Ktorý dokumentárny film (môže byť prírodopisný, náboženský, historický, politologický, o umení, o veľkomestách, o ľudoch teda humanitný, vojnový) ktorý ste videli sa vám najviac páčil?
dokumenty sú mojimi obľúbenými a videl som ich toľko, že sa nedá vybrať jeden najobľúbenejší... ale predovšetkým všetko z II. sv. vojny, prírodopisné resp. cestopisné, , megastaviteľstvo, architektúra... je toho veľa - ja žijem hlavne takými stanicami ako Discovery, Spektrum, Nat Geo/NG Wild, Reality Zone, Viasat History, Travel Channel, History Channel...
Dosť ma dostal jeden dokument o KĽDR, ktorý dávali tak dávno na ČT2 (neviem ako sa to volalo) a ešte dokument o vzniku a vývoji metalovej hudby s názvom "Metal: A Headbanger"s Journey".
Tiež mám rada dokumenty všeobecne o filmoch: o vývoji filmu, o nakrúcaní konkrétneho filmu, alebo aj portréty nejakých hercov a rôznych ľudí z filmovej brandže.
nwm nazvy ani ziadne konkretne nemam ,, proste ma musi zaujat !!! najradsej mam o realnom zivote (takych som vela nevidel) a potom zvierata rekordy atď.
Koyaanisqatsi, dokumenty Leni Riefenstahlovej, zavše spomenie Triumph des Willens, ďalej Hanák, na ktorého si dnes nik nespomenie. Dnes je v lesnom kine dokument o Dežovi Ursinym.
Je smutné, že väčšinový záujem o dokumenty začína a končí pri Zeitgeiste.
Chceli zabiť Hitlera - štvordielny dokument o Nemcoch, ktorí sa rozhodli zabiť Hitlera. Podstatou dokumentu je to, ako jedna so svedkov sama povedala, že nie všetci Nemci zlyhali.
Raz som pozerala tiež taký dobrý o 2. svetovej vojne, ale už neviem ako sa volal. Bol to úplne iný dokument ako všetky ostatné o 2. svetovej vojne. Tie väčšinou popisujú udalosti na frontoch, alebo sú o koncentrákoch. Tento, ktorý bol natočený podľa kroniky, ktorú celú vojnu písal jeden berlínsky Žid, bol o každodennom živote Židov v Nemecku počas vojny. Boli tam také zaujímavé veci, ako napríklad, čo konkrétne nemohli robiť, alebo, že nemecká tlač používala strašne málo slov. Jednoducho nie na tom princípe, že čím väčší tank vtrhne na front, tým zaujímavejší dokument, alebo čím viac mŕtvych v koncentráku, tým zaujímavejší dokument, ale o takých každodenných udalostiach o ktorých sa iné dokumentárne filmy o 2. svetovej vojne nezmieňujú.
Raz som videla taký o Etne, ale ten som nedopozerala, lebo ma strašne rozosmieval. Bol strašne starý, že ledva bolo niečo vidieť, čo bol ten film taký poškodený. Už to bežalo 20 minút a furt tam nič s tou sopkou nebolo, iba tam ukazovali nejakých ľudí, čo pásli kozy a mali štrbavé zuby. Proste chudoba, bieda a sopky nikde, tak som to vypla.
Dobrý bol aj dokument o živote opíc v mestách Indie. Dovtedy som netušila, že majú medzi sebou také zložité sociálne vzťahy.
Samozrejme dokument o Jánovi Pavlovi 2. bol dobrý, ale boli aj takí pápeži, čo mali milenky. Teraz je jeden taký dokument, ale nemôžem ho pozerať, lebo ujo pozerá trápne Vratné láhve.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A videla som ich aj naživo!
Tiež mám rada dokumenty všeobecne o filmoch: o vývoji filmu, o nakrúcaní konkrétneho filmu, alebo aj portréty nejakých hercov a rôznych ľudí z filmovej brandže.
» video.google.com/videoplay?docid...
Skinhead Attitude
( » fuckcopyright.blogspot.com/2008/05/skinhea... )
Antifa: Chasseurs de skins
( » fuckcopyright.blogspot.com/2008/10/antifa-... )
Aj Headbangerps Journey a Sedem rokových vekov, Jesus Camp, séria o atentátoch na Hitlera atď.
(Tak mi to pripomína, že mám plnú zásuvku vojnových dokumentov na DVD.)
lebo nič iné ma nenapadá, vlastne žiaden názov konkrétneho dokumentu
Je smutné, že väčšinový záujem o dokumenty začína a končí pri Zeitgeiste.
Raz som pozerala tiež taký dobrý o 2. svetovej vojne, ale už neviem ako sa volal. Bol to úplne iný dokument ako všetky ostatné o 2. svetovej vojne. Tie väčšinou popisujú udalosti na frontoch, alebo sú o koncentrákoch. Tento, ktorý bol natočený podľa kroniky, ktorú celú vojnu písal jeden berlínsky Žid, bol o každodennom živote Židov v Nemecku počas vojny. Boli tam také zaujímavé veci, ako napríklad, čo konkrétne nemohli robiť, alebo, že nemecká tlač používala strašne málo slov. Jednoducho nie na tom princípe, že čím väčší tank vtrhne na front, tým zaujímavejší dokument, alebo čím viac mŕtvych v koncentráku, tým zaujímavejší dokument, ale o takých každodenných udalostiach o ktorých sa iné dokumentárne filmy o 2. svetovej vojne nezmieňujú.
Raz som videla taký o Etne, ale ten som nedopozerala, lebo ma strašne rozosmieval. Bol strašne starý, že ledva bolo niečo vidieť, čo bol ten film taký poškodený. Už to bežalo 20 minút a furt tam nič s tou sopkou nebolo, iba tam ukazovali nejakých ľudí, čo pásli kozy a mali štrbavé zuby. Proste chudoba, bieda a sopky nikde, tak som to vypla.
Dobrý bol aj dokument o živote opíc v mestách Indie. Dovtedy som netušila, že majú medzi sebou také zložité sociálne vzťahy.
Samozrejme dokument o Jánovi Pavlovi 2. bol dobrý, ale boli aj takí pápeži, čo mali milenky. Teraz je jeden taký dokument, ale nemôžem ho pozerať, lebo ujo pozerá trápne Vratné láhve.