3. Svetová vojna už začala no nikto si to ešte ani neuvedomil.. Ešte to oficiálne žiadny štát nepovedal, no povedal ale nie do médií, ale keď sa pozrieš na všetko čo sa deje tak si podľa mňa dokážeš odpovedať aj sám.
Vojna v tom zmysle akom ho pozname nebude uz nikdy (dufam) .. stale to budu len "konflikty" .. nikto sa neodvazi povedat, ze je vojna .. ktokolvek taky by bol hned tercom vsetkeho mozneho aj nemozneho .. ako sa pise a hovori vsade .. svet dospel do stadia, kedy su zbrane take nicive, ze akakolvek vojna by znamenala koniec vsetkeho. Uz to nie je o taktike, vojakoch a o tom kto ma lepsi tank. Je to o tom kto stihne skor odpalit vsetko co ma a zabit tak vsetkych vratane seba. Jednoducho .. nikto si nemoze nic take dovolit. Aj problemy s Islamskym statom budu vzdy len "konflikt" a kym bude viacero stran bojovat voci nim tak bude vsetko ok. Akonahle by sa napriklad Rusko pridal k nim, tak by boli dve moznosti. Bud by konflikt skoncil, pretoze jeho pokracovanie by znamenalo naozaj vojnu, ktora by skoncila katastroficky. Takze vsetko by sa nejako ututlalo rychlo, kazda strana by si nieco zhrabla a ostal by klud. Ak nie, tak by to bol pruser a koniec.
@2 ano .. vojna uz je .. tzv. studena vojna .. ako bola kedysi. Cela vojna sa pohybuje v ramci ekonomiky, sem-tam nejaka vyhrazka vo forme: "ups, omylom sme vam presekli kabel na dne mora od internetu", "ups, trochu sme vam pokradli data z PeCiek v Pentagone", "ups, trosku sme si zaplavali vo vasich vodach nech mame lepsie sebavedomie" .. toto vsetko bude stale pokracovat, rozne vzajomne provokacie a dokazovanie si niecoho .. ale nikto sa neodhodla na ziadny velky krok. Kedysi bola vojna ako prostriedok pre ziskanie uzemia. Teraz je to skor len o ukazovani si moci. Americania si musia dokazovat, ze su nieco, ale imbecilitu ich naroda to nezakryje. Rusi si musia dokazovat nieco, ale chudobu ich naroda a ekonomicky krach to tiez nezakryje.
@diehard Prepáč ale buď to nechápeš alebo máš málo informácií.. Ak si myslíš, že vojna aká bola kedysi nebude tak sa podľa mňa mýliš (každý máme svoj názor) Ak si si všimla teraz sa deje niečo iné ako sú vyhrážky a podobne.. ide tu o ľudské životy.. áno teraz spravil rozruch Islam, ktorý zaútočil na Paríž, ale uvedom si čo je inde, napríklad taká Síria a pod. Tam je bombardovanie neustále.. a navyše už nikto nechce a podľa mňa ani nebude tolerovať IS.. Takže sa pustia do nich.. a buď to zahubí len ich a tých, ktorý budú bojovať proti ním alebo STUPIDNÉ ľudstvo vyhubí celý svet.. Podľa mňa vojna bude pretože všetko na to smeruje.. a ak bude pridám sa ku armáde a budem bojovať za svoju vlasť! Pretože nenávidím IS a to čo robia!
@hamblosko Samozrejme, ze je to len moj nazor. Otazka je, ze ked sedis s velkym pupkom a milionmi na konte niekde v Bruseli alebo Bielom dome alebo v ktorom zadku, ze Ta zaujima par tisicok ludi niekde v strede nicoho menom Euroazia? Tych par tisic ludi co umrie je nie percento, ale promile ludi z celej populacie a nikomu na nich nezalezi. Proste to je fakt. Vojna sa vedie cislami a nie emociami. Pre Teba je vojna mozno to, ze tam ludia umieraju. Je to smutne a krute. Kazdy ludsky zivot je cenny. Ale ako pre koho. Francuzsku je teraz jedno kolko ludi zabiju v Sirii, hlavne, aby neumrel nikto z Francuzov. Preto tam ide lietadlova lod. Keby niekomu na tych ludoch tam zalezi tak riesia formy zmierenia a nie formy destrukcie nepriatela. Vsade umieraju ludia .. len o tom nevies. Vsade su v tom pripade "mikrovojny" ..
