Jedna vec mi je taka nejasna na azete ked vyplnate profil a je tam vierovyznanie v jednej kolonke je BEZ VYZNANIA a v druhej ATEISTA...aky je v tom rozdiel??? ja to nechapem ...myslela som e ateisti su bez vyznania....
ehm..skor by som povedala ze CIRKEV alebo ANTICIRKEv... pretoze ja verim v boha ako takeho, verim v boha v takeho akeho si ja predstavujem a moje nabozenstvo ma svojim sposobom svoje vlastne nazory.. a podla mna staci zly skutok len olutovat sam sebe a nie sa trepat za dakym fararom a spovedat sa mu a chodit na omse a neviem co.. cirkev je trapnost nad vsetky trapnosti ,jedna velka mafia okradaju,odpad .. a najviac sa mi paci ako je cirkev proti roznym sektam a pritom cirkev je sama o sebe najvacsia sekta na celom svete!
človek bez vyznania sa nehlási k žiadnej konkrétnej/známej/povolenej cirkvi, možno pripúšťa nejakú vyššiu moc, ale sa tým itnenzívnejšie nezaoberá, alebo sa nestotožňuje so žiadnym náboženstvom.(osobne by som to "bez vyznania" nahradila "panteista" či "deista", etc.)
nabozenstva su len plytvania fantaziou.... a ateista uplne zatracuje moznosť boha... a bez vyznania neverí v nejaké náboženstvo ale piznáva že niečo hore byť môže
Veľa ľudí, ktorí sa sami označujú za ateistov, zvykne zdieľať spoločný skeptický pohľad na dôkazy (alebo nedostatočnosť dôkazov) o existencii bohov, príbehov o stvorení sveta rovnako ako spochybňovanie dobroty a morálnosti náboženstiev, ktoré priniesli na svetlo sveta veci ako sväté vojny, prenasledovanie inovercov, inkvizíciu a pod. Hoci niektorí z ateistov patria k stúpencom filozofických smerov ako humanizmus, naturalizmus alebo materializmus, v skutočnosti neexistuje jediná ideologická línia, ktorú by všetci ateisti zdieľali. Podobne nemajú zástancovia ateistického svetonázoru žiadne inštitucionalizované rituály a správanie, ktoré by sa dalo porovnať s rôznymi náboženskými smermi. Ateizmus je inšpirovaný mnohými rozličnými zdôvodneniami, zahrňujúcimi osobné, vedecké, spoločenské, filozofické či historické názory a úvahy.
Ateista popiera akúkoľvek existenciu boha a bez vyznania, tomu je to proste asi jedno, nerieši to. Ja tam mám bez vyznania a mám dopísané, že príroda si šéfuje sama.
Jednoducho -> BEZ VYZNANIA - v nič neverí a je mu to myslím jedno , ATEISTA - človek ktorí pozná ( kresťanskú ) vieru , ale napriek tomu neverí a je voči tejto téme skeptický !!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
bez vyznania je ten čo proste nič nerieši...
ateista je ateista, na tom niet čo vysvetľovať.
tak to chápem ja.