monitoring vyhladavania urcite neexistuje. to je len nahodicka, ze ked vygooglis nejaky produkt, tak ti zacnu automaticky vyskakovat reklamy na ten produkt napriklad aj na fb.
Clovek zije vo svete, kde ho sleduje kazdy. Ak si paranoidny, tak linux, do prehliadaca noscript, privacy badger ci disconnect, do telefonu custom romku pripadne ubuntu touch a tak...
Nemyslím si že existuje - ja to viem. Je to verejne známy fakt že google a facebook vytvárajú z tvojho vyhľadávania a lajkovania okolo teba bublinu, ktorá ti dohadzuje obsah ktorý má niečo do činenia s predchádzajúcim vyhľadávaním.
Okrem toho, keď si prihlásený/ná na facebook, a počas toho prehliadaš web, fb si zapisuje aké stránky si navštívil/a a tiež podľa toho mení tvoju bublinu.
Osobne mi to ale je jedno. Svedomie čisté, nemajú mi čo nájsť.
zrušil som fb, nepotrebujem aby ma amici sledovali a aj kameru som zalepil...
nech sa strčia do riti po sami okraj...
a číp - diablove znamenie si tiež nedám do tela pichnúť...
ak niekde zadáš svoje osobné meno a potom si pod tým menom prihlásený, alebo napr. mobil je na to meno napísaný, tak ťa nájdu
ak niekde zadáš svoj e-mail a potom ti ukazuje reklamy z danej stránky
ak niekde zadáš telefónne číslo, tak ti budú volať reklamné prieskumy
áno, sledujú kto čo a koľko krát vyhľadáva na internete, viz. štatistiky najvýhľadávanejších vecí na internete
takisto ak dáš niekde lajk, tak ti začne hádzať podobné veci, napr. youtube, rádio, facebook reklamy, aj keď som si vyhľadával gitary na internete, hádzalo mi reklamy na gitary na youtube, to nie je náhoda, som sledovaný
Je mi to úplne, ale úplne jedno, či to niekto sleduje alebo nie. Aj tak si myslím, že to nikto nerobí ( mimo zberania údajov kvôli reklame zameranej priamo na mňa).
nech je to čokoľvek, som do určitej miery rada, že to existuje, pretože mi to pomáha nájsť veci, o ktoré mám záujem. len môj hudobný štýl sa im až tak odhadnúť nedarí.. nerobím na nete nič nekalé, takže sa nie je čoho báť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Okrem toho, keď si prihlásený/ná na facebook, a počas toho prehliadaš web, fb si zapisuje aké stránky si navštívil/a a tiež podľa toho mení tvoju bublinu.
Osobne mi to ale je jedno. Svedomie čisté, nemajú mi čo nájsť.
nech sa strčia do riti po sami okraj...
a číp - diablove znamenie si tiež nedám do tela pichnúť...
ak niekde zadáš svoj e-mail a potom ti ukazuje reklamy z danej stránky
ak niekde zadáš telefónne číslo, tak ti budú volať reklamné prieskumy
áno, sledujú kto čo a koľko krát vyhľadáva na internete, viz. štatistiky najvýhľadávanejších vecí na internete
takisto ak dáš niekde lajk, tak ti začne hádzať podobné veci, napr. youtube, rádio, facebook reklamy, aj keď som si vyhľadával gitary na internete, hádzalo mi reklamy na gitary na youtube, to nie je náhoda, som sledovaný