može sa mi niekto len tak naburat do pc??beztoho že by som o tom vedela pozerat to čo robim a čitat moju poštu??A to len z niku na pokeci ziti moje netove čislo a hned vie čo a ked robim ?? čo možem urobit aby s tym prestal?
@0 samozrejme ze to je možné ale hekerom sa neubraniš možeš robiť čo chceš zneužiju ti osobne udaje a možeš si pískať..pretože ak sa to niekomu podari tak je špičkový hecker a takych sa nezbaviš.
hmm učiteľka čo som chodila na zš.. tak ona ma takého kamaráta vraj a ten ti vie zistiť kedy si na akej stránke bola.. a ona si to takto zisťovala o nás ešteže som nemala vtedy net
no jasne ze moze, ide o to ci mas dobre airbagy lebo take naburanie do PC to ta moze i zabit ked v tom PC sedis... a hlavne sa vzdy priputaj ked si za pc sadas ... sak predsa ide o tvoj zivot... no a ked sa ti ten niekto uz do pc nabura tak si hlavne opis jeho spz atd.. aby to nejak vykrila poistka tie skody
ach jaj psychozz urovnaj si mozog takéto kraviny čo tu plodíš že až ... nick nestačí pc sa na internete prezentuje IP adresov atd ale takéto drísty ako píše hore menovaný to istotne niesú
omg prosimta... pokial myslis ze sa ti do PC nabura neaky kamos alebo tak neak tak to je v celku nemozne ide o to ci napr bol niekedy fyzicky na tvojom PC, su totitz programi na vzdialenu spravu a o naburavani "hackerov" ziaden hacker sa ti nikdy do PC nenabura - a to preto ze si prenho maximalne nezaujimavy objekt. Keby niekto chcel citat tvoju postu tak si skor zisti tvoj nick a bude sa snazit uhadnut tvoje heslo - to uz je na tebe ci si si na maila dala heslo ktore ma 4 znaky a z toho 3 su rovnake pismena alebo neaku normalnu splet cisel a pismen. Ked si cez pokec zisti tvoju IP adresu myslim ze sa nemusis bat, najskor totiz ides cez zakladny router tvojho internetoveho providera ale to je vlastne fuk... ak sa chces branit voci nepovolenym osobam - zmen si hesla na strankach, emailoch na nieco co sa neda uhadnut (j8d54eU) popripade by si si mohla nainstalovat firewall ktori vlastne preveruje kazdu komunikaciu tvojho pc s internetom aj ked to svetko zavisi od nastavenia... aj tak neviem vlastne co myslis pod tym pojmom citat spravy atd
Dufam, ze nikto nestiahol tu vec od psychozza... To uz je fakt demencia namiesto rady dat virus...
Ja poznam proti hakerovi ucinnu obranu . Vytiahnut si LAN kabel z modemu . Sice nemozes ist na net, ale radsej by som na isty cas ozelel to, ako osobne udaje.
@zuzushiq nemusi ti sediet za PC, saqci ked si zisti tvoju IP. To sa da myslim aj cez ICQ... Ak je uz zrucnejsi dostane sa tam. Ale toto vacsinou robia zaciatocnici, alebo uchyly.
zozen si stary comp, nahod nan OpenBSD server a pripajaj sa svojim PC nan... v tomto pripadi ti NEHROZI skutocne nic, pokial by to nebol fakt fakt fakt doby hacker, ktory ako uz bolo spomenute by nic taketo nerobil.. ludia co sa naburavaju do compov spoluziakov/spoluziaciek a pod su crckeri a script kiddies a nie hackeri.. a ani black hats by asi neriesili taky maly objekt ako je tvoj pc.. a keby aj hej, tak na to pouziju phishing, co je ovela jednoduhsie na ludi, ktory maju slabsie znalosti o tom ako sa to robi
ohladom toho virusu ... tomu uzivatelovy by som dal ban na IP aj ked... je to vlastne chyba ludi ze radi klikaju na vsetko na co sa vobec kliknut da ... ja si kazdy podozrivy archiv s potencialnym virusom skenujem cez NOD reps.. napr ked stahujem cracky, serialy alebo podobne veci
ribo: fakt dobrý nápad ako vysať benzín z nádrže, síce ti to auto len tak neukradnú ale ani jazdiť nemôžeš xD inak keby už bol na jej pc tak stačí lepší keylogger a sila hesla jej nepomôže ale to už sú také hypotézy proste keď u teba nebol tak sa síce heslo dá zistiť ale kým by zistil heslo typu 45f84hl trvalo by to tak dlho že sa to neoplatí ak by nato vôbec prišiel podľa toho z akých knižníc by čerpal takže ojebkával
@martyks no s keyloggerom moze ist tak max do p... ked ma clovek normalne heslo asik ze nikto normalny si neda za bezpecne heslo meno svojej kamaratky a potom to este nenapise do nejakeho suboru ... myslis ze napr na heslo g5df4g8d by ti pomohla neaka kniznica? ... odhadovane trafenie takej to kombinacie cisel a pismen na normalnom stroji sa odhaduje na desatrocia
@martyks jo no tak v tom mas pravdu su take tie hezke programi co mapuju stlacanie a potom to automaticky posielaju na mail napr...aj ked myslim ze taky firewall by to mohol celkovo zbrzdit ako odchadzajuce spojenie
@dconan to zalezi od urovne keyloggeru. Ak by bol zrucny a sikovny, mohol by dat len keylogger na mapovanie a potom by sa nabural a skopol by si z neho log.
