Sú všade. V televíznych seriáloch, na futbalových štadiónoch aj v hip-hopových klipoch. Polícia tvrdí, že robí, čo môže, ale súdy ich väčšinou oslobodia alebo dostanú podmienku. Aj preto sa cítia silní a naďalej šíria nebezpečné myšlienky. Neonacizmus je
osobne žiadneho "nácka" ako si ich nazval, nepoznám. A prečo by som mal sa baviť s ľuďmi s ktorými nemám absolútne nič spoločné? ide skôr o to, že strach robí s ľuďmi čo robí.
Polícia tiež nie je všemohúca. Na všetko musia mať doložené dôkazy. I keď všetci vieme, že je vinný a sme si istý, sú zákony ktorými sa i polícia musí riadiť. Nemá žiadny dôkaz, výpoveď sa zmenila... nie je vina polície. Zákon je zákon.
keď sa polícia väčšinou snaží niečo vyriešiť po svojom ide už o policajnú brutalitu. ľudia nebudú spokojní nikdy s ničím.
Nacizmus bude stále vo svete tak isto ako ostatné ideológie.
ja to pravda, je to vyjabena holohlava haved a policia minimalne v BA s nimi nic nerobi, kedze su to vsetko ich kamosi. ale v hiphopvych klipoch som ich este nevidel
@drejka dobre, ale teraz hovorím o tom, čo sa dalo vyriešiť. O tých ktorí to chceli riešiť. Je kopec takých prípadov kedy poliš kryje poliša a kamarátov a podobne.
ono napríklad.Ja pracujem v Taliansku.šéf mi raz hovoril, že jeho kamaráta syna zmlátili. Jednoducho na diskotéke. našiel sa vinník. lenže ten chalan ktorý ho zmlátil bol policajtov syn. odniesli si to nakoniec len jeho kamaráti a on vyhrieval riť. i to je ten prípad. a ten kokot mu ešte povedal "no, hádam nebudeš žalovať syna policajta." "
@schizoofrenik mozno mal len problem s ludmi, ktorý siria tieto myslienky ale ekd povies nieco proti nim tak si spina, fetak, sociálna aztaz poprípade ta poslu do plynu
@obnoxious nemusim tancovat niekde medzi ludmi a tim im nahanat strach.... mne staci obcas daka fajn techno party tam sa vyriadim dost a nikoho nebudem zastrasovat
zopar ich poznam,ale vacsinou su to len vymetenci,ktori hladaju dovod niekoho zbit...stretol som sa uz s pripadom,ked jeden chalan hodil na zem obal z dobosky a par metrov od neho stal nejaky nacek a zacal po nom,ze preco robi bordel alebo ked jeden ozran kopal do zastavky...je pekne starat sa,aby tu bol ako taky poriadok,ale aby niekto dostal po hube za ciro ci brckave vlasy,tak to je uz ubohost...
@wewo tak ako keby to bolo len niekde v pivnici tak v poho, ale ked si vyjdu na vilet niekam do dediny s romskou mensinou a zastrasuju... A ono si to snimi niekde vydiskutovat tak to neviem neviem ze co by povedali na tipka ktori im vysvetluje ze to co robia je ich najvacsia blbost nooo
minule som v lese videla náckov, teda myslím že to boli oni, mali holé hlavy, sedeli a čosi fajčili, potom keď odišli, tak strom zostal dorezaný tými ich zakrivenými krížmi... smutné
Ja si myslím, že všetci ľudia, ktorí sa nezmestia do kože, robia bordel po uliciach, bijú ľudí a podobne by mali sedieť. Bez výnimky.
Čo sa týka "náckov", tak človek, ktorý popiera trebárs holokaust, alebo má na toto obdobie iný názor, (bez ohľadu na ten môj názor) a nerobí nikomu zle, mne osobne nevadí.
@puco90 - skús sa na to pozrieť takto: keby nejaký psychicky narušený kokot s napoleonským komplexom vyvraždil 90% tvojho národa bez akéhokoľvek objektívneho či len zjavného dôvodu, a o 40 rokov by niekto prišiel a vyhlásil že to je pičovina a že si si to vymyslel aby si sa mohol hrať na ublíženého, tiež by ti to bolo jedno? alebo keby mal na to názor že to bol najlepší nápad v danom storočí, tiež by ti to bolo jedno?
