@fleur1301 ako mozno to bude smiesne aj neuveritelne ale mna byvalka bila norlane aj na to ze som 185 cm vysoky a 90 kg proste nedokazal som sa branit a to bola take tintitko D
1. neodpustiteľné.. pokiaľ by som mal ženu, ktorú by bolo treba biť.. už by som ju nemal.. pokiaľ sa žena nechá vo vzťahu mlátiť.. asi jej to patrí. facka na ukľudnenie hysterickej ženskej je diskutabilná.. na jednej strane: ženu ani kvetinou... na strane druhej, už som zažil pár výstupov a scén, kedy jednoducho iné východisko nieje..
2. muž čo sa nechá mlátiť od svojej ženy, nieje muž..
3. oprávnene určite nie.. snáď ani neoprávnene, ale dohru by to už určite malo
Nemam rad nasilie. Vobec. Verim ze sa daju veci vyriesit aj inak, ako niekomu jednu strelit. A je jedno ci ho pacha chlap alebo zena, je to rovnako ubohe.
1."facku na ukludnenie hysterickej ženy" beriem tiež ako nasilie, lebo myslim,že to ide aj inak, a celkovo k nasiliu mam negativny postoj a nemalo by sa to robit.
2. je to take iste nasilie, ako ked to je opačne, hoci sa to berie tak že muži by mali byt odolnejsi a tvrdsi ako jemné žienky..ale v podstate je to to iste, ale trochu menej rozširene...ale určite by sa našlo par pripadov.
a teraz mi to pripomenulo ked som raz dostala otočkou laktom presne do oka a mala som monokel lol ale to nebolo naschval.
@peter_piper "3. oprávnene určite nie.. snáď ani neoprávnene, ale dohru by to už určite malo" - tak "ženu ani kvetinou..." a toto si trochu odporuje, nie? -.-
@ygor neporovnateľné kvôli tomu, že keď taký 180cm vysoký a 90kg vážiaci muž dá facku žene 170cm/60kg, tak je to niečo iné, ako keď ona dá facku jemu. O bitke ani nehovoriac.
Ani ja násilie nemusím ale na druhej strane - asi si ešte nezažil ženu, ktorá mala fakt hysterický záchvat, však? (to isté sa pýtam aj @pijemzelenycaj )
@pijemzelenycaj aj ja som proti násiliu. A veľmi. Ale poznám pár žien, pri ktorých sa čudujem, že facku na ukľudnenie nikdy nedostali. (Nehovorím o rane päsťou). Pri takých ženách sa to FAKT nedá riešiť inak.
Ja by som s hysterickou zenou nebol, ale keby som s takou musel byt zavrety v nejakej miestnosti a spustila by na mna a nedalo by sa nijak inac, kludne by som jej tu facku dal. Ved na take zeny sa inac ani neda asi No najprv by som jej asi zapchal gagor
a videla som dosť veľa scén a ja sama som top scénistka a ani vtedy proste neni dôvod na facku. proste nech ma chlap pošle do piči alebo nechá tak ale dať mi facku
@fleur1301 videl som raz babu ktora zacla chlapa mlatit a ten ked ju iba odsotil tak sa rozrevala tak, ze ho vyhadzovac v klube dobil ako sirotu a vyhodil von. Ona sa dalej veselo zabavala.
Preco by sa akykolvek zachvat mal riesit nasilim ide mimo mna O_o
a dodatocna otazk teda: Ak by ti tvoj frajer (opravnene, lebo si nieco naozaj pokazila) strelil jednu vychovnu facku (ani nemusi byt silna) vratila by si mu ju?
myslim, ze je to skor horsia moznost, kedze vacsina muzov vie, ze zenu udriet nesmu, tak zeny si potom v pohode mozu na nich vybijat nervy, urazat, nadavat pripadne od zlosti potlct a muz by sa mal cely cas drzat v uzadi. akonahle by ju silnejsie chytil, ci symbolicky dal slabsiu facku, hned sa na neho osocia, ze ju bije, tyra a je nasilnicky.
takze ta druha moznost viac nici psychiku muza a zvazuje mu ruky, pricom dava moznost zene vyburit sa na nom, ak je uplne v amoku a vlastne tak ci tak sa vidi vo svojich ociach ako ta s pravom moct robit to, a zaroven ta, na ktoru sa nema polozit ruka a to ani symbolicky na ukludnenie
Myslím, že tu môj príbeh už väčšina dobre pozná, ja som len chcela poznamenať, že si mohla nejak upresniť to slovo "hysterická", lebo pre každého to znamená niečo iné....Bývalý mi dal facku napr. keď som zvýšila hlas s tým nech si zoberie jeho mačku z kuchyne, lebo mi furt vyskakovala na linku kde som mu robila jedlo, čo mi prišlo nechutné, nehygienické a vytáčalo ma to a za takéto veci mi vždy nadával do hysteriek .......keď tak na to spomínam, tajne dúfam aby si čím skôr našiel inú a pochopil čo to slovo skutočne znamená, hlavne keď nejakej začne robiť toto čo robil mne....