V tom s tebou súhlasím.. ale čo ak to žiadnou dohodou nejde? Aj keď si myslím, že máš pravdu je tam aj diera a tá je tá, že IS ide len o zabíjanie ľudí.. a preto sa to dohodou riešiť nedá.. Áno nechem aby umierali ľudia ani TU ani TAM.. Ale keď to inak nejde tak to nejde.. Vojny sú všade, to len debili posadnutý peniazmi to nevedia riešiť pretože im ide iba o ich vlastné blaho.. ale oni sa spamätajú až keď im začnú umierať blízky.. ale to už bude neskoro.. Ale to im nedochádza.. Pretože oči im zakrývajú peniaze, sobeckosť, moc.. a ich "INTELIGENCIA" ...
Nebude , voľný trh funguje krásne , tí čo sú bohatí bohatnú a chudobní chudobnú proste všetko ako má byť. 3. svetová by bola keby niektorej z mocností začnú chýbať príjmy
@clockwork Tak sa spamätaj pretože to sa deje.. a nejde tu len o peniaze.. ide tu aj o vieru.. "Huntington ve své knize varuje, že USA a Evropa v budoucnu ztratí své výsostné postavení a do popředí se dostane Čína a své si budou chtít prosadit také mnohé arabské země." » tn.nova.cz/clanek/zpravy/z...
Skús trochu viac čítať čo sa vo svete deje..
Príliš neekonomické mi príde to, že zahadzujú ľudské životy len pre ich debilitu! Ak nebudú ľudia padné všetko! A nie len to materiálne... Ale tak každy máme svoj názor
Svetová vojna nebude, lebo by trvala možno jeden deň a potom by bola zničená celá Zem. Konflikty a mikrovojny budú, skôr sa obávam preľudnenia, vyčerpania zdrojov a totálnej devastácie životného prostredia, ktorá nás pri takej obrovskej spotrebe, akú máme čoskoro čaká.
@clockwork Čo myslíš ak im jebne v hlavách a spustia jadrové zbrane a všetko čo majú?! Myslíš si, že to prežiješ? Dovoľ mi sa zasmiať
JE mi jedno koľko nás tu je. Aj keby nás tu bolo 8 miliard. Ľudstvo proste zanikne. Raz určite. A môj názor na túto vec nezmeníš Každy máme svoj názor.
@hamblosko Nikto nebude používať jadrové zbrane Vojna nemá za cieľ zničiť svet ale obsadiť oblasti , získať vplyv , zaistiť tok financií a príjmov O to išlo a pôjde v každej vojne. Jadrové zbrane sú len niečo čo drží mocnosti v šachu a preto sa neprejde nikdy do uplne otvoreného konfliktu , ale budú sa konať lokálne malé vojny ako tomu bolo za studenej vojny : )
@hamblosko 8 miliard. Ty si sa musela asi s konom zrazit ... To akoze akymi zbranami by si ich chcela VSETKYCH vyvrazdit. Ono sa to nezda ale ludstvo ze ako zla zelina - nikdy nevyhynie, a to je dobre. Vzdy zomru iba ty zoldnieri a vojaci ktory su vojne priamo vystaveny - ti chudaci... A ziadna 3. Svatova vojna nebude tak tu nepanikar... Aj ked taky indovia , cernosi a azijci by mi nechybali, skoda ze vyspelejsie narody nerozmyslaju rozumne- mohli by sa dohodnut a spojit usa, rusko , europa a zautocit na celu aziu aj afriku a spravit kolonie ako kedysi ...anglicani urcite vedia o com hovorim
Ani jeden z vás to asi nepochopil čo som tým chcela povedať Ale to nevadí
Áno každý štát má jadrové zbrane ale nikdy ich nepoužije. Presne ako povedal Clockwork- "Nikto nebude používať jadrové zbrane Vojna nemá za cieľ zničiť svet ale obsadiť oblasti , získať vplyv , zaistiť tok financií a príjmov."
