Tak... raz som bola u babky... tam pri Ukrajine a tam majú iné nárečie a teraz na brata kričala prababka: Aďku, podaj tot ďalovik! a on sa kukol za seba... a tam bol ocot... ta podal toto a ona: Ta ňe ocot! Tot ďalovik mi podaj! a ďalovik b
Spoluziak raz na celu triedu krical, ze "Čehoooo???" (to je po nasom "čo") a ked ho spoluziacka upozornila, ze spisovne hovor, tak zakrical "Čohooooooo???"
no to ja som raz mala neminu a ucitelka po mne zvrieskla:"co si slepa ze nepocujes??" a my sme sa na nej zacali tak smiat ze sme nevedeli prestat....tak nas poslala za dvere...de je spravodlivost??
afromen-nasa matikarka a fizikarka....ona ma takee haaro si to dawa trwalu a ma taki wibuch brčiwi jak afro a wipada jak chlap ze men..a este zdy to ma na jednej strane sčapene tee brčini a tam jej wirastawaju šediwe wlasy
moja babka byva navychode a tam ked sme boli mali sa nehovori pod ku mne ale pod do mna mne to vzdy pripadalo smiesne pod do mna ako male decko som s ana tom narehotala a oni nehcapali na com s arehocem
34 - najviac neznasam, ked niekto povie, napr. ze "idem pri dvere" namiesto "idem ku dveram", to hovoria tiez tam okolo HC a tam volade, ale nikdy nechapem tu logiku alebo u kamosa pobliz ZH sa hovori "pola dveri" alebo "pola potoka" a este nemam rad, ked niekto povie "vsetcia" namiesto "vsetci", to mi uplne trha usi
No hej spolubivajuci bol sarisan hovoril sarisky a kecal ti namna pol hodku a ja len no jasne hej hej a isiel ti do ladnicky a ja uz zviknuty vravim hej a zobral ti pivo moje posledne som nanho zrukol pici to je moje co robis hej a a on vsa kokoce ta sem se ce pitau ne?vsade co hovoril bol c alebo hovoril tak rivchlo ze som mu nerozumel ani n ale tak po mesiaci uz som mu rozumel plinule uz som to odneho aj chital loool
ludzia mi nemame ziadne narecia mi len dzeeeekame a ceeeeekame .....a setko vyslovujeme tvrdo vsetko bez mekcenov samozrejme okrem š a č ....inac secko bez mekcenov ( cetka dze sce boli , kdze idzes, kedy sa vracis, nejdzem nesce sa mi ...........atd )
53 - tak sem rad, ze aspon nekdo mi tady rozumneu, lebo tady si covjek ani nemoze zauaaaakat v materinskej reci, normalne mi to uz chybjelo Zice to ani neni materinska, skor fotrikovska
Kamaratovi sa stalo, ze ked bol maly, tak este velmi nehovoril narecim. A raz sa viezol na autobuse s mamou, kde bolo plno starsich ludi, ratane vodica. Vsetko vychodnari jak repa. A ako tak isli, tak sa ten kamarat spytal mamy nahlas na cely autobus: " Mamiii? A to je čo žeľena kapura?" Vtedy cely autobus do smiechu, autobusar az vybocil z jazdneho pruhu...
Pre nevychodnarov: žeľena kapura - zelená bránička/bránka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
A co biglajz? Alebo ksir?
mna minule slovo trigovica pobavilo
33 - sklep je pivnica, nie? a viete co je hura?
34 - najviac neznasam, ked niekto povie, napr. ze "idem pri dvere" namiesto "idem ku dveram", to hovoria tiez tam okolo HC a tam volade, ale nikdy nechapem tu logiku alebo u kamosa pobliz ZH sa hovori "pola dveri" alebo "pola potoka" a este nemam rad, ked niekto povie "vsetcia" namiesto "vsetci", to mi uplne trha usi
zrutim=zhodim
kopriva=zihlava
a taketo maje kdesi okolo presova sa mi zda
alebo taka ta castica ci co to je ze "čil"
a to len tak medzi recou vravia som dost dlho nechapala o co ide
ale ked suseda trepne(ukrajinka tiez)tak vybuch smiechu
a hovori sa aj pri potok,pri obchod...
zufanka je normal...
vsetcia trha usi aj mne...
a narecove:trulek-alebo trulelek a vylezak...
tak napriklad - "pobiui sa gbeuane, teuata to huupe"
alebo "cuu sem, zes prehadzovau buato ces puot uopatu"
no aspon laurorita mi urcite rozumela, ostatni trosku potrapte mozgy
a mašurko?
Pre nevychodnarov: žeľena kapura - zelená bránička/bránka
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LUDIA KUKNITE MOJ BLOG
» www.birdz.sk/webky/citajblog...
je to slovnik Zemplinsko - Slovensky
a viete čo sú haksne?