v com by nemal byt pravdivy? v tych cislach mozu byt diskrepancie, ale ze sa teraz kazdy deges chce jebat na VS, najlepsie pravo, ekonomia a spolocenske vedy, tak na to nepotrebujes prehlad...
O tom, že na Slovensku je nedostatok študentov na prírodné vedy a na humanitné s nízkym uplatnením je nátresk, netreba písať, to je známe. Mentalita Slovákov, školy kvôli titulu a zástupy absolventov socpráce či politológie na úrade práce (pričom nechcem dehonestovať tých, ktorí to naozaj študujú z presvedčenia, so snahou a nie len kvôli titulu).
Aj tomu, že nikto sa nechce učiť matiku, verím. Preto sa ju (ako podstatnú súčasť aktuálneho štúdia) učím ja. Nie je zlé byť vo svojej profesii namiesto zbytočného radšej nedostatkovým tovarom.
@flyleaf ja sa tomu tiez necudujem, a tento prieskum ma neprekvapil. zle su nastavene stredne a vysoke skoly, to vsetci vieme. kto by sa nechcel ulievat ked mu stat nejaky ten rok na skole zaplati pravdupovediac aj ja som isiel na skolu(ale daval som si len jednu prihlasku, nie 5-7 ako je standart ), s vedomim "ze neviem o co presne ide, ale musim to aspon skusit".
To, že humanitné vedy, ekonómia, politológia, európske štúdiá, soc. práca a pod. budú dominovať, to tušil asi každý. Ale že je niekde až 5-násobný počet uchádzačov oproti tomu, čo môžu prijať, ma popravde prekvapil. Ku príkladu aurópske štúdiá, zo 701 chcú zobrať 130 uchádzačov, marketingová komunikácia 433 a berú 30. No fasa! Kebyže nie je limitovaný počet prijatých, tak tých nezamestnaných máme podstatne viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Aj tomu, že nikto sa nechce učiť matiku, verím. Preto sa ju (ako podstatnú súčasť aktuálneho štúdia) učím ja. Nie je zlé byť vo svojej profesii namiesto zbytočného radšej nedostatkovým tovarom.