@louis - pri tej svojej webke toho ani veľa povedať nemusíš
(nie, netvrdím že niečo si, tvrdím len že sa tak prinajmenšom intenzívne snažíš vyzerať, mimochodom akú má logiku brutálne národniacka webka s logami pospolitosti, a písanie stavov v maďarčine? nie že by mi to vadilo, ale je to... zaujímavé)
@dukenukem - hitler tiež pravdepodobne v živote nikoho osobne nezabil, len si myslel čo chcel
myšlienky sú často omnoho nebezpečnejšie a škodlivejšie ako činy.
@stuntbiker - podľa mňa nie je ani tak problém že asi polovica nevie ako to začalo a o čo ide, omnoho väčší problém je že to asi minimálne polovicu netrápi, a používajú danú "filozofiu" ako odôvodnenie na agresivitu a mlátenie kohokoľvek si uzmyslia.
@ork92 - z toho čo som napísal je asi pomerne jasné aký mám na to názor, tiež ma úplne fascinuje ako je možné týchto ľudí nezavrieť, to čo písali v tom článku, ako polícia tvrdila že im žiadne dôkazy neprišli a podobné kraviny mierne odpovedá, že výkrik "Policajný štát" nie je úplne presný, možno skôr "Nacistický štát". A pokiaľ inštitúcia ktorá by mala udržiavať v štáte poriadok sympatizuje s podobnými rakovinotvornými živlami, tak je to... zúfalé, absurdné, neskutočné a nechutné.
@louis - mimochodom divíš sa že väčšina ...neviemakoichnazveš, povedzme že antifácky naklonených ľudí si najviac otvára hubu na internete, keď to je prakticky jediné miesto kde sa nemusia báť že keď si tú hubu otvoria tak neskončia na tri mesiace v nemocnici, a s trvalými následkami? nepríde ti divné, že nikde nikdy nie sú žiadne správy o tom ako "prívrženec slovenskej pospolitosti" sa "bude z následkov napadnutia liečiť nasledujúceho pol roka"?
neviem, ale podľa mňa je už len na základe týchto situácií jasné na koho strane je rozum a na koho strane len hrubá tupá sila.
@midnight nejde o to, čo sa komu páči. Na základe toho by sa zákony robiť nemali. Pokiaľ niekto povie svoj názor, tak ho musí vyargumentovať. Ak nie, tak sa sám zhodí. Ak ho v diskusii vyargumentuje, tak treba nad tým porozmýšľať. Takto to má fungovať.
A mám rovnaký meter aj na komunistov, pokiaľ niekto spochybňuje ich zločiny, nemali by byť za to trestaný (chcú to trestať), mal by to vyargumentovať, ak nie, sám sa zhodí a nikto ho nebude brať vážne.
Pretože SPOCHYBŇOVAŤ A PODPOROVAŤ je rozdiel.
Pokiaľ bude niekto podporovať násilie, pokiaľ niekto povie "Židia do plynu" alebo "Dobre že ich niekto priemyselne vyvražďoval", tak basa. a psychológ, pretože vyvraždovanie je neľudské.
Vyvražďovanie je najhorší nápad a treba posudzovať PREČO také niečo nastalo.
"pokiaľ niekto spochybňuje ich zločiny, nemali by byť za to trestaný (chcú to trestať), mal by to vyargumentovať, ak nie, sám sa zhodí a nikto ho nebude brať vážne."
bohužiaľ to takto očividne nefunguje, inak by (prinajmenšom) popieračov holokaustu (a v tom lepšom prípade aj náckov) nikto nebral vážne. máš pocit že to tak je? ja nie
@midnight to je o tom, že komu sa zdajú byť aké argumenty presvedčivejšie. Ľudia nie sú jednoliati a keď sa pokúša systém tie ľudské rozdiely strieť, ide o totalitný systém.