@zuzushiq to su trosku zlozitejsie veci, kecame o tom, akym sposobom by sa dalo zistit ti nejake heslo. Ale ako prve by som ti radil porozpravat sa s tym "kamaratom.
@dconan nemusí to používať pripojenie jedná sa o ten prípad že by predtým bol na jej pc a nechal to tam spustené- uloží sa to do txt napríklad ale zase by musel ísť na ten pc čo by ale v prípade kamaráta nebol až taký problém si myslím, ale v tom konkrétnom @zuzushiq inom prípade to je ta ako si písal stou radou že sa zhodla
Jediny bezpecny pocitac je taky o ktorom nikto nevie, ale taky neexistuje, ak sa ti nekto moc ce naburat do compu tak sa tam nabura nech tam mas hocico v najhorsom aj hardwarovo xD ale pochybujem ze by si pre tvoj comp daval taku namahu, ibaze by si tam tajne skladovala data o ruskych jadrovych hlaviciach v strednej europe xD
no to je vtipne, napriklad najvecsi hacker sveta Alexander Demchenko by sa zasmial nad sposobmi ako hackut komp, no ked dokazal hacknut usbcko, tak to stoji za to
@zuzushiq OpenBSD je operacny system.. zrejme najbezpecnejsi aky sa da zohnat...
a phishing je, ked ti niekto podstrci velmi verne vyzerajucu kopiu stranky, na ktoru saprihlasujes a ked zadas meno a heslo, tak tieto informacie ziska clovek, ktory robil tento druh utoku
@jingsavv ale je taký, bez internetu a na ktorý máš prístup iba ty ...phishing je svinstvo a hlavne ten bankový ale toľko ľudí čo nato klikne sa niekedy až nedá uveriť ale nemyslím si že bude tak skoro doba kedy bude celá generácia oboznámená, vždy bude niekto napred a hackeri hlavne
@46 ale to je potom len blbost ludi, ludia klikaju na kazdy druhy odkaz a ani nevedia co to je, ale ked mas nanho pristup ty, tak ty vies heslo a ked ho nekto moc ce tak uz moze teba vydierat alebo hocico aby to heslo z teba vytiahol alebo ti ujebe cely comp
ale mi sa tu rozpravame o beznych ludoch... OMG nechapete hacking ako hacking... normlanemu hackerovi je klasicky clovek maximalne ukradnuty - oni robia teda ine veci. ked si nieco o hackingu precitat tak www.blackhole.sk ja vam inac neviem vysvetlit ... "hacknut" pc pomocou IP adresy - no klobuk dolu kto to spravi
@0 ano je to mozne, ale tvoj kamarat sa najskor pred tebou vytahoval.
@24 openbsd cloveku co nevie o unixoch ani prd? To je silne kafe nemyslis? Btw posad tam pocitacoveho analfabeta a nepomoze ti ani ten openbsd schovany za 10timi firewallmi.
keylogger sa kludne zastavy firewallom ako odchadzajuce spojenie, ziskat data je mozne teda len skopirovanim logu
phising je drsny, ale da sa pri lepsom pokuku, aj sourcu odhalit...
hacking je tazky, musel by byt dobry aby prelomil klasicky firewall a nemyslim, ze by to nejaky "kamarat" robil a normalnych hackerov netrapis urcite...
naburanie pomocou ipcky, hmm, tak tristvrte ipciek su neverejne, tak s tym si moze tak rit vytriet, co sa tyka verejnej, to sa uz inak maka, sniff na porty, skuska telnetu, falosne pakety atd., pri dobrej konfiguracii, taktiez tazka robota
cracking hesla je zlozity, bud sa pouziva dictionary, alebo brute force, casy na bf su horibilne pri klasickom pc, co sa tyka slovnika ludia nemaju casto hesla co byvaju v slovnikoch
naburanie cez icq, spominany program, hmm, zas obycajny firewall zabrani tomu a je to mozne ak su zapnute prenosy suborov, lebo vtedy su open porty na ne, treba to len presniffovat a skusit ich
no zuzu je to možné....viem to tiež z vlastnej skusenosti.....a robiť sa stym asi neda nič...ak to maš na pokeci tak jedine si spraviť novy nick....ale ak niekto chce taks a dostane aj do noveho nicku..
vsetko je mozne.. a nemusi to byt ani nejaky megahacker pri niektorych veciach... ICQ napriklad posiela ledva ledva cryptovane spravy.. cize clovek ktory sedi vedla teba na pc si cita tvoje spravy ako z verejneho rozhlasu....
zdarteeee ako vidimm dagdo tu krical hop a este ani neskocilll jej to nemam rad!
ty co neverite ze sa neda naburat do PC pomocou IP mrknite sa natoto neni tam koniec to sa mi nepaci ale zase nemusii kazdyyy secko vediet od druhehoo treba aj samy sa daco naucit ne??? heh ako povedall LENIN ucit sa ! ucit sa ! heh programovat programovat atdddd mrkni te
@psychozz asi o tom vela nevies ze ? Tak ti skusim vysvetlit okej ?
