tak je fakt, ze kopa vychodniarov aj ludi z celeho slovenska ma v ba skolu, pracu, stale sa tam seru aj ked ich nikto nenuti a potom este na BA nadavaju.
a ja ako osoba z okolia BA ale nie priamo, vidim proste ze tam je uplne ina mentalita ako tu a nechcem byt zla, ale naozaj to tak je. vsade sa samozrejme najdu svetle/tmave vynimky, ale hovorim vo vseobecnom meritku. cim vacsia dedina, tym hlupejsi ludia. (a tym nemyslim zrovna Kosice na vychode, lebo to za dedinu logicky nepovazujem)
tieto nekonecne hadky jebnutych blavakov a jebnutych vychodnarov to je najlepsie.. proste kokoti su vsade.. a to, ze blava ma o dost viac obyvatelov, tak je tam tych kokotov aj logicky viac ( a taktiez tam maju aj kokotov zo vsetkych kutov slovenska ), to, ze niekto byva na jebnutej dedine niekde na vychode nerobi z neho kokota, ale tiez su tam kokoti
Som Bratislavčanka a nie blaváčka, to po prvé a po druhé práve včera som hovorila, že mám celkom rada východniarov, lebo mám mrte kamarátov odtiaľ a že niekedy ich mám dokonca radšej ako "nás západniarov". A nie každý musí byť namyslený k***t keď je z BA.
@jerometoucanrainbow presne tak. Sak polka Bratislavy je sedlac z celeho Slovenska a hlavne z vychodu. A preto sa strasne smejem ked sa napr petrzalcania nasieraju, ked niekto nazve bratislavcanov blavaci. Keby patrame po predkoch tohto najvacsieho bratislavcana na svete, tak uz najskor po druhej generacii by sme sa dopatrali na vychod do dediny, ktora ani na mape nie je.
Blaváci aj Východniari sú veľké skupiny, nemôžete ich hádzať do jednej skupiny a povedať kto je lepší. Východ je akurát zaostalejší región SR (to viem z geografie, nie je to môj názor), ale to neznamená že z nejakého východniara sa nemôže stať milionár. V BA nie sú samé múdre hlavy, a tak isto aj na východe.
zaujimave je, ze z kazdej strany pocuvam, ako si bratislavcania o sebe myslia ze su nieco viac, no paradoxne nie z ust bratislavcana...takze problem bude asi niekde inde a tieto spory su uplne bezpredmetne...
@nathalicatko Nie preto... Nemám si dôvod myslieť, že Blaváci (západniari) sú lepší ako Východniari... Síce Nitru milujem a som hrdý že tu žijem, že odtiaľto pochádzam, ale nemám prečo hovoriť že tí čo žijú mimo NR sú "menejcenní". Aj keď sa hovorí "Móžeš byť aj z Paríža, keď ňejsi z Nitry si sellák" ale to je detail
1) fascinuje ma ako toto riesia ludia co este ani nie su dospeli, cize neprezentuju svoj nazor zalozeny na skusenostiach, ale iba to co sa doma povie
2) ked niekto z tej "druhej" (aj ked nemam rad rozdelovanie podla skupin kto je odkial) mysli ze ta druha skupina je taka a taka, casto pocuvam aki su bratislavcania a podobne, potom aki su vychodnari, neviem, ja takymto vseobecnym kecom neverim ani nahodou
@noprosteja Ešte som nezažila osobne, že by bratislavčania nadávali na východniarov. Opak som bohužiaľ zažila v jednom ozdravovacom tábore na strednom Slovensku, kde sme boli tuším len 2 alebo 3 bratislavčanky a všetci sa nám kvôli tomu smiali, urážali nás... Áno, zažila som to na vlastnej koži a napriek tomu si nemyslím nič zlé ani o východe ani o západe. Blbci ktorí majú blbé poznámky na ľudí z inej časti Slovenska sa nájdu všade a všade je ich rovnako veľa si myslím a takisto všade sa nájdu aj slušní inteligentní ľudia, ktorí jednoducho takéto veci neriešia a tiež ich je všade rovnako veľa.
