Mám pocit ako by som bol na tom páse, čo sú na letiskách. Ja kroky nerobím, no napriek tomu sa niekde hýbem. (Niežeby som sa nesnažil s mojim životom niečo robiť)
napredujem podivnými skokmi medzi dvoma bodmi stagnácie...
a možno tam ani nie sú skoky
ale ak sa všetko zadarí, tento rok budem mať už vlastnú izbu, kt. si možno aj doladím podĺa seba a tak prejavím svoje skryté zariaďovacie schopnosti, takže to asi nie je až také zlé
a zase, čo je zlé na tom, stagnovať, pokiaľ človek zostane na bode, kde je spokojný?
aj tak sa nedá napredovať stále
a čo určuje toto napredovanie/stagnáciu?
a uvedomil si niekto, že stagnácia je nechutné slovo?
a že výraz napredovať pôsobí ako z nejakého afektovaného amerického filmu s mottami ako "nikdy sa nevzdávaj" a "nasleduj svoje sny?"
Keď človek, ktorý je 10 rokov v jednej práci, stagnuje, tak akosi nedokážem vnímať stagnáciu ako čisto negatívny fenomén a napredovanie ako naopak pozitívny.
Neviem, aký pohľad na prácu je ten správny, aký je skreslený, prečo je takýto nutne skreslený a či je toto naozaj taký veľký faktor pri uzatvorenosti k skúsenostiam. Samotná náplň konkrétnej práce predsa môže vyžadovať a rozvíjať otvorenosť k skúsenostiam.
v mojom prípade je to veľmi ťažká polemika, snažím sa od svojich 12 rokov niečo dokázať a splniť si sny, ale ide mi to veľmi ťažko,
momentálne lejem všetko do svojho biznisu, ktorý mi na dlhšiu dobu znemožnil osamostatnenie sa a v druhom rade som sa znova rozhodol študovať, čo som ani v najtajnešom sne nemyslel, že to ešte urobím, hlavne kôli nedostatku času
Ale som rád, že aspoň niečo pre seba robím, aj ke´d som na všetko sám a je to tak trošku trápenie, no o to väčšiu radosť snáď budem mať, ak príde v mojom živote okamih typu stávam sa profesorom a mám včeliu farmu, tento bod zlomu čakám s otvoreným náručím a verím, že ak vydržím do zdarného konca, budem konečne môcť byť spokojný a doprajem si potom ostatné sny, ktoré nateraz sú pozastavené ... ale som hrdý na seba aspoň pre odhodlanie
zvyčajne si myslím, že stojím na mieste, ale potom sa zamyslím nad tým, kde som bol pred rokom a vidím, že som sa brutálne posunul. a som velmi rad, že som sa v živote velmi posunul za každý z posledných cca 5 rokov. hlavne posledné 2-3 roky si hovorím, že posunúť sa ovela dalej bude za další rok ovela ťažšie, ale vždy sa mi ti podarilo.
teraz ale v mojom živote nastala jedna veľká zmena a čisto finančne už veľmi nemám kde rásť, ale v iných oblastiach ešte mám veľké nedostatky. takže ešte mám kde rásť. dúfam, že budem ovela dalej aj o rok.
Stagnujem už dlho dlho ale tak mam 17 si myslím že ja nejak moc ani napredovať nemôžem.. Ale po škole určite neplánujem váľať šunky doma ale chcel by som začať pracovať atď.. čiže asi sa mi ani neoplatilo reagovať na túto tému no nič tak za 3 roky jak už budem mať rok po škole a budem aj niečo robiť sem napíšem (ak si spomeniem)
Dobrá otázka ale myslím že po tomto všetkom čo v poslednej dobe zazivam hlavne tu v prahe tak môžem povedať že áno aj po psychickej stránke a dokonca aj fyzickej tie schody k hradu -.-
ehm, takto môj život, okolnosti, známosti, udalosti, obrovské zmeny - to všetko napreduje veľmi rýchlo a netýka sa to len banálnych vecí. Ja stojím kdesi v tom toku, pozerám sa na to, splývam a akosi nič nestíham vstrebať čo vyvoláva dosť nepríjemný dojem, že všetko je len sen, absurdné a skôr než sa stihnem nazdať, čo sakra robím na tomto mieste, skončím niekde inde.
No uz rok napredujem maximalne, predtym to bola stagnacia. Ale citim sa tak divne...napredujem v dlhodobom meritku, este par poslednych mesiacov ma bude "zvazovat" skola, a potom dufam ze pride ten bod do ktoreho to speje a tesim sa nan moc moc moc
A v este dlhodobejsom meritku dufam ze sa mi splni jeden sen ku ktoremu sa postupne priblizujem a ak budem pokracovat tak sa isto zadari
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
ale asi fakt len chcem.
niekto iny by mal o tom rozhodnut, lenze nikto iny ma nepozna na to, aby o tom rozhodoval, takze asi bude odpoved neviem.
a možno tam ani nie sú skoky
ale ak sa všetko zadarí, tento rok budem mať už vlastnú izbu, kt. si možno aj doladím podĺa seba a tak prejavím svoje skryté zariaďovacie schopnosti, takže to asi nie je až také zlé
aj tak sa nedá napredovať stále
a čo určuje toto napredovanie/stagnáciu?
a uvedomil si niekto, že stagnácia je nechutné slovo?
a že výraz napredovať pôsobí ako z nejakého afektovaného amerického filmu s mottami ako "nikdy sa nevzdávaj" a "nasleduj svoje sny?"
@nello
vnútorne sme nastavení na napredovanie, aj na atomárnej úrovni ... viem že si myslel psychickú úroveň, tej som sa dotkol hh
pomalicky
No blbé je, že už si to neuvedomujem tak, ako kedysi.
Neviem, aký pohľad na prácu je ten správny, aký je skreslený, prečo je takýto nutne skreslený a či je toto naozaj taký veľký faktor pri uzatvorenosti k skúsenostiam. Samotná náplň konkrétnej práce predsa môže vyžadovať a rozvíjať otvorenosť k skúsenostiam.
momentálne lejem všetko do svojho biznisu, ktorý mi na dlhšiu dobu znemožnil osamostatnenie sa a v druhom rade som sa znova rozhodol študovať, čo som ani v najtajnešom sne nemyslel, že to ešte urobím, hlavne kôli nedostatku času
Ale som rád, že aspoň niečo pre seba robím, aj ke´d som na všetko sám a je to tak trošku trápenie, no o to väčšiu radosť snáď budem mať, ak príde v mojom živote okamih typu stávam sa profesorom a mám včeliu farmu, tento bod zlomu čakám s otvoreným náručím a verím, že ak vydržím do zdarného konca, budem konečne môcť byť spokojný a doprajem si potom ostatné sny, ktoré nateraz sú pozastavené ... ale som hrdý na seba aspoň pre odhodlanie
teraz ale v mojom živote nastala jedna veľká zmena a čisto finančne už veľmi nemám kde rásť, ale v iných oblastiach ešte mám veľké nedostatky. takže ešte mám kde rásť. dúfam, že budem ovela dalej aj o rok.
ale tuším sa teraz dostávam z kruhu.
nevnímam prosto, som mimo
No uz rok napredujem maximalne, predtym to bola stagnacia. Ale citim sa tak divne...napredujem v dlhodobom meritku, este par poslednych mesiacov ma bude "zvazovat" skola, a potom dufam ze pride ten bod do ktoreho to speje a tesim sa nan moc moc moc
A v este dlhodobejsom meritku dufam ze sa mi splni jeden sen ku ktoremu sa postupne priblizujem a ak budem pokracovat tak sa isto zadari