@ygor ja som nikdy nikomu facku nedala, ani žene, ani chlapovi aj keď som teda xy krát mala dôvod a aj dostatočnú zlosť na to.
Ak by mi môj muž dal facku, tak by mal na druhý deň návrh na rozvod a on o tom vie.
Akože - chlapom sa to určite bude zdať "nefér" ale ja si myslím, že chlap fakt nemá nárok udrieť ženu (okrem spomínanej ukľudňovacej facky a aj tá je diskutabilná). Poznám aj chlapov, ktorí sú tintítka, ktorí vážia menej ako žena, ale čo sa týka násilia...tak tá žena na nich aj tak nemá.
Z vlastnej skúsenosti viem, že znášame pri chlapoch veľakrát oveľa viac, ako je zvládnuteľné a keď fakt chlap niečo poserie a žena mu dá facku - nehovoriac o tom, že ženská a mužská facka sa nedá porovnať - tak chlap nemá právo jej ju vrátiť. Ale nehovorím o všetkých ženách komplexne...lebo bohužiaľ, sú aj také, ktoré nášmu "rodu" robia hanbu - nie všetky ženy sú dobré.
@fleur1301 tak za provokaciu ked sme sa hadali ja som sa len usmieval a to nemohla prekusnut tak ma zacala kopat fackat ale nedokazal by osm jej ublizit smiley::
@klaudiqaaa za hysterickú ženu považujem tú, ktorá absolútne teatrálne, hlasno a neprimerane k situácii reaguje, prípadne do toho provokuje.
Napr. - muž nevyniesol smeti. Žena mu to vytkne, on jej povie, že na to zabudol. Ona začne kričať, trieskať veci o zem, nadávať mu do všeličoho, prípadne sa hádzať o zem alebo ja neviem čo..pri akomkoľvek jeho pokuse sa ospravedlniť alebo niečo vysvetliť jej len prileje olej do ohňa. A aby už to bol úplne top, začne ho tá žena ešte aj mlátiť.
A nevymýšľam si, aj také existujú. A v tom prípade, ty nie si pre mňa hysterka a tvoj dôvod bol - podľa mňa - na výtku priateľovi absolútne oprávnený.
@yoy kedy konečne niektorí ľudia pochopia, že keď sa na nich niekto rozčuľuje a oni sa usmievajú, je to tá najväčšia provokácia, aká existuje? (Keby si to aspoň robil niekomu cudziemu, tak ok, ale priateľke?) V takomto prípade by som za seba neručila, minule niečo podobné na mne skúšal brat a síce som mu nedala facku, ale sotila som doňho. Facku by dostal, ak by som mala istotu, že mi ju nevráti, a tú som nemala. Takže asi toľko k tomu.
Som proti násiliu, aj keď musím priznať, že raz som už facku dala. Spolužiakovi. Boli vtedy traja, čo si zo mňa urobili zdroj zábavy a jeden si to raz odniesol. Celkom iste ho to nebolelo, takúto silu v ruke nemám, ale neviem, či bol viac prekvapený on alebo ja. V každom prípade mám dojem, že on mi odvtedy dal pokoj...
Ale zase to bol pubertálny spolužiak, ak hovoríme vyslovene o partneroch, dospelých ľuďoch... tam mi zase napadá jedna známa, ktorej priateľ mal nejakú psychickú poruchu a keď dostal záchvat, dať mu facku bol jediný spôsob, ako ho prebrať do reality, inak by ju pravdepodobne zmlátil. Takže možno by som to charakterizovala tak, že ak to je len facka, ktorá nemá ublížiť ale len prekvapiť, tak v určitých situáciach ju dokážem pochopiť. Inak som proti násiliu.
@fleur1301 Ja z vlastnej skusenosti viem ze toho znasame pri zenach ovela viac ako je zvladnutelne.
Vidis? To je moje tvrdenie proti tvojmu tvrdeniu.
Kto ma pravdu?
Ktokolvek nema narok udriet toho druheho. Hovorit, ze ty si v prave udriet niekoho ineho lebo si zena a on to vydrzi, lebo nemas rovnaku silu ako on, je podla mna naozaj hlupe. To je v podstate iba presvedcovanie sameho seba a hladanie dovodov preco niekomu vlepit jedno zaucho je okej z tvojho pohladu.
Len nech potom ta zena nie je prekvapena, ked sa muz rozhodne branit rovnakym sposobom.
