Skôr sa mi páči dobrovoľná, mala by sa pre uchádzačov urobiť dostatočne atraktívnou, napríklad 50 percentnou zľavou na vodičské oprávnenie a podobne,tak aby sa prihlásil čo najväčší počet uchádzačov. A ak povinná, tak len takým spôsobom ako je "povinná" v Rakúsku.
myslim si, ze bezpecnosti krajiny a sveta ako takeho ovela viac, ako zavedenie povinnej vojenskej sluzby, pomohlo zastrelenie kazdeho takeho idiota, ktory je za zavedenie povinnej vojenskej sluzby. cmon, nebyt takychto kretenov, tak vojny nie su, lebo by ich nemal kto zacat a ani v nich bojovat.
@hetfield jn, pozeram ze mnohym vyspelym krajinam v tomto smere dobre jebe. zaujimave. je faktom, ze kym putin dycha, tak armady treba, ale v dnesnej vojne by civilista s niekolkomesacnym vycvikom nespravil vobec nic.
Osobne som chcel napísať presne to čo napísal @notme
Vojenská služba , povinná, nie je vôbec žiadnym prínosom do súčasného života za jej dobu trvania. Iba stratou. To nie je vzdelávací kurz, kde môžeš odísť keď na to nemáš, ako zo školy a podobne. Tam idú chudí, tuční, s rôznymi zdr.problemamy .... a od každého sa očakáva rovnaký dokonalý výkon. Jeden nevládze, ostatní pykajú. To nedáva logiku. Celá vojenská služba je oničom vo forme akej prebiehala.
Na dobrovolnej báze má zmysel. Rozhodne však by sa mali zmenšiť prostriedky ktoré sú poskytované pre armádu, resp. u nás možno aj zväčšiť lebo tam majú všetko z druhej svetovej...
A tiež by ten priebeh mal byť taký, že nediskriminuje nikoho a rešpektuje jeho schopnosti a fyzické danosti. ...Všetci vieme, že skákať cez prekážky, plaziť sa , behať o 5:00 niekolko kilákov nezvládnu 100+kiloví tukoví ľudia. Maximálne im tak privodia infarkt. ... Ono nie je také ťažké veci zlepšovať... Ale v politke to nikto ešte snáď nikdy skutočne nerobil... Všetci len do svojich prázdnych vreciek strkajú viac a viac zelených papierikov a sáčkov s bielym práškom, maskovaným za špáratko.
@hetfield lenže Švajčiarsko sa nezapája do iných konfliktov, neviem či má svojich vojakov vrámci OSN misii ale myslím že áno... A je to úplne hornatá krajina, čiže armáda je najviac využívaná na prírodné katastrofy, lavíny, odhŕnanie, vyslobodzovanie a podobne. A zvlášť, ľudia si odsúhlasili v referende, 28% ku 72% že chcú zachovať povinnu vojensku službu.
@wistingher no ved práve to že sa už 200 rokov nezapojilo do žiadnej vojny ale napriek tomu majú stále povinnú vojenskú službu je dost velká kuriozita,a nie len že majú vojenskú službu ale každý kto prešiel výcvikom má doma komplet výzbroj a výstroj a pravidelne sa zúčastnuje vojenských cvičení
ale ked uz by take nieco malo byt, tak vylucne na baze dobrovolnosti, mali by za to byt poskytovane benefity a nemalo by to trvat tak dlho, aby to narusilo bezny zivot. respektive mohlo by, ale opat len na baze dobrovolnosti. a samozrejme, muselo by sa jednat o vycvik, nie o bezhlavu sikanu zo strany ohviezdickovaneho uchylneho spolocensky utlacaneho kokota s komplexom menejcennosti.
Kto potrebuje drezúru, nech ide dobrovoľne, prečo nie...
Ale pochodovať na povely len preto, lebo štát to tak chce?
Ísť do vojny kde sa pešiaci vraždia navzájom pre pár bohatých sediacich za dubovým stolom pri šampanskom a kaviáre?
Tento svet sa nikdy neposunie vpred, pokiaľ sa budeme správať ako nejaké barbarské kmene..
