Na chodniku vidis bezdomovca ktory sedi na zemi, vedla neho su dve barle, je viditelne mimo a ma problem sa postavit. Pomohol by
Este chcem povedat ze z neho necitit alkohol a kazdy ho len tak obchadza. Tak pomohol by si mu vstat alebo nie? Napis aj preco by si sa rozhodol tak ako by si sa rozhodol (uf to znie divne
áno, aj včera v MHD som pomohla jednému ujovi ktorý bol síce opitý ale nestihol nastúpiť a privreli ho dvere tak som mu pomôhla, tak určite by som mu pomôhla, ale keby so bol nejaký ožran a nadrogovaný tak by som naňho ani nepozrela..
ja pomáham vždy. aj opitým. teda, nie tak, že by som za ním šla a snažila sa ho dvíhať, po určitých skúsenostiach som poučená. zavolám políciu, nech ho prídu zdvihnúť, poprípade ho odvezú na pohotovosť, aby ho tam prezreli, počkám, kým prídu a potom idem preč.
nikdy neviete, kedy sa vy ožeriete ako prasce, padnete na zem v zime a všetci vás budú obchádzať.
Ako @grietusha ... Tá pani bola zjavne opitá, mala rozbitú hlavu a nedokázala vstať. A musím povedať, že zavolať pomoc, bola najlepšia vec, čo som mohla spraviť, lebo ten pán čo postával vedľa, bol jej dezorientovaný mentálne postihnutý syn / čo som v tej chvíli netušila /.
Ale ľudia na Slovensku sú v tomto všeobecne dementní, keď treba niekomu cudziemu na ulici pomôcť, ani ma výsledok tejto ankety neprekvapuje. Minule spadol na Šafku jeden bicyklista z bicyklu a bol hneď vedľa električky, nevedel vstať, vedľa hlavy mu chodia električky... námestie plné ľudí, všetci majú zrazu niečo dôležité a nikto sa nezastaví, ľudia si kupujú hot-dogy... kokoti :o
@fragile suhlasim ludia sa staraju iba o seba co sa mi zda nechutne sebecke a bohuzial sa mi to uz X krat potvrdilo. Ale to nie len u nas to som videla aj v zahranici
@mm47@27 Túto stredu, keď som išiel na Leonarda Cohena, som presne jedného naliateho roboša niesol s jednou pani na lavičku, lebo sa vykydol na cestu na križovatke a takmer ho prešlo auto :/ Ledva som nezmeškal koncert, ale čo som ho tam mal nechať? A tiež tam bolo okolo asi 10 ľudí a len traja sme ho išli zdvíhať.
@anik359 . . . ak by nebol naliaty alkoholom, tak by som mu mozno aj pomohol. Zalezi od situacie, clovek si niekedy nemoze dovolit byt spinavy a napachnuty od bezdomovcov, niekedy sa ponahla, . . . (krute, ale je to pravda). Kazdy si hlada miesto v spolocnosti a chce to najlepsie mozne. Nema cas obzerat sa naokolo, ci niekto nepotrebuje pomoct z jej okraja. Jednoducho bezdomovca mi je luto. Ale predpokladam, ze ak by som bol na jeho mieste, kazdy by ma tak akurat prekrocil.
A samozrejme mestskych a obecnych tu mame na to aby dokazali riesit aj taketo situacie. Stat ma ako obcana ozobracuje dost, tak nech sa o taketo pripady stara.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
nikdy neviete, kedy sa vy ožeriete ako prasce, padnete na zem v zime a všetci vás budú obchádzať.
presne.
myslím, že by som ho nedokázala len tak obísť. to by ma potom vnútri niečo hrýzlo.
ale na druhej strane mi to príde hrozne nepríjemné. neviem prečo..
ale musím povedať, že by som mu asi nepomohla vstať... mrzí ma to, ale je to tak.
Ale ľudia na Slovensku sú v tomto všeobecne dementní, keď treba niekomu cudziemu na ulici pomôcť, ani ma výsledok tejto ankety neprekvapuje. Minule spadol na Šafku jeden bicyklista z bicyklu a bol hneď vedľa električky, nevedel vstať, vedľa hlavy mu chodia električky... námestie plné ľudí, všetci majú zrazu niečo dôležité a nikto sa nezastaví, ľudia si kupujú hot-dogy... kokoti :o
@fragile suhlasim ludia sa staraju iba o seba co sa mi zda nechutne sebecke a bohuzial sa mi to uz X krat potvrdilo. Ale to nie len u nas to som videla aj v zahranici
On NEBOL opity. A to ze bol mimo asi sposobil ten pad
Takze by si okolo neho len tak presla? ...smutne