Ich názor nikomu neškodí a úlohou ľudí s opačným názorom je poskytnúť argumenty proti nim. Lenže akákoľvek diskusia na túto tému nie je legálna. A možno preto že nie je, niektorých ľudí núti prijímať také názory.
akymam nato nazor?.. taky ze zjednym som cely tyzden vtriede.. 1 rocnik taky nebol sa niekde dostal dotakej partii a teraz jeto hrozne vkuse tam hajluje a vykrikuje a debiliny,, niekedysi jeto vtipne hej ale odtial podtial...alemam ho rada len keby uz stymto niekedy sa uvedomil abl taky super ako vtedy taky vtipny normalny chlapec
ja si len neviem predstaviť, ako niekto mláti mládež v Oblude (čo je pre mňa strašná stoka) a hovorí neonacistické heslá
to akože jedna zľava, druhá sprava, pauza na heilovačku a zas odznova?
a čo hovorím na našich "neonacistických" spoluobčanov? nič, nikdy mi nič nespravili, ani tým, ktorých mám rada a tak nemám dôvod ich nenávidieť ani nič podobné. proste viem o nich a tam to hasne.
@midnight áno, ale tak som to nemyslel. Aby som to vysvetlil, tak si vezmime, že existujú Janko, Jožko a Jurko (bez úražky všetkých Jankov, Jožkov a Jurkov)
Janko - všade vyhlasuje, že tá a tá komunita je zlá, že s ňou treba niečo urobiť, že jediné, čo je dobré je to jeho a podľa neho by sa mali správať všetci. Proste má svoj názor, lebo možno s tou danou (alebo všetkými odlišnými) komunitou má zlé skúsenosti, prípadne niečo iné. Hoci je jeho postoj nenávistný, členov danej komunity nechá na pokoji, okrem toho, že im nadáva, zhadzuje ich a pohŕda nimi. Napríklad. Tak hoci s jeho názormi nemusím súhlasiť, nemusí byť ešte v base alebo akokoľvek inak trestaný.
Jožko - ten má rovnaký názor ako Jano, ale už začína robiť bordel. Ide po ulici babka z danej komunity a on sa rozbehne a odkopne jej paličku. Dieťaťu vezme lízatko, prefacká. Vyhráža sa, vyťahuje nože,...toto už v poriadku nie je a treba to riešiť.
Jurko - ako tí dvaja predtým, má rovnaký názor. Nejako sa mu dostane do ruky moc nad masou, ktorú začne ovládať. Stane sa vedúcim skupiny Jožkov. Plánuje, kedy, čo a ako spraviť, aby danú komunitu postihol. Toto tiež nie je v poriadku
A teraz: Jurko je king of the jungle, master of da shit. Hlása niečo, proti teda voľajakej skupine ľudí. Jožkovia povedia "super, pome im to spočítať" (pseudovtipná vsuvka: len + a -, niektorí možno aj násobiť vedia, ale mocniny alebo nedajbože ODR...). Jurko potom Jožkom dá vedieť, kedy a kde majú čo spraviť a oni to teda spravia. No ale Jankovia, tí s Jurkom síce súhlasia, ale na samotnej veci sa nijako nepodieľajú. Takže by sa mali riešiť Jurko a Jožkovia, s tým, že na Jurko by mal prísnejší trest.
@puco90 - ...lebo existuje presvedčivejší argument ako stovky fotiek, stovky svedeckých výpovedí, stovky zaznamenaných výpovedí a priznaní nacistov na súde, zoznam mien ľudí čo tam zomreli...
nehnevaj sa, ale v kontexte toho o čom sa bavíme mi reakcia "to je o tom komu sa zdajú aké argumenty presvedčivejšie", BEZ JEDINÉHO NÁZNAKU toho že človek ktorému prídu presvedčivejšie prázdne kecy oproti tomu čo som hore vymenoval asi nie je v poriadku... taká reakcia mi príde absurdná.
akákoľvek diskusia na túto tému je v prvom rade absurdná a bezpredmetná rovnako ako diskusia na tému či každé ráno vychádza slnko, jedná sa o spochybňovanie objektívneho a nespochybniteľného faktu, mýlim sa? ak áno tak odpovedz do tsky, sľubujem že sa budem držať na uzde, len si to prečítam, a vypením niekde v súkromí.