Mocni pani a politici vzdy sedeli v teplucku a obycajni ludia sa vrazdili. Nikdy nesmieme dovolit, aby nas takto zmanipulovali a huckali proti sebe. Vojenska sluzba malokomu pomohla, ja osobne, co poznam ludi, ktori tam boli sa spravaju este horsie... + sikana, strata casu a aj penazi. Nasa mala krajina nikdy nezacne vojnu a ani sa sama nikdy neubrani. Bud by sme bojovali za Rusov alebo za USA, tak ako to vzdy bolo aj bude. Uvidime, co Cina do buducna, ta ma taku armadu, ze by nas s capicami pobili.
V povinnej skolskej dochadzke zmysel vidim ale v povinnej vojenskej sluzbe zmysel nevidim. Vojny vyvolavaju politici, ktori sa realne do vojny nedostanu a ochrania pred jej dosledkami aj svojich najblizsich. A preco by som mal bojovat za niekoho zvratene predstavy, to netusim. Cize za mna nie, dokonca som par rokov dozadu aj zaslal vyhlasenie o odopreti vykonu mimoriadnej sluzby aby ma nikdy nemohli do vojny poslat, keby nahodou daco.
Profesionálna armáda je strašne málo muziky za strašne veľa peňazí.
Náš rezort obrany premrhá strašné peniaze na to aby boli "profi" vojaci spokojný...platy, refundovanie cestovného ak má trvalý pobyt ďaleko od útvaru, výhodné dovolenky v rezortoch patriacich pod MO SR, časť poberá výsluhové dôchodky...
... a technika ktorá má pomáhať pri obrane SR sa profi vojakom rozpadá pod rukami lebo nie sú peniaze na modernizáciu alebo nákup novej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Vojenská služba , povinná, nie je vôbec žiadnym prínosom do súčasného života za jej dobu trvania. Iba stratou. To nie je vzdelávací kurz, kde môžeš odísť keď na to nemáš, ako zo školy a podobne. Tam idú chudí, tuční, s rôznymi zdr.problemamy .... a od každého sa očakáva rovnaký dokonalý výkon. Jeden nevládze, ostatní pykajú. To nedáva logiku. Celá vojenská služba je oničom vo forme akej prebiehala.
Na dobrovolnej báze má zmysel. Rozhodne však by sa mali zmenšiť prostriedky ktoré sú poskytované pre armádu, resp. u nás možno aj zväčšiť lebo tam majú všetko z druhej svetovej...
A tiež by ten priebeh mal byť taký, že nediskriminuje nikoho a rešpektuje jeho schopnosti a fyzické danosti. ...Všetci vieme, že skákať cez prekážky, plaziť sa , behať o 5:00 niekolko kilákov nezvládnu 100+kiloví tukoví ľudia. Maximálne im tak privodia infarkt. ... Ono nie je také ťažké veci zlepšovať... Ale v politke to nikto ešte snáď nikdy skutočne nerobil... Všetci len do svojich prázdnych vreciek strkajú viac a viac zelených papierikov a sáčkov s bielym práškom, maskovaným za špáratko.
@hetfield lenže Švajčiarsko sa nezapája do iných konfliktov, neviem či má svojich vojakov vrámci OSN misii ale myslím že áno... A je to úplne hornatá krajina, čiže armáda je najviac využívaná na prírodné katastrofy, lavíny, odhŕnanie, vyslobodzovanie a podobne. A zvlášť, ľudia si odsúhlasili v referende, 28% ku 72% že chcú zachovať povinnu vojensku službu.
Dnešná mládež je ľavá a neschopná.
Každej žene, ktorá hlasovala za 2. možnosť, odkazujem, nech mi ide spraviť sendvič a pokiaľ mi večer neotrčí chamajdu, tak jej ASI prijebem.
Ale pochodovať na povely len preto, lebo štát to tak chce?
Ísť do vojny kde sa pešiaci vraždia navzájom pre pár bohatých sediacich za dubovým stolom pri šampanskom a kaviáre?
Tento svet sa nikdy neposunie vpred, pokiaľ sa budeme správať ako nejaké barbarské kmene..
Náš rezort obrany premrhá strašné peniaze na to aby boli "profi" vojaci spokojný...platy, refundovanie cestovného ak má trvalý pobyt ďaleko od útvaru, výhodné dovolenky v rezortoch patriacich pod MO SR, časť poberá výsluhové dôchodky...
... a technika ktorá má pomáhať pri obrane SR sa profi vojakom rozpadá pod rukami lebo nie sú peniaze na modernizáciu alebo nákup novej.