Pre chalanov čo cvičia, cvičievate/máte radi mŕtvy ťah? Všimol som si, že v komerčných posilkách ho dosť málo ľudí cvičí, ked to porovnám s cvikmi na biceps, benchpressom, dokonca aj drepmi. Myslíte si, že sa dá nahradiť nejakými hyperextenziami a pod.?
ja cvičím mrtvy tah ,ale podla mna moja technika nie je prave najlepsia ale snazim sa co najlepsie....maximálka je zatial 100 kg, bojim sa dat viac zatial nechcem nech ma zlozi,je to nebezpecny cvik
@hamaid no tých mojich 100 kilo je velmi malo na mrtvy tah podla mna...sak niektore baby tam davaju 60-80 kg vo fitku a nie su to ziadne kulturistky
Ale tak ja viem,že nemám dokonalu techniku takze radšej idem opatrne. Hlavne ked vidim čo tam niektorí vyvádzaju. Hej zdvihnu vahy velke,ale pri bicepsovom zdviju cvičia lýtka....takže asi tak
No, nahradit asi celkom nie. Je to najkomplexnejsi chrbtovy cvik. Ale urcite sa da urobit pekny siroky chrbat aj bez mrtvoly - vid street workouteri. Ja ho necvicim, lebo mam chrbat krivy a po par pokusoch (neuspesnych) niesom retardovany a nemienim prezit pol zivota v bolestiach chrbta Pokial si ale zdravy, pri spravnej technike a primeranej zatazi, je to perfektny cvik.
Chrbat dostane svoje aj kvalitnymi zhybmi, pritahmi v predklone a hyperextenziami.
nie som sice chalan ale vyjadrim sa tiez. vela cvikov mam zvladnutych ale tento proste nie. dlho mi trvalo prist na presnu spravnu techniku a aj tak sa pri nom necitim uplne komfortne, takze volim ine cviky.
Pre mňa najoblúbenejší cvik. Celkovo ho radím medzi najlepšie cviky pokiaľ človek nemá zdravotné komplikácie. Najviac sa mi páči ako sa dá prispôsobovať od človeka k človeku a ako rozvíja celé telo a aj samotné držanie tela. Žial veľa ľudí ho robí pekne napiču
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ale tak ja viem,že nemám dokonalu techniku takze radšej idem opatrne. Hlavne ked vidim čo tam niektorí vyvádzaju. Hej zdvihnu vahy velke,ale pri bicepsovom zdviju cvičia lýtka....takže asi tak
Chrbat dostane svoje aj kvalitnymi zhybmi, pritahmi v predklone a hyperextenziami.