Do tejto diskusie by som chcela pozvat kazdého, kto má problémy s nadmernym potenim. Napiste svoje skúsenosti, alebo co vás napadne. Vyriesme tento problém spolocne
no neviem veru ale uz ani tie drahe zackove deodoranty za vela nestoja...ze 24hod ochrana nastriekam si pod pazuchy a vydrzia max. 4 hodiny aby som sa nepotil
ak chcete zabranit poteniu, pomoze jedine antiperspirant, dezodorant je len na osviezenie proti nadmernému poteniu nemám rady som chalan, potim sa stále
Ono sa treba zamyslieť aj nad tým ako žiješ, ako sa stravuješ, lebo potenie hlavne to nadmerné môže spôsobovať aj zlá strava, korenisté jedlá, kofeín možno aj nikotín, takí ľudia väčšinou keď sa aj spotia tak pekne smrdia bleee hlavne prepití dedovia fuuj
Potenie patrí k prirodzeným procesom organizmu. Je to predovšetkým spôsob, akým telo vylučuje škodlivé látky, reakcia na teplo, ale potiť sa môžeme aj zo stresu.
Ja som mala nadmerné potenie ked som uzivala antikoncepcie. Vobec nechapem jak to suviselo s potenim, ale ked som prestala brat tabletky, pot sa vyparil. Asi tie hormóny...:S pouzivala osm vtedy dricolor (asi sa volal takto) stipalo to jak svina
Ahojte všetci! Ja som ten driklor tiež určitý čas užívala, ale musela som s tým pretať, pretože ma to potom svrbelo až štípalo a dokonca objavili sa mi až také podkožne vyrášky. Lekárka mi odporúčala aj pitie šalvijového čaju, kúpeľ vo vývare z dubovej kôry no ani to mi nepomohlo. Už som naozaj zúfalá. Premýšľala som už aj nad operačným zákrokom, ale mám z neho trochu strach. Neviete mi niečo o tom bližšie povedať? Pretože ja si myslim, že keď sa potom prestanem potiť na tých miestach, ako sú chodidlá, podpazušie a dlane, tak niekde sa to prejaviť musí to potenie. Za odpovede ďakujem...
na stoppotu.sk som okrem dicloru a salvie nic iného nenasla. okrem srandovného videa Viki Rákovej
@leila88 tým zákrokom myslíš botox že? pichá sa aj do rúk a chodidiel len tam to bol najviac, lebo tam máš najtvrdšiu kožu, je to ale len dočasné riešenie možno rok? a to s tým či sa to neodrazí na niečom inom nieje pravda, ochromí to len tu jednú časť kde sa botox aplikuje a nejako to neprechádza na iné časti tela, myslím to potenie ktoré sa odstráni tam kde je to nadmerné, no
nadmerne potenie nemam. ale pocul som o volakej liecbe. volaka latka sa picha volakde stoji to asi 20 tis. ci klko ani neviem ale potenie, niee odstrani ale znizi. a o rok znova zasa podstupit tu vec.
BUTULOTOXÍN...no ja som o tom uvazovala , ale vraj sú to len márne nádeje, a človek s hyperhidrózou by urobil asi všetko... ale... citala som diskusie, kde sa pisalo ze botox pomáha len docasne, a je to vlastne jedovatá látka....ja uz neviem...preco toto potenie kua? pff a mám len 14 keby som vrazila tymto nápadom k matke asi by zo mna aj pot vyfackala
ano ale táto látka sa vraj nedá aplikovať do článkov prstov kôli riziku ich znehybnenia až nefunkčnosti. to znamená, že v dlani butulotoxín síce bude, a môže aj účinkovať, no pot z prstov bude robiť presne ten istý efekt, akoby sa potila celá ruka.
keby ste mali väčšu kondičku tak sa nepotite tak .... zomna sa furt smiali že rifle a čierne triko ked vonku 38 celzia a ja sa aj tak nepotil ....ale inač pri fyzickej aktivite dokym sa nezačnem potit tak nemôžem ani poriadne sa rozbehnuť ale ked sa začnem potit tak uz to ide všetko na maximum
ani ja, ale čítala som, že za tým môžu byť aj zdravotné problémy, ako napríklad so štítnou žlazou. možno by nebolo na škodu navštíviť lekára.