1. Nikdy to radšej začať štekliť alebo fuknuť do ucha Je to násilie?
2. No mne by to veľmi nevadilo väčšina žien nemá takú silu aby mi to nejak ublížilo možno by sa jej aspoň uľavilo Aj keď napríklad moja mama má poriadnú ranu
3. Nie. Možno by som sa ale urazil a odišiel ak by mi to prišlo neadekvátne.
1. Nevnímam,avšak už by som to nikomu netolerovala,kedže som mala jedného veľmi zlého chlapa a každý, kto na mňa zdvihol ruku raz, ju zdvihol znova napriek sľubom ...
2. Neviem si predstaviť čo pod tým myslíš,ale... je to blbé keď žena bije svojho chlapa...
@fleur301 tak to som potom ešte asi fakt nevidela, a možno ak by som videla, tak zmenim nazor, ale zatial si naozaj myslim, že sa to da riešit aj inak...
@james144 ja ked som bol mladsi, tiez ked mama nabehla, podobalo sa to na lapovanie na treningu, akurat, ze ona z toho bola viac znicena ako ja ale celkom slusne jej to islo
1. ani bohovi. Proste nie, to som si povedal že nikdy neurobím a držím sa toto. Pri facke na ukľudnenie by to bolo diskutabilné, ale skôr nie ako áno, snažil by som sa nájsť iné východisko.
2. ako násilie páchané na mne rátam šteklenie, to proste neznesiem Ale vadí mi to všeobecne.
1. Nechápem, načo sú chlapi s hysterickými ženami. Ak tie ich výčiny nevedia zvládať, tak nech si nájdu inú. Tiež nechápem ženy, čo zostanú s partnerom, ktorý ich mláti. Navyše hysterický človek sa dá podľa mňa spacifikovať aj za použitia minimálneho násilia, hoci aj ja mám občas chuť niektoré ženy riadne prefackať..
2. Nemyslím si, že je to až také neporovnateľné, podstata je rovnaká a tá sila je diskutabilná. Ani chlap nemusí udrieť práve najsilnejšie, ako vie a niektoré ženy vykrikujú, ako sú týrané už pri každej maličkosti.
1) ako zastanca NAP (non-aggression principle) neuznavam ziadnu iniciaciu nasilia
2) to iste ako odpoved vyssie
3) ak by mi dala facku, mozno by som ju vratil (je to v sulade s NAP) a mozno nie, to zavisi od konkretnej situacie. Naozaj neviem ako by som sa zachoval, ale jedno viem urcite - s takou zenou by som sa instantne rozisiel.
1. Facka na ukľudnenie znie strašne choro. Muži nemôžu byť hysterický? je to niečo ako nepríčetný výbuch z nervov a to si myslím sa môže stať aj mužom.
2. k tomuto nemám čo napísať
Mna keď niekto veľmi vytočí (a to musí spraviť niečo fakt hrozné lebo ja som ináč mierumilovný človek) tak som schopná ho napadnúť aj keď je dvojnásobne väčší a silnejší odo mňa.
@ygor a teba už nejaká žena bila, ak sa môžem opýtať?
Tak som podľa teba hlúpa, je mi to úplne ukradnuté Ja som zatiaľ nikomu facku nedala a to som už zažila všeličo.
Neviem síce, čo si zažil, ale akosi tuším, že naše skúsenosti s opačným pohlavím sa nedajú porovnávať.
A aj tebe, aj @trdelniiiq odporúčam prečítať si knihu "v dobrom aj v zlom a v ešte horšom", aby ste si prečítali aj o kombináciách ponižovania, mlátenia, prípadne aj znásilňovania žien ich vlastnými partnermi/manželmi.
Väčšina žien muža neudrie, pretože im to nie je vlastné, pretože sa biť nevedia, pretože sa obávajú reakcie, ktorá by bola oveľa horšia, ako to, čo spravili ony. A ty ideš, @trdelniiiq , písať o tom, aké je to pre chlapa psychická šikana? Kľudne sa s tebou vsadím, že väčšina tých chlapov, ktorí sa na takú ženu nevyserú, ju skôr či neskôr zbije. A kde je potom to ich "nikdy neudriem ženu"?
Vieš koľko chlapov svoje ženy bije a uráža ich za banality? Správajú sa k ženám ako k handre? Ničia ženám sebavedomie?
Väčšina chlapov vie, že by ženu udrieť nemalo a minimálne polovica to aj tak aspoň raz poruší. Ja už na "nikdy" neverím.
1. s výrazom "facka na ukľudnenie" nesúhlasím, nič také neexistuje, to je facka z úzkych, keď proste dotyčný nevie vymyslieť lepší spôsob ako reagovať... alebo som mal zatiaľ len šťastie že som nenarazil na situáciu kedy by iné "riešenie" fakt neexistovalo? možné, ale nemyslím si
a áno, aj takú vnímam ako násilie.
