Jedna aj druhá. Nedá mi neuviesť sem ich krásnu fyzickú krásu... a hlavne, majstrovské diela dotýčných maliarov Jeana-Baptista Greuza a George Romneyho.
strasna vec sa mi stala. pri pohlade na tu druhu sa mi okamzite vybavila jedna podoba montgomeryho burnsa za mlada! spominate si, v tom takom retro (tusim namornickom?) oblecku s obrovskym lizatkom, a mal uplne rovnake oci a vlasy. len to nemozem vygooglit.
@sakul tá druhá je tak divno pooočená, tak to podľa mňa len nie je vidieť. Ale j na väčšine obrazov, čo som videla, mali padnuté a úzke ramená. A oči relatívne ďaleko od seba
@ cocca-colla určite zámerne určite tým chcel dačo autor povedať - možno tak trochu vyjariť povahu toho dievčaťa, aký mala charakter, ako sa správala k ľuďom (mužom) tažko povedať.... skusím prečítať dačo o tom... určite si to asi každý všimol...
@sakul ja neviem ale celkom ma to zaujíma. Ale nikdy sa asi nedozvieme, ako tie ženy v skutočnosti vyzerali. Možno sa maliari vtedy riadili podľa nejakého trendu padnutých ramien, aby to vyzeralo ženskejšie, neviem.
Možno skúsim nájsť na internete nejaký obraz z toho obdobia, na ktorom je muž a porovnám
A inak, teraz som si všimla, že na tom prvom obrazu je vpravo niečo čierne škaredé! Fuj.
@andry no veď to hovorím stále že milovať možeš kohokoľvek a čokoľvek na svete.. tak ako ženu tak aj históriu... Určite na svete neexistuje človek ktorý je zalúbený len do jednej osoby, veci, javu alebo neviem čoho ešte..
No už je to jasné ten obraz sa volá Rozbitý džbán Takže to muselo súvisieť s tou fontánou Ale vyzerá dosť príjemne naladená na to že ho má rozbitý a nemôže ho naplniť vodou ako zrejme plánovala
Pijoan v Dejinách umenia píše: "a sme opäť u erotizme, ale teraz je to erotizmus dvojjazičný, ktorý zmiešava, ako je tomu v známom Rozbitom džbáne, šibalskú otvorenosť s hrubou falošnou nevinnosťou. (...) aj po toľkých rokoch má pre nás stále rovnaký pôvab."
Tak čo k tomu dodať.. nevinne, šibalské a nehanbiace sa dievča.. zneje to fakt veľmi zaujímavo
@sakul no, teraz som si všimla, že vyzerá rozbito. A tiež som si všimla tie jej ruky. Neviem či si to drží nahrabkané šaty, ale vyzerá, že v nich niečo je.
neviem.... ale ten obraz je dvojzmyselny.... autor nás chcel oklamať tým čo namaloval. Na prvý pohľad je to akoby reálny obraz dievčaťa, ale v skutočnosti vyjadruje trochu inú realitu... proste kúsok od pravdy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ja viem ze moc nie ale rad chodim proti prudu
to bude nedostatkom spanku, dufam
ta prva ma trochu...trochu dost viditelne...
Možno skúsim nájsť na internete nejaký obraz z toho obdobia, na ktorom je muž a porovnám
A inak, teraz som si všimla, že na tom prvom obrazu je vpravo niečo čierne škaredé! Fuj.
to je dajaká fontána leva či čoho... že by to s tým súviselo? Možno ten krčah má na to aby ho naplnila vodou z tej fontány
Tak čo k tomu dodať.. nevinne, šibalské a nehanbiace sa dievča.. zneje to fakt veľmi zaujímavo