A ten botox, pomôže to len na rok, je to aj dosť drahé a ak sa nebudeš potom potiť na tích miestach, kde ti to pichnú, budeš sa o to viac potiť na iných miestach, takže ti to veľmi nepomôže
najhorsie sa spotim ked idem pol hodiny v buse v kolone a mam batoh na chrbte to je uplne mokry chrbat, ako keby som prave vysiel zo sprchy brutalne nadmerne sa potim iba na treningu, ale to vsetci takze pohoda
Dobrý deň....Mám taký problém strašne sa potím pod pažami, na dlaniach a nohách už som vyskúšala rôzne čaje a rôzne prípravky ako driclor ale to všetko je na nič, nič mi nepomáha a potím sa dalej...Bola by som zvedavá na to či sa to nedá nejako operatívne odstraniť alebo prerušiť nejak potné žlazy v týchto oblastiach, lebo už som s toho zúfalá
Ahoj Bianka, verím ti aký je to problém a viem presne čo cítiš. Ja som akurát dnes absolvovala posledné vyšetrenia čo sa týka nadmerného potenia ale pre moju smolu - na tváry je to ešte horšie ako všetko ostatné. Mám za sebou vyšetrenie štítnej žľazy, hormónov a všetko možné, no a na koniec som skončila u kožnej lekárky, ktorá mi dala krém a v lekárni sa dá v pohode kúpiť krém na tieto probémy - Excipial niečo také. A je tu ešte jeden super liek a to je botulotoxin, ktorý sa aplikuje na postihnuté miesta u kožného lekára - veľmi účinné, ale!!!!!!!!!!! trochu drahé. Držím palce ahoj
Ludia nech sa radsej dva krat denne poriadne umyju mydlom a vodou ako kydat na seba kopec chemie. Nie nadarmo sa rakovina prsnikov neumerne mnozi medzi zenami, ked pocet pouzivanych kozmetickych prostreiedkov /antirespiranty a podobne/ stupa. Lepsie a zdravsie je sa tomu vyhnut, telo musi dostat zo seba skodliviny von.
ja si nemyslim ze mam nejake to nadmerne potenie ale sa cudujem ludom.vonku niekedy 35stupnov.ja sa potim jak pes v kratasoch a kratkom triku a okolo mna si prejde Vôl v rifliach a Mikine ako Mam dost ked to vidim
nepotim sa nejako velmi ale s antiprespirantom vydrzim "nesmrdiet" tak hodku a celkovo nepotenie je nezdrave cize neoblubujem tuto formu.ak si dam deodorat neriesim.potim sa potim a co tu niekto pisal ze smrdis silno tak to nie je paavda,treba si len vybrat dobry antiprespirant.u mna tie naj: old spice, Adidas a rexona
no takze dufam ze mi niekto odpise a poradi tyka sa to mojej mamy strasne sa poti a nevie ci na to maju nieco v lekarni... moze to byt dedicne ze sa moze stat ze sa budem potit po nej ked budem starsia,? teraz sa mi potia dlane a neviem co bude sice dalej aale dufam ze uz viacej sa potit nebudem
Ahojte tak potenie asi to každý poznáte niekto viac, niekto menej ako tak s potením mám dosť dlhé roky skúsenosti. Pamätám si že potenie ma strašilo už od detstva až do dneska . Niekedy je to výhoda pre mna v tom, že ked mi niečo spadne na zem tak si to s tými mokrými rukami pekne nalepím na dlaň je to doceal sranda ale dost dobrá nevýhoda je v tom ked si podávate ruky ako niečo straštné aj ked mnohý vravia že ej to okay ale podla mna to neni okay, druhá nevýhoda je asi taká že nemôžem nosiť veselé farby to sa proste nedá tie mokre škvrny tam mna osobne to deprimuje, a v lete niečo hrozné žabky vonkoncom nie pretože ked si ich dám si pripadám jak vysávač na tie moje mokré nohy s mi nalepí všetok bordel a ešte aj ked psíem tento komentík mám mokré ruky. Už mi bolo dost vela krát odporucané chod na gynekologiu ale čo mi tý tam s tým urobia netuším, cem ísť skusiť na endokrinologické vyšetrenie čo mi povedia. Ked som sa pýtala mojej