A hlavne nestresovať. Ja niekedy robím aj 23 hodín denne, mám školu a tri práce. A stíhať musím. Keď ma ale zožiera nervozita a stres, nikdy nič neurobím.
Kúp si diár alebo si každý deň sprav zoznam povinností, nevysedávaj večer na nete, ale sa venuj tomu, čo je treba. A zvládneš to.
Máš 15, takže je možné, že si prvý rok na strednej a tam je začiatok ťažký, lebo stredná a základná sa nedá porovnať, čo sa týka množstva učenia.
Možno že máš zlý systém v učení, na základnej je človeku jedno, či sa učí jeden predmet 2 minúty alebo 10, kedže je toho učiva málo, ale na strednej je učiva viac a preto môžeš mať problém.
Nebifluj sa, uč sa len základné veci, snaž sa čo najviac pochopiť na hodine a ak si prvý rok na strednej, tak postupne teraz zistíš, že ktorý učiteľ má aké nároky a tomu sa prispôsobíš a budeš vedieť čo a kedy sa máš asi učiť
tiež odhadujem, že si prvý rok na strednej. sorry za toto ale ZVYKAJ SI. akonáhle vyjdeš zo základky budeš pociťovať čoraz väčšie tlaky... si občiankou SR, takže sa vždy nájde niekto, kto ti tie tlaky bude robiť. a akonáhle budeš dospelá, už ti nepomôže NIKTO tak sa uč od života, nerozmýšľaj nad tým, čo všetko nemôžeš urobiť a čo všetko sa nedá, ale nad tým, čo všetko sa urobiť dá... a btw. stredná je light, chcela by som sa vrátiť... len si musíš zvyknúť, to je všetko...
jebééé?!?! tlaky, čo?!?! jaké tlaky? srať ti treba?! moja, ja som sa 5 rokov neučil a povedzme, že môj priemer bol do 2,00 jaké tlaky preboha? a na gympli? tam by som dal možno do 3,00 pri neučení ako teraz. ty kokos. tá dnešná mládež je sprostejšia a sprostejšia.
a moja? keď skončíš školu, pôjdeš robiť, bude to myslíš, že lepšie? hovno, podstatne horšie by som povedal, sa spýtaj fotra jaké to je zarábať 15 tisíc, živiť neschopné dieťa a splácať hypotéku
@14@Bluepanter ...Rodičia podľa zákona nemajú právo vidieť vaše známky, ak máte 18. ... mi sme to museli na strednej podpísať inak by nás vyhodili zo školy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Kúp si diár alebo si každý deň sprav zoznam povinností, nevysedávaj večer na nete, ale sa venuj tomu, čo je treba. A zvládneš to.
nestresovať,rozdeliť si to, nestresovať,netsresovať. všetko sa dá stihnúť.
Možno že máš zlý systém v učení, na základnej je človeku jedno, či sa učí jeden predmet 2 minúty alebo 10, kedže je toho učiva málo, ale na strednej je učiva viac a preto môžeš mať problém.
Nebifluj sa, uč sa len základné veci, snaž sa čo najviac pochopiť na hodine a ak si prvý rok na strednej, tak postupne teraz zistíš, že ktorý učiteľ má aké nároky a tomu sa prispôsobíš a budeš vedieť čo a kedy sa máš asi učiť
profesor: "Rodičia podľa zákona nemajú právo vidieť vaše známky, ak máte 18. Ak im chcete povoliť, aby známky videli aj napriek tomu, podpíšte sa."
žiaci: "A čo keď to nepodpíšeme?"
profesor: "Tak zavoláme vašich rodičov a spolu si to vydiskutujeme a rozhodne sa potom, či to nebudete chcieť podpísať."
Takže z toho vyplýva, že kto to nepodpíše, tak by bol donútený .
@0 dievca nestresuj, ved o nic nejde
jebééé?!?! tlaky, čo?!?! jaké tlaky? srať ti treba?! moja, ja som sa 5 rokov neučil a povedzme, že môj priemer bol do 2,00 jaké tlaky preboha? a na gympli? tam by som dal možno do 3,00 pri neučení ako teraz. ty kokos. tá dnešná mládež je sprostejšia a sprostejšia.
a moja? keď skončíš školu, pôjdeš robiť, bude to myslíš, že lepšie? hovno, podstatne horšie by som povedal, sa spýtaj fotra jaké to je zarábať 15 tisíc, živiť neschopné dieťa a splácať hypotéku