Takže ja v BIOpotravinách nakupujem veľmi veľa vecí..niežeby som bola fanatikom do takéhoto spôsobu života, ale som nútená okolnosťami..
Som alergická na kazeín a ten je obsiahnutý vo všetkom....v mlieku, masle, syre....jednoducho povedané, vo všetkom mliečnom...to by nebol problém, kebyže môžem sóju...no aj na tú som alergická..
Neostávalo mi nič iné, ako sa pomotať po "zastrčených" obchodoch...
Som z KE a najradšej nakupujem potraviny v biotrende na Hlavnej, ale aj "zásoby" v DM-dorgérii nie sú zlé....
Odporúčam ti od nich ryžové mlieko (na pitie samotné nie je chutné, chutí to ako výluh z ovsených vločiek, dokonca z neho nespravíš omáčku ani nič podobné....) ale palacinky sú na nezaplatenie!!!
- ja len k vode pijem čistú zdravú vodu a nemám rád sladené malinovky a čaje pijem najradšej sypané čínske alebo japonské ale sem tam aj sáčkové hlavne bylinné
@harper žijem u nemeckej rodiny a oni majú VŠETKO bio
... normálne mám chuť sa ich opýtať, že keď jedia bio párky, či to znamená, že je v nich menej myší ...
čo sa týka pitia, pijem najčastejšie čistú vodu, to je najlepšie a najrýchlejšie ... a potom čaje, sypané, nie vrecúškové (samozrejme bio)
jogurty mám rada len biele, teda neochutené a či sú bio alebo nebio, to je jedno, chutia rovnako
so sójou by som to moc nepreháňala, existuje milión odborných článkov, ktoré riešia, či je sója zlá alebo nie (viac sa prikláňa k tomu, že je zlá) ... neviem, neriskujem a jediné, čo si dám sójové je sójová tyčinka
... a nakoniec, ak si sa rozhodla začať s bio, tak potom odporúčam úplne prestať používať mikrovlnku (je to vrah) a nejesť "éčkové veci"
@ragdoll všade sú bio predajne, len sú skryté... ak sa ti nepodarí úplne žiadnu nájsť, môžeš zájsť do normálnych supermarketov, v každom sú biooddelenia
BIO potraviny by mal jest kazdy a nemalo by to byt nic nezvycajne, praveze by malo byt standart jest kvalitne ovocie a zeleninu bez hnojiv a maso bez toho aby boli tie zvierata tyrane a plne antibiotik ja nakupujem v rakusku v DM bio veci, na zahrade si natrham ovocie a zeleninu a maso kupujeme tiez bi
@pumaamravec predstav si, ze niekto zaraba povedzme 350 v cistom.. zaplatis najom (ak vlastnis byt) povedzme 150 euro, ostane ti 200.. zaplatis dalsie ucty, ostane ti 100 euro.. a teraz mi povedz, ze si dokazes za mesiac nakupit kvalitne (BIO) potraviny? takto funguje polovica Slovenska... mozno aj polovica sveta (akurat ina nominalna hodnota platui a potravin)... ludia by urcite radi jedli kvalitne, ale nemozu si to dovolit..
@tommyhot tak jasne ze to nie je pre kazdeho samozrejmost ale napriklad aj v cesku uz je projekt bedynky, kde farmari predavaju svoje BIO ovocie, zeleninu a maso, na tom zarabaju oni a cim viac maju zakaznikov tym ide cena nizsie takze postupne to uz bude snad pre kazdeh a do buducnosti je to dobra investicia, lebo ako sa hovori si to co jes, takze ked jes zdravo, tak by si nemal byt obezny, alebo mat choroby, ktore postihuju ludi co jedia premasteny fastfood a jedla s prichucovadlami a konzervantami a inymi vecami takze v starobe by si mal usetrit na liekoch a zdravie je predsa najdolezitejsie
inac aj v GB davaju ludom prispevky na kvalitne zdrave jedlo lebo stat viac zaplati na zdravotnej starostlivosti ako na jedle pre nich
@pumaamravec "na tom zarabaju oni a cim viac maju zakaznikov tym ide cena nizsie takze postupne to uz bude snad pre kazdeho"
sklamem ta, ale nebude.. pride nejaky premudrely politik, povie, ze to musia predavat len cez specializovane obchody a jediny kto na tom zarobi bude nejaky kamarat dotycneho politika, ktory ako inak bude vlastnit tieto specializovane obchody.. a z predavacov farmarov sa razom stanu len velmi lacni distributori..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Takže ja v BIOpotravinách nakupujem veľmi veľa vecí..niežeby som bola fanatikom do takéhoto spôsobu života, ale som nútená okolnosťami..
Som alergická na kazeín a ten je obsiahnutý vo všetkom....v mlieku, masle, syre....jednoducho povedané, vo všetkom mliečnom...to by nebol problém, kebyže môžem sóju...no aj na tú som alergická..
Neostávalo mi nič iné, ako sa pomotať po "zastrčených" obchodoch...
Som z KE a najradšej nakupujem potraviny v biotrende na Hlavnej, ale aj "zásoby" v DM-dorgérii nie sú zlé....
Odporúčam ti od nich ryžové mlieko (na pitie samotné nie je chutné, chutí to ako výluh z ovsených vločiek, dokonca z neho nespravíš omáčku ani nič podobné....) ale palacinky sú na nezaplatenie!!!
ešte niečo?
... normálne mám chuť sa ich opýtať, že keď jedia bio párky, či to znamená, že je v nich menej myší ...
čo sa týka pitia, pijem najčastejšie čistú vodu, to je najlepšie a najrýchlejšie ... a potom čaje, sypané, nie vrecúškové (samozrejme bio)
jogurty mám rada len biele, teda neochutené a či sú bio alebo nebio, to je jedno, chutia rovnako
so sójou by som to moc nepreháňala, existuje milión odborných článkov, ktoré riešia, či je sója zlá alebo nie (viac sa prikláňa k tomu, že je zlá) ... neviem, neriskujem a jediné, čo si dám sójové je sójová tyčinka
... a nakoniec, ak si sa rozhodla začať s bio, tak potom odporúčam úplne prestať používať mikrovlnku (je to vrah) a nejesť "éčkové veci"
@ragdoll všade sú bio predajne, len sú skryté... ak sa ti nepodarí úplne žiadnu nájsť, môžeš zájsť do normálnych supermarketov, v každom sú biooddelenia
inac aj v GB davaju ludom prispevky na kvalitne zdrave jedlo lebo stat viac zaplati na zdravotnej starostlivosti ako na jedle pre nich
sklamem ta, ale nebude.. pride nejaky premudrely politik, povie, ze to musia predavat len cez specializovane obchody a jediny kto na tom zarobi bude nejaky kamarat dotycneho politika, ktory ako inak bude vlastnit tieto specializovane obchody.. a z predavacov farmarov sa razom stanu len velmi lacni distributori..