@louis - "čo si myslíte o tom že štát permanentne priviera oči nad niečím nezákonným, nebezpečným, násilným a škodlivým?" hej, jasná provokácia...
ale je fakt že tieto fóra sa obvykle po chvíli na provokácie zmenia. čo je super, lebo aspoň odhalia škodlivé indivíduá, a teraz keď už máme admina tak aspoň napomôžu znormalizovaniu užívateľskej základne.
musím ti pogratulovať že ty sa zatiaľ držíš a vyprovokovať si sa nenechal
@sango - žiadne pauzy, heilovačkou dostaneš medzi oči , problém je keď je cieľ nižší ako heilujúci, vtedy už to nie je tak úplne heilovačka
@midnight ale tam písali, že zároveň hlásal neonacistické heslá to je to, čo mi príde na tom absurdné.
Neviem si to predstaviť.
Vykopne dvere "Sieg Heil!", šupne prvému "white power!" šupne druhému "židia do plynu!", kopačka tretiemu "SS vládnu!" .. proste, normálny chlap, ak by chcel niekoho dobiť, tak ho proste zošupuje a je pokoj. toto s tými heslami by neurobil ani nejaký agro-kinder-nazi z Hornej-Dolnej, čo si prvý krát obul ťažké boty
@majo16 a to opravnuje niekoho tam dojst vykrikovat sieg heil a napadat hosti?mimochodom Rastikove hrdinstvo sa skoncilo v momente ked typek vytiahol kver
@midnight ja som si čítal ich argumenty (samozrejme ja osobne sa s nimi nestotožňujem) a oni vysvetlili aj tie fotky, že vraj zomreli na nejaký týfus, najmä pri konci vojny, keď sa im nedostalo starostlivosti.
V minulosti som čítal článok o holokauste na jednom denníku, bola tam matka s dieťaťom v koncentráku a písali, že aké to tam bolo ťažké a matky na fotke boli vysmiate a dosť pri sebe. takže v tomto im službu robia nechtiac aj médiá.
Ešte raz. je sloboda slova a podľa toho nech sú aj zákony.
@mm47 za sociku u nas este nackovia ani neboli mozno maximalne tak 10 v celej Blave to prislo az po revolucii,vtedy mali raj lebo neexistovali proti tomu este ziadne zakony
je rozdiel nacek a clovek ktory nechce byt slepy. mne tiez vadia cigani a vsetkych by som ich sterilizovala ale proti SLUSNYM ROMOM NEMAM ANI N. Taktiez multikulturalizmus.. je rozdiel ked sem pride niekto a kompletne sa prisposobi ako ked sem dojde daka lama z riti a bude zakazovat svajciarsku vlajku lebo ju uraza.. a este aby sa takymto jebnutym ludom ten stat prisposoboval, sak nech tam nelezu ked sa im nepaci
@mm47 podla mna vtedy to bolo sposobene hlavne tym ze sme boli dost odrezany od okoliteho sveta takze taketo veci sem nemali ako preniknut a tak to bolo vlastne skoro so vsetkym co bolo zo zapadu a potom zrazu bum a bolo dovolene hocico
@sango a co je na tom take nepochopitelne?Rastik R sa z kamaratmi vratili z koncertu v Taliansku kde heilovali cely cas tak prisli do obludy aby ukazali kto ma v meste hlavne slovo,ale neratali s tym ze tam na nich vytiahne typek kver tak potom radsej rychle zdrhli
čo mám skúsenosti s "neonacistami", tak ani jeden, ANI JEDEN, keď si išiel niekoho počkať, nehovoril pri bitke tie ich heslá. Príde mi to v tom príbehu o Rogelovi a Oblude strašne vymyslené.
A myslím si, že všetky obvinenia boli stiahnuté práve preto, lebo si veľa svedkov presne nepamätalo (započula som to niekde, nevŕtala som sa v tom) ... ide mi o to, že ak by tam bol a chcel všetkých zmlátiť, tak by to proste urobil a žiadne neo-heslá by pri tom nehovoril, príde mi to absurdné a neviem si predstaviť, ako to prebiehalo ... hore som už spomenula, nejaké scény, čo som si dokázala predstavi, ale prídu mi smiešne.
