snážim sa pomoct sestre, pretože ona sa uz viac krat pokusala sa zabit.A ja neviem ako jej pomoct.A mam pocit ze ked sa o tom s niekym porozpravam tak ju snad pochopim a pomozem jej.teda ak mate niekto zaujem tak mi prosim napiste a ja vam dam svoj ema
chcel som sa podrezať..a. nebol som emo...skončil som tiež na psychiatrii... neviem, ako by si jej mohol pomôcť...ja aj keĎ som prestal chcieť skočiť z paneláku, podrezať sa a všetko, tak som sa cítil zle, až kým som nevidel film Tajomstvo a je mi neskutočne super odvtedy. pusti jej ten
a pre zakladateľku... nauč ju pozerať sa na svet inými očami. začnite spolu chodievať do prírody a nauč ju radovať sa z každého stebla trávy a tej nádhernej vôňe lesov... to určite pomôže. Meditujte spolu.
Hlavnym dovodom byva vacsinou, ze sa ti ludia citia zbytocni, ze ich nikto nepotrebuje a nikto ich nema rad. Ked sa jej podaris toto vyvratit, tak ju presvedcis. Vacsinou, vo velkej vacsine pripadov staci toto.
S tym, ze som vedel, ze minimalne dalsich 24h spat nebudem a tona prace predo mnou...
Zakaznici tlacili a projektaci tym padom vyvyjali na mna tlaky obrovskych rozmerov + mal som pred sebou zapocty, a uz aj skusky na ktore som uplne kaslal koli praci
A k tomu vsetkemu, mi vtedajsia priatelka nebola ziadnou oporou, skor naopak, hadali sme sa dost a pekne naschvali mi robila :/
Skrata, bol to skrat chvilkovy a chcel som si prehnat hlavou gulku...
Vydrzal som, preckal tu skratovu chvilku a bolo to za mnou...
Nikdy viac som na nieco take uz nepomyslel, na svete je mnoho krasneho, za co sa zit oplati...
Ak ma sestra chcronicke problemy mala by navstivit doktora a zacat brat antidepresiva, viacej byt v prirode a celkovo nebrat si veci k srdcu velmi a zit ...Snaz sa jej byt oporou a nabudit je vzdy spravnu atmosferu
@flagrantine jedna žena, ktorej sa zrútil život spoznala tajomstvo života a zistila, že funguje a dá sa vďaka nemu žiť lepšie, tak hľadala ľudí, ktorí ho tiež poznajú a tí ho tam vysvetľujú...
fuha☻no najlepsie bude dohnat ju nejak k odbornikovi. tazko povedat, ako sa k nej spravat. niektori ludia vyzaduju oporu a daktorym zas najlepsie pomaha, ked si na nich tvrda...
tiež som to raz nezvládla a teraz keď sa mi tie stavy vraciajú, radšej si vybavím antidepresíva ako by som si mala zase týždeň poležať v tej hnusnej nemocnici....
ja osobne som nechcela, ale stretla som sa s tým..ako vyhrážala som sa, že to poviem rodičom, dohovárala, ale hlavne bola s tou osobou, rozprávala sa..ber ju von..ťahaj ju všade kam sa len dá..do prírody...proste odpútať a objaviť pre ňu niečo aby zistila, že smrť nič nevyrieši..
ak ma dievca tazke depresie ( nehovorim o "depkach" pubertalnych deti ), tak jej nepomozes (cloveku s takymi depresiami nepomoze ani samotna psychoterapia od psychologov, ak ju nieco trapi, tak sa ti vyrozprava, mozno to prejde na chvilu, ale tie tazke stavy pridu znova a znova, az kym sa znova nepokusi zabit, jednoznacne musi brat lieky)..predpokladam, ze ked sa chcela uz viackrat zabit, tak je urcite pod dohladom psychiatrov a uziva nejake lieky, urcity cas potrva, kym zaberu, aj ked jej nemusia zabrat prave tie lieky, ktore uziva teraz..
co sa tyka tvojho spravanie k nej, tak ako uz pisu vyssie, chod s nou von, snaz sa ju odreagovat, potesit ju aspon trosku, rozpravaj sa s nou ..uprimne tebe aj tvojej sestre drzim palce a dufam, ze sa z toho dostane
tak poznám človeka .. teda poznala som , ktorému sa to bohužiaľ podarilo, a poznám človeka, ktorý sa o to pokúsil , ale prežil to našťastie a je rád , že to prežil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
a pre zakladateľku... nauč ju pozerať sa na svet inými očami. začnite spolu chodievať do prírody a nauč ju radovať sa z každého stebla trávy a tej nádhernej vôňe lesov... to určite pomôže. Meditujte spolu.
Hlavnym dovodom byva vacsinou, ze sa ti ludia citia zbytocni, ze ich nikto nepotrebuje a nikto ich nema rad. Ked sa jej podaris toto vyvratit, tak ju presvedcis. Vacsinou, vo velkej vacsine pripadov staci toto.
Veď ke´d to fakt chcem, tak to spravím tak, aby sa to určite podarilo, či?
S tym, ze som vedel, ze minimalne dalsich 24h spat nebudem a tona prace predo mnou...
Zakaznici tlacili a projektaci tym padom vyvyjali na mna tlaky obrovskych rozmerov + mal som pred sebou zapocty, a uz aj skusky na ktore som uplne kaslal koli praci
A k tomu vsetkemu, mi vtedajsia priatelka nebola ziadnou oporou, skor naopak, hadali sme sa dost a pekne naschvali mi robila :/
Skrata, bol to skrat chvilkovy a chcel som si prehnat hlavou gulku...
Vydrzal som, preckal tu skratovu chvilku a bolo to za mnou...
Nikdy viac som na nieco take uz nepomyslel, na svete je mnoho krasneho, za co sa zit oplati...
Ak ma sestra chcronicke problemy mala by navstivit doktora a zacat brat antidepresiva, viacej byt v prirode a celkovo nebrat si veci k srdcu velmi a zit ...Snaz sa jej byt oporou a nabudit je vzdy spravnu atmosferu
ti dám " zatial " !
co sa tyka tvojho spravanie k nej, tak ako uz pisu vyssie, chod s nou von, snaz sa ju odreagovat, potesit ju aspon trosku, rozpravaj sa s nou ..uprimne tebe aj tvojej sestre drzim palce a dufam, ze sa z toho dostane