1. Matrix = ešte ten prvý film by sa ako tak dal, druhý o ničom a tretí vyslovene katastrofa (sorry darky)
2. Heat (1995) = De Niro a Pacino su skveli herci, ale zabijalo ma na to kukat az 3 hodiny, nebolo to dostatocne uveritelne natocene podla mna, ale stale by som si to pozrel radsej ako Matrix
3. Scarface = Al je kurva dobry, ale znovu to nestacilo, tri hodiny tomu zase skodia
Harry Potter, Pán prsteňov, Twilight a aj niektoré iné fantasy filmy, ktorých názvy si teraz nevybavím. Proste nemám rada prehnané fantasy s príliš vela časťami a pokračovaniami.
To tu uz bolo viac krát, myslím si, ze urcite Avatar. Ale hlavne všetky bláznivé americké komédie ako napr. Austin Powers, Bláznivé strely a mnohé ďalšie. Ale za mna napriklad aj Borat.
@ladydoga@4 mne sa hrozne paci HP (najmä prvé filmy), Pán prsteňov aj Twillight ...vzdy ovela lepsie ako taky Austin Powers ci bláznivé strely (i ked to vsetko bolo popularne asi este velmi dávno...)
Tá kopa amerických superhero filmov (aj ked zopár sa mi páčilo), už len čakám kedy táto modna vlna konečne skončí, ale oni zakaždým prídu s nejakou megaultra woman, ktorá sa spojí s doktorom Sovákom, aby porazili votrelca z dalekého vesmíru pána Mečiara.
@tequila@10 Ja som to pochopil tak, že to bolo o hierarchii v spoločnosti a ako to vplýva na ľudskú povahu. Je tam zreteľne porovnaný život boháčov a chudobných a sú tam zvýraznené ich podobnosti a rozdielnosti (hlavne čo sa týka ich rodinných vzťahov) a na ich základe tam vzniká konflikt. Nie je to až také hlboké, ale to ani nemusí. V jednoduchosti je krása. Ale tiež si myslím, že to ľudia preháňajú. Po technickej stránke to bolo perfektné ale po tej scenáristickej taký jemný nadpriemer podľa mňa.
Posledna trilogia Star Wars, efekty sice dobre, ale pribeh o nicom, i ked mne je to jedno, ja niesom fanusik star wars, ale stara trilogia bola omnoho lepsia. Dalej Avengers a tieto nove marvelovky, Terminator, Twilight, Harry Potter posledne diely, a tie americke komedie ako Vo stvorici po opici. A tento Parazit, v dnesnej dobe filmy ocenene oscarom, su zarukou toho, ze je to nadkorektna sracka.
@vitocorleone Platoon je najlepší film o Vietname,niekto možno povie že Full metal jacket ale Stone tam na rozdiel od Kubricka bol takže jeho pohlad je autentickejší
@hetfield Áno o tom viem. Veteráni z Vietnamu si tu autentickosť vraj dosť pochvaľovali.
No zo všetkých filmov o Vietname ma tento bavil asi najmenej. Ale už je to kopec rokov čo som ho videl, niekedy dám rewatch a možno ma nakoniec chytí...
Interstellar... Fakt som ešte nevidel, aby bola taká scenáristická pičovina sfilmovaná za toľko prachov do úplného nezmyslu, ktorého sa každý bude zastávať aký je logický aj napriek tomu že je absolútne nelogický...
Inak samozrejme matrix, superhero filmy (najviac overrated asi deadpool., Titanic, Star Wars, Harry Potter, hlavne od ohnivého poháru a podobné komerčné blockbustry. Ako plno z nich je fajn, ale nezaslúžia si hodnotenia ktoré majú.
@1ggy@11 jj ten kontrast som samozrejme pochopil, len zaverecna pointa mi akoby usla. mal som pocit, ze tym chcel dat reziser nejake stanovisko, len som neporozumel, ake. lebo cely film sa akoby zastaval skor tych bohacov - ukazoval ich ako stastnych, milych a harmonickych, zatial co ti chudobni boli dost oportunisticki a zakerni.
co by bolo fajn, celkom prijemna zmena oproti filmom, kde su vzdy bohati zli. ale potom prisiel koniec, kde som mal zas pocit, akoby sa zastal tych chudobnych; akoby sa prachacom tou vrazdou "pomstili" a oslobodili, len nvm za co a z coho
@tequila@26 netreba vždy hľadať stanovisko podľa mňa. niektoré filmy (ale plati to aj pre piesne, basne, obrazy atď) sú ako otvorené otázky. sú ti prezentované špecifické postavy a nejaké náznaky ich motivácií, nejaké stereotypy a potom konflikt. Režisér prakticky hovorí "toto sa stalo a je na vás, aký si na to utvoríte názor". Nevyberá si stranu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
2. Heat (1995) = De Niro a Pacino su skveli herci, ale zabijalo ma na to kukat az 3 hodiny, nebolo to dostatocne uveritelne natocene podla mna, ale stale by som si to pozrel radsej ako Matrix
3. Scarface = Al je kurva dobry, ale znovu to nestacilo, tri hodiny tomu zase skodia
absolutne som nepochopil, co bolo pointou, co chcel akoze reziser povedat tym filmom. vie mi to tu niekto objasnit?
a Star was born bola absolútna nuda, fakt neviem, čo na tom kto videl.
Inak mi preceňované prídu aj všetky akčné, superhrdinovské voloviny bez duše
No zo všetkých filmov o Vietname ma tento bavil asi najmenej. Ale už je to kopec rokov čo som ho videl, niekedy dám rewatch a možno ma nakoniec chytí...
Filmy na jedno kopyto, bez hlbšej myšlienky a originality, silený humor..oničom.
Inak samozrejme matrix, superhero filmy (najviac overrated asi deadpool., Titanic, Star Wars, Harry Potter, hlavne od ohnivého poháru a podobné komerčné blockbustry. Ako plno z nich je fajn, ale nezaslúžia si hodnotenia ktoré majú.
co by bolo fajn, celkom prijemna zmena oproti filmom, kde su vzdy bohati zli. ale potom prisiel koniec, kde som mal zas pocit, akoby sa zastal tych chudobnych; akoby sa prachacom tou vrazdou "pomstili" a oslobodili, len nvm za co a z coho