nefrologičky že či to neni sposobené obličkmi povedala mi že nie. Odborná mi na to dal tabletky na stres ako kde ja možem mať stres ked psíem tento článok je niečo iné ked sa potia ruky ked je nejaký stres to chápem ale toto? Je to normálne...? Cez zimu mi to až tak moc nevadí ale cez leto je to hotove utrpenie. Mám spolužiačku čo má taký istý problém jak ja a tá boal na kadejakých vyšetreniach anič jej nezistili tak s čoho to vlastne je ja sa bojím iba jednej veci jak támoja mokrota bdue klapat vo vztahu ako mne samej je to protivné ked s s niekým drzim za ruky nie ete tomu dotičnému
Najhorsie boli tie preplnene a prepotene autobusy s vydychanym vzduchom a sklami zarosenymi ako v botanickej zahrade! No a ked nastupi nejaky robotnik, tak to je radost cestovat ]]]]
ahojte.nevedeli by ste mi nejako poradit?ja mam 12 rokov a velmi sa potim.neviem z coho to je ale chcem sa spytat, ze co mam robit?pomoze mi nieco?prosim odpiste.budem rada som zufala
no mne naozaj pomohol driclor zo zaciatku to stipalo a par noci som sa nevyspala..ale ked som to vydrzala(asi nejak dva tyzdne)tak to bolo coraz lepsie a lepsie..a teraz(asi po dvoch rokoch odkedy som s tym zacala)ho staci aplikovat mozno raz za tyzden len ked si na to spomenem..a nepotim sa ani v lete ..je to uzasne a urcite ti to doporucujem.(Stoji to asi okolo 200-300 korun co je dost ale vydrzi ti to asi nejak pol roka az rok)drzim vam vsetkym palce
mmm.... ja sa tiez hrozne potim najmä pod pazuchami.... skolu mam blizko a staci, že len ked prejdem od domu do skoly mam poriadne kruhy : disappointed: neznasam to vzdy som vtedy v mikine a snazim sa vydrzat a nenapadne vetrat : .... bola som na roznych vysetreniach a viete co mi asi zislili... velke H a male o ... nwm de vraj ten Dricolor ci ako sa vola pomaha ale sposobuje rakovinu ci co ..... : disappointed: nwm myslim ze budem chosit len v ciernom asi ... ale to necem ale inu moznost asi nemam ne?
ak bude tuto temu este niekto čítať, čo má ozaj problémy s nadmerným potením, či sú to nohy, dlane, pazuchy, tvár... nech pozorne číta.
Na túto temu som natrafil cez google, pretože mam rovnaké problémy. Stránku Birdz.sk som nasiel uz dávnejsie,ale velmi som sa nezapajal do komunity, no myslel som si ze ludia co sem chodia budú mať normalne názory, na normalne seriozne témy. No opak je pravdou, pretože keď som čítal tieto tzv. "rady" tak som bol doslova nasraty, pretože skutočne nemajú šajnu. Nevedia aké problémy sposobuje tato skurvena diagnoza. Mimochodom ona ma aj medicínsky názov HYPERHIDRÓZA. Ja osobne nou trpím, už od malička ( cca 8 rokov ked sa zacinala pozvolna prejavovať). Vtedy som sa tym nejako nezaoberal, ved kto by aj pocuval male decko, to ma od toho alebo od hentoho, alebo viac sa umyvaj, nepi tolko vody, a podobne sračky. Najviac mi zacinalo vadiť zaciatkom puberty a vlastne až dodnes, pretože ma to kurevsky obmedzuje v osobnom a hlavne v spoločenskom a intimnom živote. no a asi pred rokom som to začal riešiť. A poznam len jediné efektívne riešenie. A tou je chirurgický zákrok. Možno to znie drasticky ale je to overená metodá o ktorej už čo to viem. Kto by sa chcel poradit alebo len tak pokecať o tom, alebo o hocicom inom, nech mi kludne napiše. Aby som zdochol na spotene ruky
deodoranty a antiperspiranty na poenie skoro vôbec nefunujú treba isť nato nejako prírodnými bylinkami a bojovať s tým liečením z vnúta a zlepšovanim si kondície » akoapreco.com/ako-zabranit-na...