vám to už kvalitne lezie na mozog, to je všetko logické, nedá sa porovnávať človek vyrastajúci v prostredí veľkého mesta, iné zvyky, pohľady ako má človek vyrastajúci na dedine, čo však neznamená že jeden je horší ako druhý, práve z toho dôvodu, že žije inde. od nejedného obyvateľa bratislavy som už počula že su východniari negatívne naladení a pod, ale to sa dá pokojne vyčítať aj z čísel, vezmime si percentá nezamestnanosti, to, v ktorom regióne je čo dostupné, veď to su rozdiely, do očí bijúce. zase, k tomuto sa nebudem nejako viac vyjadrovať, mám veľa blízkych priateľov z ba, za ktorých by som dala ruku do ohňa, a takisto viem, že takí ľudia, s ktorými si rozumiem sú aj tu, na východe. takisto ako sa dá pozorovať aj opak, u slovákov, a teda možno aj všeobecne na ľuďoch poslednú dobu sledujem celkom paradoxne správanie, keď všetci vieme, čo by sme mali, a ako by to bolo dobré, na príklade vieme rozlíšiť dobro a zlo, ale akonáhle príde na realitu, konáme inak, a posudzujeme chyby druhých, pričom ich aj sami máme milión. kiežby to tak byť nemuselo, nemusela by tu byť ani takáto diskusia.
mozno prave pre hentake reci ludia z BA nemaju radi vychodniarov. Uz nezavidte a nenadavajte
Priznajme si ze nenavidiet BA je dnes skor hrdinstvo a nie je to povazovane za hlupe a namyslene ako opacny pripad. Tak radsej bud tisko , ano nasieraju ma taketo veci
ja toto nechapem stale ludia superia a neznasaju sa zato ze su o par desiatok kilometrov inde ako ty druhy ja som zahorak tak napriklad fandim zahorakom v sporte a podobne ale nebudem kydat na druhych zato ze su s inej casti Slovenska
@noprosteja pocuj mlada, povedz mamine, nech ta uz nepusta tak neskoro na net, lebo pises tu iba kraviny a ze este nie si naucena na pondelkovy diktat....
@shine Hej... A najlepšie na tom všetkom je, že táto vojna západ proti východu je do neba volajúci nezmysel Len si to ešte niektorí nestihli uvedomiť...
@noprosteja a ne?sak si zober vychod aku maju slovensku reč..kolko tam maju ciganov a aky to je kraj..zima,ukraina nedaleko,samozrejme ze BA je lespia..narodil som sa tu,byval som tu 7-8 rokov...potom 10 rokov v TO a zas 1 a pol roka tu v BA...nie som namysleny no preco by amli byt vychonari lespi ako BA???sak na to skratka nemaju tak to tak bude...zmirit sa s tym treba..
hlupaci su vsade Bratislavcania chodia do kosickych skol , kosicania do bratislavskych,.. jedni nadavaju na druhych a naopak.. samozrejme ze su aj priatelstva medzi nimi..
osobne neznasam to porovnavanie vychod-zapad alebo mesto-dedina. o com to svedci?? takymi karovinami sa mozu zaoberat len debili.. ked cloveka poznam a rozumiem si s nim tak neriesim odkial je.. len tolko
@lenkaska1 aj tí Maďari, Rómovia, Ukrajinci či Poliaci, Česi, atď žijúci na Slovensku sú naši ľudia (nehovorím, že všetci a z istej skupiny obyvateľstva málokto > vieme o kom hovoríme)
1. ty si tú históriu neprežila tak nemáš na čo zabudnúť
2. minulosť ostane naveky iba minulosťou a nič na nej už nikto a nikdy nezmení. Prechovávať nenávisť voči niekomu alebo niečomu iba kvôli minulosti je. prepáč, ale úbohé.
3. pre mňa osobne je nenávisť vo všeobecnosti úbohá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
a ja ako osoba z okolia BA ale nie priamo, vidim proste ze tam je uplne ina mentalita ako tu a nechcem byt zla, ale naozaj to tak je. vsade sa samozrejme najdu svetle/tmave vynimky, ale hovorim vo vseobecnom meritku. cim vacsia dedina, tym hlupejsi ludia. (a tym nemyslim zrovna Kosice na vychode, lebo to za dedinu logicky nepovazujem)
Co vam poviem. Aj Košice sú dedina -aj Bratislava je dedina. Ani nie tak infrastrukturou, ale sedlackostou obyvatelov, ktori tam ziju.