2. neviem, je to zvláštna a neobvyklá myšlienka, aj keď viem že aj také sa deje... do určitej miery ide asi o to, prečo si to dotyčný nechá... každopádne zo strany ženy mi to príde ako svinský ťah z ktorého nie je východisko, buď si to chlap nechá, a potom "čo je to za chlapa, keď ho zmlátila ženská, haha", alebo nenechá, a potom je násilník... z tohto pohľadu je to podľa mňa ...spoločensky, či ak oto nazvať, omnoho ťažšia situácia ako keď je útočené na ženu, tá keď si nenechá, tak je hrdinka čo sa obránila, a keď si nechá, tak buď "jasné, veď je krehká žena", alebo hrdinná martýrka...
dodatočná odpoveď
nie.
nevrátil som ani bezdôvodné úmyselné nakopnutie medzi nohy, len som sa smial na tom ako hrdo odchádzala s pocitom aká je cool a silná a odvážna, že nakopla niekoho o kom vedela že jej to nevráti...
@fleur1301 ja ti odporucam byt chlap a zazit taku zenu, kedze ja som ju zazival a ver mi, ze nepomahalo nic, bol som ticho bolo este horsie, snazil som sa ju ukludnit a vysvetlit jej, ze sa nema preco tak na mna hnevat a urazat ma a vsetko, rozvasnila sa este viac. ked som ju chytil za ruky, a povedal jej, nech sa uvedomi, zacala ma skrabat, bit a hovorit, ze som nasilnik.
ked si nieco podobne nezazila a nebola v takej pozicii, a dlhodobo, odvolavat sa na knihy mi v tvojom pripade pride smiesne
a neviem sice, co si ty predstavujes pod hysteriou, ale ja som bol svedkom toho, ak na mna nadavala, ponizovala, urazala, bila, kopala atd. takze takto
...uvedený príklad: zvládol by som to sledovať cca tesne pred moment čo by sa rozhodla že ma ide mlátiť, a asi by mi obočie skončilo niekde na zátylku, následne by som jej oznámil že sme skončili, poprial jej pekný život, otočil sa, odišiel, a už nikdy sa k nej nepriblížil na menej ako dva metre.
("ale čo ak by si s ňou bol ženatý?"
...nebol, takáto psychiatria sa podľa mňa nedá zistiť "až po svatbe". a aj keby áno, platí to isté čo som povedal.
"ale čo ak by ste mali deti?"
...to isté čo som povedal plus žiadosť o rozvod a snaha dostať deti na starosť.)
...všetko uvedené platí za predpokladu že daný hysterický záchvat by bol plne spôsobený len tou pičovinou, všetko ostatné by bolo v pohode, a neventilovala by si tým tlaky z iných, omnoho reálnejších a horších problémov
@fleur1301 Nebila, pretoze na to nie je dovod. Lebo sa nechovam ako debil a nemam potrebu dokazovat si aky som neskutocne super nad ostatnymi a vnucovat svoju volu niekomu, kto si ju vnocovat nenecha.
A nehovorim ze si hlupa a je pekne ze neriesis konflikty nasilim, co je jednoznacne najpriamociarejsia a niekedy najjednoduchsia cesta. Precitaj si to este raz.
A ano, evidentne nedaju sa porovnavat, kedze jedine co som zatial z diskusie z tvojej strany pochopil je ze:
a.) zena je v pohode a moze mlatit muza- pretoze to ukazuje ako sa nim nenecha kontrolovat a ovladat jeho pudmi, nazormi atd. Navyse ten utok nikdy nebude taky silny ako keby ho bil chlap cize je to okej.
b.) chlap nema pravo sa branit ked ho fyzicky napada niekto ineho pohlavia, lebo je to automaticky chudak, a nasilnik co bije zeny.
A divila by si sa kolko je pripadov znasilnenia, ponizovania a tyrania chlapa zenami. Len sa o tom nehovori, lebo vsak "On to rochodi, a nic mu to neurobi", pripadne "Chlap sa neda znasilnit/Chlap sa ubrani, vsak je silnejsi" a podobne.
@fleur1301 ano, aj facku beirem ako nasilie (ved co to je?),,,,nikdy mi moj muz nedal facku, ani inak mi fyzicky neublizil, urobil by to len raz (uz by ma nevidel...).....
facka dana hocikomu je nasilie, cize aj keby ju dala zena muzovi.....nikdy som fakcu svojmu muzovi nedala (proste problemy si vieme riesit aj inak a daju sa inak riesit ako nasilim....
1. Nudzi (napr. sebeobrana, hysterický záchvat, šok) by som dokázal žene jednu prilepiť ale v zlosti nie.
2. Keby bila mňa tak to máte vysvetlné v 1-tke nepodarilo by sa jej to, jedine žeby sa chcela zahrať nejakú postieľkovú hru tak vtedy by som jej to dovolil.
