Ráno vstávam,raňajky si dám výnimočne pár krát za mesiac /pretože ráno nezvyknem byť hladná/,obed o takej druhej /polievka a druhé,dokonca niekedy ani polievka/,a potom o takej ôsmej večera,aj to nie vždy ale iba 3-4 krát do týždňa? Myslíte si že je to zl
Nie je to vhodné a už vôbec nie v tvojom veku, kedy potrebuješ veľa živín. Nemusíš jesť 5-krát denne, ako sa odporúča, ak je ti to proti srsti, ale 3-krát minimálne! Ak neješ raňajky, môžu sa ti neskôr objaviť nejaké zdravotné problémy, pretože telo potrebuje ráno jedlo aby mohlo z čoho vyrábať energiu. Ráno nezvykneš byť hladná zrejme preto, že ješ o ôsmej večer Tú večeru by som dala skôr... Ja keby som od obeda do ôsmej nejedla, tak by som mala kŕče od hladu Každopádne je vždy lepšie najesť sa ráno ako večer o ôsmej...
Okrem toho podvýživa neznamená že je človek vychudnutý, ale že mu chýbajú živiny a to niekedy spozná až po dlhšom čase pri najrôznejšom spektre problémov... Nechcem ťa strašiť, ale odporúčam ti jesť pravidelne a dostatočne - a správne zdravé veci samozrejme.
A ešte niečo - jedlo je esencia života, to posledné, za čo by sme mali šetriť. Vždy sa dajú kúpiť lacnejšie iné materiálne veci, ale jedlo je to, čo bezprostredne dávaš do tela, investícia do vlastného fyzického a psychického zdravia...
@aurinko no ale ide o to ze ja aj ked uz som rano hladna /ale to musim vstat o piatej rano aby mi do deviatej vyhladlo/ tak sa mi nechce robit ranajky...a pocit hladu do desiatich minut zmizne...a ked niesom hladna zabudam ze som nemala ranajky...
a este som zabudla doplnit ze musim jest o osmej vecer..pretoze spat idem o desiatej...ak jem skor tak do desiatej vyhladnem a potom sa mi neda zaspat.
ja len večeriam.. ráno nemám chuť, naobed čas a večer si to vynahrádzam...ako poďakovanie za správnu životosprávu mám vredy aj keď nie si hladná, zobni aspoň niečo malé vždy
Určite to nie je dobré...ranajky by si nemala vynechávať no ani mne kedysi nechutilo ráno jesť ale teraz už hej.A večeru si daj tak o 5-6 a uvidíš že ráno hladná budeš
mala by si raňajkovať nie je dobre vynechať ranajky aby si bola cez deň vo forme.ja som tiež neranajkovala a moc som schudla takže teraz musím viac jesť.a ako dlho už takto neranajkuješ?
@janehonda byvas nervozna? alebo mas pocit, ze nie si štíhla? nemávaš niekedy závrate, keď málo jedávaš? si sama so sebou spokojná? máš dobré vzťahy s okolím? aké je tvoje BMI?
No keď sa to nechce pripravovať raňajky, tak raňajkuj jablko, alebo rožok s bambinom, alebo niečím podobne instantným a v živote nemusíš nič pripravovať
Nie, žeby som tomu rozumel, ale neraňajkovať fakt nie je moc dobré, aj ja už si na intráku budem dávať väčší pozor na zásoby na ráno
občas mám dni, že raňajky nič, desiatu nezjem, lebo stále nie som hladná... obed o 14:20 v škole taký - polievku nejem, trochu si dám z druhého (skoro nikdy nezjem viac ako polovicu porcie).. potom letím domov, nestíham.. idem do jazykovky, prídem domov o 19tej.. to zjem nejaký jogurt a to je všetko, čo zjem..
A inokedy sa len napchávam celé dni.. asi som divná, ale ja nejem len vtedy, keď na to nemám čas mamina túto moju výhovorku "miluje"
@interrupcio uf vela otazok naraz...nervozna obcas...neviem preco by som sa mala citit tucna ...zavraty nemavam....mne to vyhovuje...na okolie kaslem...a BMI...co ja viem na take nieco mozem kaslat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ja som ich vynechavala, namiesto nich som vypila aj pol litra čaju no na tretí deň mi bolo tak zle , že som do seba musela pchať jedlo na silu ...
Okrem toho podvýživa neznamená že je človek vychudnutý, ale že mu chýbajú živiny a to niekedy spozná až po dlhšom čase pri najrôznejšom spektre problémov... Nechcem ťa strašiť, ale odporúčam ti jesť pravidelne a dostatočne - a správne zdravé veci samozrejme.
A ešte niečo - jedlo je esencia života, to posledné, za čo by sme mali šetriť. Vždy sa dajú kúpiť lacnejšie iné materiálne veci, ale jedlo je to, čo bezprostredne dávaš do tela, investícia do vlastného fyzického a psychického zdravia...
Na obed 2 naberačky kuracej polievky + 1 kuracie stehno + 2 mrkvy + lyžička hrášku + 12 kúskov zemiakov + pomarančový džús
Večera - hotdog + margot + čaj
toto je celé moje včerajšie jedlo . Myslíte že je to veľa alebo akurát?
Predpokladam, že vydaj nemaš nejaky veľky pokiaľ tak ješ
Nie, žeby som tomu rozumel, ale neraňajkovať fakt nie je moc dobré, aj ja už si na intráku budem dávať väčší pozor na zásoby na ráno
občas mám dni, že raňajky nič, desiatu nezjem, lebo stále nie som hladná... obed o 14:20 v škole taký - polievku nejem, trochu si dám z druhého (skoro nikdy nezjem viac ako polovicu porcie).. potom letím domov, nestíham.. idem do jazykovky, prídem domov o 19tej.. to zjem nejaký jogurt a to je všetko, čo zjem..
A inokedy sa len napchávam celé dni.. asi som divná, ale ja nejem len vtedy, keď na to nemám čas mamina túto moju výhovorku "miluje"