Celé Slovensko je jedna velka dedina, a spory typu Sedlak hovori sedlakovi ze je sedlak, mi pridu smiesne.
Ale pičovina. Rozdiel je len v tom že v BA je 462 603 kokotov a u nás je tých kokotov len 238 725.
ale inak: @nathalicatko challenge accepted!
Konkrétne u nás je ich iba 53 685
Zlaté Tatry
A to bez ohľadu na to, že som z východu. Tiež neznášam tie blbé naťahovačky, kto je viac.
@sugy1 ale no! prilievaj olej do ohňa, prilievaj..
ale dovolim si dodat ze:
1) fascinuje ma ako toto riesia ludia co este ani nie su dospeli, cize neprezentuju svoj nazor zalozeny na skusenostiach, ale iba to co sa doma povie
2) ked niekto z tej "druhej" (aj ked nemam rad rozdelovanie podla skupin kto je odkial) mysli ze ta druha skupina je taka a taka, casto pocuvam aki su bratislavcania a podobne, potom aki su vychodnari, neviem, ja takymto vseobecnym kecom neverim ani nahodou
mozno prave pre hentake reci ludia z BA nemaju radi vychodniarov. Uz nezavidte a nenadavajte
Priznajme si ze nenavidiet BA je dnes skor hrdinstvo a nie je to povazovane za hlupe a namyslene ako opacny pripad. Tak radsej bud tisko , ano nasieraju ma taketo veci
1) Bratislava nie blava ani blavaci
2)Slovensko je jedna velka rit samo o sebe..(od velkosti statneho uzemia, po polohou,rozvoj,infrastrukturu)
3) riesis si tu cisto vychodniarsky komplex
Všimni si, koľko východniarov sem niečo napísalo.
A spočítaj si, koľko z nich sa správalo konfliktnejšie ako ty.
@noprosteja pocuj mlada, povedz mamine, nech ta uz nepusta tak neskoro na net, lebo pises tu iba kraviny a ze este nie si naucena na pondelkovy diktat....
Som ani nevedela,že Jakubisko je zo Spiša.
Všade sú kokoti.Aj na východe,aj v Blave. Neviem,ale Bratislava vo mne vyvoláva taký suchársky dojem,zatiaľ čo východ je šaľený
Ale nikto nie je viac
Si myslíte že ked je niekdo z dediny a chodí okopávať zemiaky je jebnutý ?
Prečo lebo nešlahá piko niekde nalavičke??
Neriesim teraz kosice vs blava.
Ale čumte čo tu pišete?
žil som na sidlisku potom na dedine
sedlač forever, neriešime aspon jebnuté problémi ako mešťania ....
A podaktorý maju aj viac love a rozumu ...
Aj ked tie staré gardy ešte žijú srdcom v socializme...
Joooj de su tie časy ked sme chodili po diskotékach balili ženy a sidliskový chlapci prefetovaný nas chceli lomiť
vlasne mi sme sa snimi ani nebili , oni sa ubili sami
@wicki to som rád
@68 toto je čerešničkou na torte. kristova noho!
osobne neznasam to porovnavanie vychod-zapad alebo mesto-dedina. o com to svedci?? takymi karovinami sa mozu zaoberat len debili.. ked cloveka poznam a rozumiem si s nim tak neriesim odkial je.. len tolko
A rozlišuj medzi tým či nás urážajú politici alebo ľudia. Maďari nič proti nám nemajú, ale politici si na tom stavajú svoje zázemie a volebnú kampaň.
1. ty si tú históriu neprežila tak nemáš na čo zabudnúť
2. minulosť ostane naveky iba minulosťou a nič na nej už nikto a nikdy nezmení. Prechovávať nenávisť voči niekomu alebo niečomu iba kvôli minulosti je. prepáč, ale úbohé.
3. pre mňa osobne je nenávisť vo všeobecnosti úbohá.