3. Nie nevrátil by som jej to ani keby mi dala len tak jednu ale fakt jednu... nie ma napadla to by odišla najskôr s polámanými nohami
1) nie. proste nie. ohladne facky na ukludnenie som sa tu uz tusim raz s niekym handrkovala - moj nazor je ze ani toto nema vo vztahu miesto - muz moze pri hysterickej zenskej urobit vselico - ze ju silno chyti a ukludni a ak by to nepomoholo, stale sa da odist. proste opustit spolocny priestor a ukludnit sa. alebo kludne radsej rozbit sklenenu misu o stenu. nie fackovat.
2) tiez nie, aj ked pocula som uz i o takych pripadoch.
pre mna primarna otazka je, preco niekto nasilie vo vztahu znasa a ja osobne som v tomto fakt dost striktna - raz by ma chlap udrel a uz by ma v zivote neuvidel. facky mi nedavala ani vlastna mama, tak si to predsa nenecham od nejakeho chlapa.
odmalicka na mne boli pachane aj horsie veci a prave preto som vyrastla k pristupu, ze neviem zniest ani hnev, nie este nasilie. uz keby ma mna niekto, koho mam rada, krical, tak by som ho poslala prec. ja sama som v hadke kricala akurat tak na jednu osobu, aj to bol az feedback. ak niekto nevie pochopit, ze je aj ina cesta, nema co vedla mna robit a uz vobec by som nechcela, aby moje deti prechadzali tym, cim som musela ja. partnera si moze clovek vybrat, rodinu nie.
a o pripade, ked bije zena muza, naozaj neviem, co si mysliet. asi sa len divim, ze muz v takom vztahu dobrovolne zotrvava. ale pritom zeny v takych vztahoch zotrvavaju tiez je to tazke, ak dotycnu osobu miluju, ale mne by sa po niecom takom uplne zhnusila..
ani si neviem predstavit, za co by som ja partnerovi dala facku. zvyknem fackovat chalanov, ktori si dovoluju prilis vela, ale keby partner vykonal nieco, za co bezne zeny fackuju, tak mne by to bolo skorej akurat velmi luto.
viem, že agresivitu mám v génoch a mohol by som škaredo dopadnúť napr.vo väzení. hoci okolie si nemyslí to ani, lebo nepôsobím takto už vôbec. bolo mi zdôrazňované, aby nevyprovokoval ma nikto a naučil som sa ovládať. spoznal som aj iné páky ako päste, facky.... raz v bare ma neskutočne jedna slečna štvala. skákala takže, čo teraz? ľudí plno újsť sa nedalo. podobne ani udrieť si ani neudrieť aby sa znormalizovala. ach tá dilema potom ma to napadlo po 15 sekundách: "Pobozkaj ju " Ono zabralo to a ten jej výraz potom k nezaplateniu
Vo všeobecnosti odsudzujem akékoľvek formy násilia voči druhej osobe, čiže možnosť 1. a aj 2.
Aj keď raz som dala facku spolužiakovi, mala som asi 13, ale on mi neustále kradol pomôcky do školy...potom to ešte malo dohru na rodičovskom združení no.... ale to bolo tak, že chalani to nažalovali triednemu, inak bola slabá tá facka... skôr to ale zobrali s nadhľadom, nikdo neveril, že by som toho bola schopná...
chlap s ktorým som niečo mala na mňa nikdy ani nezakričal, nieto aby mi dal facku. ale tak možno to bolo aj tým, že ani ja som nikdy nekričala na nikoho...
@azodariana No to že si písala Muži by sa nemali dať a že bitie ženy sa tolerovať nedá. To znamená že žena nebude tolerovať mužovi bitku v sebeobrane. A to sa nedá. Buď jedno alebo druhé
myslela som to tak ze ak muz udrie zenu mala by urobit razny koniec.. a zas v nejakom inom vztahu ak zena bije muza, tak by to mal tiez ukoncit a nie je by jej to mal vratit .... tu ide o vlastnu sebahodnotu.. kto ju nema, tak sa necha otlkat.. laska by nemala byt slepa, ale s ohladom na seba sameho...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
2. muž čo sa nechá mlátiť od svojej ženy, nieje muž..
3. oprávnene určite nie.. snáď ani neoprávnene, ale dohru by to už určite malo
Nemam rad nasilie. Vobec. Verim ze sa daju veci vyriesit aj inak, ako niekomu jednu strelit. A je jedno ci ho pacha chlap alebo zena, je to rovnako ubohe.
Facku by som nevratil.
A dodatocna otazka pre zeny nebude?
2. je to take iste nasilie, ako ked to je opačne, hoci sa to berie tak že muži by mali byt odolnejsi a tvrdsi ako jemné žienky..ale v podstate je to to iste, ale trochu menej rozširene...ale určite by sa našlo par pripadov.
a teraz mi to pripomenulo ked som raz dostala otočkou laktom presne do oka a mala som monokel lol ale to nebolo naschval.
2.no to by bolo celé zlé...