Moja skusenost s potenim ? Trpila som s potenim asi 5 rokov, respektivne 5 rokov som si to uvedomovala, velmi zle som sa citila.. chodila som ku koznej, vyskusala som rozne pripravke a bohuzial nic nepomahalo..nakoniec mi kamarat odporucil stranku » www.mysalon.sk/potenie/... , ze mam vyskusat pripravok perpsi guard, uz som bola taka zufala ze ,,naco aj tak to nepomoze,, nakoniec mi tento pripravok on sam zakupil lebo bol to moj najlepsi kamarat a od vtedy fakt sa citim omnoho lepsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
A inac nasla som stránku, kde sa zaoberajú práve s potenim. Aj ja som si vedela vybrat z mnoho dobrych rád!
Tu som nasla: w.w.w..s.t.o.p.p.o.t.u..sk
Ahojte!
Krásny den! A dúfam ze som vám s tym pomohla
fiha
ja nemam až take obrovske problemy ale aj mne ako každemu vadi keď sa potim ako kôň v lete
jasne že si davam na seba voňavky no ale stáva sa že nemáš nič pri ruke napr.keď si na pohode tak potom nezostáva nič len smrdieT však?
ehe ehe
na stoppotu.sk som okrem dicloru a salvie nic iného nenasla. okrem srandovného videa Viki Rákovej
A proti nadmernému poteniu -pri zlyhaní všetkých prostriedkov- vraj pomáha botox.
A ten botox, pomôže to len na rok, je to aj dosť drahé a ak sa nebudeš potom potiť na tích miestach, kde ti to pichnú, budeš sa o to viac potiť na iných miestach, takže ti to veľmi nepomôže
Ako vidim mate niektorí važne problémy s potom.Tak to môže byť strašne trapne a hlavne pre babeny.Sucitim s vami dufam najdete nejake riešenie.
Je tu jedno riešenie odsťahovať sa do skandinávie.
Je tam zima a aj dobre platia za hoc ktoru pracu.
Tak čafte dufam neurazil som nikoho.
Na túto temu som natrafil cez google, pretože mam rovnaké problémy. Stránku Birdz.sk som nasiel uz dávnejsie,ale velmi som sa nezapajal do komunity, no myslel som si ze ludia co sem chodia budú mať normalne názory, na normalne seriozne témy. No opak je pravdou, pretože keď som čítal tieto tzv. "rady" tak som bol doslova nasraty, pretože skutočne nemajú šajnu. Nevedia aké problémy sposobuje tato skurvena diagnoza. Mimochodom ona ma aj medicínsky názov HYPERHIDRÓZA. Ja osobne nou trpím, už od malička ( cca 8 rokov ked sa zacinala pozvolna prejavovať). Vtedy som sa tym nejako nezaoberal, ved kto by aj pocuval male decko, to ma od toho alebo od hentoho, alebo viac sa umyvaj, nepi tolko vody, a podobne sračky. Najviac mi zacinalo vadiť zaciatkom puberty a vlastne až dodnes, pretože ma to kurevsky obmedzuje v osobnom a hlavne v spoločenskom a intimnom živote. no a asi pred rokom som to začal riešiť. A poznam len jediné efektívne riešenie. A tou je chirurgický zákrok. Možno to znie drasticky ale je to overená metodá o ktorej už čo to viem. Kto by sa chcel poradit alebo len tak pokecať o tom, alebo o hocicom inom, nech mi kludne napiše. Aby som zdochol na spotene ruky