Hacker - clovek ktoreho bavi skumat detaili programovatelnych systemova sposobi jak maximalne vyuzit ich schopnosti narozdiel od beznich uzivatelov.Je to clovek ktory programuje s nadsenim a je dobry v rychlom programovani.
Cracker:je clovek ktory prenika do systemu za ucelom skodit ,kradnut atd... tyto ludia sa oznacuju za hackerov ale nimi niesu... Napreniknutie vyuzivaju chyby ktore objavili hackeri.............inak cracker som aj ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
to nestahujteeee
na tej stranke mam dost zložite heslo...takže len o.ebaval?ako myslim ze pre toho chalana som dost zaujimavy objekt...
Ja poznam proti hakerovi ucinnu obranu . Vytiahnut si LAN kabel z modemu . Sice nemozes ist na net, ale radsej by som na isty cas ozelel to, ako osobne udaje.
prosim vas chalani berte ohlad nato že som dutaaa
@zuzushiq to su trosku zlozitejsie veci, kecame o tom, akym sposobom by sa dalo zistit ti nejake heslo. Ale ako prve by som ti radil porozpravat sa s tym "kamaratom.
Cus, to bys neveril, kolik holek ma jako heslo krestni jmeno.
Fakt? Mmnt, zkusim.
Twl, ty mas heslo Jirka?
Komentář: Založeno na pravdě, zkuste to sami.
... co dodat?
a phishing je, ked ti niekto podstrci velmi verne vyzerajucu kopiu stranky, na ktoru saprihlasujes a ked zadas meno a heslo, tak tieto informacie ziska clovek, ktory robil tento druh utoku
Hackeri su vzdy o krok napred a imho aj budu.
@0 ano je to mozne, ale tvoj kamarat sa najskor pred tebou vytahoval.
@24 openbsd cloveku co nevie o unixoch ani prd? To je silne kafe nemyslis? Btw posad tam pocitacoveho analfabeta a nepomoze ti ani ten openbsd schovany za 10timi firewallmi.
keylogger sa kludne zastavy firewallom ako odchadzajuce spojenie, ziskat data je mozne teda len skopirovanim logu
phising je drsny, ale da sa pri lepsom pokuku, aj sourcu odhalit...
hacking je tazky, musel by byt dobry aby prelomil klasicky firewall a nemyslim, ze by to nejaky "kamarat" robil a normalnych hackerov netrapis urcite...
naburanie pomocou ipcky, hmm, tak tristvrte ipciek su neverejne, tak s tym si moze tak rit vytriet, co sa tyka verejnej, to sa uz inak maka, sniff na porty, skuska telnetu, falosne pakety atd., pri dobrej konfiguracii, taktiez tazka robota
cracking hesla je zlozity, bud sa pouziva dictionary, alebo brute force, casy na bf su horibilne pri klasickom pc, co sa tyka slovnika ludia nemaju casto hesla co byvaju v slovnikoch
naburanie cez icq, spominany program, hmm, zas obycajny firewall zabrani tomu a je to mozne ak su zapnute prenosy suborov, lebo vtedy su open porty na ne, treba to len presniffovat a skusit ich
ty co neverite ze sa neda naburat do PC pomocou IP mrknite sa natoto neni tam koniec to sa mi nepaci ale zase nemusii kazdyyy secko vediet od druhehoo treba aj samy sa daco naucit ne??? heh ako povedall LENIN ucit sa ! ucit sa ! heh programovat programovat atdddd mrkni te
a to vam nestaciii????
15rocni chlapci sa naburaly do FBI....a jeto no
umenie je sa naburat do NASA par ludi sa tam naburalo maly ist dobasi vsak NASA ich zobrala kusebe
tym ide o ine veciiii heh .....
tebe som pisalll teba mislyyym nemas sa coho batttt heh
Hacker - clovek ktoreho bavi skumat detaili programovatelnych systemova sposobi jak maximalne vyuzit ich schopnosti narozdiel od beznich uzivatelov.Je to clovek ktory programuje s nadsenim a je dobry v rychlom programovani.
Cracker:je clovek ktory prenika do systemu za ucelom skodit ,kradnut atd... tyto ludia sa oznacuju za hackerov ale nimi niesu... Napreniknutie vyuzivaju chyby ktore objavili hackeri.............inak cracker som aj ja