Chcem sa spýtať či mi môže posilňovanie v 13tich zastaviť rast? Ja cvičím už mesiac s max 5kg aj vo fitku na strojoch tiež 5kg. Ak s tým máte skúsenosti poradte mi prosím či takto môžem cvičiť, či sa mi nezastaví rast prípadne poradiť ako cvičiť. Ďakujem.
Nie, nenavidim tieto reči.
Cvicis s 5kg? Preboha, skolska taska ma cca rovnako -.-
Ani posilnovanie nezastavi rast, ak je jedinec zdravy.
Rast zastavi len velmi velke pretazovanie kostí, to by si musela cvicit super tazke vahy 2-3 opakovania, az do vycerpania. Take cvicenie, ktore zastavi rast, cvici malokto aj v dospelpsti.
Primerana zataz (ktora moze byt kludne niekolkonasobne vyssia ako 5kg (neplati pre jednorucku) by praveze mala aj prospiet vo vývine a uz v mladosti vyvudovat zaklady.
Vies ako makali ludia v tvojom veku v praveku? A rast sa im nezastavil.
Boli nižší ale to nesuviselo s cvicenim.
tak ked mas 160cm a stači ti to , tak cvič ... ked mas 140 tak radšej nie.
Ved kukni na olympioničku američanku, má len 137 cm a 8.augusta mala 16 rokov. ... a ked pozreš videa tak vidiš že nohy by jej zavidela každa fitneska lol
Nemyslím, že by to malo s tým niečo spoločné. Ale ak aj, tak ľahké cviky určite nie. Skôr to bude genetikou. Tiež od 15 poriadne nerastiem a to som chalan. A nemôžem sa sťažovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ako nič.
mi zastavilo chodenie!
Mne toto tvoje zase pripomenulo mariňaka - "aby mu dety chodyli naopak"
Cvicis s 5kg? Preboha, skolska taska ma cca rovnako -.-
Ani posilnovanie nezastavi rast, ak je jedinec zdravy.
Rast zastavi len velmi velke pretazovanie kostí, to by si musela cvicit super tazke vahy 2-3 opakovania, az do vycerpania. Take cvicenie, ktore zastavi rast, cvici malokto aj v dospelpsti.
Primerana zataz (ktora moze byt kludne niekolkonasobne vyssia ako 5kg (neplati pre jednorucku) by praveze mala aj prospiet vo vývine a uz v mladosti vyvudovat zaklady.
Vies ako makali ludia v tvojom veku v praveku? A rast sa im nezastavil.
Boli nižší ale to nesuviselo s cvicenim.
Ved kukni na olympioničku američanku, má len 137 cm a 8.augusta mala 16 rokov. ... a ked pozreš videa tak vidiš že nohy by jej zavidela každa fitneska lol