3.nie nedokázal by som dať facku v žiadnom prípade
@peter_piper "3. oprávnene určite nie.. snáď ani neoprávnene, ale dohru by to už určite malo" - tak "ženu ani kvetinou..." a toto si trochu odporuje, nie? -.-
@ygor neporovnateľné kvôli tomu, že keď taký 180cm vysoký a 90kg vážiaci muž dá facku žene 170cm/60kg, tak je to niečo iné, ako keď ona dá facku jemu. O bitke ani nehovoriac.
Ani ja násilie nemusím ale na druhej strane - asi si ešte nezažil ženu, ktorá mala fakt hysterický záchvat, však? (to isté sa pýtam aj @pijemzelenycaj )
@ygor dodatočná otázka pre ženy ma nenapadá
@pijemzelenycaj aj ja som proti násiliu. A veľmi. Ale poznám pár žien, pri ktorých sa čudujem, že facku na ukľudnenie nikdy nedostali. (Nehovorím o rane päsťou). Pri takých ženách sa to FAKT nedá riešiť inak.
A okrem toho, prečo by malo podľa tvojej teórie byť "celé zlé" keby žena bila muža? Čo ak by ju podviedol on - on si už nezaslúži? Len žena?
2. tohto sa snad nedozijem
3. jasne, ze nie
a videla som dosť veľa scén a ja sama som top scénistka a ani vtedy proste neni dôvod na facku. proste nech ma chlap pošle do piči alebo nechá tak ale dať mi facku
no a v tom prípade z mužom máš pravdu
Jedna moja ex rozpráva bájky o tom, ako som jej lámal ruky, bil ju, ponižoval a šikanoval
Druhá rozpráva pre zmenu o tom, ako som z nej rok a pol robil piču, urážal ju, zhadzoval a strápňoval
Preco by sa akykolvek zachvat mal riesit nasilim ide mimo mna O_o
a dodatocna otazk teda: Ak by ti tvoj frajer (opravnene, lebo si nieco naozaj pokazila) strelil jednu vychovnu facku (ani nemusi byt silna) vratila by si mu ju?
myslim, ze je to skor horsia moznost, kedze vacsina muzov vie, ze zenu udriet nesmu, tak zeny si potom v pohode mozu na nich vybijat nervy, urazat, nadavat pripadne od zlosti potlct a muz by sa mal cely cas drzat v uzadi. akonahle by ju silnejsie chytil, ci symbolicky dal slabsiu facku, hned sa na neho osocia, ze ju bije, tyra a je nasilnicky.
takze ta druha moznost viac nici psychiku muza a zvazuje mu ruky, pricom dava moznost zene vyburit sa na nom, ak je uplne v amoku a vlastne tak ci tak sa vidi vo svojich ociach ako ta s pravom moct robit to, a zaroven ta, na ktoru sa nema polozit ruka a to ani symbolicky na ukludnenie
Ak by mi môj muž dal facku, tak by mal na druhý deň návrh na rozvod a on o tom vie.
Akože - chlapom sa to určite bude zdať "nefér" ale ja si myslím, že chlap fakt nemá nárok udrieť ženu (okrem spomínanej ukľudňovacej facky a aj tá je diskutabilná). Poznám aj chlapov, ktorí sú tintítka, ktorí vážia menej ako žena, ale čo sa týka násilia...tak tá žena na nich aj tak nemá.
Z vlastnej skúsenosti viem, že znášame pri chlapoch veľakrát oveľa viac, ako je zvládnuteľné a keď fakt chlap niečo poserie a žena mu dá facku - nehovoriac o tom, že ženská a mužská facka sa nedá porovnať - tak chlap nemá právo jej ju vrátiť. Ale nehovorím o všetkých ženách komplexne...lebo bohužiaľ, sú aj také, ktoré nášmu "rodu" robia hanbu - nie všetky ženy sú dobré.
- Je samozrejme take iste nasilie ako aj v prvom pripade, akurat podla mna chlap by sa nemal nechat mlatit od zeny, takze to beriem ako cistu hypotezu
- nevratil, ale postaral by som sa o to aby sa o to viac uz nepokusala
Napr. - muž nevyniesol smeti. Žena mu to vytkne, on jej povie, že na to zabudol. Ona začne kričať, trieskať veci o zem, nadávať mu do všeličoho, prípadne sa hádzať o zem alebo ja neviem čo..pri akomkoľvek jeho pokuse sa ospravedlniť alebo niečo vysvetliť jej len prileje olej do ohňa. A aby už to bol úplne top, začne ho tá žena ešte aj mlátiť.
A nevymýšľam si, aj také existujú. A v tom prípade, ty nie si pre mňa hysterka a tvoj dôvod bol - podľa mňa - na výtku priateľovi absolútne oprávnený.
Ale zase to bol pubertálny spolužiak, ak hovoríme vyslovene o partneroch, dospelých ľuďoch... tam mi zase napadá jedna známa, ktorej priateľ mal nejakú psychickú poruchu a keď dostal záchvat, dať mu facku bol jediný spôsob, ako ho prebrať do reality, inak by ju pravdepodobne zmlátil. Takže možno by som to charakterizovala tak, že ak to je len facka, ktorá nemá ublížiť ale len prekvapiť, tak v určitých situáciach ju dokážem pochopiť. Inak som proti násiliu.