Ale zase nesúhlasím z názorom Xy12345- Pretože ľudstvo aj tak vyhinie pretože dojdu zdroje.. už takto je naša planéta zničená od všetkých tých chemikálií a podobne.. Prečo si mi prišiel ako rasista? Každý máme právo žiť nech už sme akejkoľvek rasy.. ale musia sa dodržiavať určité pravidlá spoločnosti..
Proste čo som tým chcela povedať bolo, že vojna bude ale bude to tá najhoršia vojna za celú históriu ľudstva a veľa ľudí zomrie..
To s tými Moslimami sa ťahá už dobrých 15 rokov, od pádu dvojičiek, a má to celosvetový dopad. Dúfam že to neprepukne do 3.sv.vojny. Inde asi celosvetová nehrozí, aj keď lokálne konflikty byť môžu, ako napr. Ukrajina a Rusko.
@clockwork bohatnu vsetci, bohati viac ale aj chudobni sa maju lepsie ako kedysi. ja si pamatam 90te roky. vtedy bola na SK chudoba, Slovensko bola diera nemali sme nakupne centra a pocitac alebo NMT mobilny telefon stal 70000 SK takze si ho mohlo dovolit len par ludi. internet sme mali jedini siroko - daleko. dnes uz aj v najvacsej diere ako je rovnikova afrika, siria, india maju ludia Smartphony a internet dokonca aj utecenci maju svoj iPhone. a europske krajiny ako slovensko sa maju podstatne lepsie ako kedysi. technicky a ekonomicky pokrok nezastavis.
Všetko je to omnoho zložitejšie. V prvom rade si treba ujasniť, že svetová vojna je konflikt "nie len jednej oblasti" ale veľkých rozmerov, aj keď v minulosti množstvo konfliktov "skoro spĺňalo tiež dané pomenovanie.
Príčiny možnej svetovej vojny sú veľmi jednoduché, svetovej banke sú štáty dlžné cirka 53 biliónov dolárov, obchod so zbraňami "vzkvétá" pri prezbrojovaní a kontraktoch s armádami, inými slovami, počas vojny si určité osoby, majúce v rukách kapitál majú možnosť úctyhodne pomastiť brucho.
Počas druhej svetovej vojny trebárs poskytnutím svojich lodí závratne bohatol Onassis, ktorý bol neskôr dolárový miliardár. Treba pochopiť, že moc je ešte lákavejší "polotovar" ako peniaze.
A myslieť si, že jadrové zbrane armáda v praxi nepoužíva je dosť hlúpe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
» tn.nova.cz/clanek/zpravy/z...
Skús trochu viac čítať čo sa vo svete deje..
» www.worldometers.info/world-populatio...
JE mi jedno koľko nás tu je. Aj keby nás tu bolo 8 miliard. Ľudstvo proste zanikne. Raz určite. A môj názor na túto vec nezmeníš Každy máme svoj názor.
Áno každý štát má jadrové zbrane ale nikdy ich nepoužije. Presne ako povedal Clockwork- "Nikto nebude používať jadrové zbrane Vojna nemá za cieľ zničiť svet ale obsadiť oblasti , získať vplyv , zaistiť tok financií a príjmov."
Ale zase nesúhlasím z názorom Xy12345- Pretože ľudstvo aj tak vyhinie pretože dojdu zdroje.. už takto je naša planéta zničená od všetkých tých chemikálií a podobne.. Prečo si mi prišiel ako rasista? Každý máme právo žiť nech už sme akejkoľvek rasy.. ale musia sa dodržiavať určité pravidlá spoločnosti..
Proste čo som tým chcela povedať bolo, že vojna bude ale bude to tá najhoršia vojna za celú históriu ľudstva a veľa ľudí zomrie..
Príčiny možnej svetovej vojny sú veľmi jednoduché, svetovej banke sú štáty dlžné cirka 53 biliónov dolárov, obchod so zbraňami "vzkvétá" pri prezbrojovaní a kontraktoch s armádami, inými slovami, počas vojny si určité osoby, majúce v rukách kapitál majú možnosť úctyhodne pomastiť brucho.
Počas druhej svetovej vojny trebárs poskytnutím svojich lodí závratne bohatol Onassis, ktorý bol neskôr dolárový miliardár. Treba pochopiť, že moc je ešte lákavejší "polotovar" ako peniaze.
A myslieť si, že jadrové zbrane armáda v praxi nepoužíva je dosť hlúpe.