zalezi od toho aky clovek a aj co presne .. pretoze existuju rozne fyzicke/mentalne postihnutia, spomalenia alebo znevyhodnenia ktore cloveku dost ohranicuju co moze vykonavat alebo sa naucit vykonavat
Ok, odhliadnuc od telesných postihnutí, ako je spomínané vyššie, tak sa dá všetko. Samozrejme, nie vždy to bude na úrovni profesionála. Ide o prístup, človek je ako zvieratko, ak sa správne "vycvičí" ide mu skoro všetko.
záleží aj na tom, čo považuješ za "naučiť sa". za najväčšiu limitáciu považujem v tomto prípade vek. ak zoberieš dieťa a budeš sa ho snažiť niečo naučiť, tak ho to skôr alebo neskôr naučíš. no ak zoberieš starého človeka, tam to bude omnoho ťažšie.
Ano aj nie, ako su vyzsie spominane postihnutia, vek, predispozicie...
Tak ja by som k tomu pridala aj schopnost chapat, analizovat, spajat si veci do suvislosti,... Je rozdiel naucit sa nieco a pochopit tomu. Kazdy sa vie naucit nieco, ale len ti, ktori maju k tomu vlohy to vedia pochopit. To je rozdiel medzi clovekom ktory sice vie poucky a co naco sluzi aj ako to funguje lebo sa to naucil, ale ten kto ma vlohy vie s tym pracovat dalej, vidi dalsie suvislosti, skusa s tym nove veci. U prveho si povietee hmm fajn vie to super, ale druhy vam vyrazi dych. Vela ludi sa naucilo spievat a stalo sa hudobnikmi ale len pri tych vynimocnych vam naskakuju zimomriavky a to uz sa naucit neda...
Kazdy je iny a ma vlohy na nieco ine, to comu chapes ty ja nechapem ale comu chapem ja o tom ty nemas ani sajnu. Atd.
každý sa tréningom môže zlepšiť v niečom, ale len do takej mieri ako mu dovolí jeho telo a psychika, záleží či pokladáš za "naučenie sa" to zlepšenie sa, pokročilosť, alebo profesionalitu
@marjy77 vobec nie, ucili nas to profaci zo strednej, ale ja som bola vzdy na veci vyzadujuce koordinaciu (neviem ako to nazvat, ale podobne som to mala s tanecnou) drevo a vlastne cela sa hybem ako slon v porcelane a to nemozem povedat ze nemam rada sport
@skvrnka veď aj ja tak ešte mám aj jednu nohu kratšiu, na korčuliach som bola asi tak 5 krát v živote s rozpätím 1-2 rokov, ale za ten čas som sa naučila aspoň nejaké základy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
vzdy sa da vec praxou zlepsit, ale niektore cinnosti proste niektorym ludom nikdy nepojdu dobre
ked niekto nema hudobny sluch, presne ho spievat nenaucis
Hudobny sluch sa da tiez naucit, nie je to ziadna zahada.
Tak ja by som k tomu pridala aj schopnost chapat, analizovat, spajat si veci do suvislosti,... Je rozdiel naucit sa nieco a pochopit tomu. Kazdy sa vie naucit nieco, ale len ti, ktori maju k tomu vlohy to vedia pochopit. To je rozdiel medzi clovekom ktory sice vie poucky a co naco sluzi aj ako to funguje lebo sa to naucil, ale ten kto ma vlohy vie s tym pracovat dalej, vidi dalsie suvislosti, skusa s tym nove veci. U prveho si povietee hmm fajn vie to super, ale druhy vam vyrazi dych. Vela ludi sa naucilo spievat a stalo sa hudobnikmi ale len pri tych vynimocnych vam naskakuju zimomriavky a to uz sa naucit neda...
Kazdy je iny a ma vlohy na nieco ine, to comu chapes ty ja nechapem ale comu chapem ja o tom ty nemas ani sajnu. Atd.
Nikdy som sa to nenaučila