Išlo mi len o zosmiešnenie príspevku číslo 1 a vety : "...napriklad Rastislav Rogel ktori prisiel do obludi zmlatil tam studentov popri tom vykrikoval nacisticke hesla.." ... (autorove gramatické chyby som tam nechala schválne)
@sango Rastislav Rogel je jeden z najstarsich slovenskych neonacistov a spevak kapiel kratky proces a judenmord takze vykrikovanie podobnych hesiel patri medzi jeho dlhorocne hobby,v piatok som bol na koncerte Ex tipu kde som ho na vlastne oci videl heilovat,co sa tyka toho ze ludia zmenili vypovede ako sa to na Slovensku casto stava tak kazdy asi vie ze preco
@hetfield a si si istý, že neukazoval ako vysoký videl stĺp?
ale mne je jedno, či niekto niekde heiluje, mne "neonacisti" vôbec nevadia, veď nemajú prečo. Len mi stále nikto nepovedal, ako prebieha bitka a zároveň vyvolávanie zakázaných hesiel, lebo toto mi stále nejde do hlavy.
No, ako som videla Obludu a ľudí čo sa v nej striedali, napáda mi naozaj viac dôvodov, prečo sa tak často menili výpovede
@sango mne osobne su tiez ukradnuty az do momentu ked bezdovodne napadaju ludi okolo,ja som zazil 90te roky ked clovek radsej ani nechodil na koncerty lebo si nikdy nebol isty ci ho tam nezmasakruju len za to ze ma tricko ktore sa im nepaci,samozrejme vzdy ferovka aspon 5 na jedneho ako to mali vo zvyku,ja do obludy tiez nechodim pokial tam neni nieco co ma naozaj zaujima ale to neznamena ze budem verit verzii Rastika ako tam prisiel na pivo a ti zly ludia ho bezdovodne napadli a on je ten poskodeny
Skinhead a nacek je rozdiel... original skinheadi boli antifašisti vzniklo to koncom 60tych rokov... len jediný zo smerov skinheads je zameraná rasisticky ale dnes sa rasizmus nájde už v každom žánri .... ku príkladu SHARP skins..SHARP (Skinheads Against Racial Prejudice) vznikli práve preto aby nezanikli tradičný teda skinheadi bez rasovích predsudkov.... takže skinhead neznamená rasista, fašista či neonacista.... Tri štvrte "nackov" to robia kôli póze, teda kôli idei že sú obávaný alebo niečo podobné a nevedia o tom ani "Ň". Ako slováci a teda slovania by sme po rómoch a židoch nasledovali my, respektíve všetci predkovia slovanov, preto uznávať niečo ako nacizmus je nelogické a hlúpe a ten kto sa s tím stotožňuje ide sám proti sebe....
Neviem, aspoň v mojom okolí to nevyzerá tak, že by ,,neonacizmus bol opäť v kurze". No takáto myšlienka mi naháňa husiu kožu. Ešte viac sa však obávam moderných bludov našej doby, ktorých zloba ešte nebola prejavená, preto sú v spoločnosti prijímané a akceptované.
Súhlasím. A vďaka za informácie o skinheadoch. Ja som si tiež myslel, že rasizmus je ich hlavný ideál, azda aj kvôli slovíčku ,,skin" v ich názve. Ktovie, ako sa tam potom dostalo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
nič ti nepoviem, zase ma z dačoho obvinia (ach)
Polícia tiež nie je všemohúca. Na všetko musia mať doložené dôkazy. I keď všetci vieme, že je vinný a sme si istý, sú zákony ktorými sa i polícia musí riadiť. Nemá žiadny dôkaz, výpoveď sa zmenila... nie je vina polície. Zákon je zákon.
keď sa polícia väčšinou snaží niečo vyriešiť po svojom ide už o policajnú brutalitu. ľudia nebudú spokojní nikdy s ničím.
Nacizmus bude stále vo svete tak isto ako ostatné ideológie.
A v podstate na to názor nemám žiadny.
jeb na nich
asi myslel toto:
pravdepodobne pokladá za nácka každého s vyholenou hlavou
Vyries korupciu a vyriesis vsetko.
