Ahojte, chystám sa pomaly na medinu do BA na LFUK a chcel by som sa vás opýtať od koho by ste mi poradili si kúpiť anatku? Ak by som vás mohol poprosiť aj náke odvôvodnenie... ( napr. ten má lepšie obrázky, ten je lepšie zrozumitelný atd... ) Ešte by som
pozerám čo je v povinnej literatúre a je tam zaznačený Mráz ( ako povinná) tak neviem po čom siahnuť aby ma potom na tom náky profák nedobehol... tak neviem :/
V prvom rade, a to sa týka akejkoľvek učebnice, sa zbytočne neunáhli. Počkaj kým začne semester, poinformuj sa u spolužiakov/starších, u cvičiacich. Aby si si zbytočne nenakúpil knihy, ktoré nevyužiješ. Fakt, menej je niekedy viac. To že sa niečo píše nikde ako povinná literatúra, nemusí znamenať že sa aj naozaj bude vyžadovať. Naozaj radšej počkaj. A tiež sa veľmi neoplatí kupovať knihy v "komerčných kníhkupectvách". niekedy v študentských spolkoch zoženieš oveľa lacnejšie, prípadne sa dá kúpiť použitá kniha. A ešte sa dá využiť knižnica. Taktiež dosť informácií je na internete.
podla mna cihaka 1,2 sa oplati mat. Urcite od vas nebudu chciet este neco viac, ked nejaku drobnu picovinu nato nepotrebujes inu knihu, si to max pozries v kniznici. A na CNS mne sa dobre ucilo z Petrovickeho.
Povinnu literaturu si vacsinou nevsimaj
Hlásim sa k LFUK. Učiť sa plánujem z Mráza, ale mám doma aj Čiháka 1 a 2. Som ti pomohla čo Skúška v letnom semestri, teším sa veľmi. Asi začnem kovať plán, ako si to natĺcť do hlavy.
@bress V BA sa z neho učí moc moc ľudí. Máš vidieť tých prvákov, vyše 100 ľudí sa už záväzne prihlásilo, že si ide kúpiť knihy. A väčšina obidve.
@bress Dúfam, že tam budeme mať nejaké úľavy, aspoň čo sa bude týkať vecí mimo hlavy @bludiacient Na FB je stránka Medici LFUK 2014-2020, tak si to pohľadaj
V BA urcite tlacia ze si mate kupit Mraza kedze je od nich, aj zapocty su robene z neho. Dokonca aj v KE je pre prvakov v povinnej lit. Mraz. Vseobecne je urcite kvalitnejsi Cihak (tazko napisana CNS), Mraz ma zas na hovno obrazky. Najlepsie je si precitat casti z oboch a zistit co komu vyhovuje.
typicka dilema kazdeho buduceho prvaka hej, v povinnej je Mraz ale dost ludi ma Cihaka (ja som sa tiez z neho ucieval teraz v prvaku a zapocty som dal v pohode)..je proste lepsi aj podla mna ,hlavne obrazky plus prehladnejsie napisany..ale treba si ich pozriet obidve ..a v kniznici zozenies Cihaka 1 a 2 ,ale pokial viem tak len stare vydania tam maju, uplne salaty a tak..ale na FB je skupina "burza LF UK" a tam sa daju zohnat knihy
@10andy10 Ja som sa učil z Čiháka 1,2 z trojky KVS a perif. nervy a na CNS sme mali v Košiciach skriptá. Tu už odporúčajú toho nového modrého Mráza, tak radšej asi počkaj, čo povedia, že ktoré odporúčajú, myslím, že teraz už nie je problém, že by toho bol nedostatok v kníkupectvách. Čihy preto, že má lepšie obrázky, Mráz má vraj prehľadnejší a lepšie štrukturovaný text (vraj). Ja som mal atlas Kiss, Szentágotay z nejakých 80´rokov, mne stačil, z tých novších Netter, my máme fajn študovňu, takže ja som si atlas ani nekupoval.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Mraza som ani nevidel a nepoznam nikoho, kto by sa z neho ucil.
Povinnu literaturu si vacsinou nevsimaj
@bress V BA sa z neho učí moc moc ľudí. Máš vidieť tých prvákov, vyše 100 ľudí sa už záväzne prihlásilo, že si ide kúpiť knihy. A väčšina obidve.
@bludiacient Na FB je stránka Medici LFUK 2014-2020, tak si to pohľadaj
teda dúfam