Vidis? To je moje tvrdenie proti tvojmu tvrdeniu.
Kto ma pravdu?
Ktokolvek nema narok udriet toho druheho. Hovorit, ze ty si v prave udriet niekoho ineho lebo si zena a on to vydrzi, lebo nemas rovnaku silu ako on, je podla mna naozaj hlupe. To je v podstate iba presvedcovanie sameho seba a hladanie dovodov preco niekomu vlepit jedno zaucho je okej z tvojho pohladu.
Len nech potom ta zena nie je prekvapena, ked sa muz rozhodne branit rovnakym sposobom.
@trdelniiiq to pekne zhrnul
2. No mne by to veľmi nevadilo väčšina žien nemá takú silu aby mi to nejak ublížilo možno by sa jej aspoň uľavilo Aj keď napríklad moja mama má poriadnú ranu
3. Nie. Možno by som sa ale urazil a odišiel ak by mi to prišlo neadekvátne.
2. Neviem si predstaviť čo pod tým myslíš,ale... je to blbé keď žena bije svojho chlapa...
2. ako násilie páchané na mne rátam šteklenie, to proste neznesiem Ale vadí mi to všeobecne.
3. nevrátim, ale som potom nasratý a nepríjemný.
2. Nemyslím si, že je to až také neporovnateľné, podstata je rovnaká a tá sila je diskutabilná. Ani chlap nemusí udrieť práve najsilnejšie, ako vie a niektoré ženy vykrikujú, ako sú týrané už pri každej maličkosti.
1) ako zastanca NAP (non-aggression principle) neuznavam ziadnu iniciaciu nasilia
2) to iste ako odpoved vyssie
3) ak by mi dala facku, mozno by som ju vratil (je to v sulade s NAP) a mozno nie, to zavisi od konkretnej situacie. Naozaj neviem ako by som sa zachoval, ale jedno viem urcite - s takou zenou by som sa instantne rozisiel.
2. k tomuto nemám čo napísať
Mna keď niekto veľmi vytočí (a to musí spraviť niečo fakt hrozné lebo ja som ináč mierumilovný človek) tak som schopná ho napadnúť aj keď je dvojnásobne väčší a silnejší odo mňa.
Tak som podľa teba hlúpa, je mi to úplne ukradnuté Ja som zatiaľ nikomu facku nedala a to som už zažila všeličo.
Neviem síce, čo si zažil, ale akosi tuším, že naše skúsenosti s opačným pohlavím sa nedajú porovnávať.
A aj tebe, aj @trdelniiiq odporúčam prečítať si knihu "v dobrom aj v zlom a v ešte horšom", aby ste si prečítali aj o kombináciách ponižovania, mlátenia, prípadne aj znásilňovania žien ich vlastnými partnermi/manželmi.
Väčšina žien muža neudrie, pretože im to nie je vlastné, pretože sa biť nevedia, pretože sa obávajú reakcie, ktorá by bola oveľa horšia, ako to, čo spravili ony. A ty ideš, @trdelniiiq , písať o tom, aké je to pre chlapa psychická šikana? Kľudne sa s tebou vsadím, že väčšina tých chlapov, ktorí sa na takú ženu nevyserú, ju skôr či neskôr zbije. A kde je potom to ich "nikdy neudriem ženu"?
Vieš koľko chlapov svoje ženy bije a uráža ich za banality? Správajú sa k ženám ako k handre? Ničia ženám sebavedomie?
Väčšina chlapov vie, že by ženu udrieť nemalo a minimálne polovica to aj tak aspoň raz poruší. Ja už na "nikdy" neverím.
a áno, aj takú vnímam ako násilie.
2. neviem, je to zvláštna a neobvyklá myšlienka, aj keď viem že aj také sa deje... do určitej miery ide asi o to, prečo si to dotyčný nechá... každopádne zo strany ženy mi to príde ako svinský ťah z ktorého nie je východisko, buď si to chlap nechá, a potom "čo je to za chlapa, keď ho zmlátila ženská, haha", alebo nenechá, a potom je násilník... z tohto pohľadu je to podľa mňa ...spoločensky, či ak oto nazvať, omnoho ťažšia situácia ako keď je útočené na ženu, tá keď si nenechá, tak je hrdinka čo sa obránila, a keď si nechá, tak buď "jasné, veď je krehká žena", alebo hrdinná martýrka...
dodatočná odpoveď
nie.
nevrátil som ani bezdôvodné úmyselné nakopnutie medzi nohy, len som sa smial na tom ako hrdo odchádzala s pocitom aká je cool a silná a odvážna, že nakopla niekoho o kom vedela že jej to nevráti...
ked si nieco podobne nezazila a nebola v takej pozicii, a dlhodobo, odvolavat sa na knihy mi v tvojom pripade pride smiesne
...uvedený príklad: zvládol by som to sledovať cca tesne pred moment čo by sa rozhodla že ma ide mlátiť, a asi by mi obočie skončilo niekde na zátylku, následne by som jej oznámil že sme skončili, poprial jej pekný život, otočil sa, odišiel, a už nikdy sa k nej nepriblížil na menej ako dva metre.