Lenze korupcia je nevyriesitelna..... kazdy ide v prvomrade sam za seba.
ono napríklad.Ja pracujem v Taliansku.šéf mi raz hovoril, že jeho kamaráta syna zmlátili. Jednoducho na diskotéke. našiel sa vinník. lenže ten chalan ktorý ho zmlátil bol policajtov syn. odniesli si to nakoniec len jeho kamaráti a on vyhrieval riť. i to je ten prípad. a ten kokot mu ešte povedal "no, hádam nebudeš žalovať syna policajta." "
Zle skusenosti tu má niekto @0
škoda riešiť, nechcem zas zbytočné nervy (ach)
je smutné že takýto ľudia existujú
Nahodou viem rozoznat medveda od skinheda
ja niesom nacko ale cigana nemusim
este som zo ziadnim nackom nemal problem co sa o ciganovi povedat neda
..kvak..
Ja si myslím, že všetci ľudia, ktorí sa nezmestia do kože, robia bordel po uliciach, bijú ľudí a podobne by mali sedieť. Bez výnimky.
Čo sa týka "náckov", tak človek, ktorý popiera trebárs holokaust, alebo má na toto obdobie iný názor, (bez ohľadu na ten môj názor) a nerobí nikomu zle, mne osobne nevadí.
@louis - pri tej svojej webke toho ani veľa povedať nemusíš
(nie, netvrdím že niečo si, tvrdím len že sa tak prinajmenšom intenzívne snažíš vyzerať, mimochodom akú má logiku brutálne národniacka webka s logami pospolitosti, a písanie stavov v maďarčine? nie že by mi to vadilo, ale je to... zaujímavé)
@dukenukem - hitler tiež pravdepodobne v živote nikoho osobne nezabil, len si myslel čo chcel
myšlienky sú často omnoho nebezpečnejšie a škodlivejšie ako činy.
@stuntbiker - podľa mňa nie je ani tak problém že asi polovica nevie ako to začalo a o čo ide, omnoho väčší problém je že to asi minimálne polovicu netrápi, a používajú danú "filozofiu" ako odôvodnenie na agresivitu a mlátenie kohokoľvek si uzmyslia.
@ork92 - z toho čo som napísal je asi pomerne jasné aký mám na to názor, tiež ma úplne fascinuje ako je možné týchto ľudí nezavrieť, to čo písali v tom článku, ako polícia tvrdila že im žiadne dôkazy neprišli a podobné kraviny mierne odpovedá, že výkrik "Policajný štát" nie je úplne presný, možno skôr "Nacistický štát". A pokiaľ inštitúcia ktorá by mala udržiavať v štáte poriadok sympatizuje s podobnými rakovinotvornými živlami, tak je to... zúfalé, absurdné, neskutočné a nechutné.
@louis - mimochodom divíš sa že väčšina ...neviemakoichnazveš, povedzme že antifácky naklonených ľudí si najviac otvára hubu na internete, keď to je prakticky jediné miesto kde sa nemusia báť že keď si tú hubu otvoria tak neskončia na tri mesiace v nemocnici, a s trvalými následkami? nepríde ti divné, že nikde nikdy nie sú žiadne správy o tom ako "prívrženec slovenskej pospolitosti" sa "bude z následkov napadnutia liečiť nasledujúceho pol roka"?
neviem, ale podľa mňa je už len na základe týchto situácií jasné na koho strane je rozum a na koho strane len hrubá tupá sila.
A mám rovnaký meter aj na komunistov, pokiaľ niekto spochybňuje ich zločiny, nemali by byť za to trestaný (chcú to trestať), mal by to vyargumentovať, ak nie, sám sa zhodí a nikto ho nebude brať vážne.
Pretože SPOCHYBŇOVAŤ A PODPOROVAŤ je rozdiel.
Pokiaľ bude niekto podporovať násilie, pokiaľ niekto povie "Židia do plynu" alebo "Dobre že ich niekto priemyselne vyvražďoval", tak basa. a psychológ, pretože vyvraždovanie je neľudské.
Vyvražďovanie je najhorší nápad a treba posudzovať PREČO také niečo nastalo.
