Ahojte Ja sa chcem spýtať (hlavne maturantov a tých,čo sa chystajú na medinu),ako dlho sa denne učíte a kedy (hneď po škole,poobede,večer)? A akým štýlom/spôsobom sa učíte?
A ešte len tak pomimo,keď to je už v tom nadpise Je pre vás učenie mučeni
@bress nie nie,problém s tým nemám,bio ma baví,mučenie je matika Ale je pravda,že sa trochu bojím,či môj mozog zvládne toľko info naraz Aha a ešte ma napadlo... Decká porovnávajú skúšku k mature... k čomu by si prirovnal prijímačky? Tiež ku skúške?
@jenner ta casom zvladne, pripadne si nejak dopomozes
No zas zalezi aku skusku, prva pomoc napr. lahsia ale taka anatomia je neporovnatelne tazsia ako matura a hlavne tam ta aj vyhodia za fakt drobnosti obcas.
A co ja viem prijmacky su stale lepsie, bo mas otazky dopredu, naucis sa a mas a tu treba aj stastie...
@bress Myslím,že do takého Martina to nie je práve ľahké,neviem,či si tam hodím prihlášku,no isto chcel ísť do BA a áno,síce sú k dispozícii tie otázky,no nič sa nemení na tom,že na medinu sú stále tlaky a hlavne dostať sa na školu nie je ľahké :/ Ty si kde? BA,MT alebo KE?
@jenner Ja sa učím už od júna 2013 a v priemere na den sa tak 2,5 hodiny učím. Pre mna to nie je až také mučenie lebo viacmenej chémia je môj obľúbený predmet a bio tiež som zacal mat rád. Je to vsetko o motivacii... Kazde rano chodim na nultu do skoly a este prechadzame zo spoluziackou modelovky. Tie blavacke idem uz druhykrat robit. Co je pre mna mucenie trochu tak to je fyzika ale tak ta nieje az tak extra tazka na tych prijimackach. V konecnom dosledku nedal som si ziadnu poistku takze som nuteny makat aby ma niekde prijali a teda mam vlastne dost padny dovod sa ucit ak nechcem rok kdesi trcat
@jenner Ale okrem Ba som uz aj ine modelovky spravil. Este bojujem s Ke aj ked tam nejdem na prijimacky. A hlavne sa na Mt zameriavam aj ked tam niesu modelovky. Kolko skol si davas ty?
@cornwinuss Ja si dávam do BA,to je moja priorita a chcela som aj do MT,ale po tom ako som bola na dni otvorených dverí to vidím tak,že by to bola škoda peňazí,tak zostávam pri LF UK... a ak ma nevezmú,tak si dávam aj FIIT na STU @andreez fúha,to je skvelé !! Aj ja som rozmýšľala nad CZ,no fyza ma odradila A aký máš odbor?
@jenner LF BA dávam aj ja A učíš sa z tých starých kníh? Lebo BA narozdiel od iných sk škôl robí prijímačky zo starých bio kníh. Mna ten open day v MT velmi motivoval.
Ja sa tiež trochu bojím fyz.
@andreez Super konečne niekto z Olomouca. Z čoho si sa tam pripravovala na prijímačky? Lebo vraj Olomouc má aj úlohy kde sa doplnuje slovná odpoveď a neviem fakt, že z čoho sa tam pripraviť. Prešiel som modelovky do Brna a prechádzam aj 2.LF Prahu. Porad niečo čo je navernejšia kópia testov do Olomouca.
@corwinuss Nespomínam si, že by som niekde dopisovala slovné odpovede... ja som sa nejak špeciálne do Olomouca nepripravovala, ale spolužiaci sa pripravovali z - Dvořáčková, Svatava Chemie pro každého- rychlokurz chemie resp. Modelové otázky pro přijímací zkoušky z fyziky, chemie a biologie- Hana Kolářová; a na biologiu- Biologie 2000 testových otázek a odpovědí- Kincl
@corwinuss Ak si dobre spomínam tak otázky boli rôzne obodované a v tých za väčší počet bodov sa mohli vyskytnúť aj dve správne odpovede, ale vždy to bolo napísané, kde sú dve správne.
Prišli mi určite jednoduchšie, neboli tam zákerné otázky a pýtali sa väčšinou len na taký širší základ. Do Mt je bez tých ich doučovaní za ťažké prachy veľmi ťažké sa dostať
Ja chodim do MT na tie doučká a nemám dojem, že by to extra rozhodovalo. Zákerné otázky typu na čo sa využíva hexametyléntetraamín? Inak povedané čítanie učebníc a dôraz na totálne zbytočné fakty? Sorry, ze ta tu zavalujem otazkami, ale zatial som este nerozpraval s nikym kto je v Olomouci. A viacmenej je to moja priorita co sa tyka ceska
Možno na všeobecné lekárstvo je hranica prijatia v Mt trochu inde, ale na zuby je skoro nemožné sa dostať... či už Olomouc alebo Mt obidve sú super fakulty a ked v Olomouci zrušia budúci rok nezmysel v podobe 2- semestrálnej anatomie pre všeobecniarov tak to bude ešte o kus lepšie
@andreez Tam len nejak 10 na zuby berú do MT. A hlavne zubár je v česku len 5 ročný nie? Ja sa čudujem ako môže ísť na Slovensku niekto na zubára A do Brna si náhodou nebola na prijímačkach?
ja tu asi budem trochu vybocovat, ale co si pamatam, tak modelove otazky som sa zacala ucit po mature a mala som na to +/- mesiac. hlasila som sa do BA, KE, Brna, Pha 1. LF.
stihla som prejst BA a Pha okrem fyziky /tu som sa ucila par dni pred terminom prijimaciek, boli posledne v poradi/, vzali ma do KE, BA a Pha. otazky z Brna som k dispozicii nemala.
chodila som na pripravny kurz do KE v priebehu 4. rocnika - biola, chemia. plus nieco malo aj v BA.
@corwinuss to je pravda v ČR je študium o rok kratšie ... do Brna som si podávala a dostala som sa, riešila som úlohy z tej ich zbierky, ale nakoniec to bolo úplne zbytočné pretože ani jedna úloha sa odtial nezhodovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
A ja som sa ucieval tak 2hodky denne, cez vikendy viac.
No zas zalezi aku skusku, prva pomoc napr. lahsia ale taka anatomia je neporovnatelne tazsia ako matura a hlavne tam ta aj vyhodia za fakt drobnosti obcas.
A co ja viem prijmacky su stale lepsie, bo mas otazky dopredu, naucis sa a mas a tu treba aj stastie...
@corwinuss Ideš do Čiech,keď sa učíš aj fyzu? Tak tie blavácke si si už celé raz prešiel,hej? To od toho leta?
@andreez fúha,to je skvelé !! Aj ja som rozmýšľala nad CZ,no fyza ma odradila A aký máš odbor?
Ja sa tiež trochu bojím fyz.
ja tu asi budem trochu vybocovat, ale co si pamatam, tak modelove otazky som sa zacala ucit po mature a mala som na to +/- mesiac. hlasila som sa do BA, KE, Brna, Pha 1. LF.
stihla som prejst BA a Pha okrem fyziky /tu som sa ucila par dni pred terminom prijimaciek, boli posledne v poradi/, vzali ma do KE, BA a Pha. otazky z Brna som k dispozicii nemala.
chodila som na pripravny kurz do KE v priebehu 4. rocnika - biola, chemia. plus nieco malo aj v BA.