ahoj ludia, prosim vas ako to je s nahubkami pre psov? Snazil som sa zgooglit aktualne znenie zakona, no dopracoval som sa akurat k viacerym verziam... Netusim ci vsetky psy musia mat nahubok, alebo len tie povazovane za nebezpecne. Ked su na volno. Mam z
@mezomus kokot ale, ze cigansky pes..to uplne meni situaciu.. strasne volaco..keby to neni cigansky pes, tak to vidim este aj na verejne lyncovanie !!! skurvene rasisticke psy, nevidane !
@sandrushiceq to fakt ? tak potom kamosovi dali policajti pokutu "len" za jednu vec ofcourse neslo o to, aby som nieco dokazoval.. ale to uz si kazdy v tych prispevkoch najde, kto chce
@sandrushiceq vidim, ze teta je skusena a informovana psickarka.. ok ale co ak ide ako tam vyssie popisovanom pripade o ciganskeho psa ? ( blbnem, na toto nemusis odpovedat )
vdaka, pravo sice nie je moja silna stranka, ale toto by som si snad zapamatat mohol
Ja sa teda v týchto psích zákonoch moc nevyznám, ale pokiaľ viem, tak pre každé mesto sú určené vlastné pravidlá. Čo ma najviac nahnevalo je, že psy môžu byť vraj navoľno pustené len na území, ktoré je tomu špeciálne určené a označené. Až na to, že som také územie ešte nenašla. Ale tak malú nechávam vybehať so psami, aportujeme a tak...ešte s tým zatiaľ nebol žiadny problém našťastie.
V Bratislave musi byt pes vzdy na voditku, nemoze volne pobehovat. Nahubky su povinne v MHD. Inak je to na majitelovi. Sadka, alebo dopravny podnik maju svoje predpisy, obec ma svoje VZN.
Podľa mňa psi bi nemali mať náhubok keď sú na voľno ale mali bi mať vyhradený priestor v ktorom sa môžu pohybovať a neohrozovať ľudí. Ale ak sa tak stane mali bi niesť majitelia následky minimálne pokutu alebo odškodné.A psov ktorí sa potulujú voľne odchytiť a vyhlásiť ho za nájdeného tak tiež bi mal byť ošetrený.
@koliber Veď presne talk to aj je. Psi sa môžu normálne navoľno pohybovať bez náhubku na vyhradených priestranstvách. A normálne to už vraj polícia sleduje a dáva za to pokuty, ak je pes bez vodítka. Teda aspoň opakujem, že minimálne v Bratislave. Podľa mňa to ale nie je veľmi šťastné riešenie. Živšie psy sa jednoducho potrebujú každý deň poriadne niekde vybehať. A je blbosť cestovať kvôli tomu každý deň bohvie kde na nejaký malý vyhradený kus priestoru.
pozri @semhamforas mne sa to uz vobec nechce riesit.. mne to prijde absolutne maximalne vtipne a zcestne..
takze nebudem to riesit dalej ja.. kazdopadne cas.sk by som za mienkotvorny-pravdovravny platok nepokladal.. tam prave davaju pribehy, ktore ludi zaujmu, lebo su tam same picoviny..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Mno neviem ako u vas teda, ale v bratislave dostanes dobru pokutku ak nema tvoj pes nahubok ( samozrejme len ak ho nemas na voditku )..
samozrejme ciganske psy nedostavaju pokuty, pretoze by to bolo rasovo motivovane
okej ja si dam a dam aj psovi
pes náhubok mať nemusí (ak nezapadá do kategórie bojových psov), musí ho mať len pri preprave mhd, sad a pod
za akeho psa sa povazuje nemecky ovciak ?
a nemecký ovčiak? hm patrí medzi strážne a pastierske psy takže nemusí nosiť náhubok stále, ak nepohrýzol niekedy sám od seba niekoho
a btw existuje zákon ktorý toto všetko upravuje
z. č. 282/2002 Z. z.
vdaka, pravo sice nie je moja silna stranka, ale toto by som si snad zapamatat mohol
a k cigánskemu psovi sa vyjadrovať nejdem má to rasistický podtón a myslím si že aj prikreslené skutočnosti
a k tamtomu
juch
takze nebudem to riesit dalej ja.. kazdopadne cas.sk by som za mienkotvorny-pravdovravny platok nepokladal.. tam prave davaju pribehy, ktore ludi zaujmu, lebo su tam same picoviny..