"pokiaľ niekto spochybňuje ich zločiny, nemali by byť za to trestaný (chcú to trestať), mal by to vyargumentovať, ak nie, sám sa zhodí a nikto ho nebude brať vážne."
bohužiaľ to takto očividne nefunguje, inak by (prinajmenšom) popieračov holokaustu (a v tom lepšom prípade aj náckov) nikto nebral vážne. máš pocit že to tak je? ja nie
a tvoj koment bol ...reagoval na... eh?
Ich názor nikomu neškodí a úlohou ľudí s opačným názorom je poskytnúť argumenty proti nim. Lenže akákoľvek diskusia na túto tému nie je legálna. A možno preto že nie je, niektorých ľudí núti prijímať také názory.
ono niesi tak ďaleko od pravdy lebo tí náckovia sú skutočne v piči
ja si len neviem predstaviť, ako niekto mláti mládež v Oblude (čo je pre mňa strašná stoka) a hovorí neonacistické heslá
to akože jedna zľava, druhá sprava, pauza na heilovačku a zas odznova?
a čo hovorím na našich "neonacistických" spoluobčanov? nič, nikdy mi nič nespravili, ani tým, ktorých mám rada a tak nemám dôvod ich nenávidieť ani nič podobné. proste viem o nich a tam to hasne.
Janko - všade vyhlasuje, že tá a tá komunita je zlá, že s ňou treba niečo urobiť, že jediné, čo je dobré je to jeho a podľa neho by sa mali správať všetci. Proste má svoj názor, lebo možno s tou danou (alebo všetkými odlišnými) komunitou má zlé skúsenosti, prípadne niečo iné. Hoci je jeho postoj nenávistný, členov danej komunity nechá na pokoji, okrem toho, že im nadáva, zhadzuje ich a pohŕda nimi. Napríklad. Tak hoci s jeho názormi nemusím súhlasiť, nemusí byť ešte v base alebo akokoľvek inak trestaný.
Jožko - ten má rovnaký názor ako Jano, ale už začína robiť bordel. Ide po ulici babka z danej komunity a on sa rozbehne a odkopne jej paličku. Dieťaťu vezme lízatko, prefacká. Vyhráža sa, vyťahuje nože,...toto už v poriadku nie je a treba to riešiť.
Jurko - ako tí dvaja predtým, má rovnaký názor. Nejako sa mu dostane do ruky moc nad masou, ktorú začne ovládať. Stane sa vedúcim skupiny Jožkov. Plánuje, kedy, čo a ako spraviť, aby danú komunitu postihol. Toto tiež nie je v poriadku
A teraz: Jurko je king of the jungle, master of da shit. Hlása niečo, proti teda voľajakej skupine ľudí. Jožkovia povedia "super, pome im to spočítať" (pseudovtipná vsuvka: len + a -, niektorí možno aj násobiť vedia, ale mocniny alebo nedajbože ODR...). Jurko potom Jožkom dá vedieť, kedy a kde majú čo spraviť a oni to teda spravia. No ale Jankovia, tí s Jurkom síce súhlasia, ale na samotnej veci sa nijako nepodieľajú. Takže by sa mali riešiť Jurko a Jožkovia, s tým, že na Jurko by mal prísnejší trest.
nehnevaj sa, ale v kontexte toho o čom sa bavíme mi reakcia "to je o tom komu sa zdajú aké argumenty presvedčivejšie", BEZ JEDINÉHO NÁZNAKU toho že človek ktorému prídu presvedčivejšie prázdne kecy oproti tomu čo som hore vymenoval asi nie je v poriadku... taká reakcia mi príde absurdná.
akákoľvek diskusia na túto tému je v prvom rade absurdná a bezpredmetná rovnako ako diskusia na tému či každé ráno vychádza slnko, jedná sa o spochybňovanie objektívneho a nespochybniteľného faktu, mýlim sa? ak áno tak odpovedz do tsky, sľubujem že sa budem držať na uzde, len si to prečítam, a vypením niekde v súkromí.
