Aké je podľa vás (najlepšie ak ste tam aj reálne boli, nie len cez street view) naj mesto na život v Európe? Najlepšie z pohľadu študenta (ak sa porovnajú možnosti vzdelávania, životné náklady, voľnočasové aktivity, práca a pod.) ale takisto aj vzhľad a a
Pôvodne to bola len malá dovolenka a skončila som už jednoducho tu. Spokojná som so vzhlľadom, atmosférou, kultúrou, aktivitami, ľudmi, klubmi, parkami, všetkym asi. Aj náklady sú tu fajn.
nebol som tam ale Paris a celkovo fr tam si ludia ziju veselo stat na nikoho nejebe...to je na dlho... ale v eu si myslim ze asi naj krajina na zivot aj studentsky
@unspoken tak tam zajdi pracovat a uvidis jake super zakony su tam pre slobodnych na bezdetnych vychodoeuropanov normalne tie cierne hovna z afriky co ani nepracuju sa maju lepsie ako ty co pracujes a odvadzas super dane ked si slobodny a nemas deti a to este ked pracujes aj v lete aj v zime je to luxus
ja som momentalne v dubline, ale nie ako student ale pracujem a zijem si tu tak ako by som na svk si nemohla dovolit asi nikdy a to tu zatial ani nemam extra super plat a uz mi kinda vysi vo vzduchu povysenie.
@unspoken hej ale ty nie si francuz a k tomu bielemu hovnu ja ked tam pridem tak ma beru ako obcana EU takze bud budem pracovat a musim odpracovat aspom 12 mesiacov za 2 roky aby som dostal nieco aj to ti mozu zamietnut a po druhe ked sa tam priplavym na lodke z afriky a som zo senegalu a poviem ze v senegale zuri vojna tak mozem dostat statut utecenca to znamena ze 4 roky tusim nemusia pracovat dostavaju vzdelanie + vreckove aj okolo 400e za to ze hovno robis strava zadarmo + ubytko jak hoteli ked pracuje tak ma take danove ulavy ze to co si odvadza mu pri vyuctovani este vratia a ked ma vela deti co ty severoafricania teda maju tak ja som musel doplacat 900e a jemu stat vratil 3000e tak neviem co o urovni motas ty francuz a ked uz taky velky mulat tak zavitaj niekedy do banlieue v marseille a uvidis zivotnu uroven
podľa mňa sú super študentské mestá Brno a Trondheim ale na ostatných reakciách vidno, že každému proste sadne niečo iné... ja by som napr. do FR nešla, pre mňa sú Francúzi proste povahy, s ktorými si nerozumiem... treba uvažovať nad tým, čo sa tebe páči, s ktorým jazykom sa vieš popasovať a tiež či si trúfaš na úroveň zahraničných univerzít... lebo tam je to o dooosť ťažšie.
Mne sa najviac pacila Kodan, ale to je akurat tak pre studentov z bohatych rodin. Beruc do uvahy aj zivotne naklady, tak jednoznacne Praha. Vsetko je tam mrte lacne a este sa da aj zhulit
@kitty7 Mne sa páčia asi všetky európske mestá, v ktorých som bola a neviem si spraviť nejaký rebríček. Chcem vedieť ako sa na to pozerajú druhí. Neriešim to moc aby som tam išla študovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Pôvodne to bola len malá dovolenka a skončila som už jednoducho tu. Spokojná som so vzhlľadom, atmosférou, kultúrou, aktivitami, ľudmi, klubmi, parkami, všetkym asi. Aj náklady sú tu fajn.
maybe irish luck