Napadlo ma, ze si vymazem vsetky stare prispevky na FB. Tak som mazala, mazala ale teraz mi stale pise, ze uz nemam ziadne dalsie prispevky. Ale ked sa mi na nastenku pozeraju priatelia, oni tie stare prispevky vidia. Nevie prosim vas niekto ako by som sa
aj tak ich nevymažeš.. pretože fb si necháva všetko, čo dáš na nástenku alebo čo je súčasťou tvojho profilu a mže to použiť aj bez tvojho vedomia, všetky údaje.. takže sa môže stať, že sa raz ocitne tvoja fotka niekde v reklame a ty o tom nebudeš ani vedieť na čo mazať? račej to tam ani nepridávaj
@klaudiqaaa možno to znie absurdne, no Facebook vlastní všetko, čo na ňom je... vrátane tvojich statusov, myšlienok, fotiek, videí... už nie sú tvoje, od momentu nahrania na Facebook patria jemu..
@drejka toto nikto nerieši, či tam pridávaš obsah ty alebo niekto iný... FB sa proste stáva vlastníkom všetkého obsahu, ktorý pridajú užívatelia a môže s ním narábať ako sa mu zachce.. aj použiť vrámci nejakej reklamy.. síce je to možno neetické, no nie protiprávne, lebo registráciou si s tým, že FB bude môcť s tvojim obsahom narábať, súhlasila... čiže si dala na všetko súhlas
@drejka svojim spôsobom máš pravdu, no na druhej strane registráciou súhlasíš s mnohými vecami... človek, ktorý sa registruje (bez ohľadu na to, či si to ty alebo nie) súhlasí s tými pravidlami a s tým, že všetko, čo tam pridá, sa stáva vlastníctvom FB... a FB s tým môže narábať... má povolenie od daného užívateľa... a to, či ten užívateľ vystupuje pod pravým menom alebo sa na niekoho len hrá, nikto nerieši... ale tak či tak tu ide skôr o budúcnosť, nie o to, čo teraz s údajmi FB robí... otázne je, čo s nimi bude neskôr, či ich časom nezačne FB nejak využívať v svoj prospech...
@drejka máš pravdu avšak tým, že sú tie podmienky miestami dosť nejasne napísané, sa dá polemizovať o tom, s čím vlastne registráciou súhlasíme... ale pre istotu nie je dobré dávať na FB citlivé údaje ani z iných dôvodov... lebo sa časom možno dostanú do nesprávnych rúk, napr. rúk hackerov...
V prípade, že by facebook niečo použil (napr. fotku), na čo má nárok- pokiaľ niekto súhlasil s registráciou, facebook na to má naozaj právo. V prípade, že by sa preukázalo že to je tzv. fake užívateľ, by tiež nebol stíhaný facebook, ale ten užívateľ, za mylné informácie a porušenie pravidiel. That´s all
@drejka na to, na čo si podľa podmienok registrácie nárokuje.... nečítala som to tiež celé, neviem konkrétne... každopádne viem tiež to, že sa stáva vlastníkom fotiek od chvíle, kedy ich tam dáš...
@drejka ale skor ako to samotné ma trápi to, že neviem, či v tom je zahrnutá zárobková činnosť (z tých fotiek napr.), alebo má oprávnenie to používať len na nekomerčné účely... k tomu som sa nejak nedopracovala....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
» www.facebook.com/terms.php?ref=p...
V prípade, že by facebook niečo použil (napr. fotku), na čo má nárok- pokiaľ niekto súhlasil s registráciou, facebook na to má naozaj právo. V prípade, že by sa preukázalo že to je tzv. fake užívateľ, by tiež nebol stíhaný facebook, ale ten užívateľ, za mylné informácie a porušenie pravidiel. That´s all