@louis - "čo si myslíte o tom že štát permanentne priviera oči nad niečím nezákonným, nebezpečným, násilným a škodlivým?" hej, jasná provokácia...
ale je fakt že tieto fóra sa obvykle po chvíli na provokácie zmenia. čo je super, lebo aspoň odhalia škodlivé indivíduá, a teraz keď už máme admina tak aspoň napomôžu znormalizovaniu užívateľskej základne.
musím ti pogratulovať že ty sa zatiaľ držíš a vyprovokovať si sa nenechal
@sango - žiadne pauzy, heilovačkou dostaneš medzi oči , problém je keď je cieľ nižší ako heilujúci, vtedy už to nie je tak úplne heilovačka
(mimochodom ako sa tomu gestu hovorí oficiálne?)
@laurikaa - vyjadri sa, prečo nie?
takýto material je vhodný na výrobu bubnov, no a male detičky by si bubnolali v škôlke s tetami učiteľkami.....filip
Neviem si to predstaviť.
Vykopne dvere "Sieg Heil!", šupne prvému "white power!" šupne druhému "židia do plynu!", kopačka tretiemu "SS vládnu!" .. proste, normálny chlap, ak by chcel niekoho dobiť, tak ho proste zošupuje a je pokoj. toto s tými heslami by neurobil ani nejaký agro-kinder-nazi z Hornej-Dolnej, čo si prvý krát obul ťažké boty
princíp bitky mi je jasný
inak je to rovnaká bagáž ako cigáni. Nepracujú, bordel robia... ešte s nimi aj každý mesiac v rade na sociálku stoja.
Za byvaleho rezimu musela byt nadhera, aspon v tomto smere.
A tych 16 , 17 rocnych sympatizantov staci posadit do chladku nachvilu a smiat sa na nich , lebo su na smiech.
Hlavne ked idu 45ti v buse a robia panov , pricom kazdy z nich je asi taky mohutny ako moj ukazovak.
V minulosti som čítal článok o holokauste na jednom denníku, bola tam matka s dieťaťom v koncentráku a písali, že aké to tam bolo ťažké a matky na fotke boli vysmiate a dosť pri sebe. takže v tomto im službu robia nechtiac aj médiá.
Ešte raz. je sloboda slova a podľa toho nech sú aj zákony.
polovica z takých sú akurát pozéri čo chcú zaujať
asi nepoznáš význam slova "nacek"
je rozdiel medzi skinheadom ktorý sa navleče do bombery a hajluje a "náckom"
čo mám skúsenosti s "neonacistami", tak ani jeden, ANI JEDEN, keď si išiel niekoho počkať, nehovoril pri bitke tie ich heslá. Príde mi to v tom príbehu o Rogelovi a Oblude strašne vymyslené.
A myslím si, že všetky obvinenia boli stiahnuté práve preto, lebo si veľa svedkov presne nepamätalo (započula som to niekde, nevŕtala som sa v tom) ... ide mi o to, že ak by tam bol a chcel všetkých zmlátiť, tak by to proste urobil a žiadne neo-heslá by pri tom nehovoril, príde mi to absurdné a neviem si predstaviť, ako to prebiehalo ... hore som už spomenula, nejaké scény, čo som si dokázala predstavi, ale prídu mi smiešne.
Išlo mi len o zosmiešnenie príspevku číslo 1 a vety : "...napriklad Rastislav Rogel ktori prisiel do obludi zmlatil tam studentov popri tom vykrikoval nacisticke hesla.." ... (autorove gramatické chyby som tam nechala schválne)
ale mne je jedno, či niekto niekde heiluje, mne "neonacisti" vôbec nevadia, veď nemajú prečo. Len mi stále nikto nepovedal, ako prebieha bitka a zároveň vyvolávanie zakázaných hesiel, lebo toto mi stále nejde do hlavy.
No, ako som videla Obludu a ľudí čo sa v nej striedali, napáda mi naozaj viac dôvodov, prečo sa tak často menili výpovede
@ravenheart
Súhlasím. A vďaka za informácie o skinheadoch. Ja som si tiež myslel, že rasizmus je ich hlavný ideál, azda aj kvôli slovíčku ,,skin" v ich názve. Ktovie, ako sa tam potom dostalo...
skin neznamená iba pleť alebo pokožka ale aj oholiť preto skinhead ... holá hlava (v zmysle oholená )