@rischo ale no zomreli to hadam nie ? co takto pud sebazachovi myslim ze ked ide do tuheho kazdy kto ma zdravy rozum sa bude spravat trosku inak ako ludia v tom filme ale i ked staci najst trosku psychicky slabsich jedincov a je vsetko mozne
@alroune vôbec nemusia byť psychicky labilní. ako si sama určite videla, začalo to ako nevinný projekt... určite poznáš ten pocit, keď sa pre niečo nadchcneš..a nadchnúť decká pre niečo, nie je vôbec ťažké niekedy na to stačí obyčajný dar reči
@alroune prosím? ty si uvedomuješ vôbec len pred koľkými rokmi tu bol holokaust??? človek by tiež myslel, že ľudia majú zdravý úsudok a že to do takých extrémov nenechajú zájsť...a predsa je tomu len nejakých 70 rokov kedy ľudí strkali do plynových komôr...
@alroune podľa mňa bola práve v tomto genialita toho filmu, že ukázal situácie a ich prechod za ktorých je to možné.
Založenie skupiny na základe spoločných javov
prejavenie ich spoločným znakom
odcudzenie okolím, tým pádom zomknutie sa
Prerastanie myšlienok typu "sme jediný normálny" cez hlavu všetkým ako následok utvrdzovania si týchto ideálov medzi sebou v skupine.
Následne stúpanie sebavedomia celej skupiny
oznamovanie svetu aký sú vynimočný pomocou všeljakých masových prejavov
vďaka tomu stále masívnejšie rozširovanie skupiny
Násilie je najprv na obranu ideálov. Chránia ním skupinu, postupne však prechádza do ofenzívy aj keď sa stále skrýva za ochranu ideálov, lenźe teraz už ide o preventívne útoky na skupiny s nimi nesúhlasiace...
Myslím že v tejto dobe je to možné a rôzne obdobné skupiny nájdeš aj v dnešnom svete. Princíp Spoločný vodca, cieľ, nepriateľ nájdeš skoro všade ide iba o o ako ďaleko to nechá vodca zájsť poprípade akým smerom
@klaudiqaaa ....prave preto ze sa to stalo ludia budu davat na to velky pozor aby sa nieco take neopakovalo a co sa jedna o druhu svetovu vojnu a tie casy sa s dnesnymi nedaju porovnat ....aj ked ti musim dat za pravdu v jednom ludia su ako ovce a najma divny nemecky narod ale to je nadlho ....
@alroune súhlasím že vďaka histórii to už do násilností tak ľahko neprepukne, ale zhromaždiť takéto skupiny a doviesť ich k násilnostiam podľa mňa možné je za určitých okolností. Tvoj názor ti neberiem aj tak je to zatiaľ polemizovanie vo svete i na slovensku sú podobné skupiny, ale do čoho prerastú ich akcie... o tom sa dá skutočne len dohadovať.
Všade je spolčovanie. To je ľudská samozrejmosť. Človek nechce byť "v tom" sám a snaží sa svojich "kumpánov" udržať za každú cenu, len aby "v tom" nebol sám, za akúkoľvek cenu...
To je jeden z najlepších filmov, čo som videla, sme ho na strednej pozerali za trest, že sme neposlúchali, vtedy som si povedala, že nechcem byť učiteľkou, a kde som teraz? Je to kvalitne natočené, bez nejakých väčších filmárskych chýb (ktoré hľadám všade)...btw, stiahla som to tiež z toho ulozto.sk
film sa mi páčil. A nevychádzal film z nejakej skutočnej udalosti? Alebo sa mi to len marí. Niečo s takýmto experimentom v reáli. A pridávam sa k názoru, že je to možné aj dnes. Z histórie sa mnohí nepoučia.
@alroune ak si si neuvedomila, druhej svetovej predchádzala prvá takže je naivné myslieť si, že také niečo už nemôže byť, pretože "to už bolo a ľudia si už dávajú pozor"...
@kawanabe ved jasne ze existuju skupinky vid priklad neonacisti ale myslim si ze konkretne ten film pribeh skola ucitel ....a vyvrcholenie je nepravdepodobne a co sa mi v tom filme najviac nepaci je skoro ziadny zasah okolia neverim ze by to kazdy dokazal tak prehliadat
@alroune Lenže ono sa niečo takéto stalo na jednej americkej škole s menšími obmenamy. Takže v tomto sa mýliš na druhej strane máš ale pravdu s tým vyvrcholením. V skutočnosti sa to autorite vymklo načisto z pod kontroly aj keď tragicky to skončilo tak či tak :/ .
@alroune ja chápem, ale hovorila si o tom že nemôže sa to stať kvôli 2.sv ...a možno si to isté mysleli aj vtedy po prvej
... každý máme na to svoj názor ale myslím si, že pokiaľ by sa zase našiel niekto kto by sa chcel dostať za každú cenu k moci, tak niečo také nie je nepravdepodobné, keďže zbrane sa naďalej vo veľkom vyrábajú a zdokonaľujú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@alroune myslím že správnymi ťahmi by sa dala A pri všetkej tej "nepochopenej" mládeži sa tak často aj deje.
Ale ináč to je fajn film.
Ináč tiež sa pridávam ku tým, ktorý vravia, že je to fajn film odporúčam
ale kedze je to nemecky film je to aj dost mozne
@3mm nehadam sa len si myslim ze v sucastnej dobe a v nemecku alebo v europe je nieco take len tazko mozne ....
Založenie skupiny na základe spoločných javov
prejavenie ich spoločným znakom
odcudzenie okolím, tým pádom zomknutie sa
Prerastanie myšlienok typu "sme jediný normálny" cez hlavu všetkým ako následok utvrdzovania si týchto ideálov medzi sebou v skupine.
Následne stúpanie sebavedomia celej skupiny
oznamovanie svetu aký sú vynimočný pomocou všeljakých masových prejavov
vďaka tomu stále masívnejšie rozširovanie skupiny
Násilie je najprv na obranu ideálov. Chránia ním skupinu, postupne však prechádza do ofenzívy aj keď sa stále skrýva za ochranu ideálov, lenźe teraz už ide o preventívne útoky na skupiny s nimi nesúhlasiace...
Myslím že v tejto dobe je to možné a rôzne obdobné skupiny nájdeš aj v dnešnom svete. Princíp Spoločný vodca, cieľ, nepriateľ nájdeš skoro všade ide iba o o ako ďaleko to nechá vodca zájsť poprípade akým smerom
....a myslim ze tak do extremu to v sucastnej dobe nie je mozne ....
@titusik ano presne tak..je to podla skutocnej udalosti
porozmyslaj preco vypukla prva a preco druha ale silno premyslaj
a pravdepodobnost ze vypukne tretia svetova na zaklade podobnosti z druhou je nepravdepodobne ale tak ja nie som vestica
... každý máme na to svoj názor ale myslím si, že pokiaľ by sa zase našiel niekto kto by sa chcel dostať za každú cenu k moci, tak niečo také nie je nepravdepodobné, keďže zbrane sa naďalej vo veľkom vyrábajú a zdokonaľujú...