("ale čo ak by si s ňou bol ženatý?"
...nebol, takáto psychiatria sa podľa mňa nedá zistiť "až po svatbe". a aj keby áno, platí to isté čo som povedal.
"ale čo ak by ste mali deti?"
...to isté čo som povedal plus žiadosť o rozvod a snaha dostať deti na starosť.)
...všetko uvedené platí za predpokladu že daný hysterický záchvat by bol plne spôsobený len tou pičovinou, všetko ostatné by bolo v pohode, a neventilovala by si tým tlaky z iných, omnoho reálnejších a horších problémov
A nehovorim ze si hlupa a je pekne ze neriesis konflikty nasilim, co je jednoznacne najpriamociarejsia a niekedy najjednoduchsia cesta. Precitaj si to este raz.
A ano, evidentne nedaju sa porovnavat, kedze jedine co som zatial z diskusie z tvojej strany pochopil je ze:
a.) zena je v pohode a moze mlatit muza- pretoze to ukazuje ako sa nim nenecha kontrolovat a ovladat jeho pudmi, nazormi atd. Navyse ten utok nikdy nebude taky silny ako keby ho bil chlap cize je to okej.
b.) chlap nema pravo sa branit ked ho fyzicky napada niekto ineho pohlavia, lebo je to automaticky chudak, a nasilnik co bije zeny.
A divila by si sa kolko je pripadov znasilnenia, ponizovania a tyrania chlapa zenami. Len sa o tom nehovori, lebo vsak "On to rochodi, a nic mu to neurobi", pripadne "Chlap sa neda znasilnit/Chlap sa ubrani, vsak je silnejsi" a podobne.
2. faciek som schital uz niekolko opoctatnene aj neopoctatnene moja odpoved bola 1.
facka dana hocikomu je nasilie, cize aj keby ju dala zena muzovi.....nikdy som fakcu svojmu muzovi nedala (proste problemy si vieme riesit aj inak a daju sa inak riesit ako nasilim....
@trdelniiiq nie iba na základe knihy, sorry. Ja neviem, či vy chlapi neviete fakt čítať medzi riadkami, alebo sa dovtípiť...
2. Keby bila mňa tak to máte vysvetlné v 1-tke nepodarilo by sa jej to, jedine žeby sa chcela zahrať nejakú postieľkovú hru tak vtedy by som jej to dovolil.
3. Nie nevrátil by som jej to ani keby mi dala len tak jednu ale fakt jednu... nie ma napadla to by odišla najskôr s polámanými nohami
nikdy by som nevracal facku žene, aj kebyže si to nezaslúžim, aj tak by som nikdy ženu neudrel
facka hysterickej osobe, hoc je to žena, alebo muž je nutnosť, nie násilie...
2) tiez nie, aj ked pocula som uz i o takych pripadoch.
pre mna primarna otazka je, preco niekto nasilie vo vztahu znasa a ja osobne som v tomto fakt dost striktna - raz by ma chlap udrel a uz by ma v zivote neuvidel. facky mi nedavala ani vlastna mama, tak si to predsa nenecham od nejakeho chlapa.
a o pripade, ked bije zena muza, naozaj neviem, co si mysliet. asi sa len divim, ze muz v takom vztahu dobrovolne zotrvava. ale pritom zeny v takych vztahoch zotrvavaju tiez je to tazke, ak dotycnu osobu miluju, ale mne by sa po niecom takom uplne zhnusila..
ani si neviem predstavit, za co by som ja partnerovi dala facku. zvyknem fackovat chalanov, ktori si dovoluju prilis vela, ale keby partner vykonal nieco, za co bezne zeny fackuju, tak mne by to bolo skorej akurat velmi luto.
Aj keď raz som dala facku spolužiakovi, mala som asi 13, ale on mi neustále kradol pomôcky do školy...potom to ešte malo dohru na rodičovskom združení no.... ale to bolo tak, že chalani to nažalovali triednemu, inak bola slabá tá facka... skôr to ale zobrali s nadhľadom, nikdo neveril, že by som toho bola schopná...
a co sa tyka nasilia pachanom na muzoch, tak myslim ze je to to iste.. nemali by sa dat
2. to neviem ak by naozaj kiboxerka dáka tak by v istom príbade mohla byť sebeobrana na mieste. iné je ak muž zaútočí prvý
3. nie
@denisska Znásilnenie napr.