoval, keď mi vadilo, že sa s nimi chcel stretnúť. Podľa môjho názoru, v normálne fungujúcom vzťahu nemá chalan ani potrebu riešiť pokec a kavíčkovanie s kadejakými babami, a ak aj náhodou má tak nie je zrelý na vzťah a najprv by sa mal vybúriť.
Samozrejme, že teraz tu neobraňujem žiarlivé extrémy, kde si partneri navzájom zakazujú akýkoľvek kontakt s opačným pohlavím alebo robia scény.
sice si nepisem s kamoskami velmi o sexe, ale mam nejake, stretavam sa s nimi len tak a otvorene to frajerke poviem, kludne aj o com sme sa bavili a co sa tyka intimnych veci, to ja stale mam uchylne poznamky to uz ani nikto vazne neberie,
samozrejme že môže, žiarlivosť je len o egu nie o láske. Mne je už napríklad absolutne jedno čo sa stane vo vzťahu lebo nie som s niekým kvoli vlastnému komfortu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
ale to co si sem napisala nie je normalne, je to posadnutost a prehnane privlastnovanie si cloveka...
evidentne aj bol, tak neviem, preco sa pytas, ci moze. samozrejme, ze moze, ak mu to prekaza.
chapem tvoj postoj.
ale chapem aj jeho. byt v klietke drzany nasilu nie je dobre, potom ma clovek chut uletiet, aj ked by to za normalnych okolnosti vobec nechcel spravit. a ty si tvojho vtacika drzala tak napevno, ze proste uletel. keby si mu nechala slobodu, mozno by zostal.
ale z mojej strany: aj ja by som ziarlila. co uz no.
a keď si ide na kavičky s kamoškami..alebo mi pošle dosť intímne temy čo si píše s kamoškami.. tak ako to nasere..
ale zas všetko s mierou..nechápem, prečo potreboval chodiť von s kamoškami keď mal teba..ale zas keď idú viacerí tak snáď nežiarliš...
a zvyšok..no..
proste jeb na neho
na to sa neda povedat nic ine, ako "kasli na to". aj ked to minimalne zozaciatku vobec nie je lahke. ale ste jednoducho nekompatibilne povahy, nikam by to neviedlo, musis si najst niekoho, kto ma v tomto aspon priblizny nazor ako ty a on si zas musi najst niekoho liberalnejsieho. proste by to nemalo cenu, pokial on by sa chcel flakat vonku a pisat si intimne veci s kamoskami a ty by si ho najradsej mala doma pri sebe. to, co sa tebe zda normalne, jemu nemusi (a evidentne aj nezda) a ja napr. tiez nechodim len tak von s chalanmi, cize by som sa aj u partnera citila zvlastne, keby sa nejako casto flakal po vonku s babami a keby im este pisal intimne veci, tak O_____o
ved ja hovorim, ze rozumiem.
ale rozumiem aj jemu. ak je to typ, co potrebuje slobodu, tak proste s tebou nevydrzi. a ty s nim tiez nie.
neviem ako reagovať...fakt, jeb už na to
pretože láska (hocaký iný vzťah) je založená na dôvere. skôr je to známka nevyrovnanej osobnosti, také detinské mi to príde, pretože malé deti väčšinou žiarlia, napr. na súrodencov, na kamarátov a tak.
(och, aké úbohé, že som dnes nič lepšie nepočula
tvoje správanie je opodstatnené, máš pravdu, keďže skoro žiadny chalan nevie byť verný, úprimný a čestný, ale zase týmto správaním si každého len odplašíš
kašli na vzťahy a bude ti lepšie
ale inak asi by som ta nechcel..to je dost obmedzujuce..sak ked si len pise a chodi len na kavy tak je to v pohode..(jhej, viem, clovek si nikdy nie je isty, ale tak co uz)..
musis sa zmenit a nepripustat si veci az tak fest..
Btw. ja som tiež dosť žiarlivý, dokonca aj na takých ľudí, na ktorých nemám dôvod žiarliť. No snažím sa to obmedzovať, a hlavne nikomu tú moju žiarlivosť nedávam najavo.
(OČIVIDNE, keďže sa ti to stalo) môže.
(a aj pochopiteľne, muselo to byť dosť neznesiteľné)
cheers!
» www.birdz.sk/webka/vonny/fot...
proste asi ste neboli pre seba, bud rada, ze sa to skoncilo tak skoro, aspon si nesratila moc casu, ani o nie.. Raz si najdes niekoho, kto ti bude vyhovovat, no co viac dodat...
Niekomu sa zdá žiarlivosť roztomilá, ďaľší by ťa chceli zabiť.
inak @39 je vystizne celkom
A ešte čo sa týka toho kávičkovania s kamarátkami. Neviem síce o aké kamarátky sa jednalo v tomto prípade ale to aj môj bývalý mal také "kamarátky" všelijaké z pokecu a veľmi sa čudoval, keď mi vadilo, že sa s nimi chcel stretnúť. Podľa môjho názoru, v normálne fungujúcom vzťahu nemá chalan ani potrebu riešiť pokec a kavíčkovanie s kadejakými babami, a ak aj náhodou má tak nie je zrelý na vzťah a najprv by sa mal vybúriť.
Samozrejme, že teraz tu neobraňujem žiarlivé extrémy, kde si partneri navzájom zakazujú akýkoľvek kontakt s opačným pohlavím alebo robia scény.
A teraz kľudne sa tu pustite do mňa.
sice si nepisem s kamoskami velmi o sexe, ale mam nejake, stretavam sa s nimi len tak a otvorene to frajerke poviem, kludne aj o com sme sa bavili a co sa tyka intimnych veci, to ja stale mam uchylne poznamky to uz ani nikto vazne neberie,